Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Gledam ove nase avatare, k'o trubacki orkestar

Tu je filter, ne brini, nego rekoh ako vec mislis da isprobavas i stelujes auto, radi to sa filterom - em rizikujes da pokupis neko sr**e kroz trubicu bez filtera, em ih dzaba stelujes bez filtera kad tako podeseni opet nece raditi lepo kad stavis filter.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Snejk
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2008
      • 704
      • BG

Batali izgled, ovo će da se čuje MEGA.

Bigport glava motora sa ovim karbovima.. Već sam se naježio

Comment

• Manfred
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2007
        • 905
        • Beograd

Pazi samo da ti trubice ne u****ju prelivnu posudu

Super odradjeno

Comment

• TOKYO
          CBC Senator XXL
          • 17.07.2006
          • 1696
          • Beograd- NBGD

Bice tu dosta stelovancije...
          MY ex RWD Alfa
          Drift & Donuts & Track

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

UPALIO

Vikend je prosao vrlo aktivno na polju stelovancije.

Povezano gorivo, alternator i malo kablova obuceno u fensi buzire. Auto je upalio i radio dosta neravnomerno sto se dalo i ocekivati te se pribeglo stelovanju. Posto tu ima par srafova koje treba sinronizovati a u nedostatku odgovarajucih instrumenata moralo je to biti odradjeno indijanskom metodom pomocu sluha i mirisa . Jedna od stvari na koju sam bio totalno zaboravio je merac vakuma koji mi stoji na A stubu i koji mi je sluzio za merenje pritiska vakuma u usisu. Njega i to crevce sam iskoristio pa sam tako nastelovao da sva 4 grla rade i propustaju na leru istu kolicinu vazduha i goriva, dok sam leptire vec sinhronizovao po zvuku da sva 4 budu u istoj osi i zatvorena i da ler gas bude kako treba odnosno da motor radi ravnomerno bez tresenja, trokiranja i sl.. Smesa je malo bogatija pa oce da pukne malo u grani ali to osim sto sam mirisao na auspuhu nisam mogao bolje da nastelujem a da se ne preduvam . Muku mi je zadao alternator koji je nakon pranja malo zaribao jer se sprala mast iz zadnjeg lezaja pa sam morao da ga rasturim i podmazem, i sad se jos malo cuje dok ne legne mast ali sve manje i manje.

U voznji nije bio bas tako sjajan sto sam naravno i ocekivao zbog raznih sitnica koje cu resiti uskoro. Pritisak goriva mora da bude konstantan i uvek isti sto kod mene i privremene budzevine sa diznom nije pa nekad trokira nekad ga ima previse, neadekvatnih svecica ( isuvise hladne a trebaju dosta toplije) pa kad se zagreje auto ne da radi bas kako treba, kao i razvodnika koji treba da se promeni jer je ovaj samo prelazno resenje, plus lambdatronac za smesu, plus filter vazduha.

Sve u svemu zadovoljan ovim sto sam uradio do sad i uz malo pre-stelovancije bice to kako treba.

A evo da ne bude prazna prica samo sa slikama malo i videa kako to radi zapravo.

Generalno ja sam prezadovoljan dosadasnjim rezultatom ali mora i bice to jos bolje
            Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• skijash
              CBC Senator XXL
              • 07.09.2007
              • 1354
              • Beograd
              • wrx

Lepo lepo
              Nego jesi ti to vozio?

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

Malo samo uz muku koju sam napisao pa i nije neki ugodjaj i nigde daleko tu po kraju posto nisam registrovan

Comment

• Bojan335
                  CBC Senator XXL
                  • 01.05.2007
                  • 332

MATORIIIII PA OVO JE DRK.COM

svaka chast sve sam sta reci RESPECT ....

kao i one tamo u HU i sire, sad mozes da radis u beograd putu da u****vas ulice sa ovim usisom ,nisi smeo blize da postavis telefon u****o bi ga xxixixixixixixixixi.

ajde samo polako sad ne zuri sve usteluj namesti i onda registruj

zelim ti da se puno navozas

Comment

• cvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 11.06.2006
                    • 1008
                    • Beograd,Banovo brdo

Mali update,

Ono sa cim sam mucio muku je napokon reseno. Kupljena Pierburg pumpa goriva malog pritiska ali velikog protoka tako da je sad napajanje gorivom stabilno. Pritisak je oko 0.4 bara, a to je ovim karbovima idealno. Auto lepo pali i lepo ide stim sto je na malim obrtajima tromiji dok u vecim lepo povuce i oseti se razlika ali ga nisam mnogo terao jer je motor relativno svez. Malo je bilo problem prilikom instalacije pumpe te je morao dva puta biti skidan rezervoar, jer je prilikom prvog puta bila naceta ( prekinuta) cev od dovoda goriva iz rezervoara pa je vukla pumpa fals vazduh, sto se kasnije ispravilo zamenom creva. Sad je sve skoro kako treba i radi sto je najbitnije. Ostalo je jos montaza i pravljenje adapter ploce za drugi razvodnik, radi kompletne mape paljenja jer je trenutna u lock varijanti i na 32 BTDC sto odgovara iskljucivo rezimima voznje preko 4K. Mala sekvenca ( par sekundi) sa danasnje voznje snimljena mob.tel. cisto da se cuje kako ide.

Ovih dana kad se montira razvodnik i vrati mi se kamera bice ozbiljnijih snimaka i duzih iz voznje ( test staza Kosutnjak )

Slucajno ovih dana sam naleteo na felene od 15x7J takodje firma atiwe po vrlo pristupacnoj ceni(da ne kazem smesnoj) te sam svoje odmah prodao Kalibru(takodje smesnoj i drugarskoj) i kupio ove. Uz ove sam dobio i gume koje su balon varijanta(205/60) ali ce se uskoro promeniti na 195/50 te ce biti daleko bolje kako u izgledu tako i u voznji.Takodje montirane sajtne i evo slike:

I da ne bude da je sve u dvoristu i da auto nije u voznom stanju...

Ostaje jos razvodnik sa se resi ovih dana, da se uzme iz zimskog sna Pipercross filter od 206-ice konacno i jos neke skalamerije za merenje kolicine vazduha radi boljeg stelovanja i onda prelazimo na trap malo.

Comment

• cameleon
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2008
                      • 315
                      • Obrenovac

Trud se konacno isplacuje...Svaka cast na strpljenju !!!

Bice to vrhunska masina, kad se odradi jos sve sto je u planu...,mada i sada deluje lepo...,onako iz kabine kad se poveze malo ozbiljnije...lepo svira...

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Napiši sa strane fujiwara tofu shop

Comment

• BGILLEGAL
                          CBC Senator XXL
                          • 22.05.2006
                          • 653
                          • Beograd

Sve mi se svidja sem nalepnica. Mnogo su u fazonu, ja sam rejser i stavljam skupe stvari na auto...

Ostalo je extra.

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Hvala,polako se privodi kraju prvog dela pa idemo dalje. Nalepnice,hmm.. meni se svidjaju, bar su u Japanskom fazonu i na takvom su autu kakvom stoje i razbijaju monotoniju, a ne na Opelu, Fiatu, Mecki ili vec Japanskom Japansko...

Tofu shop ide iskljucivo na belo crne a posto ce takav da bude Snejkov ne ide da kopiram

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Jedina nalepnica koju ću ja staviti na auto će biti "SRB".

A ti sada što pre po taj filter vazduha. Ubiće ti malo zvuk, ali ćeš makar biti miran.

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Originally posted by BGILLEGAL
                                Sve mi se svidja sem nalepnica. Mnogo su u fazonu, ja sam rejser i stavljam skupe stvari na auto...

Ostalo je extra.
                                Rece covek koji je vozio Prelude sa bodykitom skinutim sa borbenog lovca

Meni su "decals" ok, ne bi ih stavio ali kada su smislene imaju prolaz.
                                work in progress

Comment

Working...
                                X