Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alpinac1
    CBC Član
    • 03.08.2009
    • 78
    • futog

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

bravo vlado svaka cast samo pun gas pod rucnom
    lepo si to sve uradio svaka cast i jako mi svidja sve to
    HM DA HM

Comment

• organizator
      CBC Početnik
      • 28.08.2009
      • 7
      • Cazin

Pozdrav,
      Da ne otvaram novu temu....
      Takodje sam ponosni vlasnik dvije Toyote AE86, a jednu pripremam za brdske utrke pa bih trebao takve karb. pa ako bi mi mogao javiti gdje imaju ili da ko ih ne prodaje i trebo bi speru (LSD) samo je jedan problem sto sam u Bosni, blizu Banja Luke... pa molim vas da mi pomognete to nabaviti jer ovdje stvarno nema nista za Toyotu..... Hvala unapred.

Comment

• cvrle
        CBC Senator XXL
        • 11.06.2006
        • 1008
        • Beograd,Banovo brdo

Pozdrav i dobrodosao na forum sa najvise AE86-ica u Srbiji . Nije uopste zgoreg da predstavis automobile i stavis slike ovde jer ima dosta postovalaca i poznavaoca te mozemo razmenjivati iskustva.

Ne znam koji imas model ali ti se Kuoki i Zenki (noviji i stariji) razlikuju po sperama tako da prvo to moras da ustanovis za koji ti model treba da bi to upasovao. Moj ti je predlog da ides na 2-way sper cak znam decka koji ga prodaje u regionu a i cena je vrlo povoljna.Poseti ovaj link: http://www.drift.hr/forum/showthread.php?t=555

Sto se tice karbratora najvise ih imas u starijim Alfama ( Dellorto) tako da mozes tu potraziti po nekim otpadima a ako i nesto izleti da cujem javicu ti.

Obavezno predstavi kola
        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• organizator
          CBC Početnik
          • 28.08.2009
          • 7
          • Cazin

evo i moje toyote za trke. S njom sam vozio od 2001-2005 god. bio sam veliki konkurent u klasi.
          ali sam je vozio gotovo sve serija samo ispuh radjen i neke sitnice.... auto sam zapustio kupnjom Opel Kadett-a GSI za trke i snjim vozim vec duze vrijeme on je sav opremljen sport 200+ks... ali sad Hachija pripremam za sezonu 2010 pa hocu da to bude necem hehe.

Nisam siguran koji mi je model toyote nosi oznaku GT 130 hp 1985 god. - pa ako mozete rec koji je too model ??? i da li pase ova spera ???

Imam dugogodisnje iskustvo u mehanici 20+godina sam u tim vodama tako ako jos kom terba savjet ,... na raspolaganju sam

Comment

• organizator
            CBC Početnik
            • 28.08.2009
            • 7
            • Cazin

Samo mi je belaj za karburatore napravit onu reducir plocu stvarnooo ja sam probavao praviti i tokario plocu pa vario neke cijevi i tako ti belaji i onda neradi nikako kako treba ..... samo belaji s tim

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

Po izgledu, tvoj auto je zenki, stariji.
              Oni su se pravili do jeseni 1985te. Od tada idu kouki.

Po tome ti pase LSD od Hrvata, jer je ono zenki sper.

Ipak, kao sto on ima problem, auto mu izgleda kao Zenki a ima Kouki (novije) poluosovine, moguce je da ce si ti imati ispti problem.
              Zbog tobga bi valjalo da izvadis poluosovinu i vidis kako izgleda. Imas slike na netu kako izgleda koja, uporedi i budi 100% siguran.
              work in progress

Comment

• kalibaR
                Moderator
                • 03.04.2006
                • 352
                • Beograd
                • AE86 rolle, Eclipse 1G

mislim da ovo na njemu nije zenki branik ili grešim...

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

@Uzelac
                  Ovo su kouki branik i kouki pozicije.

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

U pravu si, a maska je kouki, a godiste prelazno.

Kao sto rekoh, najbolje je izvaditi jednu poluosovinu i resiti problem.

Ili nadji na njij ili diffu part number, po oznaci cemo znati da li je matori ili noviji.

Poz
                    work in progress

Comment

• cvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 11.06.2006
                      • 1008
                      • Beograd,Banovo brdo

Godiste je isto kao i moje a sto kaze Uzelac prelazno, tako da je sve moguce. Na mom diffu nema nikakvih brojeva kao i na pola delova na autu ali baci oko mozda i nadjes nesto, ono bar rdje malo verovatno

Sto se tice grane moze to da radi odlicno ako ne pametujes mnogo nego se drzis duzina koje koriste fabrike tuning delova iz tih perioda. U principu posto vozis trke i teras pun gas bolje je mozda ici na malo kracu granu duzine 3cm (moja je 6cm) i ne bi trebalo da ti pravi probleme. Najduza grana koja je pravljena a da znam je 7cm a najkraca upravo tih 3cm tako da ti je to reper neki u kojim granicama treba da se trzis jer neko je to tamo racunao i dosao do tih podataka. Ta od 3 je inace TRD kao i od 7cm, dok je recimo HKS pravio od 4 i 6cm.

Posto kazes da si pravio i da ti nije radilo mozda nije problem u grani vec u karburatorima a isto ne znam kakvo si paljenje imao na tom sistemu koje je jako bitno. Ako si imao serijsko paljenje to hoce da pravi problem na laganom gasu ali opet na punom gasu radi savrseno sto tebi i igra ulogu jer si na trkama uvek u gornjim obrtajima. Ako ostavljas serijsko paljenje moras ga zakljucati na nekih 36 stepeni, tad na leru radi drugacije nego sto treba i oce teze da upali, ali radi i moze da se vozi ( vozio tako nekih par meseci).

Vidjao sam grane koje su radjene sa cevima i plocama i ne ispada to toliko lose. Ja sam moju uradio na cnc iz komada aluminiuma i imas nekoliko strana unazad i slike sa opisima. Ja nisam mehanicar vec gradjevinac ali mi je milion ljudi do sad (dosta njih ozbiljni mehanicari) govorilo da to sa karburatorima nemoze da radi dobro, da pravi probleme, da to ne zna niko da nasteluje, da trosi min15lit goriva sa laganim gasom a i 20 ako se cepa i zamisli sad, sve to u mom slucaju nije tacno . Tvrdim da ako se pravilno pristupi montazi i stelovanju da to moze da radi odlicno a ko ne veruje nek dodje kod mene da pogleda slobodno i uveri se, uostalom nisu ozbiljne kompanije te karburatore stavljali u serijske automobile da bi bili promasaj i da niko ne bi umeo da ih popravlja i steluje.

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Usisnu granu mozes da napravis sam . Skeniras dihtung u**** i neko ti ga prenese u vektorski format i das da ti iseku kasersi od lima 6mm i isto tako odradis ploce sa strane karburatora . To zadovoljstvo ce te kostati 30-40 e i posle samo trebas da zavaris cevi duzine 3 cm ako ti Cvrle tako tvrdi da treba ...

A mozes i nesto ovako

Karburatori od motorcikla
                        ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• organizator
                          CBC Početnik
                          • 28.08.2009
                          • 7
                          • Cazin

Ev danas sam izmjerio precnik grane je 5 cm. evo i slike karburatora ....

ev to su ti carb. i grana sto sam pravio ali s njima ne radi kako treba

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Vidi, kazes ne radi kako treba znaci da ipak radi ali ne najbolje pa daj reci sta se to manifestuje i kako se ponasa dok iole radi pa da probam da ti pomognem jer mozda nije problem u grani vec u karburatorima i paljenju. Nisi rekao kakvo ti je paljenje bilo na sistemu sa karbovima. Sa kojih kola su ti ti karbovi i koje su ti oznake glavnih dizni, mozda su prevelike pa naliva, dalje jer si podesio dobro nivoe plovaka u karburatorima jer ako ti preliva nece da radi kako treba,itd ima sto stvari...

Comment

• organizator
                              CBC Početnik
                              • 28.08.2009
                              • 7
                              • Cazin

Ovi karb. su od Alfe (dellorto)karb.... danas ih ponovo stavljam i palim pa cemo vidit kako ce da radi
                              javim rezultatee..detalje javim danasss

Comment

• Uzelac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.12.2006
                                • 1717
                                • munZe

Od cega si napravio ove adaptere za karburatore ?
                                work in progress

Comment

Working...
                                X