Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • reaper_HGT
    CBC Senator XXL
    • 05.09.2007
    • 888
    • Beograd

extra zvuchi!
    nego sad videh pred zgradom AE86, ista boja tj boje, ali nisam mogao da chuujem lepo, jesi prolazio mozda 3 bul na NBgu malopre?

Comment

• shonsy
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 1391
      • London/Beograd
      • Honda CBR 125R

aaaaa neverujem! Pa ovakav zvuk ja jurim! Stasan je matori! jbt to je to resko, ne prdi ni u jednom trenutku! VRH!

Kako ja da dodjem do tog lonca?

Comment

• cvrle
        CBC Senator XXL
        • 11.06.2006
        • 1008
        • Beograd,Banovo brdo

Bio sam na NBGd-u celo posle podne nesto pomagao drugaru, posle isao u Zemun po zenu , vrlo moguce da si me video kako spartam tim ulicama...

Tisi je od starog lonca ali je nekako bolji zvuk, stari lonac je bio 35cm dugacak a ovaj je 40, to mu je samim tim i dalo neku dubinu tonova dok se stari malo vise dernjao. Sve u svemu ja sam prezadovoljan zvukom.

@ shonsi Mozes na dva nacina, prvi da poneses bonsek i dodjes kod mene u kraj nocu,udjes u dvoriste i odfikaris, ali to nepreporucujem jer sam lak na obaracu a i znam da bacam nozeve ko Chak noriss , a drugi je da ti ja dam kontakt gde da nabavis .
        Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• shonsy
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 1391
          • London/Beograd
          • Honda CBR 125R

Najbolje bi bilo da se nadjemo ovih dana kad budes imao vremena pa da cujem to uzivo, a i ti moj, kako bismo zajednickim snagama zakljucili da je tvoj zvuk mnoogo lepsi!

Jooooj mogu da zamislim kako bi se to tek cula na nekih 7k rpm i malo vise!

Taman ces mi tad dati i sve potrebne informacije...

Comment

• cvrle
            CBC Senator XXL
            • 11.06.2006
            • 1008
            • Beograd,Banovo brdo

Nema frke, posalji na PM fon pa se cujemo

Comment

• Snejk
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2008
              • 704
              • BG

Originally posted by shonsy
              aaaaa neverujem! Pa ovakav zvuk ja jurim! Stasan je matori! jbt to je to resko, ne prdi ni u jednom trenutku! VRH!

Kako ja da dodjem do tog lonca?
              Neće ti samo lonac dati zvuk.. AE86 doprinosi samo tako.

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Pa dobro... idem na to da su iste zapremine motora u pitanju i da ce biti sigurno veoma slican zvuk! Drugo bi bilo da uporedjujemo zvuk lonca sa ,recimo, 4.2 mashine i moje 1.6.

Comment

• Snejk
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2008
                  • 704
                  • BG

Ja ovo u najboljoj nameri.. Super varijanta bi ti bila da probaš ako možeš.

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

Ma znam da ti to u njaboljoj nameri pricas, izvini ako si pomislio da mislim drugacije iz mog odgovora!

To ti je odlicna ideja, sutra moram da napijem cvrleta i da mu otmem kompletan izduv, ne samo lonac,... vidis, kad bolje razmislim mogao bih lepo i komplet Hachirokua da maznem!

Comment

• Snejk
                      CBC Senator XXL
                      • 14.02.2008
                      • 704
                      • BG

Nisi lud, sačekaj da prvo razradi motor.. Ovako bi ti morao da se smaraš .

Comment

• cvrle
                        CBC Senator XXL
                        • 11.06.2006
                        • 1008
                        • Beograd,Banovo brdo

Jes vala ova razrada smaranje, ali ide Toya sad i ovako vrlo dobro, vidim ja da cu morati nekog pit bulla da vezujem za lonac

Comment

• MaRe_
                          CBC Senator
                          • 20.02.2008
                          • 248
                          • Nish/SRBIJA

Tisi je od starog lonca ali je nekako bolji zvuk, stari lonac je bio 35cm dugacak a ovaj je 40, to mu je samim tim i dalo neku dubinu tonova dok se stari malo vise dernjao. Sve u svemu ja sam prezadovoljan zvukom.
                          Nista se ne sekiraj, dernjace se i ovaj samo kad razradis Toyu

Opasan zvuk ima...

Samo nisi trebao da varis lonac, bolje bi bilo na sraf, pa lepo ga skines kad se parkiras da ga ne dignu

MAZDA KLUB SRBIJA

Comment

• veljabandit
                            CBC Član
                            • 23.09.2007
                            • 70
                            • BGD, B.brdo

Originally posted by QV lale
                            Da,da!! Sorry cvrle za off! Crna Supra mk3 ! Svica table! Ooogroman nazad spojler,felne hrom...ma do yaya! bruka! Vozika se vec duze vreme po zr...
                            Pogresio si, u pitanju je Mk 4 1993-2002

Extra ti je Hachiroku, samo napred jer je lepo videti kad neko mazi, pazi i pre svega voli svoj automobil i uziva u njemu. Pozz

Comment

• veljabandit
                              CBC Član
                              • 23.09.2007
                              • 70
                              • BGD, B.brdo

Comment

• cvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 11.06.2006
                                • 1008
                                • Beograd,Banovo brdo

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Evo malo da obnovimo temu nakon duge pauze, morale su da se zavrse neke druge stvari, da se osnuje porodica, svadba, pa doslo i dete. Malo je vremena bilo za spavanje tako da na kola i rad oko njih nisam ni pomisljao. U medjuvremenu krajem novembra auto je ponovo poceo da duvka i da duvka i da gubi snagu sto me je uzasno nerviralo pa je negde sredinom decembra parkiran da ceka sredjivanje. Nova godina i praznici su potrosnju novca sveli na maksimum tako da su delovi i generalna bili nemoguca misija.
                                Posle nove godine krecem sa idejom da nesto promenim i radim sa kolima, polako razvijam pricu u glavi. Tako dolazim do podataka da je svojevremeno TRD ( toyota racing department) imala opciju 4AGE motora sa duplim lezecim karburatorima i takav setup se koristio na trkama za grupu N2 u Japanu. Listajuci tako klubove i forume posvecene AE86-ici vidim da ima puno takvih sistema, cak i sa drugim proizvodjacima karburatora i da to moze da radi jako dobro. Posto sam generalno pristalica oldschool fazona uz nekoliko slika i klipova, malo kalkulacije za troskove redova vrlo brzo sam odlucio da je to to sto ja zelim.

Karburatore mi nasao Kilson u roku od jednog dana, i odmah je pao dogovor,nisu bili po izgledu u nekom stanju ali su ispravni i skinuti sa kola koji je radio odlicno tako da ih je trebalo ocistiti i podesiti dizne prema mom tipu motora, zameniti dihtunge i membrane, jednom recju mali servis. Posto sam se petljao i ranije sa njima nije mi predstavljalo neki problem da ih dovedem do stanja "novog".
                                Ovakvi su bili:

Posle sredjivanja:

U medjuvremenu sam krenuo da ganjam po celom svetu usisnu granu za karbove, odnosno reducir plocu, od Japana preko Malezije do Amerike. Nove sam nasao kod dve firme sa ozbiljnom cenom, a polovno koje je neko i prodavao uglavnom je islo u paketu sa nekim karbovima, nikako posebno sto meni nije odgovaralo. Resih ja to da nacrtam i da dam drugaru da to izradi na 3D cnc masini. Seo jedan dan, poskidao mere sa karbova, sa glave, nacrtao u Cad-u i otprilike to izgleda ovako:

Za koji dan ce biti gotovo posto se nikako nisam nakanio sve do prosle nedelje da odem do Pazove da mu odnesem materijal, pa ce biti i slike gotovog dela. Cilj promene standardnog ubrizgavanja (previse senzora koji cas rade cas ne, stari tip kompa koji je za cipovanje,regulacija vazduha i goriva protokomerom, jednom recju ogranicenost) je da se malo pojaca i dobije koji konjic sa karbovima, a videcemo rezultat, razne price ovde kruze ali ja se osvrcem iskljucivo na iskustva likova od preko koji to voze u svojim kolima, steluju i sl. Nije nikakva nauka ali zahteva neko znanje i kad se udubis u problematiku shvatis da je jako prosto. Paljenje sam manje-vise resio i jos se bakcem oko goriva, pumpe i regulatora ali i to cu da resim ubrzo koji sistem cu primeniti. Nista mnogo ne izmisljam samo pratim sta su drugi radili i kakve su rezultate dobijali.

U medjuvremenu je Snejk isao za Sloveniju pa je svratio usput i pokupio njegov lip spojler , moje CBY rubove i pragove od drugara iz Hrvatske kod koga su se susili u garazi brat bratu 6 meseci i jace. Prosvercovao preko grane na foru i eto ih ovde. Hvala matori . Posto sam jedan dan resio da uzmem mere za distancere ( posto ce felne sa 8-9J malo da sacekaju) morao sam i da prilepim privremeno rubove, taman da vidim kako ce da izgleda.

Ja odusevljen cak i kako izgleda sa ovim felnama, a mogu tek da zamislim neke 15" sa 8-9J kako ce da legnu,al polako.
                                Distancere cu tek da radim a kad oni budu gotovi odmah ima da legnu rubovi i pragovi.

Posto sam nekako odugovlacio sa delovima za generalnu, jurcao klipove i druge delove a pre svega skupljao pare. zove jedan dan Snejk i kaze," nasao sam ti motor,... taj i taj.. zovi coveka odmah". I da skratim pricu kupim za male pare taj motor koji je u odlicnom stanju, kupljen od coveka koji je fanatik za 4AGE (ima nasviranu toyotu AE82) plus je imao dva motora pride,kako je naletao na njih tako ih je kupovao, jedan red top od 140 konja (prodat Nesi sa belom AE86) i ovaj moj bluetop od 124 ali novije generacije iz AE92, blok sa 7 rebara( jaci od onih iz AE86-ca koji je sa 3 rebra), jacim klipnjcama, malo vecom kompresijom klipova, laksom radilicom. Motor sam dobio komplet zasticen celofanom sa svim srafovima i delovima u 4 velike kutije rasturen a presao je kad je skinut sa kola 110 hiljada. Iskreno posto znam svaki sraf na tom motoru pregledao sam vitalne stvari, vidljivi fabricki honovi, zazori na postojecim karikama u granicama dozvoljenih, lezajevi i lezista bez vidljivih ostecenja, vizuelno sve tu, u dobrom stanju i na broju. Generalno lik koji mi je prodao nije muvara vec poznavaoc i lako smo nasli zajednicki jezik i prijatelje tako da nije bilo mesta sumnji.
                                Mislim da je bila dobra kupovina i da je nije trebalo propustiti.
                                Evo par detalja posle pranja, ciscenja i farbanja kako ce otprilike da bude, zasad ukrasava jednu od soba:
                                Stara vs nova klipnjaca

klipovi

I na kraju motor,njamiii

Kupljene karike, ovih dana ce lezajevi i garnitura dihtunga, da se odnese glava i blok da se lizne, i da se na glavi promene gumice, vodjice ventila, malo slajfne i tako to. Onda krece uzivancija tj. pakovanje i taman da malo otopli.

Toliko zasad, malo udavih ali nemojte zameriti dugo nije nista pisano

Comment

Working...
                                X