Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Toyota Corolla AE86 - Hachiroku!!!

Pa sta drugo reci osim svaka cast za volju i trud Lepo sve ovo izgleda, a ne kosta brdo novca, tako da iako mnogi koji misle da svi dobri projekti kostaju k'o polovan bubreg - evo dokaza da grese. Potrebna je samo dobra ideja i volja

Samo napred.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Iskreno, nisam ocekivao da ces ovoliko uraditi posle one igrarije sa "crtanjem" na auspuhu.

Svaka cast!

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

a sta ces za filtraciju vazduha na trubicama, posto ce ovako u motor da upada kamenje, vrabci, macke i omanja deca
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Posle tog "crtkanja" sam jos dva tri puta skidao glavu i stalno nesto mrsio budzio i sl. samo nisam pisao, cak prosao i fazu prodaje kola nekom Italijanu za fine novce jer mi dokurcilo stajanje a nemanje kesa da se nesto pokrene. Ali volja i ljubav za autom koji te cini srecnim u voznji je presudila i idemo dalje. Ne treba mnogo novca bitna je ideja i volja naravno i da pogodis pravi put. Ja sam ovu ideju imao odavno samo sa elektronskim ubrizgavanjem ali to je opet daleko skuplja varijanta koju za sad ne mogu da priustim. Ovo je bio kompromis i nesto sto lezi ovom autu, ide mu uz karakter trkalice .

Poruceni su danas i usisnici za vazduh ili ti trubice tako da se ocekuje pored performansi i onaj prepoznatljiv zvuk.

Posle motora i plastika u planu je malo sredjivanje vesanja,par kadica i pun gas, sa kukom i cisternom goriva iza

@ skyline, trubice ce biti iskljucivo za tako po nekad, dok ce za svaki dan ici varijanta slicna trubicama samo sto ce umesto njih ici cev od fi 40mm a na nju ce ici 4 mala KN filtera za motor, ili ce ici dva filtera koja su predvidjena za takav tip karbova, mada je meni sexy ovo sa 4 filtera al ne znam koliko bi ga i dal bi ga ugusilo malo
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Heh, filter, makar je to lako resiti Nesto ovako, recimo, kao na slici?

Ti si ovaj motor u najsvezijem izdanju video uzivo i znas da taj filter vise nije tu niti ce biti, tako da...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Snejk
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2008
              • 704
              • BG

Originally posted by skyline
              a sta ces za filtraciju vazduha na trubicama, posto ce ovako u motor da upada kamenje, vrabci, macke i omanja deca
              Neće voziti kroz kamenolom, golubarnik, pet shop i obdanište!

Šalu na stranu Cvrle daj pali to više da se vozimo, ono italijansko sokoćalo zadržava AE kolonu..

Comment

• cvrle
                CBC Senator XXL
                • 11.06.2006
                • 1008
                • Beograd,Banovo brdo

Jupiii, nesto mi govori da sam upravo resio filter vazduha i to za manje od sat vremena provedenog na forumu, i to Pipercross,idi bre pa gde ces bolje, Hvala Sale

Italijansko nije vise u modi, uglavnom teram sluzbena kad mi treba,ali svakako bi kvarilo kolonu stoga punom parom i sto pre dovodim u vozno stanje.

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

Re:

Originally posted by Snejk
                  Nisi LUD, sačekaj da prvo razradi motor.. Ovako bi ti morao da se smaraš .
                  Jaaaaoj ne radis ono sto sam ti rek'o... Snejk, covece, sto nisi sprecio ovo?! Pa dobro bre jel ja treba da cekam na tu otimacinu do kraja zivota?! Taman se nameracio, a gle sad sta ucini...

Cvrle, majstore, ulepsao si mi dan! Nego... ne vidim turbinu...?

Comment

• Snejk
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2008
                    • 704
                    • BG

Originally posted by cvrle
                    Italijansko nije vise u modi, uglavnom teram sluzbena kad mi treba,ali svakako bi kvarilo kolonu stoga punom parom i sto pre dovodim u vozno stanje.
                    Sad ja zamišljam 128icu iz koje viri kredenac kako ide ispred dva AE po košutnjaku

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

Originally posted by cvrle

@ skyline, trubice ce biti iskljucivo za tako po nekad, dok ce za svaki dan ici varijanta slicna trubicama samo sto ce umesto njih ici cev od fi 40mm a na nju ce ici 4 mala KN filtera za motor, ili ce ici dva filtera koja su predvidjena za takav tip karbova, mada je meni sexy ovo sa 4 filtera al ne znam koliko bi ga i dal bi ga ugusilo malo
                      na ta 4 filtera sam i mislio,ili varijantu koju je postavio sale, nego sam mislio da ce trubice biti standardni setup, pa sam se zabrinuo da nisi u zanosu zbog finalnog rezultata prevideo taj detalj
                      a i ne sekiraj se za zvuk
                      znas da motor ima bolestan zvuk i sa jednom pecurkom na TB-u, mozes zamisliti onda sa 4
                      a i cuo si atmo rally automobile (mislim na ozbiljne motore u ywrc, s2000, Kit car.... klasama, ne ove stock kod nas), isto imaju strasan zvuk, ali zbog radne okoline moraju imati filtraciju

@Snejk - u golubarniku su golubovi
                      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

Svaka cast, samo napred!!!!!
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• V-Tec
                          CBC Senator XXL
                          • 30.06.2006
                          • 1615
                          • Beograd
                          • '89 Civic d16a6

Cvrle koliko si dao za karbove?

Svaka cast na projektu!!!
                          shuto-expressway.com

Comment

• cvrle
                            CBC Senator XXL
                            • 11.06.2006
                            • 1008
                            • Beograd,Banovo brdo

Hvala svima, karbovi su bili 70e al sa popustom uz prebijanje duga

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

sa popustom uz prebijanje dRuga

Pa ovo ce biti lutka od makine! Svaki deo na automobilu ti je odabran sa merom i takvom pikanterijom da nemam reci, a chisto sumnjam da cesh ga drljati po stazi.

Jedino mi se neshto ne uklapaju u koncept italijanski karboni Jao jos starac vujadin da vidi ovo ima da dobijes cistu 10-tku.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• cvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 11.06.2006
                                • 1008
                                • Beograd,Banovo brdo

Ma prebijanje vamo tamo u kojim smo kombinacijama ni sami ne znamo, ali bitno da se druzimo

Laki verovao ili ne tih godina je toyota upravo u taj setup za grupu N2 stavljala Dellorto dhla 48. Ne Mikuni, Solex ili Weber vec upravo Italijanske Dellorto. Procitao sam negde da je zato sto su najpouzdaniji (verujem da su ih sve probali) u radu i ne rasteluju im se u sred trke. Inace imam uputstvo za pravljenje motora za grupu N2, nazalost vecinu delova je vise nemoguce naci bas od TRD-a jer se ne proizvode ali se mogu naci priblizni od nekih drugih aftermarket proizvodjaca ali za svakodnevnu upotrebu to i nije potrebno u toj meri,za trke verovatno da.

Za drljanje po stazi moram jos neke modifikacije da namunjim prvenstveno trap i vesanje, i da zasto da ne i po stazi

Comment

Working...
                                X