moja mala 147
Collapse
X
-
Idemo redom:
@ spanjeli
Da, imas garanciju godinu dana. Slikacu kutiju danas i poslati ti na PP
@ igorkrnic
Evo, imas slike koje je postavio Djudjaro83. Isti auto kao tvoj...
Samo jedan savet. Nikako 8.000K. Ja ih cak i ne drzim. Sa njima neces nista videti. Prava stvar je 4.300K, 5.000K, eventualno 6.000K...
Ja vozim 5.000K.
@ nik2yu
Najbolja solucija: Xenoni + NightBreaker
@ Vukasin
Zipa... sve je to ok osim "ovaca za ****nje". Kapiram da je i tebe neko o****o prodavsi ti Punto. Mogao si mnogo povoljnije da prodjes sa Peglicom...
Mislim da sam kvalifikovan da ti pojasnim oko "crta":
Upravo su one najbitnije. One odredjuju da li ces ti dobro videti (da je ziza svetla na sijalici upravo na pravom mestu i da tada farovi svetlo salju na put) ili ces ubiti nekoga jer ce ga tvoja svetla zaslepiti (neprecizna sijalica, salje svetlo nebu pod oblake).
Kapiram da ti ne blicaju drugi vozaci. Kod tebe je lako to korigovati jer tvoji farovi imaju socivo koje "sece" svetlo na pravilne vrednosti. U tvoj far da stavis svecu imaces odlicne crte. Problem je to postici na "otvorenim" farovima. Tacnije, na onim koji nemaju prizmu ("socivo").
Dakle, ne moze se porediti osvetljenje na dve razlicite vrste farova. To bi bilo kao poredjenje turba sa atmo motorom...
@ Djudjaro83
Ti si, bre, klasican primer coveka zarazenog Alfa Virusom. Prodao Alfu, kupio BMW a i dalje visi na Alfa sekciji...
Pozdravcina!
Comment
-
-
Odmah da se ogradim, nisam mislio da si ti "frizer za ovce", vidim da jako ozbiljno pristupas fabuli radnjei da znas znanje. Sve sto si ti napisao je tacno.
Samo kazem da npr kod nik2yu-a nije tolki uzas (O mojim farovima da ne govorim, sto kazes i sveca ce da radi), ne zaslepljuje nikog i ne sija nebu pod oblake, a vidi put bar 5x bolje nego ranije. Naravno uvek moze bolje ali je pitanje koliko ce biti bolje da da 300e za "brand name" xenone koji ce sijati malo bolje? Cost-benefit?
Pozz
p.s. Jel prodajes balaste odvojeno i koja je cena? I koja je cena za par sijalica 5500k? =]
i jos nesto, imam ja 8000k (Dobio greskom umesto 6000) i nije bas da se nista ne vidi, i po kisi i po suvom, mada kapiram da je najbolje sa 5000k ili cak 4300k itd.
Comment
-
-
@ Vlada trion: Pa i 147 ima neku vrstu prizme u faru tj. ne bljesti sijalica direktno nego udje u tu neku prizmu pa je onda ona rasipa po faru. Pozdrav.
@ Vule: Sta je tek si ih stavio vec bi 6000k da stavljas. Cuti tu i vozi tako dok ne riknu, a kad riknu ako bude para onda cemo ko gospoda kod vlade, kljuc u ruke i eto ti origigi xenona. Do tad ne menjaj manijaceHenry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
Comment
-
-
Pod jedan, ne serendaj, nije to prizma, to sluzi da svetlost ne bljesti napred nego samo nazad (da se odbija o "reflektor") to ima i jugo i peglica i svaki auto mladji od 30 godinaVlada je mislio na socivo kao sto imam ja na puntu ili kao sto ima maybah, s klasa itd. kapiras slicnost...
Pod dva, sto se tice sijalica samo se informisem kad ne buddem imao sta da radim na kolima uzecu te druge da stavim i to od 5000k. A za balaste pitam posto je drugu crkao balast pa da ne menja sve...
Comment
-
-
Noc, neosvetljen put, ceo dan padala kisa, blatnjav kolovoz. Sreca da sam bio sam u kolima. Izlazim na pravac, totalni mrak nigde nikoga, dajem gas posto je pravac bio bas dug i nesto se zamislim onako dekoncentrisan, smoren, jer sam do tog momenta presao oko 300km bez pauze. U jednom trenutku se trgnem i vidim da je 20 metara ispred mene krivina ulevo i to skoro pa pod pravim uglom, a ja idem 140 kmh. Pokusavam da udjem u krivinu i samo bocno proklizam na blatnjavom kolovozu. Propadam u sumu pokraj puta, oko 1.5m nizu od kolovoza, prevrcem se jednom, vracam na tockove i na kraju udaram u drvo prednjim desnim krilom.
Evo kako izgledaju airbagovi u Alfi =]
Ovu su ujedno i jedina 2 airbaga koja su se otvorila. Ostalih 10 nije :x
Inace kupio sam je pre 3 god. novu i presla je 36.000 km
Comment
-
Comment