Tek sad videh Auto je bruka.
Dobar i ocuvan primerak i odlican model.
Imam u jednom starom casopisu njegovo predstavljanje jos tada sam se zaljubio u njega. Ima bese neverovatno dugacke brzine prva 65 druga 115 i tako nekako
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
u pravu si, neverovatno duge prenosi
doduse, zeza me kilometar sat, tako da ne znam koliko stvarno idem, ali su duge brzine bas
opusteno u gradu mogu da vozim u prvoj, ali eto cisto zbog zvuka vozim u trecoj
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Za igranje treba para, ali su i potencijali mnogo veci..
Generalno, bolja ti je solucija SR20DET, nego da si pazario CA18DET(180SX)...
Nisi ga platio ispod 5.5k evra?
U 180sx S13 pretezno ide sr20det jer je uglavnom za jap. trziste...sva ostala trzista imaju ca18det i nisu 180sx nego 200sx,edukuj se malo,sramota! [/quote:2198w1dn]
Ok, ajmo ispocetka.
Permutacija 180SX u 200SX, kao sto ti devojka vozi.
S13 za evropsko trziste je SAMO motor CA18DET, znaci 1.8 turbo, 89-95,l sa 124 kw, kao sto vas ima par u NS, a i sire.
S14 je SR20DET motor, 147 kw, i to je njegov sa slike.
Bolji je pazar, jer tvoj motor je turbo modifikacija starije generacije Nissanovog motora CA18, mrzi me da nabrajam sad sve modele koji ga nose, dok Skyline ima za osnovu SR20, motor koji se u devedesetim ugradjivao, u svim mogucim kombinacijama u skoro sve Nissane sa motorima od 2.0 litre.
Sto je rasprostranjenija osnova, to je jeftnije odrzavanje. Lepo je voziti Subaru turbo, ili Supru biturbo, ali kad dodje vreme da promenis i makar svecicu, onda shvatas da moras da platis to sto imas poseban, redak automobil..
A opet SR20 je napravljen u puuuuuno primeraka, tako da dosta delova S14 deli sa ostalim modelima.
Naravno, ima i svoje posebnosti, tako da opet nije jeftino odrzavanje.
Ali, sta je najveci problem?Problem je sto je vecina vlasnika sada S13 i S14(cast izuzecima), mladje generacije, koji su za relativno malo novca seli u ovakav automobil, svesni samo snage i atraktivnosti, ali ne i dovoljno dubokog dzepa da ga odrzavaju kako je fabrika rekla, da ne pominjem neki tuning motora.
Zato imam situacije tipa: "treba mi svecica za S13". "U redu, imam na stanju, kosta 2080.00 din"(jedino je on nosi). "Sta?!!Pa to je jako skupo!Daj ti meni iste kao sto su bile(i dobije svecice za Civic 1.5, jer je prethodni vlasnik to skarabudzio i radilo je nekako), a one kostaju 315 din po komadu.
Druga situacija: "Dobar dan, ja sam majstor ____, treba mi kocioni cilindar. "Ok, nije problem, broj sasije"."Moze da se nabavi, kosta 11000 dinara, samo original"..."Jao, puno, idem ja na drugo mesto."
"OK".
25 dana kasnije..
Zove vlasnik:"Imate kocioni cilindar za S13?""isti odgovor"."Ma imam nekog seljaka od majstora, stavio mi neko sranje(Nipparts), za 5600 dinara, raspao se juce".
Dakle, ovakav auto treba odrzavati, ali ko to moze, onda ce i ici kako mu je fabrika predvidela..
Izvini Skyline, morao sam napisem ovo sve..
Pazi kako vozis, tebi ce limarija i svetlosna grupa biti ne daj boze skup problem, mehanika tu i tamo...
Nemoj ni za body da se nerviras. Postoji dovoljno veza vec sa inostranstvom, ako ti treba neshto dacu ti kontakte na pm ljudi koji mogu svasta da dobave iz EU i USA. I to moze nekad za ocekivanja smesno da izadje!
Joj...kako pre nisam ovo video....sta reci nego -BLAGO TEBI!
Vrh auto! Obozavam S14.....Predivan auto !!!
Nadam se da ces me provozati one day u njemu ? =]
Originally posted by Sheta_Junior
...Inace u slobodno vreme pisem ljubavnu poeziju...
Za igranje treba para, ali su i potencijali mnogo veci..
Generalno, bolja ti je solucija SR20DET, nego da si pazario CA18DET(180SX)...
Nisi ga platio ispod 5.5k evra?
U 180sx S13 pretezno ide sr20det jer je uglavnom za jap. trziste...sva ostala trzista imaju ca18det i nisu 180sx nego 200sx,edukuj se malo,sramota! [/quote:1ox6ehxt]
Ok, ajmo ispocetka.
Permutacija 180SX u 200SX, kao sto ti devojka vozi.
S13 za evropsko trziste je SAMO motor CA18DET, znaci 1.8 turbo, 89-95,l sa 124 kw, kao sto vas ima par u NS, a i sire.
S14 je SR20DET motor, 147 kw, i to je njegov sa slike.
Bolji je pazar, jer tvoj motor je turbo modifikacija starije generacije Nissanovog motora CA18, mrzi me da nabrajam sad sve modele koji ga nose, dok Skyline ima za osnovu SR20, motor koji se u devedesetim ugradjivao, u svim mogucim kombinacijama u skoro sve Nissane sa motorima od 2.0 litre.
Sto je rasprostranjenija osnova, to je jeftnije odrzavanje. Lepo je voziti Subaru turbo, ili Supru biturbo, ali kad dodje vreme da promenis i makar svecicu, onda shvatas da moras da platis to sto imas poseban, redak automobil.. A opet SR20 je napravljen u puuuuuno primeraka, tako da dosta delova S14 deli sa ostalim modelima.
Naravno, ima i svoje posebnosti, tako da opet nije jeftino odrzavanje.
Ali, sta je najveci problem?Problem je sto je vecina vlasnika sada S13 i S14(cast izuzecima), mladje generacije, koji su za relativno malo novca seli u ovakav automobil, svesni samo snage i atraktivnosti, ali ne i dovoljno dubokog dzepa da ga odrzavaju kako je fabrika rekla, da ne pominjem neki tuning motora
......
Izvini Skyline, morao sam napisem ovo sve..
Pazi kako vozis, tebi ce limarija i svetlosna grupa biti ne daj boze skup problem, mehanika tu i tamo...
Ali da je super autic, super je... [/quote:1ox6ehxt]
Ala ga oladi, decku nije dobro vise . No, realno, sa 200+ ks automobilima ako se nema para za odrzavanje. Posebno ako su Turbo varijanta.
Moj se prevoz uopste ne kvari (kuc, kuc) ali i bez kvarova je skup sport za posedovanje, ne bih ni da razmisljam sh-b-b-k-b-b.
A tu je i RWD, opasna stvarcica za neukusne vozace. Ali je i beskonacno interesantna
Anyhow, svaka cast na kupovini, pravi mali Skyline . Da te verno sluzi.
p.s. koliko srce, daj da se tesim malo
Comment