RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by naumovski
    jel moze neko da mi da save, uzeo bih ovaj auto, e sada nzm da li je bolje uzeti diselasa ili benzinca. na jednom auto placu sam naisao na jednu lagunu , svidja mi se, ali radnik mi kaze da uzmem bolje citroen xaru, jer se lagunama kvare brze motori.... ova kaguna je 2001 godiste 1.9 dti
    Koji je motor u toj xsari i da li je picasso ili klasik(da je tako nazovem)??? Motor 2.0hdi (90hp) je po nekima pouzdaniji od 1.9 dci, ali nista ne mora da znaci, jer je ODRZAVANJE ono koje presudjuje.. Laguna je auto vise klase i samim tim bolje opremljena, narocito u odnosu na xsaru klasik, jer je ona prilicno slabo opremljena.. Nzm gde zivis, ali svuda je stanje puteva isto (govorim o Srbiji, narocito o unutrasnjosti) pa bi u tom pogledu preporucio Lagunu, jer losi putevi nisu mesto gde se xsara bas dobro snalazi... Savet: Izbegavaj Xsaru 1.8 benzinca po svaku cenu, jer neces proci dobro i vodi se pri kupovini stanjem auto u celini! pozz
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• sjstephy91
      CBC Veteran
      • 28.11.2010
      • 143
      • Beograd- Srbija

Slavene, koja je razlika izmedju 2.0 16V i tog drugog 2.0, za koji si rekao da se ugradjuje u pojedine?

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

2,2 dci i 2.0 IDE nisu losi za nase podnevlje,mentalitet ili sta vec , jednostavno fabricki-konstrukcijski imaju poneku manu koja ih istice od drugih vec nabrojanih u gornjem postu i poprilicno su kvarljivi a delovi naravno skuplji bilo ovde u Nemackoj Italiji , Francuskoj... ne bitno.
        Za 2.0 IDE provereno ne ide ugradnja plina pa ga zbog toga ovde dosta izbegavaju i cesci su motori 1.6 a najcesci 1.8 16v. od 2006 u benzince ide 1.6 16v i modifikovani 2.0 16v sa 99kw i oko 135 ks. ...

Drugari sta kazete za ovu http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Sea ... and-video/

Comment

• sjstephy91
          CBC Veteran
          • 28.11.2010
          • 143
          • Beograd- Srbija

Ovaj 3.0 V6 dci je nov u ponudi jel tako?? Po ugledu na peugeotov 3.0 HDI, samo je ovaj u laguni jaci za par konja.. Bilo je i za ocekivati...

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

Originally posted by sjstephy91
            Slavene, koja je razlika izmedju 2.0 16V i tog drugog 2.0, za koji si rekao da se ugradjuje u pojedine?
            razlika je u sistemu ubrizgavanja goriva,
            zapremina motora je ista, s tim sto motor koji nosi oznaku IDE ima direktno ubrizgavanje sa diznama visokog pritiska koje su jako osjetljive na prljavstinu u gorivu i uopste na kvalitet goriva, dok obicni 2.0 16V radi na nesto manjem pritisku te moze lakse da podnese vodu i ostalo sto moze da se nadje u gorivu!
            mozes ih takodje razlikovati po tome sto obicni ima 99 kw dok IDE verzija ima 103 kw!
            Pazi ja ne kazem da je IDE los motor, naprotiv on cak ima bolju iskoristenost goriva, odnosno manje trosi, ali je jednostavno osjetljiv na lose gorivo i slabo odrzavanje!

@gogi
            vjerujem da si upravu za ove konstrukcijske mane, ja nisam upoznat sa njima , ali znam da su motori osjetljivi, a logicno je da ce svaka masina da traje onoliko koliko se pazi, najbolji pokazatelj toga koji je motor dobar a koji ne je to koliko se dugo ugradjuje odnosno koliko dugo opstaje na trzistu

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Tako je i zato samo 1.8 16v i milina. Za one koji planiraju restajling verziju 2.0 16v ce opravdati sva njihova ocekivanja.
              Za ide motore ovde ne ide ugradnja plina zbog direktnog ubrizgavanja pa ga zato najvise izbegavaju oni koji ponesto znaju o lagunama. A cest je i slucaj da prodavci kod nas precute tu cinjenicu i "zavaljaju" auto kao odlican za plin i jeftin za odrzavanje a ono djubretara teska.

Ovaj novi 3.0 dci me bas zaintrigirao mogu samo da predpostavim kako kida a i verujem da je to Renaultov odgovor ne samo Peugeotu vec i direktnim Nemackim konkuretima sjajnom audijevom motoru 3.0 tdi ( redji u a4 ili a6 gde je cesci agregat ) ili konkurentu u klasi vw pasatu. Rat je objavljen ili sto bi rekli : i mi renoovog konja za trku imamo

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko znam 2.0 IDE se nije ni ugradjivao u fazu 2, vec samo 2.0 16V.

Sustina je da je 2.0 IDE motor u kojem je sve drugacije nego kod ostalih benzinaca a samim tim su im i cene delova skuplje.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

upravu si savke,
                  ja imam 2.0 16V od 99KW i do sada imam samo rijeci hvale za njega, nisam jos ugradio plin, ali cu dok skupim para za neki kvalitetan, sve u svemu motor je ekstra za tu karoseriju (ph1 karavan) odlicno je podnosi, jos uparen sa automatskim mjenjacem, za duga putovanja je izmisljen )

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Ovo sto hocu da pitam se vec negde pominjalo, ali ne mogu da nadjem, a treba mi sto pre.. Pre Lagune, koju imam od pre par meseci imao sam Peugeot 307 i na njemu je bilo moguce preko dijagnostike namestiti da se farovi upale kad se upali i auto i to je bio poslic od svega 10 min.. Da li neko zna da li je to moguce i na Laguni ili mora da se kupuje ono djubre za dnevna svetla, posto me smara da stalno palim i gasim, vec sam navikao sa 307 da mi se pale sama i sad mi tesko pada??

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Ako ti laguna poseduje senzor za svetla onda moze i to:
                      - da ti je ta opcija osim hardverski sto je posedujes aktivirana i softverski (dijagnostika) i
                      - ako je sfotverski aktivirana 2x brzo upali i ugasi poziciju. Time bi treba da si automatsko paljenje svetala stavio u operativno stanje.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

2x brzo paljenje i gasenje kod mene je aktiviralo samo automatsko paljenje svetala kada padne mrak, ali nema nikakve veze sa automatskim paljenjem svetala cim se upali auto. To su dve potpuno odvojene stvari kod mene. Posebno se pale na dijagnostici i jedna i druga opcija. Ne znam da li je isto tako i na fazi 1.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sjstephy91
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2010
                          • 143
                          • Beograd- Srbija

Nema senzor za kisu, pa vodjen logikom, mislim da nema senzor ni za svetla.. Posto recimo nema senzor, da li je moguce softverski aktivirati svetla da se pale kad upalim i auto, izvini nisam bas razumeo u potpunosti prethodni post...

Comment

• sjstephy91
                            CBC Veteran
                            • 28.11.2010
                            • 143
                            • Beograd- Srbija

Originally posted by savke
                            2x brzo paljenje i gasenje kod mene je aktiviralo samo automatsko paljenje svetala kada padne mrak, ali nema nikakve veze sa automatskim paljenjem svetala cim se upali auto. To su dve potpuno odvojene stvari kod mene. Posebno se pale na dijagnostici i jedna i druga opcija. Ne znam da li je isto tako i na fazi 1.
                            E upravo sam ja na to mislio... Takvim paljem se ukljucuju bukvalno senzor koji reaguje na svetlost tj dan ili noc... Mene interesuje ukljucivanje preko dijagnostike da svetla rade non-stop, sem naravno kad ugasim auto..

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Moja greska, izvinjavam se! Za automatko paljenje svetala ti je potreban neki rele koji se nalayi ispod pretenca kod suvozaca, tacnije negde gde se otprilike nalazi i filter klime. Imam negde iz user manual-a kako se to aktivira pa ako nadjem postavicu, mada sam na nekoj od mnogo prethodnih strana vec postavljao.

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

Bio bih ti zahvalan... Znam i ja sam negde to video i znam da sam procitao, ali nikako da se orjedtisem ipak ima 180 strana...

Comment

Working...
                                X