RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rmilenko
    CBC Član
    • 05.01.2010
    • 42
    • Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@Savke: Koji aditiv za dizel koristis i gde ga kupujes?

Inace, davno sam se zalio na setanje volana tamo-'vamo pri malim brzinama (negde s proleca ove godine ).
    E, pa problem se "sam od sebe" resio kad sam stavio drugi set tockova sa zimskim gumama.
    Imam osecaj kao da vozim drugi auto

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sonax Dizel Aditiv za Common Rail motore. Ima i obican ali ima i ovaj bas za common rail. Ima ih na OMV i EKO pumpama uglavnom.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• minge
        CBC Član
        • 17.09.2009
        • 59
        • RS

Kako se koriste ti aditivi? Koja im je svrha? Kakva je cena?

Comment

• savke
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 575
          • Novi Sad, Temerin
          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sipa se na 40 - 60L goriva. Kosta oko 550din, a svrha mu je izmedju ostalog da podmazuje common rail pumpu, posto je Euro dizel gorivo kod nas dosta lose, zatim sprecava nastajanje bakterija u gorivu koje se vremenom namnoze toliko da postaju vidljive kao neke alge i zacepljuju dizne i ostale delove sistema za dovod goriva...itd. Najcrnje je to sto bi takvi aditivi vec trebali biti sadrzani u gorivu ali....

Evo ga ovaj sto ja koristim:
          http://www.sonax.com/Car-Care/Products/ ... rkshop/(so)/24/(node)/13169/521100-SONAX-Diesel-System-Protectant-for-Common-Rail-Diesel-Systems
          (Uzmite Copy/Paste posto forum ne registruje ceo link)

Comment

• sjstephy91
            CBC Veteran
            • 28.11.2010
            • 143
            • Beograd- Srbija

@savke

Taj aditiv, jel se sipa direktno u rezervoar, nakon sto sipam gorivo? Ja sam na 307 kupovao neki aditiv, ali to je zato sto je imao FAP, koliko znam ova Laguna sa 120hp nema.?
            RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• savke
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 575
              • Novi Sad, Temerin
              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Nema veze sa FAP filterom. Sipam ga u rezervoar pre sipanja goriva da se bolje izmesa. Kod pezoa postoji poseban rezervoar u koji se sipa gorivo koje sluzi da zapali FAP filter pri odredjenim obrtajuma kako bi spalio i izbacio prljavstivu. Kod renaulta sa FAP filterom gorivo za ovu svrhu je izvedeno iz rezervoara, ali kao sto si rekao ovaj od 120ks. do 2006 godista nisu imali FAP.

Comment

• sjstephy91
                CBC Veteran
                • 28.11.2010
                • 143
                • Beograd- Srbija

Da,da , znam ima poseban mali mali rezervoar, za tu tecnost... Da na svu srecu nema, inace, tek bi tad odrzavanje bilo papreno..
                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Zenica_blues
                  CBC Početnik
                  • 13.12.2010
                  • 2
                  • laguna

Pozdrav svima, imam problem sa svojom lagunom 2.2 dci 2003 god. tako da bih volio misljenje od vas koji ste imali isti problem ili znate o cemu se radi...
                  ok vozam lagunu vec 3 mjeseca i pravo mi se svidja, ali prije 7 dana mi se pojavio problem, taj zenski glas iz auta mi je poceo govoriti "Fuel injection system is not functioning please consult your renault dealer" ili tako nesto...i poceo sam primjecivati uzasne oblake dima iza sebe tokom voznje na vecim obrtajima (oko 4-5000 obrtaja) tako da sam otisao u nas ovlasteni servis, i oni su mi rekli da im ostavim auto nekoliko sati... kad sam dosao po auto nije vise prijavljivao greske, i platio sam "majstoru", ali na povratku kuci sam malo stisnuo po gasu i dim se opet pojavljivao...vratio sam se u servis i rekli su da treba tako malo vozit dok izbaci sav hamelj iz lonca....ok otiso sam kuci i narednih par dana sve je bilo isto mozda cak i gore, tako da sam otisao kod prijatelja u servis koji ima univerzalni program za skoro sva auta, ustanovili smo da dizne nisu uredu, i da im je "nesto" 28 umjesto 12... i da mi ne trenutna potrosnja 22 litra, sto me je jako prepalo.
                  Dakle volio bih vas iskusne pitati da li se isplati cistiti te dizne, ili kupiti nove, za ciscenje uzimaju oko 100Eur po komadu ali su mi se neki ljudi zalili...I zna li iko otprilike cijenu novih, Hvala unaprijed

Comment

• hope
                    CBC Senator
                    • 03.06.2010
                    • 212
                    • ca

kazu da je reparacija 50-150(kom) zavisno sta pravi problem,a nove sve cetri su preko 1000,pa mislim da ti to sve kaze.

Comment

• lagunas
                      CBC Član
                      • 01.09.2010
                      • 28
                      • NOVI PAZAR

@Zenica_blues

Isti problem sam ja imao, pisao sam o tome u prethodnim postovima .
                      Osnovni remont je 48 eur a za full remont ako moze sa se remontuje 105 eur inace i moja Laguna je 2.2 dci 2003 Bosh sistem ubrizgavanja.
                      Odakle ti ta informacija da trosi 22 litra sa Bord-a ?

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Jel i na 1.9dci Bosch sistem ubrizgavanja!?

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ne kod nas je common rail.

Bosch ima cetiri cevi koje direktno iz pumpe idu do svake dizne posebno a kod common rail postoji samo jedan izlaz iz pumpe kojim se napajaju gorivom sve dizne. Iskreno nisam znao da 2.2 nema common rail nego klasicno bosch pumpu.

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

common rail je sistem koje medju ostalima radi i bosh,cak kazu da je bosh najbolji.

Comment

• Zenica_blues
                              CBC Početnik
                              • 13.12.2010
                              • 2
                              • laguna

Originally posted by lagunas
                              @Zenica_blues

Isti problem sam ja imao, pisao sam o tome u prethodnim postovima .
                              Osnovni remont je 48 eur a za full remont ako moze sa se remontuje 105 eur inace i moja Laguna je 2.2 dci 2003 Bosh sistem ubrizgavanja.
                              Odakle ti ta informacija da trosi 22 litra sa Bord-a ?
                              Pa kada smo je kod mog prijatelja prikopcali na racunar, imaju upute na racunaru...izmedju ostalog treba obrtaje dignit na 2000 i drzat dok racunar ne "skenira" trenutnu potrosnju, tako da je izaslo 22 litra a vjerovo mi ili ne kad vozim bukvalno gledam kako kazaljka od goriva spada.... skroz mi se zgadilo auto

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by hope
                                Originally posted by savke
                                Ne kod nas je common rail.

Bosch ima cetiri cevi koje direktno iz pumpe idu do svake dizne posebno a kod common rail postoji samo jedan izlaz iz pumpe kojim se napajaju gorivom sve dizne. Iskreno nisam znao da 2.2 nema common rail nego klasicno bosch pumpu.

common rail je sistem koje medju ostalima radi i bosh,cak kazu da je bosh najbolji.
                                Upravo tako. Govorimo o Bosch i Common Rail sistemu ubrizgavanja goriva, a pumpe za oba sistema prave razni proizvodjaci. Izmedju ostalih su i Bosch, po kojem je i prvi sistem ubrizgavanja dobio ime, zatim Lukas, cije pumpe niko nece da remontuje zato sto su katastrofa....ima sigurno jos nekih.

Kod mene konkretno je Common Rail sistem ubrizgavanja goriva a proizvodjac pumpe je Bosch. Predpostavljam da je ovako na vecini laguna. Makar kod 1.9dci do 120ks.

Comment

Working...
                                X