RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Da li su mozda nestali kada si stare tockove izvadio iz gepeka?
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• sony
      CBC Član
      • 30.09.2010
      • 38
      • gm
      • laguna 1.8

Meni je limuzina tako da samo dva staju u gepek. Inace sinoc je sve bilo OK ali jutros kad sam posao na posao posle 2-3km samo se javi riba.... Valjda shvata kao plavusa posto je i on plav

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ih sta ti je karavan. Cetiri stanu bez problema

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Originally posted by max3m87
          ljudi namestih klimu... jeeej... smrzoh se jutros al od sad ko u furuni... nego jedno pitanje... dolio bi malo motornog ulja ali pojma nemam koje je bilo... jel ne valja ako se pomesa... dolio bi tipa 100-200 g mislim da vise ne treba sad je na pola stapa...
          Mozes da opsirnije opises kako si je popravio,kako je ustanovljen koji je motorcic,da li se skida cela tabla......posto i ja imam isti problem kao i ti sto si imao,pa da znam sta me ceka,a za chipovanje sam cuo da se ne preporucuje na comon rail motore,osetljivi su,a ako radis i motor i turbo moraju da rade perfetkno.

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

jel radio neko u bgu skoro i gde mali servis i koliko para.....
            pre 2 nedelje uradio servis u Reno Savi:
            -Filter ulja 950 rsd
            -Filter vazduha 1800 rsd
            -Filter klime(polen) 2200 rsd
            Ulje sam dobio od ortaka tako da ne znam cenu

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

jel radio neko u bgu skoro i gde mali servis i koliko para.....
              Što bi dosipao ulje ako ti je na pola merača, nemaš potrebe pogotovo što planiraš uskoro da radiš mali servis.
              Mene je pre nepunih mesec dana koštao 5900 ( u neovlaštenom servisu ): ulje elf excellium 5l ( 620 din litra, Profaco uvoznik ) plus svi filteri Champion, ruke su bile gratis.

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

e ljudi hvala vam puno... pa na pola je nego me nervira onaj digitalni merac ako ga palis nizbrdo 5-6 ako ga palis uzbrdo 1-2 ako je na ravnom 3... mnogo seta...heheh... pa da planiram u januaru da radim mali servis to je za mesec dana...

pa koliko bi me izasao sa oridjinale uljem i oridjinale filterima sem klime kupio sam ga danas novog renoovog i sad mi mirise u kolima ne vonja kao nekad sto sam se zalio na onu budj i trulez.. heheh...

sto se tice motorica.. meni je crko motoric koji mrda klapnu toplo hladno na suvozacevoj strani i sreca u nesreci je to sto se za taj ne rastura tabla nego kroz otvor kod suvozaca u ladici... i zamenise ga za pola h... problem je onaj drugi sto je na vozacevoj strani za njega pisu osam sati rada jer moraju skidaju celu bukvalno tablu i air bagove i sve... kazem vam hvala Bogu.. a kvar su tacno znali cim su spojili sa clipom ispisao je prekid rada motora klime na suvozacevoj strani... heheh..

ljudi jos nesto da vam kazem pokidase mi zivce... skidaju mi sa 17" one kapice za centralni sraf... ne verovatno.. pozz

Comment

• vigvam
                  CBC Početnik
                  • 26.11.2010
                  • 3
                  • beograd

E ovako.....imam lagunu 1.8 2002. god. Jutros kad sam ubacio karticu upalile su se sve lampice, posle 2-3 sec pogasile (kao i uvek), ali kad sam pritisnuo start pocelo je samo nesto da "skljocka" i displej se u istom ritmu par puta palio-gasio. Motor nije ni zaverglao. Ponovo sam pokusao sa vadjenjem i ubacivanjem kartice ali vise se nisu palile lammpice....samo mi deo displeja (i to desni deo sa satom i temperaturom) svetli. U jos jednom pokusaju popalile su se lampice ali je pocelo nesto da zuji ispod table...u zoni osiguraca....i kad sam izvadio karticu nije prestajalo. Tek kad sam pritisnuo kocnicu prestalo je. Da li ima neko resenje, savet...sta vec.....da li postoji mogucnost da je do akumulatora ?

Originally posted by cale
                  Danas mi je iz cista mira prestao da radi levi zadnji zmigavac. Proverio sam nije sijalica, nije ni kontakt na rucici, jer i kad upalim sva 4 taj zadnji levi ne radi. Nigde nema osiguraca za zmigavce, sve sam pregledao. Ako neko zna da slucajno postoji neki ralej ili osigurac za zadnji levi zmigavac, i gde se nalazi, bio bi od velike koristi. Hvala.
                  To se i meni desava sa zadnjim desnim, mada nekad radi al kad pritisnem kocnicu nece, a problem je i sa sva cetiri. Kod nekog majstora sam pitao i za to, kad je skinuo rekao mi je da nabavim konektor (dzek) za zadnji stop (stop svetlo i migavac). Kao, da vidim na otpadu, al to je tesko naci,,,jedino u nekom ovlascenom servisu al treba cekati da poruce....pa dok stigne. Javi sta si uradio.

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Druže prazan ti je akumulator. Isti problem sam imao u Januaru, bukvalno tri dana posle kupovine auta. Sve žmiga i škljoca po autu. Izvadio akumulator, dopunio i problem rešen.

Comment

• makinus
                      CBC Član
                      • 17.06.2010
                      • 62
                      • Beograd

Proveri kleme na akumulatoru

Comment

• Night Rider
                        CBC Veteran
                        • 10.12.2007
                        • 127
                        • Banja Vrujci

Pozdrav svima skoro sam uzeo Lagunu 2002god 1.9dci pa me interesuje par stvari
                        Najvise me zanima kako da procenim stanje turbine primetio sam da mi oko creva koje ide od interkulera do EGR-a (ili kako se vec zove taj deo) ima tragova ulja! Skinuo sam crevo i primetio i malo ulja u crevu, takodje ima masnoce i na crevu koje ide od turbine do interkulera. Auto radi najnormalnije nedimi ni na auspu niti iz motora,lepo vuce,radi itd.
                        Zamena ulja je trebala da se odradi jos pre 3000km ali to prodavac nije odradio zanima me da li ovo moglo da utice na pojavu ulja na crevima jer se ulje razredilo!?
                        Auto je presao 156.000km ali ne znam kako bih mogao da proverim da li je prava jer nemam servisnu knjigu.
                        Sto se tice velikog servisa zanima me da li se preporuce promena vodene pumpe i koliko ona otprilike kosta.
                        Procitao sam negde da na ovim motorima dolazi do ostecenja interkulera usled loseg kvaliteta izrade pa me zanima kako se to ostecenje/kvar manifestuje u voznji i kako bih mogao da proverim njegovo stanje?

Posto mi je prednji branik malo izguljen hteo bih da ga ofarbam ali ne znam gde se nalazi sifra boje na laguni!

Takodje me zanima da li je komplikovana naknadna ugradnja tempomata i sta mi je sve potrebno za to.

To bi bilo otprilike to za sad
                        http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Za stanje turbine stvarno ne znam. Neki kazu ne diraj dok ide, ali sama pojava ulja je po meni znak da treba da se uradi servis, ali on je od 250e pa navise, u zavisnosti od stanja ostalih delova u njoj. Zamena ulja ne bi trebalo da utice na to, posto su ta ulja predvidjena da zadrze viskozitet i dosta posle predvidjenog intervala zamene, ali ipak radi servis sto pre. U svakom ovlascenom servisu bi trebalo da po broju sasije mogu da udju u istoriju servisa, ali samo ako je svo vreme odrzavan u ovlascenom servisu sto uglavnom nije slucaj. Opet ako je bilo nekih intervencija u garantnom roku, na osnovu grube procene kilometraze i datuma moze da se utvrdi da li je sadasnja kilometraza logicna ili ne. Preporucio bih ti i zamenu vodene pumpe prilikom velikog servisa posto je to stavka od oko 3500din., a blokiranje pumpe ume da pokida zupcasti i napravi vecu stetu. Desava se da se interkuler naduva, sto moze vizuelno da se vidi. Sifra boje ti se nalazi na nalepnici na stubu izmedju desnih vrata. Bilo je reci o naknadnoj ugradnji tempomata negde na pocetku foruma, sa sve uputstvom, ali nisam zabelezio koja je stranica u pitanju. Moras probati da nadjes.

Originally posted by Laguna 2002
                          Druže prazan ti je akumulator. Isti problem sam imao u Januaru, bukvalno tri dana posle kupovine auta. Sve žmiga i škljoca po autu. Izvadio akumulator, dopunio i problem rešen.
                          Isto se meni desilo kada sam zaboravio da ugasim svetla i ispraznio mi se akumulator.

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad
                            • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Sto se tice turbine, cena ne mora da bude 250E pa navise, mene je kostalo, mislim oko 8500 dinara u Novom Milosevu, ciscenje komplet, sa garancijom od godinu dana, na svu srecu nista drugo nije bilo potrebno da se radi, kazu da je u odlicnom stanju. Ciscena je jer nije zbog silne prljavstine na krilcima mogla da puni odgovarajuci pritisak, pisao sam ja o tome kada je bilo aktuelno...
                            Originally posted by makinus
                            Proveri kleme na akumulatoru
                            A na velikom servisu je pozeljno zameniti vodenu pumpu, pisali smo o tome i ceni i garanciji u vlascenom i neovlascenom servisu na nekoj od prethodnih strana...pise a ne bih ti ponavljao da me ne banuju opet zbog, nazovi reklame...
                            It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Night Rider
                              CBC Veteran
                              • 10.12.2007
                              • 127
                              • Banja Vrujci

Ok uskoro je vozim na servis pa javljam rezultate.
                              Sto se intelkulera tice kada se naduva kako se to odrazi na ponasanje automobila?
                              Procitao sam u predhodnim postovima da po nekim brojevima moze da se vidi sta je dodatno ugradjeno u postojeci paket opreme koji je kod mene INITIALE , pa me interesuje gde da pronadjem te brojeve i kako po njima da saznam koji je paket u pitanju.

Jos jedna stvar koja me kopka je da nemam rucnu nivelaciju farova ali motorice u forovima imam (farovi nisu Xenon)???
                              http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• savke
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 575
                                • Novi Sad, Temerin
                                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Sve informacije su ti na onoj nalepnici na stubu. Za iniciale vi trebalo da ti jedan red pocine sa E5 ili EA5 cini mi se. Ovo je link ka postu gde sam razjasnio neke podatke sa nalepnice:
                                viewtopic.php?f=377&t=31408&start=3900#p788856
                                Interkuler kada se naduva hoce i da se probusi i onda ti turbina ne uduvava sav vazduh u usis.

Nemas rucicu za nivelaciju, zato sto imas automatsku. Postoje senzori na predljoj levoj viljusci i na zadnjem mostu i na osnovu njih sam radi nivelaciju.

Comment

Working...
                                X