RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by makinus
    @sjstephy91

Sto se policajaca tice, "cudi" me da ne znaju svoj posao. U takvim slucajevima se zove saobracajna policija i pravi zapisnik. Samo na osnovu tog zapisnika mozes da krenes u pricu sa naknadom stete.

Ako mozes da dokazes da policajac nije hteo da napravi zapisnik... Ne znam sta da ti kazem.

Ja sam pisao o svom problemu na ovom forumu. Ako ti je za utehu nisam uspeo jos uvek nista da uradim sa Putevima Srbije iako sam imao zapisnik, procenu stete od osiguravajuceg drustva i mnogo, mnogo papirica.

Sa Putevima Srbije se jedino komunicira preko tuzbe (zvao sam ih pre par dana).

Beograd put je mnogo bolji za saradnju (pisalo se i o tome).

Pozdrav i srecno.
    Ma sad od svega toga nema nista, nego sam ja pitao cisto eto da vidim da li policajac zna o cemu prica. A i sledeci put, ako se ne daj Boze nesto slicno desi da znam sta da radim. On mi je rekao da je besmisleno bilo sta raditi jer po onome sto smo decko koji je vozio iza mene i ja opisali, krivica ne pada na putare, nego ne neke idiote koji su tu santu namerno postavili tu, a njih u fazonu nece nikad naci tako da samo sto mi nije reko `` Ae upadajte u kola i bezi te, `ocu idem da spavam ionako ste me probudili``... Inace, ako neko zna gde ima da se nabavi onaj poklopac za alu felne koji se stavlja na sredini da sakrije srafove, u pitanju su 16` lagunine, sestokrake felne??
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• marko85zivkovic
      CBC Član
      • 17.02.2011
      • 10
      • pozarevac

Pozdrav svima skoro sam kupio LAGUNU i nastao mi je jedan problem elem kad sam skinuo klemu akumulatora normalno posle toga je radio trazio KOD i uneo sam pogresan greskom i sad mi nedozvoljava da unesem ponovo a imam pravi. Molim za pomoc i da nezaboravim, ne meri mi tacno spoljnu temperaturu tojest ako je napolje +5 kod mene na displeju je -4 razlika je uvek -9 stepeni u odnosu na napolje ako neko zna za pomoc molim da mi se pomogne.

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Zaboravih da pitam, nakon ovog udesa koji sam imao, desava mi se da kad zaverglam auto ili krecem pri malom gasu, da mi auspuh zatrese i pocne da se cuje zvuk, kao da metal udara u metal, to se isto cuje i u petoj u opsegu od 70-90 km/h. Po nekoj mojoj zdravoj logici, desava se samo kad motor napravi vibraciju, tj pri niskom broju obrtaja. Sta bi po vasem misljenju moglo da bude, u servisu gde su mi montirali branik jedan majstor je pogledao i rekao da mu odozdo sve izgleda ok.

Comment

• mupe
          CBC Senator XXL
          • 05.10.2006
          • 822
          • bg
          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Markone91
          Pozzzdrav, javljam se iz Sarajeva vidim da je jako dobar forum pa reko da se i ja prijavim, al zivim i u Zrenjaninu i novom sadu preko leta, posedujem renault lagunu 2003 1.9 dci initiale oprema cipovana poseduje 150 ks, ... sto se cipa tice veoma isplativo na ovim motorima smanjuje potrosnju povecava iskoristivost goriva itd evo neke slikee nisu bas neke al etoo
          Da li možeš da napišeš koliko ti auto troši na 130 km/h u VI brzini sa aktiviranim cruise control? Baš me interesuje kakva je potrošnja u odnosu na standardnu mapu.

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd
            • Renault LagunaII 1.8 16v

Jel menjao neko onaj senzor za automatku klimu sto stoji gore kod soferke.. Jel neko zna priblizno cenu

Comment

• Plavke
              CBC Član
              • 11.05.2010
              • 47
              • Nova Pazova
              • Renault Laguna II 1.6

Originally posted by marko85zivkovic
              Pozdrav svima skoro sam kupio LAGUNU i nastao mi je jedan problem elem kad sam skinuo klemu akumulatora normalno posle toga je radio trazio KOD i uneo sam pogresan greskom i sad mi nedozvoljava da unesem ponovo a imam pravi. Molim za pomoc i da nezaboravim, ne meri mi tacno spoljnu temperaturu tojest ako je napolje +5 kod mene na displeju je -4 razlika je uvek -9 stepeni u odnosu na napolje ako neko zna za pomoc molim da mi se pomogne.
              Pozdrav i dobrodošao, što se tiče koda za radio probaj da ponovo skineš klemu na jedno 5 do 10 minuta. Valjda će onda komp da se resetuje pa sve ispočetka ali ovaj put sa pravim kodom.

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

Originally posted by sjstephy91
                Zaboravih da pitam, nakon ovog udesa koji sam imao, desava mi se da kad zaverglam auto ili krecem pri malom gasu, da mi auspuh zatrese i pocne da se cuje zvuk, kao da metal udara u metal, to se isto cuje i u petoj u opsegu od 70-90 km/h. Po nekoj mojoj zdravoj logici, desava se samo kad motor napravi vibraciju, tj pri niskom broju obrtaja. Sta bi po vasem misljenju moglo da bude, u servisu gde su mi montirali branik jedan majstor je pogledao i rekao da mu odozdo sve izgleda ok.
                katalizator

Comment

• sjstephy91
                  CBC Veteran
                  • 28.11.2010
                  • 143
                  • Beograd- Srbija

Heheheh, katalizator, sta je sa njim...

Comment

• marko85zivkovic
                    CBC Član
                    • 17.02.2011
                    • 10
                    • pozarevac

Uspeo sam da se snadjem tojest da mi dozvoli da unesem ponovo kod.
                    Pokusavao sam sa skidanjem kleme ali nista i onda sam pronaso na nekom od foruma da treba da se drzi 2 i 5 zajedno i da se ukljuci radio nakon toga on radi tacno dva minuta kao demo i zatrazi kod. Po ubacivanju koda trazi jos neka podesavanja koja sam ja samo potvrdio na sestici (zadrzao taster 6).
                    Imali neko resenje za ovaj moj drugi problem sa pokazivanjem spoljne temperature?

Comment

• marko85zivkovic
                      CBC Član
                      • 17.02.2011
                      • 10
                      • pozarevac

Heheheh, katalizator, sta je sa njim...
                      Kod srednje lonca postoji jedan odbojnik, koji izgleda isto kao drzac aupuha samo nema gde da se zakaci, na krau njega treba da ima nekakva guma koja sluzi da drzi auspuh na odredjenom rastojanju, mozda ti je ispala pa onda bas taj odbojnik lupa u patos automobila.

Comment

• Markone91
                        CBC Početnik
                        • 17.02.2011
                        • 6
                        • Zrenjanin/Sarajevo

Originally posted by mupe
                        Pozzzdrav, javljam se iz Sarajeva vidim da je jako dobar forum pa reko da se i ja prijavim, al zivim i u Zrenjaninu i novom sadu preko leta, posedujem renault lagunu 2003 1.9 dci initiale oprema cipovana poseduje 150 ks, ... sto se cipa tice veoma isplativo na ovim motorima smanjuje potrosnju povecava iskoristivost goriva itd evo neke slikee nisu bas neke al etoo
                        Da li možeš da napišeš koliko ti auto troši na 130 km/h u VI brzini sa aktiviranim cruise control? Baš me interesuje kakva je potrošnja u odnosu na standardnu mapu.
                        Ejjj prijatelju ovo od kako sam je cipovaoo pravio sam neka testiranja npr ovako : kad je gasam znaci pun gas druga itreca malo vise troci sto je i logicno a to sti ti kazes na 130 u 6 brzini tu manje trosi pre mi je trosila koliko se secam 5,5 do 6 a sad 4,5 do 4,8 na ravnom putu i to sam testirao na istom putu , sto se tice ubrzanja pre cipa mi je ubrzanje bilo klasicno 10,7 sec do 100 kmh a sada je 9,3 do 100 kmh sto je dosta brze, i sta jos ne toliko vazno al da kazem crni dim je skroz nestao pri visokim turazama jer je bolje iskoristenje goriva toliko o cipuu aaa PRIJATELJU to sto ti se cujee da lupa metal od metal To ti je fleksibilna cevv ona inace ode ja sam je menjao, cuje ti se kad dodje do vibracija, mene se znala cut isto kad je hladan motor ujutro pa trese nije to skupo tako da se ne brines pozzz

Comment

• Markone91
                          CBC Početnik
                          • 17.02.2011
                          • 6
                          • Zrenjanin/Sarajevo

Originally posted by hope
                          katalizator
                          Nijee katalizatorrr, fleksibilna cevv ona se nalazi posle katalizatora, zamena ide tako sto se odsece pre katalizatora i posle fleksibilne cevi skine se stavi se druga i navari se to je sav posao cena fleskibilne cevi nije velika ne znam smem li pisati ovako cene al uglavnom pristupoacna je i mislim da je preseka fi 55 nisam siguran pozz

Comment

• mdarko
                            CBC Član
                            • 18.02.2011
                            • 30
                            • Banja Luka

Pozdrav svima, novi sam na forumu,. Prije par dana postao sam vlasnik lagune 1.9 dci 2001. g.p. Primjetio sam dva problema, prvi je da na vozačevim vratima kada stisnem dugme da mi spusti staklo, čuje se motorić kako radi ali otežano i glasno, kao da ga nešto sprečava i ne može da spusti staklo, a drugi je da mi ne rade ona svetla što osvjetljuju unutrašnjost auta, gledao sam sijalice su ok, u opšte ne reaguju na prekidač.

Comment

• sjstephy91
                              CBC Veteran
                              • 28.11.2010
                              • 143
                              • Beograd- Srbija

Hvala ljudi na odgovaru! Ovih dana u otici da pogledaju to pa cu javiti sta je tacno.

Inace ovo za svetlo u autu, moze se desiti da ima los kontakt, ne same sijalice, vec ono mesto gde se stavlja sijalica, da tu postoji problem sa kontaktom, vidi pomeri levo desno, pritisni.. Kod mene je bio taj problem, ali se resio sam od sebe... Inace dogodice ti se da ti se laguna pokvari i popravi sama od sebe, cudan neki auto..

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Originally posted by mupe
                                Ejjj prijatelju ovo od kako sam je cipovaoo pravio sam neka testiranja npr ovako : kad je gasam znaci pun gas druga itreca malo vise troci sto je i logicno a to sti ti kazes na 130 u 6 brzini tu manje trosi pre mi je trosila koliko se secam 5,5 do 6 a sad 4,5 do 4,8 na ravnom putu i to sam testirao na istom putu , sto se tice ubrzanja pre cipa mi je ubrzanje bilo klasicno 10,7 sec do 100 kmh a sada je 9,3 do 100 kmh sto je dosta brze, i sta jos ne toliko vazno al da kazem crni dim je skroz nestao pri visokim turazama jer je bolje iskoristenje goriva toliko o cipuu aaa PRIJATELJU to sto ti se cujee da lupa metal od metal To ti je fleksibilna cevv ona inace ode ja sam je menjao, cuje ti se kad dodje do vibracija, mene se znala cut isto kad je hladan motor ujutro pa trese nije to skupo tako da se ne brines pozzz
                                Koliko je vec vozis tako cipovanu i koliko si presao sa chipom!? Da li si menjao nesto od instalacije npr. creva oko turba i sl., ojacavao interkuler....?

Comment

Working...
                                X