RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laganica
    CBC Početnik
    • 29.04.2010
    • 9
    • Banja Luka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by vlaja1302
    Pozdrav svima. Ja imam lagunu 1.9dci 120ks 2004god. Problem je sto mi podizaci stakla na suvozacevu stranu ne rade, radela su i od jednom su preslala zezala su cas hoce cas nece i sada vise nece pa me zanima dal neko zna u cemu je problem?
    Druže ja sam imao identičan problem..Mene je zezao prekidač na suvozačevim vratima, a na kraju se ispostavilo da je kvar na vozačevim vartima i nakon ni sam ne znam broja skidanja tapacirunga i prekidača skontam sledeće..skinuo sam prekidače sa vozačevih vrata bez skidanja tapacirunga, zatim rastavio prekidače da bih došao do štampane ploče, prelemio sve spojeve od prvog do poslednjeg i riješio problem..Nije problem, sretno..

Comment

• debeli73
      CBC Član
      • 16.05.2010
      • 75
      • Kragujevac

Ne znam da li je neko imao istu situaciju ali koliko se sećam nije. Juče mi pojavi poruku CHANGE OIL SOON i onda OK i tako svaki put pri paljenju. Na indikatorima nedostaju dva kvadratića a do servisa (na 15000km-ostao iz FR) još 3200km. E sad ja pogledam i vidim da na displeju mi više ne piše da je do servisa 3200 (kao što je stajalo pre) već ništa ne piše. Takođe pogledam onaj pdf sa uputstvom i tamo nigde ne nađem poruku koja se meni pojavila. Da napomene poruka nije žuta niti crvena već ona svetlo plave boje. Ulja ima ona ispod max ali sasvim pristojno.

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Ljudi veliki pozz svima, bio sam ``udaljen sa faruma`` iliti banovan, kako vam se vise svidja..
        Inace za to vreme sam i ja skrsio svoju lagunu..
        Ali moj slusaj je potpuno drugaciji i da mi se nije desilo rekao bi neverovatan. Isao sam putem koji odlicno poznajem i na putu je neko postavio ogromnu, ali zaista ogromnu santu leda, snega ili sta je vec. Hteo sam da je obidjem, jer sam znao da ako udarim u nju poizletace mi Airbagovi i slomicu branik, ali dok sam obilazio auto mi iznenada prokliza i ja se okrenem za 360 stepenii desnim krilom udarim u banderu. Steta je oko 500e , slomljen je branik, krilo, spona i viljuska je deformisana.. Air bag mi nije izleteo posto sam vec do udara klizao i dosta usporio ali ipak je udarac bio poprilicno jak, na svu srecu meni i devojci nije nista.. Decko koji je isao iza mene je svojim suzukijem udario i odvalio branik i prednju masku auta, slikali smo sve.. Bandera u koju sam zveknuo je ispred policijske stanice, naravno da su spavali i nisu ni culi kad sam udario, a puklo je poprilicno.. Kada smo ih pozvali da vidimo da li mozemo nesto da sredimo, jer je tu santu neko postavio na putu, rekli su nam da gubimo vreme i da od toga nema nista, tako da sam ja sutra dan odvezao auto i kompletno su ga sredili za 2 dana. Vec sam vas udavio, samo me interesuje da li je policajac bio upravu za to sto je rekao ili bi nekako ipak mogli da naplatimo stetu od putepa srbije ili slicno. Naravno znam da je sad nemoguce, ali da smo tad uradili nesto vise da li je moguce bilo. Hvala. POzzz
        RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• vlaja1302
          CBC Član
          • 26.01.2011
          • 52
          • 245

Originally posted by Laganica
          Originally posted by vlaja1302
          Pozdrav svima. Ja imam lagunu 1.9dci 120ks 2004god. Problem je sto mi podizaci stakla na suvozacevu stranu ne rade, radela su i od jednom su preslala zezala su cas hoce cas nece i sada vise nece pa me zanima dal neko zna u cemu je problem?
          Druže ja sam imao identičan problem..Mene je zezao prekidač na suvozačevim vratima, a na kraju se ispostavilo da je kvar na vozačevim vartima i nakon ni sam ne znam broja skidanja tapacirunga i prekidača skontam sledeće..skinuo sam prekidače sa vozačevih vrata bez skidanja tapacirunga, zatim rastavio prekidače da bih došao do štampane ploče, prelemio sve spojeve od prvog do poslednjeg i riješio problem..Nije problem, sretno..
          Lagunice meni je otisao prekidac na vozacevim vratima i zbog toga ne radi, ali sada mi ne trebaju prozori dok je hladno kad dodje prolece leto to mora da se resi pod hitno

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

Originally posted by debeli73
            Ne znam da li je neko imao istu situaciju ali koliko se sećam nije. Juče mi pojavi poruku CHANGE OIL SOON i onda OK i tako svaki put pri paljenju. Na indikatorima nedostaju dva kvadratića a do servisa (na 15000km-ostao iz FR) još 3200km. E sad ja pogledam i vidim da na displeju mi više ne piše da je do servisa 3200 (kao što je stajalo pre) već ništa ne piše. Takođe pogledam onaj pdf sa uputstvom i tamo nigde ne nađem poruku koja se meni pojavila. Da napomene poruka nije žuta niti crvena već ona svetlo plave boje. Ulja ima ona ispod max ali sasvim pristojno.
            proveri datum promene ulja,moguce da ti uskoro istice interval od godinu dana

Comment

• igajic
              CBC Početnik
              • 06.02.2011
              • 6
              • Novi Sad

Update

Hteo bih da se zahvalim modesti i CDanijel76 na odlicnoj preporuci ! Sloba rules

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Kad bih rekao majstor Slobi sta sada vozim naljutio bi se dobar coek dooobar.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

Originally posted by mileca
                  Da malo detaljnije opisem situaciju.Imam ugradjen sekvent Tomasetto.Kada je auto hladan obicno ako malo vise dodam gas upali se lampica kao grejac.Dosta ljudi je vec opisivali ovu situaciju i nazivaju je safe mod.Auto ne reaguje na dodavanje gasa vec radi na nekih 2000 obrtaja i tako ide.Kad pritisnem kvacilo auto zalece tj. turira i obrtaji luduju.Stanem sacekam, par puta izvadim i ponovo vratim karticu dok se lampica ne ugasi i nastavim dalje.Desava se kad je auto hladan i kada je napolju hladno bilo da je plin ili benzin mada retko kada vec prebaci na plin jer tada se vec malo zagrejao.Nikad mi se ovo nije desilo leti a vec dve zime isto.Ako bas polako dajem gas mogu da prodjem bez safe moda. Niko do sada nije pomenuo da mu se ovo desava samo kada je auto hladan pa sam posumnjao da nije nesto do senzora temperature i odredjivanja smese.Majstor je pomenuo da kompijuter prijavljuje gresku na senzoru za temperaturu ali on pokazuje temperaturu na tabli.Mada mi se cini da mu treba malo vise vremena da podigne skalu na radnu temperaturu.
                  Hmmm sto li mi je poznat ovaj problem kod laguni sa ben.motorom ( imao plin ugradjen ili ne ) .
                  Majstor koji je gore pomenut to resi brzo ali moze da kosta jer je problem u: pod 1 - el.klapni ( sto je i jeftiniji problem, klapna polovna je od 90-140e pa kako te ko ochepi od trgovaca +ruke majstora ) no cesto problem i budu pomenuti konektori na klapni sto je i najbezbolnije resenje sto se tice popravke-zamene ( ili direktnog prespajanja)
                  Pod 2 problem je u jednom cipu u komjuteru koji mora da se menja a to kosta papreno cini mi se da je mozda i jeftinije kupiti nov komjuter i resiti problem.
                  Desavace ti se to sve cesce i cesce i neces smeti da se usudis da odes na neki duzi put zato polako planiraj da taj problem resis ili se generalno resi "problema" -auta .
                  Ako ti treba kontakt vec ga dosta njih zna ovde pa eto cuj se i probaj nekako da izdogovaras da ti se to resi. Jbga ni malo naivan problem koji podosta kvari sliku o jednom lepom funkcionalnom udobnom i opremom veoma bogatom automobilu .
                  Toliko milecu a kod vas ostali sta ima new?

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ A može da bude problem i u nekom od senzora za temperaturu, kao što je prijavljeno na dijagnostici i ja bih prvo krenuo od toga. To što pokazuje temperaturu na instrument tabli ne znači baš ništa iz najmanje dva razloga:

1. Motor ima mnogo više od samo jednog senzora za temperaturu.
                    2. Instrument tabla ne bi prikazala kratke oscilacije u podatku koji dolazi sa senzora, na primer zbog lošeg kontakta.

Ti gogi daješ čoveku dijagnozu, kao da je to jedini kvar koji može da se desi. Jeste da je to što si ti opisao relativno čest problem i naravno da postoji mogućnost da si u pravu, ali ako tako 100% sigurno ograničiš problem na dve solucije, može da se desi da neko kupi delove za koje se posle ispostavi da mu nisu potrebni.

@slavenm - Nikako nije dobro koristiti wd40 za čišćenje elektonskih kontakata. Reši problem privremeno, ali ga vremenom napravi većim nego što je bio.

Comment

• savidsi
                      CBC Član
                      • 12.01.2010
                      • 90
                      • km

debeli73,
                      Kod mene je podeseno da odbrojava od 10000 i kada dodje do 1500 situacija je ista kao kod tebe. Znaci izbacuje poruku da treba uskoro zameniti ulje i ne odbrojava vise. Interval zamene ulja je na mojoj Laguni podesen i vremenski na godinu dana.

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Mupe neka posalje racune, platicu !!! Tako da....

edit : a i zmedju ostalog ako neko postupi tako kako si ti naveo tj da kupi delove pre nego li i ode u opste u neki dobar strucan servis da se utvrdi
                        problem je bas bez mozga ovde smo da pomognemo ali nista nije OBAVEZUJUCE prenosimo iskustva licna ili tudja (bolje tudja ).
                        Za resenja koja sam ponudio oko problema treba dosta novca tako da mi je najmanje bilo do za*bancije sa covekom a znam dooosta njih koji imaju ili su imali upravo takav problem . Samo sam rekao sta bi trebalo da se uradi ili sta je mozda problem ali NE i da MORA da to uradi ali ako hoce resenje problema zna se...

Comment

• makinus
                          CBC Član
                          • 17.06.2010
                          • 62
                          • Beograd

@sjstephy91

Sto se policajaca tice, "cudi" me da ne znaju svoj posao. U takvim slucajevima se zove saobracajna policija i pravi zapisnik. Samo na osnovu tog zapisnika mozes da krenes u pricu sa naknadom stete.

Ako mozes da dokazes da policajac nije hteo da napravi zapisnik... Ne znam sta da ti kazem.

Ja sam pisao o svom problemu na ovom forumu. Ako ti je za utehu nisam uspeo jos uvek nista da uradim sa Putevima Srbije iako sam imao zapisnik, procenu stete od osiguravajuceg drustva i mnogo, mnogo papirica.

Sa Putevima Srbije se jedino komunicira preko tuzbe (zvao sam ih pre par dana).

Beograd put je mnogo bolji za saradnju (pisalo se i o tome).

Pozdrav i srecno.

Comment

• debeli73
                            CBC Član
                            • 16.05.2010
                            • 75
                            • Kragujevac

Originally posted by hope
                            Originally posted by debeli73
                            proveri datum promene ulja,moguce da ti uskoro istice interval od godinu dana
                            Šta bi ja bez tebe Hope, tačno tako. Sećam se kad sam štampao u servisu kad su rađeni svi servisi i šta se radilo je da je ulje menjano negde u februaru . I da, ili km ili 12 m, tačno tako...hvala

Comment

• Markone91
                              CBC Početnik
                              • 17.02.2011
                              • 6
                              • Zrenjanin/Sarajevo

Pozzzdrav, javljam se iz Sarajeva vidim da je jako dobar forum pa reko da se i ja prijavim, al zivim i u Zrenjaninu i novom sadu preko leta, posedujem renault lagunu 2003 1.9 dci initiale oprema cipovana poseduje 150 ks, ja sam je uvezao iz italije i za sad stvarno sve pohvale i sto se tice opreme i motora, jedino sto sam radio reparaciju turba sto se inace i rade pri ovoj kilometrazi ja sam to odradio onako radi reda auto je preslo tačnih 157 hiljada , auto je profesionalno zatamljeno, sto se cipa tice veoma isplativo na ovim motorima smanjuje potrosnju povecava iskoristivost goriva itd evo neke slikee nisu bas neke al etoo Pozzzzzz

Comment

• marko85zivkovic
                                CBC Član
                                • 17.02.2011
                                • 10
                                • pozarevac

Pozdrav svim clanovima foruma nedavno sam i ja kupio LAGUNU pa imam nekih manjih problema.
                                Morao sam da zamenim akumulator jer je stari bio slab i nakon toga normalno trazio je radio kod uneo sam pogresni zaista pravom gresko iako imam pravi ali sad mi ne dozvoljava da unesem ponovo kod. Sta da radim ?
                                i nepokazuje mi tacno spoljnu temperaturu na displeju.
                                NPR ako je napolju +5 na displeju je -4 razlika tacno za 9 stepeni.
                                MOLIM ZA POMOC

Comment

Working...
                                X