RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Pisalo se na forumu ovde već oko čišćenja dizni, uglavnom, slaba vajda kod komon rejl motora od toga, ako ikad bude problema s tim, može da se odradi remont dizni. Meni su jednu diznu remontovali, tj. Renault Sava dizne nosi u neki Bosch servis, i cena je tad bila od 30-90 evra po dizni, zavisno u kakvom je stanju.
    EGR ventil obično izbegavaju da čiste, posebno ako se zaglavio pa teško mogu da ga izvuku, mnogo posla a slabo mogu da naplate.
    Npr. na mojoj laguni nije čišćen skoro dve godine, i kad su pre nekoliko nedelja to uradili konačno, jedva su izvukli ventil.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Insistiracu na tome pa makar platio vise. Znaci dizne samo remont ili nove ako riknu!?
      Sa sam se setio i za brisace, ovi sto su sada na autu su dotrajala pa bi ih zamenio novim. Koliko je dobra ideja oni aero, fensi sa plastikom od koje se guma ni ne vidi...ne znam kako se zovu!?

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Svaka čast na kupovini, dobrodošao u klub!

Moja preporuka za Renault servis Neša u Zemunu. Čovek je jednostavno genije. Ne moraš ti da mu pričaš šta da radi, sve zna i sam.

Problem koji imaš sa prekidačem za sva 4 žmigavca je tipičan, dešava se na redovnoj bazi. Nisam nigde pročitao da je neko pokušao da popravi taj prekidač, svi ga menjaju. Meni se još nije pokvario, a ako nekad bude pokušaču da ga rasturim i da vidim šta tu crkava.

Jedan bitan savet - odmah, ali ODMAH, stavi neku zaštitu na auto - kandžu, zeder, alarm, nešto... potrebno je i da onemogućiš pristup OBD konektoru koji se nalazi ispod pepeljare. Ima servisa koji ugrađuju alarme, a da rade i to.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Hvala svima na cestitkama i gostoprimivosti!

To sam zaboravio da pitam sto se zastite tice. Znam da se Lagune u odnosu na neke druge evropse marke ne kradu ali opet sto kazu da ne boli glava. E sad je pitanje sta je najpametnije: kanzda, zeder (ako moze na Lagunu), alarm ili nesto trece. Kao prvo i Logicno resenje namece se kandza ali ona po meni ima veliku manu, a to je robusnost. Znate takodje da laguna ima nezan enterijes i tablu, a ja jos imam i kozna sedista, a trenutak nepaznje je dovoljan da napravim neku ogrebotinu.
          Nesa - Zemun Vs. Rajkovic - Mali Mokri Lug!??

Sto se delova za servis tice to cu ostaviti da oni sami ugrade tj. necu ja kupovati negde drugde delove pa ici u servis na zamenu istoh. jednostavno ne znam nista ni gde sta ima, a zelim ovo sto pre da odradim.

U dozvoli mi pise Autentique paket opreme tako da pretpostavljam da ju je ovaj covek carinio po toj opremi. Onda se setik i kilometraze, ko zna koliko je presla ali bicu optimista kad odradim sve mere predostroznosti.

p.s. Ako moze broj od Nese Zemunca!??

Comment

• Joker
            CBC Veteran
            • 09.05.2005
            • 116
            • Subotica

Originally posted by markofpi
            Hvala svima na cestitkama i gostoprimivosti!

Znam da se Lagune u odnosu na neke druge evropse marke ne kradu ali opet sto kazu da ne boli glava.
            To je bilo nekada
            viewtopic.php?f=7&t=38357

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Jbg izvini, ne pratim statistiku!

Inace zakazao sam servis za ponedeljak u Reno Savi. Ranijih termina nije bilo jer ce mini praznik, mnogi putuju pa zele nesto u servisu da obave pre polaska na put. Covek koji se javio na tel. je rekao da o velikom servisu nista unapred ne moze da mi kaze ali da recimo mali servis (valjda ulje + filteri) za lagunu kosta 12k din.

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Lagune nisu najkradenije od renoa. Megan je na prvom mestu. Ipak, dovoljno ti je da se ukrade samo jedna, ako je ta jedna tvoja. Pošto i dalje ima mnogo renoa bez ikakve zaštite, sve što uradiš je razlog više da mirnije spavaš.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Potpuno si u pravu ali ja sam sad u dilemi sta uraditi!? I da li postoji neki vid zastite za koji ne znam, a koji je efikasan. Iskreno kandza mi prva pada na pamet i namece se kao najlogicnije i najbolje resenje.

Comment

• markofpi
                    CBC Senator XXL
                    • 27.07.2006
                    • 1552
                    • Bezanijska Kosa

Ipak sam otisao i do Nese u Zemun tako da cu najverovatnije ic kod njega, dok cu Savu da otkazem. U voznji sam primetio kao da mi auto malo vuce u levo, dali je od puta, guma ili trap treba da se centrira ne znam....samo da nije razvaljen!

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Mislim da je dobra zaštita kombinacija mehaničke i elektronske zaštite. Na primer - alarm sa pejdžerom, kandža, onemogućena konekcija na OBD i neki skriveni prekidač. Sve to zajedno bi bilo idealno, a bar 2 od nabrojanih je već sasvim ok. Velika većina laguna nema nikakvu zaštitu.

A to što ti vuče je najverovatnije zbog rascentriranog trapa ili zbog guma. Probaj da centriraš trap za početak, pa ćeš znati da li je do toga ili ne.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

A nesto cu vec resiti sto se zastite tice cim praznik prodje.
                        Inace primetio sam da kad treba da krenem malo ostrije iz mesta, znaci ubacim u 1. brzinu i malo vise nagazim na gas da negde oko 2500-3000rpm (ne mogu da tacno kazem jer nisam bas bio skoncentrisan pogledom na obrtomer) u jednom trenutku na delic sekunde auto trzne, nesto kao da izgubi snagu i posle toga normalno nastavi da ubrzava. Ne desava se svaki put vec periodicno. Sa ostalim brzinama ponasanje je normalno.

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Nego, pored tih sitnih problemcica (koje ces resavati vremenom kako budes vozio auto), kakvi su utisci generalno s lagunom?

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Utisci??? Pa kad sa magarca predjes na konja ne mozes biti objektivan. Juce sam bas parkirao pored nekog lika koji prodaje svoj Clio i ono pocela neka prica i ja kao kupio auto bla bla od toga i toga. On kao lepo izgleda pa poceo da zagleda, kao udarana ovde, menjano ovo, menjano ovo, bacio me covek u bedak. Posle mi kaze da ako je sve dobro odradjeno da popravim sta imam i da teram. Takodje pitao me kao jel vuce uzbrdo i kako....a ja sta da mu kazem kad sam iz Juga presao na lagunu.
                            U svakom slucaju na oko je lepo ocuvan, sve radi i funkcionise za sada i ne mogu da izdrzim do servisa jer me veoma zanima sta ce reci Nesa u kakvom je stanju zaista.
                            Kad odradim sve sto imam i sredim auto predstavicu ga, a nadam se i nekom skorijem okupljanju Reno fanova.

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Bio u servisu kod Nese, stnje sledece:

- desna spona 20eur
                              - kocione plocice predje 45eur
                              - kocione plocice zadnje 45eur
                              - diskovi prednji par 140eur
                              - zupcasti kais 90eur
                              - kanalni kais 20eur
                              - vodena pumpa 40eur
                              - ulje za motor+filter za ulje+filter za vazduh+filter kabine+ulozak filtera za naftu 60eur
                              - prekidac za 4 zmigavca 25eur
                              - donji nosac motora tzv. koska 25eur
                              - remont turbine 250eur.

Gubio je ulje na turbini, a kada su je skinuli bila je u katastrofalnom stanju, a golim okom se odma moglo videti da su ona peraja fizicki ostecena, kako i zbog cega niko ne zna, a Nesa kaze da je moguce da cak nesto i uslo u nju jer smo u kucistu filtera vazduha pronasli sraf. Juce sam turbinu odneo u neki servis za remont na Medaku, opet po preporuci Nese jer ja pojma nemam gde bih to inace odradio. Prvo mi je spomenuo Cacak i dal jos jedan grad ne secam se tacno, a posle rekao da nosim u ovaj servis na Medaku. Sutra ce da stave turbinu, sipaju novo ulje, promene kaiseve i stave filtere pa cu jedno par dana voziti da vidim da li treba jos nesto da se radi, a meni ostaje da se molim Bogu da ne mora. Ako se sve pokaze ok onda menjam ovo sto sam gore napisao i to bi onda trebalo da bude to.
                              Po recima majstora koji mi je pregledao auto (ne znam kako se zove) kaze da je u dobrom stanju, da verovatno nigde nije lupam, trapovi su ok i sve oko njih, jedino ta spona kaze ima malo lufta tj. nije kriticna ali posto sam hteo da sve sto iole ne valja zamenim i ona je na spisku.Jedini neplaniran trosak je ispala ta turbina. Inace motor je bio zapusten, a to se dalo videti po starom ulju koje je skoro izgubilo svoju viskoznost, bilo crno ko ugalj, a filter vazduha je bio ko iz ves masine posle centrifuge, po recima Nese turbina ga je sjebala i malo je falilo da otkine komad istog i uvuce unutra.To je za sada to, a sa novim informacijama javljamse vec sutra popodne.

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Neko je znao da će prodavati auto pa mu je pucalo da ga održava... Bitno je da će posle servisa sve biti kako treba!

Comment

Working...
                                X