RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

^^ Daleko od toga da se ne slažem s tobom, naravno da si u pravu. Kao što rekoh, nikako nije preporučljivo voziti sporo visokim stepenom prenosa i ubrzavati, ali nije nikakav problem održavati konstantnu brzinu, to za motor nije veliko opterećenje. VI brzinom ne može da se vozi 30, jer pri 1000 obrtaja, brzina automobila je 55 km/h. Pričam o Laguni II 1.9dCi sa 88KW motorom.

Što se tiče pitanja kada motor lepše radi, veruj mi da se uopšte ni ne čuje pri 70 km/h u VI, niti se na bilo koji način oseća da mu je to problem. Jedino što bi realno moglo da bude problematično je loše podmazivanje zbog nižeg pritiska ulja i upravo zbog toga i jeste vrlo loše ubrzavati u ovakvom režimu.

Kao što rekoh, vozio sam lagunu III GT sa 2.0 dci motorom. Ona na instrument tabli ima 2 male strelice kojima sugeriše vozaču promenu stepena prenosa. Veruj mi da sam bio iznenađen na koliko niskim obrtajima sugeriše promenu u sledeći stepen (prošlo je već dosta vremena pa se ne sećam tačno, ali dosta ispod 2000 obrtaja), a kada se vozi ovako kako sam rekao (oko 70 u VI) ne pali se strelica koja bi preporučila prebacivanje u nižu brzinu. Ako pri ovoj brzini dodaš gas, onda se ta strelica pali.

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Koliko sam ja uspeo da pohvatam nije samo pritisak ulja problem, već su na malim obrtajima udarci u zamajac i menjač mnogo jači nego na višim obrtajima, kad su češći ali slabiji. Pri održavanju brzine to nije problem, ali jeste pri opterećenju tj. ubrzavanju, uzbrdici i slično. Otud i ona priča da ako se želi sačuvati zamajac ne treba ubrzavati na malim obrtajima, već prebaciti u odgovarajući stepen prenosa i tek onda nabosti gas.

Comment

• firearms
        CBC Član
        • 08.06.2009
        • 32
        • Beograd

i ja imam lagunu 2 1.9dci od 88kw.
        presla do sada 128000 i ne radi mi prekidac za 4 migavca
        isao sam danas u tref servis u zemunu i majstori mi rekose da treba da se menjaju silen blokovi pozadi, prednja leva kugla koja je fabricka, i da se posle toga centrira trap zadnji i prednji i to me kosta sve 24000din.
        aal sto je najgore od svega ovi silen blokovi su oko 8500din a rad tj zamena je 7000. a u kompresoru su blokovi oko 6500 ali je zamena kod njih oko 9500 tako da mu dodje na isto.
        inace sam zadovoljan sa autom, lepo ide ima prostora, udoban je, relativno malo trosi, iugradu ne moze da trosi ispod 7 litara kome trosi manje taj ne vozi po Beogradu. na otvorenom oko 5
        ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Ako neko nadje temu o zamajcu nek postavi link, ja nisam uspeo naci!
          Btw koje su dimenzije prisaca na Laguni II, da li mogu da se montiraju AeroTwin i uopste koje metlice kupiti!? Posto je valeo prva ugradnja zna li neko mesto na kom ih sigurno ima!?

Kada sam usao u Extended menu i poceo da radim one testove iz radoznalosti, mislim u Bus testu (nisam siguran dal se ovako zove) izmedjuostalog pojavila mi se kao neka greska, konkretno IIC:Error!! Sta to znaci!?

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nisam siguran za ovu grešku... Odavno nisam čačkao taj expert menu. Pošto sam se ukočio (jbg, matora leđa, mator konj ) neću ovih dana prilaziti autu, ali kad budem - pogledaću!

@car - sasvim razumno objašnjenje zašto treba izbegavati ubrzanja sa niskih obrtaja!

Comment

• firearms
              CBC Član
              • 08.06.2009
              • 32
              • Beograd

I zaboravih... Ovaj sto mu trebaju brisaci. Ja sam za moju lagunu uzeo brisace u interexu za nekih 300din i rade savrseno. a za kao original su mi trazili od 1500-2500 po radnjama i servisisma.

Comment

• firearms
                CBC Član
                • 08.06.2009
                • 32
                • Beograd

A kako se ulazi u taj expert meni o kojem pricate na laguni 2?

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Mupe je vec objasnio ali evo opet: Udjes u Settings, ukucas sifru: 4112 i to je to.

Comment

• ivca
                    CBC Član
                    • 20.02.2009
                    • 83
                    • Negotin

Ja sam pokusao da promenim jezik u meniju, ali mi je izaslo da ubacim disk, kad sam ga ubacio opet je pisalo da ubacim disk i tako da nisam znao kako da uradim, a mozda i nema, jer mi je samo davalo da izaberem Francuski ili Nemacki.

Ima neko da proda gume 225/45/17" ili slicne velicine

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Treba ti disk sa jezicima, potraži ga na netu, na primer - language cd carminat.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

Izmerio sam duzinu metlica brisaca: vozacev 600mm, suvozacev 480mm. Jel su to fabricke dimenzije, jel i kod vas tako!??
                        Moracu da menjam taster za sva 4, vise mu nema spasa!

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Te dimenzije su i na mojoj laguni.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Sad sam malo zvao prodavnice auto delova: Lav Auto, AP Sport, ShopInvest i Hit Auto. Raspitivao sam se o ceni metlica brisaca. U principu svi u svojoj ponudi imaju Champion i Bosch, jedino Hit Auto ima Valeo. Sto se tice Champion i Bosch obe metlice bi ukupno kostale do 2000din, a Valeo kostaju nesto preko 4000din. Takodje kada sam u Lav Autu pitao da li imaju one nove fensi (AeroTwin) lik mi rece da mi njih ne bi preporucio iz razloga sto se razlicito ponasaju u zavisnosti od marke auta (mislim da ovo ima vise veze sa samom soferkom).

Comment

• Milorad90
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2007
                              • 975
                              • Beograd

Ne vidim cemu davanje toliko para za obicne metlice brisaca?
                              Imate u metrou,tempu i ostalim veleprodajama za 200 dinara,nek traju pola godine pa su se isplatile,a traju toliko provereno.

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Ja u metrou nisam video navedenu dimenziju 600 mm. Teško će naći jeftinije od tih 2000 din. za obe, bar ja nisam uspeo.
                                Ako ima negde, kažite.

Comment

Working...
                                X