RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

A ja ti bas kuckam pp
    Ma samo da ne mora generalka, sve ostalo je podnosljivo. Nesa mi je rekao da je ta turbina srce motora i da kad ona malo zakaze motor to odma oseca. Takodje, verovatno je i to bio uzrok sto mi je u 1. i 2. stepenu prenosa trzao tj. na odredjenom broju obrtaja na sekund kao da izgubi snagu i posle normalno nastavi da ubrzava. Ovaj trosak sa turbinom jeste bio neplaniran ali opet ako je samo to u pitanju nekako mi lakse jer znam da sam je remontovao i sad je valjda kao nova pa na probleme sa istom ne moram da racunam u narednom periodu.

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Upravo tako bi trebalo da bude.

Čisto sumnjam da će ti trebati generalna na motoru... Znam da ćeš sada biti nestrpljiv dok se to ne završi, ali izdrži!

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

To cemo da vidimo kad se stavi remontovana turbina, cisti filteri, interkuler i sveze ulje. Inace kad su skinuli turbinu, upalio sam auto, onda je dosao Nesa i pocupao neka dva creva, a iz njih dim. E sad to ili znaci da je motor produvao ili da je zbog toga sto ulje nije menjano, filteri zapuseni i bla bla.
        Posto sam ja optimista i pod pretpostavkom da ce sve biti ok, kao finish bih udario neki glanc, a cuo sam da kod hotela Jugoslavia ima neka perionica koja vrlo profesionalno radi dubinsko pranje enterijera. Zna li neko nesto o tome kao i o cenama!?

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Suma sumarum sto se tice dosadasnjih potrebnih ulaganja u Lagunu...
          Jutros sam bio kod Nese, pre toga uredno zakazao za 9h, rad poceo otprilike u isto vreme i trajao sve do 14h uz pauzu za dorucak od pola sata. Sto se zamenjenih delova tice u principu je menjano skoro sve ono sto sam vec napisao uz neke male izmene kao i korigovanje nekih cena. Za divno cudo prijatno sam se iznenadio jer sam prosao nekih pa sigurno 100eur jeftinije, a razlog tome jeste da su pojedini delovi konkretno diskovi, zadnje plocice, spona (mozda ima jos neki) pojeftinili. Kako i na koju foru ne znam ali kao sto vec rekoh bio sam prijatno iznenadjen. Pa da krenemo redom:

- gornji desni nosac motora (u medjuvremenu od prve posete servisu i on je sazreo za zamenu, a to je onaj nosac iz tri dela ujedno i najskuplji) 80eur
          - donji nosac motora 25eur
          - leva i desna spona 40eur
          - prednje kocione plocice 45eur
          - zadnje kocione plocice 37eur
          - prednji diskovi par 110eur
          - zupcasti kajs set 90eur
          - kanalni kajs 20eur
          - pumpa za vodu 40eur
          - antifriz (ne znam gde sam zapisao cenu)

E sad za sve cene nisam siguran jer po ovom sto sam napisao izadje vise nego sto sam ja Nesi platio. Uglavnom sve ovo naprojano izaslo je 408eur+50eur ruke, znaci ukupno da kazem 460eur. Ako na to dodamo vec promenjeno ulje u motoru sa svim filterima sto je 60eur konacan iznos jeste 520eur. I naravno neplaniran remont turbine koji je kosta 250eur podize konacnu sumu 770eur. Kad smo vec kod turbine malo je pustalo ulje neko crevo koje je spojeno za turbinu ali mi je Nesa rekao da to crevo hoce od toplote da se s*ebe pa ako bas bude moralo da se menja promenicu i njega, cena 20eur. Za sada je zaptiveno necim i posle 20-tominutnog rada u leru nije davalo znake da opet curka. Kontrola povodom ovog za 10-tak dana pa ako je sve u redu vozi Misko, ako ne zamena tog creva.
          Taster za sva 4 migavca nisam menjao jer je u medjuvremenu proradio. Ono sto sam primetio jos da mi povremeno ne radi jeste prekidac u zadnjim levim vratima koji signalizira na navigaciji da li su vrata otvorena ili nisu. Kazem povremeno jer kad sam pre dva dana ugradjivao alarm momci su mi rekli da to ne radi, a danas kod Nese je radilo.
          Generalno sam zadovoljan i servisom i time koliko sam para dao. Ne kazem da je malo ali za takav auto, tih godina i ko zna koje kilometraze ulaganje od oko 1000eur je po meni normalno ako zelite auto za sebe i za voznju.
          Ako ne budem imao jos nekih intervencija, do zime me cekaju dve prednje zimske gume i eventualno akumulator. Jos mi ostaje da ga picnem dubinskim pranjem i sredjivanjem unutrasnjosti, kupim patosnice gumene i zamenim brisace pa da se konacno i zvanicno predstavim!

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Zna li neko kako se aktiviraju senzori za kisu i svetla!?

Comment

• dusanns
              CBC Veteran
              • 03.06.2007
              • 199
              • Novi Sad

Senzori za kisu bi trebalo da su ti aktivirani kad spustis rucicu za brisace na prvi stepen! A senzori za svetla se kod mene na meganu aktiviraju na levoj rucici na centralnom dugmetu na kome pise "auto" drzi se nekih 5 sec. mozda jace i aktivira se ili deaktivira... e sad ne znam dali je i na laguni isto tako
              http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Na laguni se aktiviraju i deaktiviraju senzori za svetlo tako što 2 puta upališ i ugasiš poziciju. Trebao bi da se čuje bip i da ti na displeju napiše automatic headlights (de)activated.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Primetio sam od pre 2-3 dana da mi na kartici povremeno blinkce crvena dioda, sta to znaci!? Baterija!??

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Prvi put čujem za to... Kod mene ona svetli samo kad se pritisne neki taster.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

O cemu se zapravo radi....isao sam da premazem sedista sa onim mlekom za kozu sto sam kupio. E sad kako su mi ruke masne od toga koliko god se trudio malo sam umastio karticu. Kod sebe sam imao obicnu pamucnu krpicu tj. deo stare majce i kao da prebrisem. I kada sam brisao poledjinu poce da blinkce crveno, ja prestanem nista, pocnem opet kad ono poce i dioda opet crveno. E sad da li sam ja tu nesto naelektrisao ili sta vec ne znam....

Comment

• Car
                        CBC Senator XXL
                        • 07.07.2005
                        • 900
                        • Beograd

Ništa, zameniš bateriju pa vidiš. Ionako je jeftina. Probaj bateriju iz druge kartice (ako imaš još jednu uopšte).

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Imam i to glanc novu Kupicu bat. pa cu da zamenim samo jer to cisto plug and play ili posle zamene treba jos neke radnje da obavim!?

Comment

• Car
                            CBC Senator XXL
                            • 07.07.2005
                            • 900
                            • Beograd

Samo zameniš, ne treba ništa da se podešava.

Comment

• ivca
                              CBC Član
                              • 20.02.2009
                              • 83
                              • Negotin

Dobro veče svima. Evo da prvo poželim sebi dobrodošlicu u klub onih koji voze Lagunu :-)
                              Kupio sam juce Lagunu II kraj 2003 Initiale 1.9 dci. 120 KS

Nema šta, auto je lep i unutrašnjost izgleda kao da nije ni vožena. Do sada sam vozio Opel Astru 99 god. i ovo je kao da sam sa Cesne prešao u Space shutle.
                              Jedino što sam primetio da ne radi je osvelljenje ekrana na klimi, ali kada se malo drmne proradi, pa predpostavljam da je neki kontakt.

Auto ide kao lud, mislim i Astra je bila 2.0 ali ovo je nesto drugačije, na šta se treba navići, jer do 80 km/h i ne osetiš kako si došao. Brzine su super urađene, u 3. bez problema održavaš na 50 km/h, što je na Astri bilo teško.

I ko kaze da se Francuzi najvise kvare taj se vara, jer se svi automobili kvare. Ja sam sa Astrom imam stalno sitnih problemčića, pa i po neki veliki (protokomer 250 eura, 3 el. ventila po 100 eura i svašta još).

Nadam se da se nisam prevario i da neću imati velikih problema sa Lagunom. Ovo je pravi porodični auto, a ja sam mlad i upravo sam se oženio i planiram polako, a evo krenuo sam od auta :-)

Ne znam da li negde mogu da nadjem mape za srbiju za navigaciju i neko uputstvo na Engleskom za ovaj model.

Inače ako nekog interesuje Prva registracija i teh.pregled koštaju sada 28.000 din.

Hvala svima na savetima koje sam čitao pre kupovine.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

E pa dobro mi dosao (jbg moja tema)!
                                Bilo bi lepo da odes do Renault sekcije i tamo se predstavis ali sa sve fotkama. Ja to jos uvek nisam uradio iz razloga sto sam prvo jurio po servisu, posle pocelo ovo promenljivo vreme, a ne zelim da na slikama bude bas prljav jer je moja Laguna crne boje.
                                Ti si jos i dobar, sa Astre na Lagunu, ja sam bre presao sa Yuga koga sam zaboravio da vozim posle 10-tak dana voznje Renaulta.
                                Sto se tice navigacije tu ti pomoci nema jer ne postoje mape za nasu zemlju, a da odgovaraju sistemu koji mi u Lagunama imamo. Znaci nadji utehu u vizuelnom utisku jer na prakticni moras da zaboravis. Za to osvetljenje sto ti ne radi ne znam sta da kazem jer nisam strucan, a slican problem nisam imao. A ako zelis da ti menu na navigaciji bude na engleskom jeziku nadji u uputstvu (ako si ga dobio) kako se to radi. Jednostavno je ali posto ne znam bas svaki korak pokusacu ukratko da ti objasnim: prvo treba ti cd koji si trebao da dobijes uz auto, a na kom su jezici. Ubacis ga u cd player i to onaj koji ti se nalazi u pretencu kod suvozaca (videces kad otvoris pri dnu imas plasticnu masku na kojoj pise Carminat, i kada nju skines sve ce ti biti jasno). Onda u uputstvu nadjes putanju kako doci do opcije koja sluzi za promenu jezika. Lepo je nacrtano kao stablo (root) tako da se mozes snaci iako ti je sada na navigaciji neki drugi jezik (konkretno kod mene je bio holandski). To bi otprilike trebalo da bude to, ako budes imao problema javi pa da udjem u detalje. Sto se tice ispisa na bord-u (to je donji ekran na instrument tabli ispod onog sto pokazuje kilometrazu) kao i glasovnih upozorenja (ako imas glasovnu funkciju) to mozes promeniti samo kod nekog ko ima dijagnostiku i software. Znaci promenom jezika na navigaciji ne menja se jezik na bord-u kao ni glasovna upozorenja.
                                Zelim ti puno bezbrizno predjenih kilometara, uzivanja u voznji i da je za 2-3 god. zanovis Lagunom III.
                                Ne bi bilo lose da napises ako si nesto radio na auto, koliko te to kostalo i sl.

Comment

Working...
                                X