RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi 120 KS - kakva su vasa isustva ?

Nope. Na taster na instrument tabli (pritisneš ga na gore za cruise control) samo aktiviraš sistem, a brzina se označi tek po pritisku na + ili -.

Handsfree mod bi trebalo da radi automatski ako imaš handsfree karticu. Ako je laguna u pitanju, da li imaš 2 ili 3 tastera na njoj?

Comment

• daniboy
      CBC Član
      • 16.06.2009
      • 16
      • Beograd

Imam dva tastera na njoj. Najore od svega je što nemam gde da stavim karticu, jer ona sa tri tastera ima mogućnost da se zanači na neki privezak, a ova sa dva ne može...

Comment

• djera
        CBC Član
        • 13.05.2008
        • 27
        • DOBOJ

Ako su samo dva tastera na kartici onda to nije hands free kartica što ne znači da laguna nema hands free sistem (ne znam da li ti je to jedina kartica ili ne).
        U suštini sam hands free sistem se vrlo jednostavno aktivira uz pomoć hands free kartica tako što se treći taster (lock+auto) drži 3 sekunde ili dva puta uzastopno pritisne.
        U suštini on bi se trebao i aktivirati čim tu karticu stvaiš u card reader.

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Originally posted by mupe
          Nope. Na taster na instrument tabli (pritisneš ga na gore za cruise control) samo aktiviraš sistem, a brzina se označi tek po pritisku na + ili -.

Handsfree mod bi trebalo da radi automatski ako imaš handsfree karticu. Ako je laguna u pitanju, da li imaš 2 ili 3 tastera na njoj?
          |naci sama aktivacija ne znaci i da ce auto sam da ide!? Osim ako nisi mislio da se tako ukljucuje stand by rezim rada tj. da su tad aktivirane komande na volanu!?
          Ja na jednoj kartici imam 3 dugmeta, a na drugoj koja je nova samo dva. Nisam aktivirao hands free jer sam ugradio alarm pa otkljucavam i zakljucavam pre alarma.

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Da li ima ili nema handsfree vidi se po senzorima na bravama.

Comment

• daniboy
              CBC Član
              • 16.06.2009
              • 16
              • Beograd

ima senzore ispod brave, odmah iza ručice, ali ima dva dugmeta na kartici...

Comment

• djera
                CBC Član
                • 13.05.2008
                • 27
                • DOBOJ

Najjednostavnije rješenje je da odeš do servisa i saznaš da li imaš opciju hands free ili ne i ako da na kojim vratim su postavljeni senzori (kod mene su na svim vratima ali imam prijeatelja koji tu opciju ima samo na vratima od vozača). Takođe znam vlasnike Laguna koji imaju na bravama plastike ispod kojih bi se trebali nalaziti senzori, ali ih nemaju.
                Ako imaš opciju hands free onda samo treba da naručiš karticu koja u BiH košta oko 200 €.

Comment

• ivca
                  CBC Član
                  • 20.02.2009
                  • 83
                  • Negotin

Dugme R na volanu sluzi sa se ponovo upali Tempomat, ako si nagazio kocnicu, a O da se ugasi. To je super kada primera radi vozis 100 km/h i hoces malo da usporis na trenutak, pritisnes 0 , a ne kocnicu, auto usporava jer nema gasa i onda pritisnes R auto ubrzava do predhodno zadate brzine.

Ona kutija u gepeku, bar kod mene nije CD sarzer nego neka maticna ploca za GPS.
                  Nisam uspeo da izvadim CD player, jer nemam takav alat da zavucem i odkacim ga, kupio sa mp3 transmiter i ubo ga u pregradu izmedju sedista i sada imam svoju licnu stanicu sa meni omiljenom muzikom.

Iskoristio sam juce ovu kisu, vlazan i prljav put da isprobam ESP. Kako je to dobra spravica, nekoliko puta sam se naglo zaokrenuo u krivini, gume skripe, zadnji deo bezi u levo ili desno i auto se za 2-3 sek. ispravi na put kao da nista nije bilo.

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

CD plejer se lako izvlači. U svaku od 4 rupe zabodi po jednu čačkalicu, a onda ga odozgo uhvati nečim pljosnatim i čvrstim i izvuci. Na primer, oblikovan poklopac koji se nalazi na neiskorišćenim prorezima za kartice na PC kućištu radi posao.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Danas mi se upalila service lampica sa nekom greskom na holandskom. U servisu na dijagnostici pokazivalo da nesto nije u redu sa senzorom za dotok vazduha (valjda). Ocisceno i iskesirano 1800din za dijagnostiku i ciscenje senzora. Jel neko menjao neko crevo za izduvne gasove!?

Comment

• ivca
                        CBC Član
                        • 20.02.2009
                        • 83
                        • Negotin

Da da dobra je to ideja sa tim sa PC-a to mi nije palo na pamet. Na cd ima samo dva pljosnata proreza, nema cetiri rupice, one su na navigaciji. Probacu da resim tako.

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Ako imaš tu varijantu sa pljosnatim prorezima, onda bi i tu moglo to sa pc-a...

Comment

• daniboy
                            CBC Član
                            • 16.06.2009
                            • 16
                            • Beograd

Da li neko zna kod koga mogu da sredim CD? Prvo je pomalo brujao kada sam ubacivao CD u uređaj i kada je izlazio iz njega, a sada je progutao CD i ne mogu da ga izvadim. Da li ima neko neki savet po tom pitanju?

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

daniboy@ Nazalost nemam neki pametan savet osim da mozda odgovor potrazis na forumu http://www.elitesecurity.org

Danas mi se na bordu neposredno posle startovanja motora izbacila ikona akumulatora crvene boje iznad kojeg nesto pise ali posto nije na engleskom ne znam sta. Posle jedno 5-6sec pojavila se ikonica na kojoj crvenim slovima pise STOP, a posle 3-4sec otprilike se ugasila i od tad sve normalno!? Sumnjam da je akumulator za zamenu, a da napomenem da je jos uvek fabricki (barem tako mislim), plave boje tj. oblepljen plavim nalepnicama na kojima pise renault.
                              Help help

p.s. Jel moze da se iskljuci senzor za kisu i kako se to radi!? Na instrument tabli postoje dva dugmeta postavljena vertikalno jedno pored drugog pa se na prvi pogled cini da je jedno, a sluze za aktiviranje tempomata. ne secam se da sam pitao koja je razlika kad pritisnem gornje, a koja za donje!?? Primetio sam samo da na tabli pali razlicite lampice, jednu zelene boje, drugu narandzaste tj. zute.

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Izgleda da su vec svi otisli na odmor!

Comment

Working...
                                X