RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mdarko
    CBC Član
    • 18.02.2011
    • 30
    • Banja Luka

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by makinus
    @mdarko
    @darkom
    Dr Jekyll and Mr Hyde?

Eto vidiš imam 2 profila, a nisam ni znao :-)

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Jel neko skoro menjao zadnje diskove!? Da li na njima pise kolika je min debljina diska pre nego sto dodje na zamenu!?

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

ja platih 30 700 rsd registraciju sa tehnickim

Comment

• Nidjeveze
          CBC Član
          • 06.04.2011
          • 17
          • Banjaluka

Rekoh da ću napisati nešto u autu, prve utiske i to, pa ću to i da uradim. Još uvijek iščitavam detaljno cijeli forum i vidim da ovdje zaista dolaze ljudi koji znaju dosta sa automobilima, i zbog toga ja želim još jednom da kažem da sam priličan laik, a naročito za neka ozbiljnija vozila (dosad vozio clio 1.2 16v iz 2001. godine), pa vas zato molim za razumijevanje (ako se provalim ), i korisne sugestije.

Dakle, laguna expression iz 2004. 110KS 88w, 1.9dci
          Presla 155.000, uredna servisna knjižica sa informacijama kako je servisirana u francuskoj, uvezena u BiH 2008. godine i od tada po ovim našim cestama prešla oko 30.000 km. Kupljena polovna u ovlaštenom servisu u Banjaluci gdje ju je vlasnik ostavio po principu staro za novo. Četiri nove m+s gume michelin, plus registrovana do februara, jednostavno sam uzeo auto i počeo voziti. Promjena ulja i filtera rađena prije 4.000 km, što bi u načelu značilo da na prvi manji servis treba da se ide za 6.000.
          I ranije su mi drugi članovi sugerisali, a u to sam se uvjerio da oprema na ovom autu nije ni blizu onoj kao što neki članovi, koliko vidim, imaju. Ali, ovo što ima, kako vidim, sve uredno radi. Od, da ih nazovem, banalinijh stvari, poput sijalica u unutrasnjosti, u vratima, ispod nogu, pa do klime, i ostalih dostupnih elektronskih pomagala. S obzirom da u Lagunu ulazim iz manjeg auta sa prilično nikakvom opremom, meni je i ovo velika promjena. Malo me nervira što je fabrički kasetaš u njemu, ali muzika trenutno nije ono što me okupira. Taster za 4 žmigavca nije radio, pa su mi to zamijenili. Ostali prekidači uredni, brisači malo škripe, pa ću vidjeti da to mijenjam. Sjedišta uredna, očuvana, ne znam koji je to materijal, koža nije, razmišljam da uradim neke presvlake jer sam na cliu ih pravo poderao.
          Kad je vožnja u pitanju, čim sam je preuzeo, odmah sam zapalio autoputem za Beograd i stvarno sam se dobro osjećao unutra. Potrošnja pri brzini od 130-160km/h bila je 6.7l, tako bar kaže kompjuter. U gradu mi javlja potrošnju uglavnom u prosjeku 8,7l što je, ako sam dobro upratio diskusije članova, sasvim okej.
          Haubu sam dizao, ali stvarno se ni u šta ne razumijem, osim u dolivanje tečnosti za brisače ili permant. Sipao sam dizel d5 koji je za 1pfening skuplji u odnosu na d4.

Ono što sam uočio kao prvobitne mane

- kad izbacim desni žmigavac i skrenem, u trenutku kad volan treba da vrati žmigavac u početnu poziciju on ga prebaci na lijevi... - to se ne dešava uvijek...samo ponekad
          - zvučnik koji se nalazi lijevo od volana, čini mi se da ne radi, ali desi se ponekad da zvuk "probije" što mi liči da je neki kontakt u prekidu ili nešto slično...
          - vidim da se dosta pričalo o tome da li komande na volanu mogu ostati i ako se ubaci neki drugi radio/cd pa bih molio nekog od članova da mi objasni kakav to tačno adapter treba da se uzme i gdje se to može naći...

eto, ovo je ukratko i na prvu, pretpostavljam da ću ubrzo otkriti još neke prednosti i nedostake, a volio bih da mi ostali članovi pomognu i sugerišu šta još mogu da napravim po principu "uradi-sam" kako bih eventualno otkrio neke prednosti ili anomalije....hvala svima

Comment

• slavenm
            CBC Veteran
            • 11.10.2010
            • 128
            • Bijeljina

@nidjeveze
            Drago mi je druze da si zadovoljan sa autom , to je najbtinije od svega!
            Evo iscitah ovo sto si napisao , i da ti dam par sugestija, prvo presvlake zaboravi , odnosno ako ces raditi presvlake moras da radis sprecijalne jer tvoje auto ima vazdusne jastuke u sjedistima, cije aktiviranje (ne daj Boze da ikad zatrebaju) bi mogla da sprijeci obicna presvlaka!
            Drugo, sto se tice muzike, kada ti je vec dosao kasetas, ostavi kasetas, nabavi onaj adapter sa 3,5 bananice na kasetu, ubodi mp3 plejer i uzivaj , a za to vrijeme potrazi originalni lagunin cd plejeer pa eventualno ubaci naknadno , ja nisam za ove plejere drugih marki jer nije to to!
            za taj zvucnik ako mislis na zvucnik u vratima onda je vjerovatno kontakt, a ako mislis na zvucnik dole lijevo od volana , to je zvucnik za onu tetu sto prica, na koji muzika ne ide!
            Pozdravi i svako dobro

Comment

• Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Gdje jos u laguni ima osiguraca osim onih ko vozacevih vrata i onih velikih kod akumulatora?

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Koliko ja znam osim na ta dva mesta osiguraca nema nigde vise
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Plavke
                  CBC Član
                  • 11.05.2010
                  • 47
                  • Nova Pazova
                  • Renault Laguna II 1.6

Ima jedan ispod pepeljare pored OBD konektora

Comment

• slavenm
                    CBC Veteran
                    • 11.10.2010
                    • 128
                    • Bijeljina

aj ti nama darko reci sta ti ne radi , lakse je nego ovako nagadjati

Comment

E ovako, kada sam vozio auto išao je kao metak i odjednom ga nešto presjeklo, sve se pogasilo, znači samo mi svjetla rade, brisači mi na pola ostali spušteni kako je kiša padala, ni ona crvena lampica ne blinka, ispod haube mi svi osigurači rade, a kod vrata čini mi se samo 2 rade (svijetle). Kako me krenulo sa ovim autom, zapaliću ga :-). Jbm mu život, a tako se udobno voziti u njemu kad je ispravan.

Comment

• Nidjeveze
                        CBC Član
                        • 06.04.2011
                        • 17
                        • Banjaluka

Darko, kojem majstoru vozis auto u Banjaluci?

Comment

• sjstephy91
                          CBC Veteran
                          • 28.11.2010
                          • 143
                          • Beograd- Srbija

@Nidjeveze

Za radio cd potrazi na Limundu ili Kupindu, ja sam slucajno naisao na jedan za neke smesne pare, ali nzm da li sme da se postavi link, a zaista je cena smesna..
                          RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Originally posted by Nidjeveze
                            Darko, kojem majstoru vozis auto u Banjaluci?
                            Vozim kod Janjuša Dragana što ima auto-otpad u Trnu, do sada je sve uspješno popravio ali nije on kriv što se auto kvari, a i ekstra sam dobar sa njim.

Comment

• Nidjeveze
                              CBC Član
                              • 06.04.2011
                              • 17
                              • Banjaluka

Ma informativno me zanima, znam da ima 2-3 covjeka mimo uniona koje rade Renaulte...

Comment

Samo da javim,onaj problem sto nije htjeo upaliti auto,radilo se o osiguracu sto se nalazi na masi akumulatora,dakle nista strasno.

Comment

Working...
                                X