RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sjstephy91
    CBC Veteran
    • 28.11.2010
    • 143
    • Beograd- Srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ja se ne razumem u tu mehaniku, zaista, ali da li cujes lupkanje ili puckanje..

Ja sam menjao kineticki na na prethodnoj kada se culo tako nesto i to je sa tom zamenom sredjeno..
    RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• makinus
      CBC Član
      • 17.06.2010
      • 62
      • Beograd

Da, ali ja sam inicijalno otisao u servis na zamenu manzetne homokinetickog zgloba. Tada je sve bilo u redu.

Nakon "zamene" manzetne pocelo je lupanje.

Comment

• sjstephy91
        CBC Veteran
        • 28.11.2010
        • 143
        • Beograd- Srbija

Originally posted by makinus
        Da, ali ja sam inicijalno otisao u servis na zamenu manzetne homokinetickog zgloba. Tada je sve bilo u redu.

Nakon "zamene" manzetne pocelo je lupanje.
        Pa tu je sve naopako, obicno se prvo cuje lupkanje, pa odes u servis i posle toga nestane, ali ne i kod tog tvog majstora..
        Nista ne mogu da ti pomognem osim da ti kazem da budes strpljiv i ja sam cekao 3-4 nedelje da to srede, nzm zasto ali tako je, cak su presli 80km, kazu da su probali auto, ali dobro, barem ga napravili...
        RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Naoruzaj se strpljenjem i vremenom za koje pretpostavljam da ga nemas. Shvati da to tako mora i da ti tu osim eventualne promene majstora i kupovine novog auta (koga nazalost retko ko od nas moze da priusti) nista kao pojedinac ne mozes da promenis. Ja sam skoro stavljao jednu prskalicu za xenon svetla koja mi je falila od proslogodisnjeg cukanja...veruj popizdeo sam 300%, izgubio dva dana i placao taxi 3x! Auto je ostao u servidu jer mi lik nije dao zegerov prsten koji kapicu drzi cvrsto spojenom za samu prskalicu. Rekao je da je bio ubedjen da je on bio na prskalici ali kako sebe u tehnickom smislu odlicno poznajem tako neki detalj nije mogao da mi promakne, pogotovo ne zato sto sam istu kad sam kupio i dosao kuci potopio u toplu vodu da se otpuse eventualno zacepljeni kanali. Onda otisao kod majstora da mi to sve spoji kad ono sama plasticna kapica koju imam od ranije i koja vec ofarbana stoji kod njega nije lepo ofarbana tj. stavljen je toliko tanak sloj farbe da se noktom mogao sastrugati. Onda sam cekao da se to sredi, a na kraju kad sam mislio da je to sve ispostavilo se da sama prskalica ne radi pa sam se opet vracao kod lika od koga sam je i kupio da mi da drugu. I to sve bez auta i uz placanje taxija. Ali eto preziveh, kostalo jeste, vremena sam dosta potrosio ali nekako na to sve zaboravim kad na kraju ipak sve bude odradjeno.

Comment

• hope
            CBC Senator
            • 03.06.2010
            • 212
            • ca

Pronalaženje defekata i dijagnoza [uredi]
            Manžetna homokinetičkog zgloba pokazuje znakove pucanja.
            Homokinetički zglobovi su obično pouzdani i, većinom, nemaju problema pri radu. Dva najčešća kvara koja se mogu desiti je habanje i djelomično zauzeće.

pohabanost u vanjskom zglobu obično se manifestuje kao vibracija pri određenim brzinama, slično vibracijama koje uzrokuje nebalansiran točak. Kada se automobil vozi sporo u uskim krugovima, pohabani zglobovi prave ritmične zvukove klikanja ili pucketanja. Buka, koja nastaje kada se skreće desno, znači da je lijevi homokintički zglob potrošen, i obrnuto. Pohabanost u unutrašnjim zglobovima manifestuje se kao nejasan ili oštar zvuk kada se dodaje snaga, ili, ako je kvar ozbiljan, kada se pušta gas.

Djelomično zauzeće uzrokuje čudan osječaj "tapkanja" kroz ovjes. Uzrokuje ga pregrijavanje zgloba, a što je uzrokovano pucanjem manžetne vanjskog zgloba i curenjem maziva iz iz istog. ako se uoči na vrijeme, moguće je pažljivo očistiti zglob, te zamijeniti manžetnu uz dodavanje novog maziva.

izvor: http://bs.wikipedia.org/wiki/Homokineti%C4%8Dki_zglob

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi jel ok da auto u leru radi na 800 - 820 rpm

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

a kako dodje do tih 20?

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Pa od devetsto oduzme 80!"!"!!
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd

pa isto ko sto je od linije bio na 780 sad radi preko linije od osamsto na 820 jel to ok ili je svima ispod linije

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

ako je na blagoj uzbrdici onda je 820 ok

Comment

• slavenm
                        CBC Veteran
                        • 11.10.2010
                        • 128
                        • Bijeljina

@max
                        meni radi tacno na 800 kada je na radnoj temperaturi ... mozda malkice iznad ponekad

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

ok ok, posto je meni uvek radio ispod 800 i mrdao malo na leru, zamenili su mi neku gumicu na leptiru gasa da ne pusta vazduh i od tad auto radi na 800 nekad malo preko, ali dosta bolje radi u leru, ne mrda... posto idem sutra do majstora nesto da pogleda, pa me cisto zanimalo dal da mu napomenem... hvala

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

mogu da zamislim facu majstora kada te ugleda,a tek kada mu napomenes sve sto ti nije jasno...

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

heheh, ma jok to samo usput, nego mora se vratim zato sto mi vec 2 puta namestaju ono za paljenje i svaki put uzmu pare a nikako da to srede, kazem vam sve mi zamene sem onog sto treba ... e nece vise moci tako...

Comment

• Nidjeveze
                                CBC Član
                                • 06.04.2011
                                • 17
                                • Banjaluka

Hvala vam svima na sugestijama, za dva dana preuzimam auto pa ćemo i dalje, nadam se, razmijenjivati iskustva.

Nego, proteklih par mjeseci u Banjaluci i okoline zabilježeno je više krađa renault automobila (tri lagune)...kako sam uspio da čujem, likovi su, na neki način, uz pomoć računara, skidali nekakve kodove sa kartice, a za to im je bilo samo potrebno da budu blizu sa tim računarom kad vlasnik otključava automobil...uhapšeni su u međuvremenu, ali jedan moj kolega je, kad je čuo za sve to, ugradio zeder na lagunu...

Comment

Working...
                                X