RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vlaves2000
    CBC Član
    • 28.03.2010
    • 95
    • srbija

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Nidjeveze
    Hvala vam svima na sugestijama, za dva dana preuzimam auto pa ćemo i dalje, nadam se, razmijenjivati iskustva.

Nego, proteklih par mjeseci u Banjaluci i okoline zabilježeno je više krađa renault automobila (tri lagune)...kako sam uspio da čujem, likovi su, na neki način, uz pomoć računara, skidali nekakve kodove sa kartice, a za to im je bilo samo potrebno da budu blizu sa tim računarom kad vlasnik otključava automobil...uhapšeni su u međuvremenu, ali jedan moj kolega je, kad je čuo za sve to, ugradio zeder na lagunu...

najsigurniji ti je kasko koji ako se ne varam iznosi oko 27000 godisnje i mislim da moze da se placa na rate, to ti je najsigurniji nacin, jer ako neko hoce da ga ukrade ne smeta mu ni zeder, gledao sam negde na internetu da lopovi bilo koji auto odrade za 20 sekundi maxsimalno. tako da moj glas za kasko samo gledas da ne ostavis sebi neke drage stvari u autu
    https://t.me/pump_upp

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kada sam se ja raspitivao za kasko nisu hteli da mi ga daju ako nemam zeder, lavlju kandzu ili neku slicnu mehanicku zastitu.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• rmilenko
        CBC Član
        • 05.01.2010
        • 42
        • Novi Sad

Ma, 'oce da daju, samo je u tom slucaju kasko ZNATNO skuplji.
        Ali, ako imas neku zastitu onda ti na osnovu toga smanjuju premiju za 'n' procenata

Comment

• hope
          CBC Senator
          • 03.06.2010
          • 212
          • ca

Originally posted by vlaves2000
          Hvala vam svima na sugestijama, za dva dana preuzimam auto pa ćemo i dalje, nadam se, razmijenjivati iskustva.

Nego, proteklih par mjeseci u Banjaluci i okoline zabilježeno je više krađa renault automobila (tri lagune)...kako sam uspio da čujem, likovi su, na neki način, uz pomoć računara, skidali nekakve kodove sa kartice, a za to im je bilo samo potrebno da budu blizu sa tim računarom kad vlasnik otključava automobil...uhapšeni su u međuvremenu, ali jedan moj kolega je, kad je čuo za sve to, ugradio zeder na lagunu...

najsigurniji ti je kasko koji ako se ne varam iznosi oko 27000 godisnje i mislim da moze da se placa na rate, to ti je najsigurniji nacin, jer ako neko hoce da ga ukrade ne smeta mu ni zeder, gledao sam negde na internetu da lopovi bilo koji auto odrade za 20 sekundi maxsimalno. tako da moj glas za kasko samo gledas da ne ostavis sebi neke drage stvari u autu
          eto ja ugradjujem zeder vec 6 godina i bas mi zvuci "zanimljivo" tvoja konstatacija o kradji.
          a sto se tice kaska od 27.000,ako ti nije tesko napisi na koliko je uradjena procena auta i sa kolikim ucescem da bi taj podatak bio relevantan.

Comment

• mdarko
            CBC Član
            • 18.02.2011
            • 30
            • Banja Luka

Juče ujutro krenem na posao i svratim da naspem goriva. Ponovo krenem, vidim više ne svijetli ona lampica,reko super, kad ono nakon 200m opet se uključi i auto mi izgubi vuču, nije moglo ići preko 2000 obrtaja i 80 km/h. Hajde reko da stanem i da ga ugasim, pa da ga probam ponovo upaliti, kad ono neće u opšte poslije toga da da kontakt, rade svjetla, radio, zaključavanje-otključavanje ali nema kontakta. Otvarao sam čitač kartice i obe plastike su na svom mjestu. Ako je neko imao sličnih problema neka kaže. Pozzzzzzzzz

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Idi kod nekog električara da ti stavi adapter na OBD konektor i neka ga pri tome i premesti na neko mesto koje će samo tebi biti poznato. Lagune se kradu uređajem veličine pakle cigareta koji se uključi na OBD i prijavi automobilu karticu koju lopov ima kao originalnu. Nakon toga, odvozi ga tom svojom karticom bez problema.

Svaka dodatna zaštita, osim OBD-a, je svakako dodatna sigurnost. Velika većina laguna nema baš nikakvu zaštitu.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by max3m87
                ok ok, posto je meni uvek radio ispod 800 i mrdao malo na leru, zamenili su mi neku gumicu na leptiru gasa da ne pusta vazduh i od tad auto radi na 800 nekad malo preko, ali dosta bolje radi u leru, ne mrda... posto idem sutra do majstora nesto da pogleda, pa me cisto zanimalo dal da mu napomenem... hvala

Auu maxic pa ti jos vodis borbu sa majstorima To oko 800 je ok i kod mene je radilo na 800 ali u zimskom periodu naravno obrtaju idu nesto vise zbog nize temperature to vec znas.
                Jesi resio da prodas mashinu mozda ?

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd
                  • Renault LagunaII 1.8 16v

hehe .... nisam sredio sam je celu... sto bi je prodavao... pa kad stanem kad se smiri stoji tacno na 800 i odlican je, ne trese vise, izgleda da je radio na nizim nego sto treba, meni je prosle zime radio na ispod 800..
                  mozda kupim jos koji ali da je prodam ne...
                  mislim nije 100% sredjena (fali koja sijalica) h...

Comment

• slavenm
                    CBC Veteran
                    • 11.10.2010
                    • 128
                    • Bijeljina

evo samo da se pohvalim , lampica check engine se ugasila hehehhe
                    bez ikakve dijagnostike i provjera, auto citavo vreme ide normalno , bez razlike
                    skontah i ja kad sam napisao , sta sam napisao, tacno je nemam filter cestica, al znam da mi je majstor spominjao tako nesto ... da nesto treba da se procisti jer zbog loseg goriva izgubi karakteristiku , moguce je i da je govorio i ok katalizatoru, pojma nemam samo lampica vise ne gori
                    pozzzzzz

Comment

• makinus
                      CBC Član
                      • 17.06.2010
                      • 62
                      • Beograd

Pozdrav ljudi,

Danas sam preuzeo auto od mastora, nema vise lupanja.

Dobio sam drugu poluosovinu, nadam se da sa njom necu imati problema.

Sledeci put kada budem isao kod mastora moracu da ispostujem sledecu proceduru:

- kanal, provera svega sto moze biti obuhvaceno popravkom (mozda i slikanje)
                      - tacno definisati majstoru sta da uradi bez obzira na njegovu procenu
                      - ... majsto radi ...
                      - preuzimanje auta, testiranje
                      - kanal, provera svega sto je bilo obuhvaceno popravkom (mozda i slikanje)

Hvala svima na savetima, pozdrav.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

Jel ima neko da provereno zna, nekog dobrog majstora, bas dobrog, znaci koji ce da stane sa mnom da me saslusa sta me muci, pogleda, kaze, namesti, zaradi i svi srecni...
                        Nervira me gde god da odem svi vicu uredu je, sve je ok, a ja znam da nije uredu, jer znam kakav je bio pre god dana i pre ovog servisa mucenog od 20 dana, i ne moguce je da se auto toliko promeni za 13 000km...

Comment

• slavenm
                          CBC Veteran
                          • 11.10.2010
                          • 128
                          • Bijeljina

@max
                          takvog majstora ces tesko nac, to bas mora da bude neki ti prijatelj koji te nece ismijavat zbog toga sto mu dovozis naizgled ispravno auto ali ti osjetis da nesto nije uredu
                          pozzz

Comment

• slobo35
                            CBC Član
                            • 05.03.2010
                            • 16
                            • kraljevo

max
                            tebi treba majstor zivota

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

ni on mi pomogao ne bi... hahhah

Comment

• apokalipto
                                CBC Početnik
                                • 24.10.2010
                                • 4
                                • KV

Podrav kolege,

Elem evo me opet posle 100njak stranica sa istim problemom: auto blago vuce u levo. Promenjeno desno rame, regliran trap, nove gume itd, (vukao je levo i pre zamene ramena). Da li je neko od vas imao slican problem i sta je resenje.
                                Postavio sam isto pitanje pre 100njak stranica i covek mi rece da opet regliram trap, sto mi jedino preostaje, nista mi drugo ne pada na pamet.
                                Unapred hvala na savetima.

Inace laguna je 2004to 1.6 16v, hvala Bogu lepo ide, nema nekih drugih boljki.

Comment

Working...
                                X