RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@Nidjeveze

Vrijedi je pogledati. Kao prvo union auto je ovlasteni servis i veoma su ozbiljni u poslu.Auto je vjerovatno uzet u zamjenu staro za novo. Sto se tice opreme pogledaj ono sto je vazno. Meni licno je ESP,BC,ABS,ASR i sl. mnogo vaznije od nebitnih sitnica kao sto su:kozni volan(nijedan koji sam vidio nije bio u dobrom stanju jer koza lose podnosi dugogodisnje upijanje znoj i sl.),digitalna klima(a sta fali manuelnoj?),alu felne(lijepo izgledaju ali nisu za nase puteve),CD koji se lako moze zamijeniti uz gubitak komandi kod volana(ovaj fabricki na Laguni je ionako katastrofalno ruzan i jedina dobra stvar su komande pored volana). U svakom slucaju ja bih pogledao.Pretpostavljam da je auto kupljen nov u navedenoj firmi i zato je oprema nesto siromasnija.

Eh da zaboravih,nema veze ako nije 120 ks,moja ima 107 i zadovoljan sam motorom u potpunosti.

Comment

• slavenm
      CBC Veteran
      • 11.10.2010
      • 128
      • Bijeljina

Originally posted by mileca
      Pitanje za slavenam
      U nekom od prethodnih postova pomenuta je cena kodiranja kartica u Beljini od 50km .Interesuje me da li je to cena kodiranja bez kartice i da li je moguce kodiranje starih kartica.
      Jeste moguce je kodiranje svih vrsta kartica , mozes cak da kupis karticu sa e-bay pa da je kodiras na svoje auto! bitno je samo da je kartica ispravna i da ti se isplati kodirat, narucivanje nove kartice ovde kosta 270 KM

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Originally posted by savke
        U slucaju da neki od vas nisu culi, sutra (Subota 09-04-2011) je dan otvorenih vrata u svim ovlascenim renaut servisima. Potpuno besplatan pregled i dijagnostika vozila i 20% popusta na delove (mozda cak i na rad), ukiliko se posle pregleda javite u roku od 45 dana za popravku.
        Samo da javim da sam danas posetio Hit auto i odradio besplatan pregled vozila. Ono sto mi smeta jeste opsti utisak da auto tako reci nisu detaljno pregledali niti ga kacili na dijagnostiku. Prvo, kada sam dosao nije bilo guzve, primili me za 10-15min, rekli mi da ostavim broj telefona da me zovu kad sve bude gotovo. Od sugestija nadjena je samo zadnja metlica brisaca da ne valja, a ja znam da imam malo lufta u letvi volana. Treba da centriram trap i takodje mi je acu pri kraju pa mi povremeno pali lampicu za isti. Znaci ne verujem da je dijagnostikovan, a gotovo da sam siguran da je samo podignut na dizalicu i vizuelno pregledan sto mislim da ne ispunjava ni p od pregleda. Mislim da je ovo sve ipak neka vrsta reklame osim u slucaju ako bas insistirate da budete dosadni pa ih naterate da se sve isproverava. Usput dobih majcu kao poklon i predracun osnovnog servisa koji ako uradim u narednih 45 dana imam popust 20%.
        -filter klime 1453din sa popustom 20% 1632din
        -filter ulja 929din sa popustom 20% 743din
        -filter vazduha 2075din sa popustom 20% 1660din
        -filter goriva 835din sa popustom 20% 668din
        -selna plasticna 16din sa popustom 20% 12,80din
        -podloska 33din sa popustom 20% 26,40din
        -ulje mot. elf excel nf 5w40 (5l) 730din x 5 sa popustom 20% 2920din
        -radovi servisa renault (kolicina 1,7 ) 1200din x 1.7 sa popustom 20% 1632din
        -zadnja metlica brisaca 3220din sa popustom 20% 2576din.

Comment

• gafni
          CBC Početnik
          • 05.12.2009
          • 9
          • NIS

Bio danas u ovlascenom servisu na dan akcije i trebalo bi da promenim zadnje plocice, zadnje silen blokove (u servisu rekose biksne trapa), gumice balans stangle
          SUMA bez popusta od 20% i bez ruku = 235e
          Mnogo mi je to pa sam pozvao euroauto i cene su znatno povoljnije.
          Plocice delfi 3200 par
          Silent blokovi 2000 komad neznam ime proizvodjaca
          A stangle nemaju..

Ko je menjao ove delove ako moze odgovor kakve su delfijevi plocice, i preporucite mi proizvodjace za koje mislite da su dobri i dostupni na trzistu???

Hvala unapred ljudi i pozdrav iz Nisa

Comment

• mdarko
            CBC Član
            • 18.02.2011
            • 30
            • Banja Luka

Pošto sam naveo da imam Renault Lagunu Engleza sa prepakovanim volanom, prebacio sam i motoriće podizača stakala, tačnije zamjenio sam im strane pošto nisu isti, ali sada imam problem da mi više ne pokazuje koja su mi vrata otvorena, znam da je nešto do vozačih vrata, pošto mi je pokazivalo prvo da su ona otvorena i onda se potpuno ugasilo.

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Originally posted by markofpi
              Originally posted by savke
              U slucaju da neki od vas nisu culi, sutra (Subota 09-04-2011) je dan otvorenih vrata u svim ovlascenim renaut servisima. Potpuno besplatan pregled i dijagnostika vozila i 20% popusta na delove (mozda cak i na rad), ukiliko se posle pregleda javite u roku od 45 dana za popravku.
              Samo da javim da sam danas posetio Hit auto i odradio besplatan pregled vozila. Ono sto mi smeta jeste opsti utisak da auto tako reci nisu detaljno pregledali niti ga kacili na dijagnostiku. Prvo, kada sam dosao nije bilo guzve, primili me za 10-15min, rekli mi da ostavim broj telefona da me zovu kad sve bude gotovo. Od sugestija nadjena je samo zadnja metlica brisaca da ne valja, a ja znam da imam malo lufta u letvi volana. Treba da centriram trap i takodje mi je acu pri kraju pa mi povremeno pali lampicu za isti. Znaci ne verujem da je dijagnostikovan, a gotovo da sam siguran da je samo podignut na dizalicu i vizuelno pregledan sto mislim da ne ispunjava ni p od pregleda. Mislim da je ovo sve ipak neka vrsta reklame osim u slucaju ako bas insistirate da budete dosadni pa ih naterate da se sve isproverava. Usput dobih majcu kao poklon i predracun osnovnog servisa koji ako uradim u narednih 45 dana imam popust 20%.
              -filter klime 1453din sa popustom 20% 1632din
              -filter ulja 929din sa popustom 20% 743din
              -filter vazduha 2075din sa popustom 20% 1660din
              -filter goriva 835din sa popustom 20% 668din
              -selna plasticna 16din sa popustom 20% 12,80din
              -podloska 33din sa popustom 20% 26,40din
              -ulje mot. elf excel nf 5w40 (5l) 730din x 5 sa popustom 20% 2920din
              -radovi servisa renault (kolicina 1,7 ) 1200din x 1.7 sa popustom 20% 1632din
              -zadnja metlica brisaca 3220din sa popustom 20% 2576din.
              Već sam pričao o mom ružnom iskustvu sa dotičnim servisom. A što se metlice zadnjeg brisača tiče, ja sam takođe tražio u originalu i cene su preko 2000 dinara. Na kraju sam otišao i kupio dve najobičnije metlice brisača u istoj dužini kao i zadnji i zamenio samo gumice. Sve ukupno 300 dinara ( još mi jedna ostala za rezervu ) i bukvalno 10 minuta posla. Ovo je bolja solucija nego da se kupuju gumice na metar ( koje su malo jeftinije ), jer se ovako menja sve sa limićima , rupe u gumicama pašu tačno na meru i imaju završetke na oba kraja gumice tako da nemogu limovi da ispadnu. Znači nema razlike u odnosu na original, osim u ceni.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

A gde si kupovao vec odmerene gumice sa tim limicima!? Ja sam kupovao na metar zajedno sa plastikom, te sam limice izbacio, a vec posle mesec dva guma se iskida.

Comment

• mobbdeepqb
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2009
                  • 383
                  • beograd

I ja sam kupio samo gumicu brisaca,zamenio za minut i nema problema.Imas ih vecini prodavnica auto delova,samo im kazes duzinu...Jutros,ugasen mi bio player,spusten prozor i posto je bila tisina cuo sam da nesto skripi tj.cvili u tocku,ali ne konstantno,nego na sec.isto i kada pritisnem kocnicu....Neki lezaj????

Comment

• Nidjeveze
                    CBC Član
                    • 06.04.2011
                    • 17
                    • Banjaluka

Originally posted by igogitar
                    @Nidjeveze

Vrijedi je pogledati. Kao prvo union auto je ovlasteni servis i veoma su ozbiljni u poslu.Auto je vjerovatno uzet u zamjenu staro za novo. Sto se tice opreme pogledaj ono sto je vazno. Meni licno je ESP,BC,ABS,ASR i sl. mnogo vaznije od nebitnih sitnica kao sto su:kozni volan(nijedan koji sam vidio nije bio u dobrom stanju jer koza lose podnosi dugogodisnje upijanje znoj i sl.),digitalna klima(a sta fali manuelnoj?),alu felne(lijepo izgledaju ali nisu za nase puteve),CD koji se lako moze zamijeniti uz gubitak komandi kod volana(ovaj fabricki na Laguni je ionako katastrofalno ruzan i jedina dobra stvar su komande pored volana). U svakom slucaju ja bih pogledao.Pretpostavljam da je auto kupljen nov u navedenoj firmi i zato je oprema nesto siromasnija.

Eh da zaboravih,nema veze ako nije 120 ks,moja ima 107 i zadovoljan sam motorom u potpunosti.

Hvala, otici cu sutra pogledati, pa cu procijeniti. Ne patim mnogo za tim stvarima poput koze i aluminijuma, pa mi se stoga ovo cini kao solidna opcija, ako je tacno sve o tome da je uradjen veliki servis, a auto registrovano, sto prakticno znaci da bi dodatni troskovi bili minimalni.

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Originally posted by markofpi
                      A gde si kupovao vec odmerene gumice sa tim limicima!? Ja sam kupovao na metar zajedno sa plastikom, te sam limice izbacio, a vec posle mesec dva guma se iskida.
                      Na svakoj benzinskoj pumpi ili prodavnici auto delova imaš dva brisača ( metlice brisača ) u kartonskoj kutiji, samo uzmeš određenu dužinu ( kao i brisač zadnjeg stakla ).Rastaviš novu metlicu ( skineš gumicu sa dva limića koji se nalaze sa strane ) i sve prebaciš na nosač starog brisača. Maksimum 10 minuta posla i uštedeo si 20 eura.

Comment

• CDanijel76
                        CBC Veteran
                        • 11.01.2010
                        • 144
                        • Novi Sad

Sto se tice besplatnog pregleda , ja sam u subotu bio u master groupu u NS oko 9:40, red je vec bio do ulaza-izlaza.... i pitao koliko ima vozila. odgovor je bio oko 25 i na svako voziolo su rekli oko 25 min sto bi znacilo da treba mnogo brzo da rade da zavrse sve do 17 dokle su radili, a ja nisam imao toliko vremena niti sam hteo ostavljati auto.
                        sledeci put cu kampovati ispredi biti prvi ...
                        --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• sony
                          CBC Član
                          • 30.09.2010
                          • 38
                          • gm
                          • laguna 1.8

Nisam se odavno javljao zbog obaveza a i auto sluzi dobro Bio sam u subotu u reno servisu u suštini nista nisu pregledali a treba da uradim veliki servis pa neka mi neko posalje na pp slobov broj tel unapred hvala.Dobrodoslica za sve nove clanove neka dobro sluze masine

Comment

• Nidjeveze
                            CBC Član
                            • 06.04.2011
                            • 17
                            • Banjaluka

Originally posted by Nidjeveze
                            http://www.pik.ba/artikal/1191880/re...na-ii-1-9-dci/

Izvinte sto sam dosadan, ali volio bih cuti misljenje o ovom autu, meni ne izgleda lose, idem u ponedeljak da pogledam. Ako se ne varam, ovo je kasetas

Isao sam da vidim auto. Moze se reci da je ljubav na prvi pogled. Servisna knjiga uredna, veliki servis uradjen na 143.000. Odrzavao ga moj privatni mehanicar - fanatik kojeg sam spominjao ranije, kaze da je auto dobro, da ga je vozio pedantni starac koji je vodio racuna o svemu. Gume nove, registrovan...vozio sam, doduse po gradu, otici cu sutra da vidim jos malo...okej djeluje

Comment

• makinus
                              CBC Član
                              • 17.06.2010
                              • 62
                              • Beograd

@nidjeveze
                              Laguna izgleda na prvi pogled jako dobro. To sto nema kozni volan je mozda i prednost, jer vidi se da nije izlizan.

Ono sto bi mene privuklo je sledece:
                              1. nema ogrebotine na centralnom grebenu, sto je kod nasih laguna vrlo retko (vlasnici su bili pazlivi)
                              2. ovlasceni servis i garancije

To sto nema tempomat, automatsku klimu, aluminijumske felne... to su sitnice u odnosu na ono sto dobijas.

Sto se mene tice od dodatne opreme razmisljao bih samo o esp-u. Ali vozi pazljivo pa nadoknadi nedostatak

Od mene 5 bambija.

Comment

• Laguna 2002
                                CBC Senator
                                • 13.12.2009
                                • 297
                                • Bačka Palanka

To su sitnice ali ...
                                Tempomat je po meni jako dobra stvar kao i parking senzori. Klima ova ili ona, važno je da je ima. Felne se mogu dokupiti tako da je to najmanje bitna stvar. Kada bi ponovo kupovao auto gledao bih pod obavezno da ima prve dve stavke koje sam naveo, pogotovo što sam video kako to izgleda kada se naknadno ugrađuje, jednostavno to nije to.

Comment

Working...
                                X