RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Pozdrav , posto sam u guzvi nema me na forumu ali eto mislim na vas malo aj sad i vi na mene treba mi pomoc, stigla mi je jedna laguna iniciale dci sa navigacijom naravno u pitanju je i veliki displej koji gubi kontakt ( cas radi cas ne i uglavnom radi samo leva strana displeja)pa neka mi neko po secanju samo na p.p baci broj stranice gde se raspredalo o tome kako se resava to ili neka mi u kratku na p.p da smernice. Hvala drugari pozdrav i lepo se provedite sutra

Comment

• Laguna 2002
      CBC Senator
      • 13.12.2009
      • 297
      • Bačka Palanka

Proveri kontakte na samom displeju ( odvrće se na dva šarafa ) ili kontakte na delu koji se nalazi u kaseti ispred suvozača ( mogu se napipati rukom kada se skine donji tapacirung ispod kasete ), ima dva džeka koja mogu da prave problem i priključak za antenu ( on nije problem ). Samo pazi, delovi su jako osetljivi na nagle prekide struje, kada ugasiš auto sačekaj par minuta, pa tek onda pristupi razvezivanju, u suprotnom može doći do trajnog oštećenja onog dela u kaseti ispred suvozača ( ima neki procesor u njemu ).

Comment

• maxag
        CBC Član
        • 30.04.2011
        • 57
        • Omoljica

Evo i ja da se javim,ja sam skoro uvezao lagunu 1.9 dci intiale oprema 2001 g.i nije radio displej,tj.kada upalim auto displej se upali,pokaže renaultov znak i vreme u levom gornjem uglu i ugasise.Pokušam da upalim kasetofon on isto odradi na displeju i ugasi se.Naravno CD koji je u kaseti Nemački on se čuje kako odradjuje svoj režim.Pritiskao sam sva dugmad na kasetofonu i na navigaciji ali ništa.Neki put se zadrži vreme oko 30-tak sekundi a onda se ugasi.Da li možda ima neko pojma o čemu se radi.

Comment

• pavloni
          CBC Član
          • 19.08.2010
          • 83
          • usce

laguna 1,6 16v problem na tabli ne pokazuje potrosnju goriva (nista u vezi goriva)dijagnostikom ne mogu uopste da udjem u instrumenta pa samim tim nemogu ni da lociram problem ima li ko iskustva saq ovim problemom.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

za sve prodaje i kupovine imate deo foruma koji se zove mali oglasi.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• maxag
              CBC Član
              • 30.04.2011
              • 57
              • Omoljica

Pokusao sam danas da resim problem oko velikog displeja navigacije koji se na trenutak upali pa se ugasi.Skinuo sam displej pogledao kontakte,vratio nazad i nista isto radi kao i pre tj.nerai.Osigurac ispod pepeljare je ispravan a kontakti na na garminat dvd ispod ladice nisasm mogao da ga izvucem samo sam rukom proverio prikljucke nazad i oni su na mest.Ne znam sta da radim.Ne treba mi navigacija kao navigacija vec taj displej kad bi mi radio verovatno tu pokazuje vreme temeraturu i ko zna sta vec a i kasetifon bi vrato njegov original zbog komande na volanu ,drugi sto sam stavio ne podrzava ko0mande.Ako moze neko da mi pomogne unapred hvala.Ne verujem da crko ekran zato sto svaki put kada upalim auto on se javi pa se ugasi.

Comment

• Miki70
                CBC Član
                • 01.08.2010
                • 11
                • Novi Sad

Imam Lagunu II(2001) kad upalim klimu ili hladenje motora ventilator mi je bucan tj cuje se glasnije nego sto bi trebao....
                Da to mi se javlja samo kad dodam gas ,cim opustim gas brujanje nestane...

Ako je neko imao slicna iskustva da mi kaze sta raditi ili neko ko se razumije ...
                Pozzzzzzzzz

Comment

• Laguna 2002
                  CBC Senator
                  • 13.12.2009
                  • 297
                  • Bačka Palanka

Originally posted by maxag
                  Pokusao sam danas da resim problem oko velikog displeja navigacije koji se na trenutak upali pa se ugasi.Skinuo sam displej pogledao kontakte,vratio nazad i nista isto radi kao i pre tj.nerai.Osigurac ispod pepeljare je ispravan a kontakti na na garminat dvd ispod ladice nisasm mogao da ga izvucem samo sam rukom proverio prikljucke nazad i oni su na mest.Ne znam sta da radim.Ne treba mi navigacija kao navigacija vec taj displej kad bi mi radio verovatno tu pokazuje vreme temeraturu i ko zna sta vec a i kasetifon bi vrato njegov original zbog komande na volanu ,drugi sto sam stavio ne podrzava ko0mande.Ako moze neko da mi pomogne unapred hvala.Ne verujem da crko ekran zato sto svaki put kada upalim auto on se javi pa se ugasi.
                  Da li si skoro menjao ili skidao akumulator ( skidao kleme ) ? Da li ti se čuje konstantno zujanje iz uređaja koji se nalazi u kaseti ispred suvozača, kao CD kada ne može da učita ( kreni-stani )?

Comment

• slavenm
                    CBC Veteran
                    • 11.10.2010
                    • 128
                    • Bijeljina

cek cek cek .... aj ti vrati original plejer , pa onda ganjaj kvar , postoji velika vjerovatnoca da je skidanjem originalnog plejera sjebana funkcija tog displeja!

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Originally posted by Laguna 2002
                      Originally posted by maxag
                      Da li si skoro menjao ili skidao akumulator ( skidao kleme ) ? Da li ti se čuje konstantno zujanje iz uređaja koji se nalazi u kaseti ispred suvozača, kao CD kada ne može da učita ( kreni-stani )?
                      Mozda ne vezano za tvoje pitanje ali ja kad dam kontakt tj. kad karticu ubacim 2/3 u citac cujem zujanje za koje mislim da dolazi negde iz sredisnjeg dela. Ono se cuje samo ako je okolina mirna i bez buke.

Comment

• vlaves2000
                        CBC Član
                        • 28.03.2010
                        • 95
                        • srbija

pozdrav recite mi na koliko bara treba da je naduvana guma 16 -ka u uputstvu stoji nesto od 2 do 3 pa sad koliko je najbolje u pitanju je karavan 1.9 dci
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• mdarko
                          CBC Član
                          • 18.02.2011
                          • 30
                          • Banja Luka

Nisam znao da senzor vanjske temperature ima veze sa klimom, od kako sam ga danas naštimao, klima se odmah pali dok dam kontakt ( prije je nakod 20-tak sekundi) i na AUTO bolje radi (bolje hladi, preciznija je dosta).

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd
                            • Renault LagunaII 1.8 16v

nema veze sa klimom, ja koliko znam senzor za klimu je na sred soferke onaj kruzic u tabli i u to sam 100% siguran.. zop... imas servise za auto klime mogu to da poprave u najgorem slucaju polovna klima ti je oko 150e

Comment

• maxag
                              CBC Član
                              • 30.04.2011
                              • 57
                              • Omoljica

Menjao sam akumulator koji je imao njegov original i koji nije držao struju kada su vrata otvorena duže vreme ili radi kasetofon,Stavio sam drugi akumulator koji je ok.a disk koji je u kaseti kod suvozača,stalno se čuje kao da teško očitava,kad god upalim auto.Ali neznam da li ima veze sa radom ekrana taj CD od navigacije,jer kad izvadim CD,displej se isto upali pa ugasi.

Comment

• maxag
                                CBC Član
                                • 30.04.2011
                                • 57
                                • Omoljica

Originally posted by vlaves2000
                                pozdrav recite mi na koliko bara treba da je naduvana guma 16 -ka u uputstvu stoji nesto od 2 do 3 pa sad koliko je najbolje u pitanju je karavan 1.9 dci
                                Prednje 2.2 zadnje 2.1 kada si sam a kad ideš na putovanje i pun auto prednje 2.5 zadnje 2.4

Comment

Working...
                                X