RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavenm
    CBC Veteran
    • 11.10.2010
    • 128
    • Bijeljina

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

cek cek cek
    ljudi budimo realni , onaj ko nema opremu u autu, tjesi se da mu i ne treba, a nisam jos vidio da neko ima neku funkciju a da je ne koristi , cisto zato sto mu "ne treba", tempomat, ESP , navigacija , parking senzori, sve je to oprema koju je neko doplatio dodatno da bi uzivao u luksuzu, tako da po meni ova laguna koja je na slici (na piku) sto je postavio "nidjeveze", je prvo preskupa, a onda i jaaaako slabo opremljena!
    pozzzz

Comment

• Nidjeveze
      CBC Član
      • 06.04.2011
      • 17
      • Banjaluka

Ovako. Auto sam kaparisao, odnosno, ostavio dio novca, dok ne zavrsim procedure oko ostalog. Danas sam ga vozio na otvorenoj cesti, osjecaj je odlican, ne vidim da bilo sta zvuci kako ne treba. Prije konacne kupovine, ide ponovo na dizalicu i kompjuter kod mog majstora koji ga je, kako rekoh ranije, i odrzavao.

Moram reci da nisam neki veliki ekspert za auta, ali da volim da pitam na svim stranama, pa tako dobijam i razlicita misljenja. Slazem se da ovaj automobil ima stanovit nedostatak opreme, od cega su meni najznacjniji senzori, jer kako rekoh za alu felnama i koznim volanom zaista ne patim. Osim toga, u ovaj auto ulazim iz Clia 1.2 16V iz 2001. godine, tako da je i ovo za mene prilicno velik prelaz. Glavna stvar koja me opredijelila za uzmimanje ovog auta su visestruke garancije o redovnom odrzavanju, koje je vidljivo i vizuelno i iz servisne knjige, plus godiste, jer u ovih mjesec dana koliko sam trazio auto niko po toj cijeni nije prodavao lagunu iz 2004. godine. I osim toga, ovaj auto ne namjeravam da vozim vise od 3-4 godine tako da mislim da bi mi u tom periodu trebalo da posluzi. Nadam se da ce sve biti okej, a ovo mjesto bice idealno za razmjenu iskustava. Jedva cekam da ga preuzmem potpuno.

Comment

• slavenm
        CBC Veteran
        • 11.10.2010
        • 128
        • Bijeljina

@nidjeveze
        iskreno se nadam da si bar malo oborio cijenu , nek ti je sa srecom i da se navozas

Comment

• zbane
          CBC Član
          • 04.04.2010
          • 34
          • va

Ova Laguna je zaista najsiromasnije opremljena koju sam video, pazi nema ni maglenke. Sve, sve ali da 2004 god. ima ugradjen kasetofon umesto CD-a to mi nije jasno. Medjutim treba uzeti u obzir i kvalitet samog vozila, dzaba ti i temp., i park. senzori i alu felne i ostalo ako moras da radis generalnu posle par meseci. Mada ova cena ipak deluje previse, bas na ustrb te dodatne opreme (uzimajuci u obzir cene po placevima). Dosta zavisi i od samog kupca, od toga sta je vozio pre tj. sta ocekuje od sledeceg auta, tako da ako nisi imao klimu uopste u autu ti ces sasvim sigurno biti zadovoljan i manuelnom klimom (koja je po meni sasvim dovoljna, ali ako bih mogao da biram uvek bih birao automatsku). U sustini mislim da smo se svi dosta brzo razmazili pored svojih ljubimaca pa bi sad samo bolje, a nikako slabije opremljen auto.
          Nego i ja sam posetio u subotu servis i meni su gledali malo trap, stanje guma, nivoe svih tecnosti, temp. antifriza i na kraju kacenje na komp. gde mi rekose da mi je iskljucen prijemnik senzora pritiska u gumama , a ja bio ubedjen da ga nemam jer na alu felnama kad sam ga kupio nije ni bilo senzora. E sad me interesuje posto na tri zimske (celicne felne) kad sam kupio su stajali senzori (i jos uvek stoje), da li moze da se ispita bez skidanja da li su ispravni, jer bi u slucaju da jesu imao trosak kupovine samo jednog (cena u servisu 5200 din-20% + sinhronizacija), naravno ako neko zna gde ima jeftinije slobodno nek napise. Takodje su nasli da ne radi verovatno jedan a mozda i dva grejaca (cena 2990 din-20% + rad po komadu). Sve u svemu ja zadovoljan.
          Dok sam pregledao svoj post vidim da je auto i kaparisan i mislim da sam bio u pravu za gore napisano. Kupio ne kupio sve najbolje od mene.

Comment

• Nidjeveze
            CBC Član
            • 06.04.2011
            • 17
            • Banjaluka

@slavenm
            jesam oborio cijenu, na kraju je ispalo u skladu sa onim sto sam namjeravao da izdvojim za te svrhe. Osim toga, neko mi je ranije ovdje napisao da treba da uzmem onu u kojoj se najbolje budem osjecao kad sjednem u nju. U ovoj je osjecaj bio zaista dobar.

@zbane
            Slazem se za tvoju konstataciju da nije svejedno iz kojeg auta ulazis u novo, tako da i u ovom slucaju sve ukupno ima dosta veze sa tim sta sam vozio dosad. I mene je nevjerovatno iznenadila cinjenica da je u autu iz 2004. godine kasetas i da nema maglenke, ali i sam si rekao, mnogo je vaznije da su one najbitnije stvari na mjestu. Potpuno nov akumulator, nove gume michelin, novo remenje, nova pumpa za gorivo jer je prethodna riknula. A vozio ga je lik koji je nekakav direktor ovdje i uglavnom cepa sluzbeno.

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Šta da ti kažem, clio 1.2 16v koji vozi moj ćale ima znatno više opreme od ove lagune. E sad, ja se ne slažem sa slavenm da je auto preskup, jer se to može reći samo u poređenju sa većinom automobila koji se trenutno prodaju, a čija kilometraža je bliže cifri od pola miliona, nego onoj koja im piše na cajgeru... Ako je auto zaista takav kakav kažeš, onda nije preskup, ali ga ja i dalje nikad ne bih uzeo zbog opreme.

Parking senzori mogu da se ugrade, ali cruise control, automatska klima, senzori za pritisak u gumama, automatski podizači na sva 4 prozora, šoferšajbna sa UV filterom... teško. Moguće je, ali preskupo. Osim toga, razlikuju se i materijali i razni sklopovi u kabini u odnosu na privilege i initiale.

Naravno, stvar je potpuno subjektvina. Nidjeveze, ako si ti zadovoljan onim što dobijaš, onda nema razloga da se dvoumiš. Uostalom, kao što si i sam rekao, osećao si se dobro u tom autu.

Comment

• modesti
                CBC Senator
                • 26.08.2009
                • 239
                • novi sad
                • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nidjeveze-ako mogu da dam i ja mišljenje o autu, kao prvo ako nekih modela polovnih automobila ima u ekstremno velikoj ponudi to su sigurno lagune 2001-2005. Ja tu lagunu što si ti kaparisao ne bih ni pogledao pa sve i da ima svu tu servisnu dokumentaciju o kojoj pričaš. To što ti prelaziš iz clia u lagunu je jedno i čini ti se da je lađa, ali vrlo brzo ćeš videti da bez opreme kao što je dig.klima, radio cd, alu felne...jednostavno to nije to...nemoj da me shvatiš pogrešno laguna je u odnosu na clia visoka srednja klasa a ja ipak volim da u toj klasi imam dosta dodatne opreme, jer ako nemam za E klasu, onda hoću da uživam maksimalno u onome za šta imam.
                Naravno ti ćeš je voziti pak neka ti je sa srećom i da te posluži.
                It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• Nidjeveze
                  CBC Član
                  • 06.04.2011
                  • 17
                  • Banjaluka

Ja sam vozio clio 1.2 16v isto imao kasetasa, pa sam ugradio cd i izgubio one komande na volanu...

slazem se sa @mupe...da ovaj auto nije skup ako se gleda kilometraza i godiste, ali da je mogao imati malo vise opreme, no mislim da cu biti zadovoljan, i najbitnije ce mi biti da one kljucne stvari ne otkazuju bar narednih godinu dana...podijelicu prava iskustva kad ga potpuno preuzmem....

@modesti
                  rekoh ranije da sam prilican laik pa bih te molio da mi objasnis u cemu je prednost alu felni u odnosu na celicne i takodje digitalne klime u odnosu na manuelnu...da se razumijemo, ovo pitam informativno, bez ikakve zajedljivosti..

edit: i morao sam se uklapati u cijenu....lagunu iz 2004. godine po toj cijeni po kojoj cu dobiti ovu nisam mogao da nadjem...mnogo starije lagune sa svom pomenutom luksuznom opremom su mnogo vise i kostale, tako da je i cijena odigrala ulogu

Comment

• zbane
                    CBC Član
                    • 04.04.2010
                    • 34
                    • va

Ako mogu ja malo da prokomentarišem, automatska klima ima prednost sto jednim pritiskom na dugme ona sama dalje odradjuje sve ostalo, manuelnu je potrebno malo korigovati s vremena na vreme, ali ja sam u prethodnom autu imao manuelnu i uvek sam bio "rashladjen" onako kako sam hteo. Prednost manuelne je sto nema par senzora koji uticu na rad automatske, a koji su skloni crkavanju (meni je otisao jedan prosle godine i ta popravka je kostala cca 80 evra).
                    Alu felne uglavnom imaju prednost u vizuelnom izgledu, pogotovo 17"-ice, a opet sa druge strane ja sam ispravljao 4 felne za tri godine, i to sve zahvaljujući nasim putevima. Po meni ipak je najbitnija stvar da covek ima razvojni put u usponu, tj. da svaki sledeci auto bude bolji, lepsi, opremljeniji itd., a ne da sad uzmes na pr. Bugatija Vejrona, i sta posle njega moze da te zadovolji, jer se uvek pravi poredjenje sa predhodnim autom.
                    Ne znam da li sam pomogao ali to je moje misljenje.
                    I da dodam, na limundu ima lik koji prodaje CD iz Renoa,(vise komada) za ne bas neke velike pare, pa se moze nesto i popraviti stanje, (ipak je po meni to prvo sto treba da se uradi posle servisa na).

Comment

• hope
                      CBC Senator
                      • 03.06.2010
                      • 212
                      • ca

nije me bilo od petka jer sam morao komp nositi u servis da nesto zamene,a servis u bg... i tako ja krenem u petak oko 14 h u bg a stignem uvece u 21h.
                      posle par km pocne nesto da lupa i ja stanem,otvorim haubu i imam sta da vidim,pukao deo pk kisa ,presecem ja ostatak pk i krenem do majstora koji je tu ma nepun km.
                      prime oni auto odma i zamene pk,roler i zatezac... krenem za bg,posle par km pocne nesto da lupa,parkiram i molim boga da nije prezubio zubcasti.
                      dodje slep posle pola sata i vrati me u servis,pocnu da skidaju i skidaju...i izvuku parcice pk kisa koju su se zavukli pod zupcasti,skinu remenicu koja se okrenula i nije mogla da se uzubci...kaze majstor pa sada kada ti zamenimo zubcasti kais ostaje ti samo pumpa i roler da ih zamenis i onda ti je uradjen v.servis,naravno kazem ja njemu da zameni i njih.sve bude gotovo u 19h sa radom pola sata na leru zbog rashladne tesnosti da procirkulise sistemom jer su morali da je ispustaju zbog pumpe,i tako ja stignem tek u 21h u bg.
                      sve u svemu divan dan pogotovo sto su u kolima bila majka,zena i cerka od 16meseci.

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

I najbolji umeju da otkazu! Uglavnom imao si srecu u nesreci, sve se dobro zavrsilo. Ne znam da li si inace morao da radis veliki servis ali ako ti se blizio prebrinuo si i to. Neko ima takav peh, neko cukanje, neko pak nesto trece....Laguna se mora overiti na neki nacin!

Comment

• minge
                          CBC Član
                          • 17.09.2009
                          • 59
                          • RS

Hope, kad si radio poslednji veliki servis? Da li je remenje bilo pri karaju?

Comment

• vlaves2000
                            CBC Član
                            • 28.03.2010
                            • 95
                            • srbija

i da se nadovezem na pitanja koliko te je kostalo sve to, koliko sam razumeo odradio si ceo veliki servis i dali si u skorije vreme trebao da ga radis ili je sve to zbog kaisa koji je pukao
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• igogitar
                              CBC Član
                              • 14.07.2010
                              • 93
                              • R.Srpska,Gradiška

@Nidjeveze
                              Drug nek ti je sa srecom lagunica i da te dobro posluzi.
                              Prednost 17" alu felni u odnosu na 16" celicne je sto ces gume za 17" platiti 30-50 EUR vise po komadu i nesto cesce ces mjenjati kugle,krajnice amortizere itd. a i potrosnja je veca. Salim se malo,da mi ne zamjere drugari koji voze 17" . Osim estetskog dojma mislim da nema drugih prednosti alu u odnosu na celicne. Sto se tice klime meni radi i ova manuelna odlicno i vjerovatno ima manje sitnica koje se mogu pokvariti ali je digitalna komfornija za koristenje. CD mozes naci i originalni jeftino.Sto se tice koze na sjedistima volanu i sl. meni se to ne svidja ali i to se da srediti ali naravno i kosta. Jedan decko ovde u Gradisci cuda pravi sa kozom u unutrasnjosti automobila. Upravo sam gledao volan za potpuno novu Korvetu koji je radio,fenomenalno!Inace toj potpuno novoj korveti je uradio kompletnu unutrasnjost.Vazno je da si ti zadovoljan i da te auto dobro posluzi a sledecu kad budes kupovao sigurno ce biti i brdo opreme.

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd
                                • Renault LagunaII 1.8 16v

morao bi da sednes u lagunu sa 17" pa da probas i onda kazes... sem lepseg izgleda postoje mnogo vrlina, posto samo nabrajate mane... kad kocis duplo bolje staje.. u krivinu mozes ga bodes sa duplo vecom brzinom.. ni da za cvile.. prednost je sto se ne uvijaju zato su i smisljenje... za nas ima vise mana ali sta ces poz

Comment

Working...
                                X