RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by mdarko
    Nisam znao da senzor vanjske temperature ima veze sa klimom, od kako sam ga danas naštimao, klima se odmah pali dok dam kontakt ( prije je nakod 20-tak sekundi) i na AUTO bolje radi (bolje hladi, preciznija je dosta).
    Kako si nastimao senzor!?

Comment

• mdarko
      CBC Član
      • 18.02.2011
      • 30
      • Banja Luka

Kod mene je laguna bila Englez, morao sam sve prebacivati i motoriće od podizača prednjih stakala, mijenjati im strane, ali pošto sam i instalacije zamjenio došlo mi je na suvozačev retrovizor manje žica, tj. nije bilo ovih za senzorvanjske temperature, a prije toga sam prespoio žice od motorića grijanja pošto i on kad je prebačen na lijevu stranu, duvao je u suprotnom smijeru. I dešavalo mi se kada dam kontakt, struja u klimu dođe tek nakon 20-30 sek., a sada kako sam popravio i ovaj senzor vanjske temperature, radi normalno, znam da je senzor klime na sredini šajbe ali ima veze i sa ovim za vanjsku temperaturu 100%. Ovom gore što sam naveo da sam prepravljao, to sam sam izvodio (naravno, nisam volan ja prebacivao ) i veoma sam se napatio dok je sve proradilo, još su mi ostali zadnji podizači da njih riješim, nisu mi nikako radili kako je prebačen volan.

Comment

• hope
        CBC Senator
        • 03.06.2010
        • 212
        • ca

senzor spoljne temperature je povezan sa klimom kao i senzor u kabini.

Comment

• maxag
          CBC Član
          • 30.04.2011
          • 57
          • Omoljica

Originally posted by slavenm
          cek cek cek .... aj ti vrati original plejer , pa onda ganjaj kvar , postoji velika vjerovatnoca da je skidanjem originalnog plejera sjebana funkcija tog displeja!
          I kada sam imao originalan plejer isto je radio kako sam opisao,pa sam otišao kod autoelektričara ,koji nije znao šta je samo mi je rekao da imam još neki kabal džek joi verovatno služi za tečefon,pa mi je stavio drugi kasetofon da bi mogao da slušam muziku.Kada je bio originalan plejer upalim ka na plej on displej se pojavi i ugasi a pritiskom na sva dugmad od plejera i navigacije samo se čuje bip,bip.Imam original knjigu i tu piše da preko navigacije treba da ukucam šifru,kod ali ne mogu kad displej neradi.

Comment

• saxphotos
            CBC Član
            • 02.05.2009
            • 74
            • Uzice

Cemu sluzi dugme sa ovom oznakom i kako se koristi kako proveriti dal radi ili ne ?

Comment

• Laguna 2002
              CBC Senator
              • 13.12.2009
              • 297
              • Bačka Palanka

Originally posted by maxag
              Menjao sam akumulator koji je imao njegov original i koji nije držao struju kada su vrata otvorena duže vreme ili radi kasetofon,Stavio sam drugi akumulator koji je ok.a disk koji je u kaseti kod suvozača,stalno se čuje kao da teško očitava,kad god upalim auto.Ali neznam da li ima veze sa radom ekrana taj CD od navigacije,jer kad izvadim CD,displej se isto upali pa ugasi.
              Druže 99% ti je crkao taj deo u kaseti ispred suvozača ( svi simptomi ukazuju na to ).Kod mene nije palio ekran nikako, stalno je bio crn, a taj CD je vrteo stalno . Taj deo moeš naći na auto otpadima ( doduše nema ih puno u ponudi ) i koštaju oko 70-tak eura. Gledaj da ti daju dan- dva za proveru da li je ispravan i da li će ekran proraditi. Zameni ga i sve bi trebalo biti OK. E sada obrati pažnju na oznake sa tog dela, probaj da nađeš polovan sa istim oznakama jer je moguće da sa novijim ili starijim modelom neće raditi. I obavezno pazi prilikom skidanja akumulatora. Kada se sve pogasi na autu sačekaj 5 minuta pa tek onda skidaj kleme.

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                nema veze sa klimom, ja koliko znam senzor za klimu je na sred soferke onaj kruzic u tabli i u to sam 100% siguran...
                Senzor unutrasnje termerature je tu, ali senzor spoljasnje temerature je na levom retrovizoriu.
                Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• corect
                  CBC Član
                  • 31.01.2011
                  • 14
                  • Pariz

Originally posted by savke
                  Originally posted by max3m87
                  nema veze sa klimom, ja koliko znam senzor za klimu je na sred soferke onaj kruzic u tabli i u to sam 100% siguran...
                  Senzor unutrasnje termerature je tu, ali senzor spoljasnje temerature je na levom retrovizoriu.
                  Senzor spoljasnje temperature je na DESNOM retrovizoru, to je onaj mali kruzic. Pozdrav.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Upravu si, lapsus, na desnom je.
                    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• maxag
                      CBC Član
                      • 30.04.2011
                      • 57
                      • Omoljica

Originally posted by Laguna 2002
                      Originally posted by maxag
                      Menjao sam akumulator koji je imao njegov original i koji nije držao struju kada su vrata otvorena duže vreme ili radi kasetofon,Stavio sam drugi akumulator koji je ok.a disk koji je u kaseti kod suvozača,stalno se čuje kao da teško očitava,kad god upalim auto.Ali neznam da li ima veze sa radom ekrana taj CD od navigacije,jer kad izvadim CD,displej se isto upali pa ugasi.
                      Druže 99% ti je crkao taj deo u kaseti ispred suvozača ( svi simptomi ukazuju na to ).Kod mene nije palio ekran nikako, stalno je bio crn, a taj CD je vrteo stalno . Taj deo moeš naći na auto otpadima ( doduše nema ih puno u ponudi ) i koštaju oko 70-tak eura. Gledaj da ti daju dan- dva za proveru da li je ispravan i da li će ekran proraditi. Zameni ga i sve bi trebalo biti OK. E sada obrati pažnju na oznake sa tog dela, probaj da nađeš polovan sa istim oznakama jer je moguće da sa novijim ili starijim modelom neće raditi. I obavezno pazi prilikom skidanja akumulatora. Kada se sve pogasi na autu sačekaj 5 minuta pa tek onda skidaj kleme.
                      Probaći i to(Samo teško se skida,ona ladica mi smeta a neznam kako nju da skinem) ali meni ne vrti stalno CD nego samo kad upalim auto,čuje se onako teško vrtenje CD-a par sekundi i stane.Dok je bio njegov originalan kasetofon kad god sam teo da ga upalim isto je CD tako vrteo teško nekoliko sek. i stane.Mada mi se nekoliko puta dešavalo da ostane upaljen Sat u gornjem levom uglu i tom prilikom kada sam spusto onaj preklop ili dizao od kasetofona displej se ugasi.

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Ako stane CD onda je druga priča. Kod mene je stalno nešto tražio ( vrteo ) nije se zaustavljao. Proveri onda prvo sve kontakte.

Comment

• maxag
                          CBC Član
                          • 30.04.2011
                          • 57
                          • Omoljica

Originally posted by gogi11
                          Pozdrav , posto sam u guzvi nema me na forumu ali eto mislim na vas malo aj sad i vi na mene treba mi pomoc, stigla mi je jedna laguna iniciale dci sa navigacijom naravno u pitanju je i veliki displej koji gubi kontakt ( cas radi cas ne i uglavnom radi samo leva strana displeja)pa neka mi neko po secanju samo na p.p baci broj stranice gde se raspredalo o tome kako se resava to ili neka mi u kratku na p.p da smernice. Hvala drugari pozdrav i lepo se provedite sutra
                          Javi ako ti majstor popravi i vidi u cemu je caka.Sutra idem na dijagnostiku pa cu da javim sta sam uradio.

Comment

• maxag
                            CBC Član
                            • 30.04.2011
                            • 57
                            • Omoljica

Bio sam danas kod drugara na dijagnostici(da li mu je original za renault ili nije ne znam),Nije mogao da mi pronadje displej od navigacije, neke greske je obrisao i to je to, kao sve drugo radi,tj.gresku koju nije mogao da izbrise je citac kartice.Koliko sam ja video i meni je pukla ona plastika za paljenje pa i ja moram da drzim dugme duze kada palim a i ne radi mi govorna funkcija, niti mi pali sam svetla, niti mi daje zvucni signal da su ostala upaljena svetla.Neznam da li to ima veze sa citacem kartice tj.onom plastikom koja je pukla ,on mi kaze da te funkcije ne rade zbog toga.

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

jel zna neko po knjizi na koliko obrtaja treba da radi auto u leru...

Comment

• sjstephy91
                                CBC Veteran
                                • 28.11.2010
                                • 143
                                • Beograd- Srbija

@Max
                                Stvarno ne znam zasto se toliko opterecujes oko toga da li ce ti auto raditi na 800 ili 805 obrtaja..
                                gledaj to ovako, lajicki, kao i svi mi koji se ne razumemo u mehaniku :
                                Donja granica je ona na kojoj auto pocinje da vibrira, trese ili se gasi...
                                Gornja granica je pak sve iznad 900 obrtaja, ja jos nisam video auto koji radi na 900, a kamo li na 1000..
                                Moja Lagunica radi na 790, tacno milimetar ispod crtice za 800.. Mnogo je faktora koji uticu na to, jos je tvoja bezinac, vrv ima plin, a po nekim pricama (nzm da li je to tacno, ako sam lupio ispravite me vi koji znate, jer sam ovo cuo od drugih), rad na leru zavisi i on kvaliteta plina, meni se prethodna laguna 1.8 sa plinom, nekad gasila na semaforu ili pak na leru radila na 900-1000 obrataja i nije joj falilo nista, ubila je 420000 i dobila srecnog vlasnika.. Probaj da sipas plin, ili ako nemas plin onda benzin na razlicitim mestima, da vidis kako ce se auto ponasati..
                                POZZ i uzivaj u toj laguni, nemoj da joj trazis dlaku u jajetu..
                                RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

Working...
                                X