RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

v.servis sam planirao da radim sledece godine jer je auto presao 100.000,ali sam trebao zameniti pk zbog svoje greske.
    prvo 115evra za roler,zatezac i pk
    a kada su me doslepali 125 za roler,v.pumpu,zubcasti kais,razbusivanje remenice pa kajlovanje iste
    drugi put mi je naplatio samo delove jer se osecao odgovornim sto mi je primio auto preko reda i zamenio samo pk bez provere zuvcastog

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Nidjeveze-samo u jednoj recenici cu ti reci da meni "sitnice" poput dig.klime, alu felni, radio cd-a, kožnih sedišta i volana...itd daju potpuni ugođaj u autu koji posedujesm. Da sam imao novaca veruj mi da bi pazario provereni initiale, pa može i initiale paris.
      O tom nivo može mnogo više Savke da ti kaže.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• igogitar
        CBC Član
        • 14.07.2010
        • 93
        • R.Srpska,Gradiška

@max3m87
        Vozio sam ja Lagunu sa 17" doduse 3 god stariju od moje i uglavnom utisak mi je da je ta dosta tvrdja od moje ali dobro mozda je to moj subjektivan utisak. Mogli bi sad ovde danima razglabati sta je bolje a ja kazem neka svako vozi na tockovima na kojima moze i koji mu se svidjaju jer se o ukusima ne raspravlja.Sto se tice ulaska u krivinu,ni moje 16" ne cvile a ja sam bas ljubitelj krivina.Vaznije je da li imas MICHELIN,DUNLOP itd da ne nabrajam ili neke hungdhoungzhiang gume nego da li imas 16" ili 17 " tocak. I nemoj biti bas siguran da koci duplo bolje ja ne bih rekao da uopste koci bolje nego sa 16".Zasto bi? E sad ti vozis 17" i zadovoljan si. Ja vozim 16" i zadovoljan sam. Neka tako i ostane i da nas Ladje slusaju dobro a da mi dugo drugujemo na ovom forumu samo sa Lagunama trojkicama ako Bog da. Pozdrav

Comment

• zbane
          CBC Član
          • 04.04.2010
          • 34
          • va

Obzirom da vozim i 16" zimski komplet i 17" letnji komplet, mogu reci i da je razlika vidna u pogledu karakteristika. Tacno je da se sa 17" ima utisak vece stabilnosti auta, pogotovu pri vecim brzinama a narocito po krivinama, medjutim sa 17" osecas svaku neravninu na putu, cak sam jednom i reklamirao balansiranje misleci da vulkanizer nije odradio najbolje svoj posao, ali se ispostavilo da je sve u redu ipak su nasi putevi bili odgovorni za problem. Sa 16" se ima utisak daleko udobnije voznje, malo se uvija vise u ostrim krivinama, a sto se tice kocenja tu nisam primetio vece razlike, uglavnom se trudim da kocim na vreme . Tako da ako neko zeli da da naglasak na sportsku voznju glas ide za 17", a ko zeli da se udobnije vozi izbor je 16". Sto se tice cene postoji velika razlika, mada sam ja placao skoro istu cenu, ako ne i jeftinije 17"letnje nego 16"zimske. Takodje kao sto sam ranije naveo 17" sam morao tri od cetiri da ispravljam sto takodje ima bitnu stavku u kucnom budzetu.

Comment

• mdarko
            CBC Član
            • 18.02.2011
            • 30
            • Banja Luka

Zna li neko gdje se u lagune nalazi Window Roll-up Module? Pozzzzzzzzzzz

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Koja je razlika izmedju opreme Initiale i Initiale Paris!?
              Ponekad kad otvaram i zatvaram suvozaceva vrata otprilike na polovini hoda (gde se nalazi i sam granicnik kada vrata ne zelimo da otvorimo do kraja) cuje se neki odarac, kao da nesto negde zakaci ili oblajzne Kad ih zatvaram na istom mestu se cuje isti zvuk, otprilike kao da se nesto unutra vrati na mesto. Kazem ne desava se stalno ali sam primetio da je pocelo da se desava! Ima li neko ideju!?

Comment

• makinus
                CBC Član
                • 17.06.2010
                • 62
                • Beograd

@markopfi
                Probaj sa WD-40.

Cuje se klizac, odnosno valjcic koji ide po klizacu.

Ako ne pomogne WD-40 (meni je pomogao) onda ces morati da rasturas.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Hvala druze!
                  Samo da se nadovezem na pricu oko velicine felni. Kada sam kupio Lagunu, bilo mi je malo krivo sto nije imala 17. Sa njima auto lepse izgleda i kako je vec receno stabilniji je u krivinama. Medjutim sada imam poptuno suprotan stav po tom pitanju. Zbog cega, navescu nekoliko razloga od kojih je vecina vec poznata. Prvo same gume su jeftinije. Drugo, za nase oranice od puteva 16 su se pokazale mnogo bolje kako zbog udobnosti tako i zbog manjeg stradanja delova trapa i oslanjanja. Na kraju dolazi subjektivnost u kojoj ja vise preferiram udobnost od performansi, a i 90% mojih voznji se odvija u gradu tako da o nekim brzinskim rekordima prolazaka proz krivine i ekstremnim kocenjima nema reci. A i da je suprotno ne verujem da bih 'hodao po ivici'. Auto je dovoljno brz, startan i upravljiv pri normalnoj upotrebi, a opet daleko od toga da mu je to maximum sa bezbednosnog aspekta pa da mu trebaju 17. Jos jedna stvar koje sam se setio jeste da sam vidjao dosta Laguna sa 17 koje nemaju esp. Licno mislim da cu ja sa svojim 16+esp biti stabilniji i sigurniji nego neko sa 17 bez esp-a. Toliko od mene.

Comment

• max3m87
                    CBC Senator XXL
                    • 17.05.2010
                    • 531
                    • Beograd
                    • Renault LagunaII 1.8 16v

ABS+ESP+parking senzori+Ostale gluposti su za domacice.. ako ti ne trebaju 17" ne treba ti ni esp ni abs gde ces to da iskoristis po gradskoj voznji.. poz ljudi

Comment

• Laguna 2002
                      CBC Senator
                      • 13.12.2009
                      • 297
                      • Bačka Palanka

Pre sam za " sve te gluposti " nego za 17-ice.

Comment

• mdarko
                        CBC Član
                        • 18.02.2011
                        • 30
                        • Banja Luka

Laguna mi izbacuje crn dim kad stisnem gas, nije puno, turbinu sam skoro reparirao, na instrunent tabli mi svijetli ova lampica.http://img443.imageshack.us/i/photo6w.jpg/. Ne primjetim razliku u vuči ili da se ružno čuje, samo dimi. Da nije moda EGR ventil?

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad

Gluposti pre nego 17"-ice...
                          Max ja sam mislio da su tebi na pvom mestu sijalice

Comment

• modesti
                            CBC Senator
                            • 26.08.2009
                            • 239
                            • novi sad

Originally posted by mdarko
                            Laguna mi izbacuje crn dim kad stisnem gas, nije puno, turbinu sam skoro reparirao, na instrunent tabli mi svijetli ova lampica. http://img443.imageshack.us/i/photo6w.jpg/. Ne primjetim razliku u vuči ili da se ružno čuje, samo dimi.
                            Ja bih probao sa EGR-om prvo, pošto kažeš da si turbinu reparirao skoro, ona kada crkne ide plavicasto-beli dim, ne možeš da promašiš da je ona. Posle toga isteraj je malo na auto-put pa je provrti.

Comment

• mdarko
                              CBC Član
                              • 18.02.2011
                              • 30
                              • Banja Luka

Reparirana prije mjesec dana, koštalo me 300e. Ima li gdje kako se skida EGR?

Comment

• modesti
                                CBC Senator
                                • 26.08.2009
                                • 239
                                • novi sad

Ovo ti je link za megana, ali je za lagunu vrlo slično. Samo imaj strpljenja i lagano, ume da zapeče.
                                http://www.renaultforumserbia.com/index ... pic=4465.0

Comment

Working...
                                X