RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • modesti
    CBC Senator
    • 26.08.2009
    • 239
    • novi sad
    • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by max3m87
    hehehe... pa npr.. ako je iznad 2000rpm u 3 i stisnem gas do daske povuce odma ko nenormalan a ako je ispod zakuca
    gogi to ti kazem imam garanciju na sve god dana heheehe
    Zato sto tvoj auto nema 500 ili 600Nm obrtni moment pri 1500obr/min. Da vozis takav auto ne bi imao taj osecaj. Uzivaj u voznji i mani se takvih "problema"
    It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

uzivam, nerviram, uzivam, vise nerviram nego uzivam.. heheheh poz hvala ljudi

Comment

• modesti
        CBC Senator
        • 26.08.2009
        • 239
        • novi sad
        • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

maxi postoji resenje i za to a zove se prodaj automobil i kupi neki drugi...
        It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• sjstephy91
          CBC Veteran
          • 28.11.2010
          • 143
          • Beograd- Srbija

@Modesti
          nemoj da ga palis stvarno ce prodati tu lagunu, a vec je u nju ulozio MILIONEEEE... )

Imam jedno pitanjce..
          Da li se na svakoj laguni automatski zakljucavaju vrata, msm da li je u standardnoj opremi.. Kod mene se ne zakljucavaju, pa pretpostavljam da je iskljuceno preko dijagnostike.. Msm na ono zakljucavanje kada se predje 20 km/h..
          RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Da li si probao da zadržiš dugme nekoliko sekundi ( 5-10 ) za zaključavanje iz kabine ( nalazi se kod prekidača sva 4 žmigavca ). Trebalo bi posle toga da radi.

Comment

• sjstephy91
              CBC Veteran
              • 28.11.2010
              • 143
              • Beograd- Srbija

Znam gde se nalazi, ali to nisam probao.. Pokusacu da vidim da li ima efekta.. Znaci udjem u auto i pritisnem dugme kao da hocu da se zakljucam i u tom polozaju ga drzim???

Comment

• Plavke
                CBC Član
                • 11.05.2010
                • 47
                • Nova Pazova
                • Renault Laguna II 1.6

Da, s tim da su ti zatvorena vrata, posle 5-6 sek čućeš bip i posle bi tebalo da zaključava automatski kad pređeš brzinu 20 km/h.
                Ako držiš otvorena vrata i stisneš taster za zaključavanje na srednjoj konzoli u trajanju takođe 5-6 sek auto će zaključati sva vrata i kad zatvoriš vozačka sve ostaje zaključano tako da paziš da ti kartica ne ostane u automobilu jer posle nema unutra ako nemaš rezervnu kod sebe Pozdrav svima!

Comment

• slavenm
                  CBC Veteran
                  • 11.10.2010
                  • 128
                  • Bijeljina

upalis auto, stisnes i drzis zakljucavanje dok ne cujes zvuk (pisak) upozorenja kao da je nesto odradjeno, funkcija radi na svim Lagunama, ali nije preporucljiva za koristenje! pozzz

Comment

• sjstephy91
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2010
                    • 143
                    • Beograd- Srbija

Hvala momci puno.. Probacu da to sredim.. A zasto nije preorucljiva za koriscenje... JEl to zbog onih fazona, ako sletis u reku i slicno..

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

To za reku nije problem, ako ti dobro digtuje imas vazduha 3 dana dok te ne nadju
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• sjstephy91
                        CBC Veteran
                        • 28.11.2010
                        • 143
                        • Beograd- Srbija

Pod uslovom da disem sitno... D

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Bio sam u Ns proteklih par dana te svratih do Temerinske ulice da se raspitam za cene zadnjih diskova. Moguce je kupiti samo zadnje diskove i komplet disk+lezaj=abs senzor. U principu svi preporucuju zamenu diska sa lezajem u kom se nalayi abs senzor, a cene su manje vise slicne:
                          - "Autoprom" - diskovi sa lezajem i abs senzorom 17000din par (SNR, francuska) ili samo diskovi 8700din par (Valeo)
                          - "KIT Commerce" - imaju samo bez lezaja, 6940din par (Valeo)
                          - "Reno-V" - sa lezajem i senzorom 18600din par (SKF, svedska)
                          - "EuroAuto" - sa lezajem i senzorom 18754din par (SKF).

Comment

• maxag
                            CBC Član
                            • 30.04.2011
                            • 57
                            • Omoljica

Originally posted by gogi11
                            Originally posted by maxag
                            Originally posted by gogi11
                            Pozdrav , posto sam u guzvi nema me na forumu ali eto mislim na vas malo aj sad i vi na mene treba mi pomoc, stigla mi je jedna laguna iniciale dci sa navigacijom naravno u pitanju je i veliki displej koji gubi kontakt ( cas radi cas ne i uglavnom radi samo leva strana displeja)pa neka mi neko po secanju samo na p.p baci broj stranice gde se raspredalo o tome kako se resava to ili neka mi u kratku na p.p da smernice. Hvala drugari pozdrav i lepo se provedite sutra
                            Javi ako ti majstor popravi i vidi u cemu je caka.Sutra idem na dijagnostiku pa cu da javim sta sam uradio.
                            Prodao sam je sa neresenim problemom ali i nije nesto oborilo cenu to Sve u svemu kod nje displej je bio problem a to je resivo uz dosta novca sto mi nije padalo na pamet da radim-popravljam (iskreno)
                            Hvala što si javio,ja sam bio sve skinuo i takoreći rasturio u deliće,proveri sam onaj glavni džek što ulazi u displej on ima na dve ripice struju i posle desetak sekundi nema struju a tom prilikom mi je prvi put upalio ceo displej oko desetak sekundi i onda se ugasio.To je privi pud da je upalio ceo displej.Napominjem da sam vratio prvo njegov kasetofon.Sad neznam da li treba da ima konstantnu struju u džeku na displeju ili ne.Takodje mi ne radi ni ona teta,kao i nepišti mi svetlo kada otvorim vrata kao i još neke sintnice koje me nerviraju.Inač moja Laguna je sa Intiale opremom i sve ima ali koliko sam dosada na forumu i čitam meni dosta stvari ne radi a pravo da ti kažem nisam ni znao da ih imam.Ovaj forum je OK kai i svi vi.Uplodovao bih slike ali ne znam kako .Kada mi sin dodje sa treninga pitaću njega.Opet mladji je

Comment

• sinisapancevo
                              CBC Član
                              • 17.05.2010
                              • 38
                              • pancevo

Pozdrav Lagunasi da li je neko imao problem sa kljestima na zadnjem disku,ispala je neka gumica tzv. prasnjaca a moze samo da se kupi komplet i to je oko 5000 - 6000 rsd.Polovna kljesta su 50e.
                              Sta mi vi predlazete hvala

Comment

• SDSd
                                CBC Član
                                • 23.06.2010
                                • 49
                                • Beograd
                                • VW touran 1.9 tdi

Na kontrolnom pregledu u renoovom servisu rekli su mi da bi trebao da se očisti EGR ventil. Video sam neke fotke za skidanje egr ventila na lagunju 2 faza1 i rešio da to i sam probam da uradim ali ne znam gde je EGR ventil kod faze 2 (motor 130 KS). Može li neko da mi pomogne ?

Comment

Working...
                                X