Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Covece,koje lopine,citam i ne verujem Pa moraju da uzmu lovu,ne vredi.. Franjo,Mikijev slucaj se razlikuje po tome sto su papiri o poreklu vozila fals,a ne JCI i uplatnice pdv-a.Po tom obrascu,u ovim slucajevima trebali bi da dozvole placanje carine i pdv-a i problem resen.Budzet puniji,osteceni ljudi ipak na neki nacin resili problem,vozila registrovana,natezanje zavrseno..ZASTO NECE I KO TO U STVARI ZATEZE I KOGA STITI,TO TREBA RASKRINKATI I OTKRITI JAVNOSTI.Za Mikijev auto je placena carina i pdv i to je ok,ako sam dobro shvatio..a mozda i nisam Miki,cestitam tebi i Tarantuli na dobijenoj borbi sa ovom dragom drzavom.Bolje je i na taj nacin nego da se neki njihov seronja sa kajletinom od 3kile zlata oko vrata smeska zato sto je kupio vas auto i jos deset takvih kola sa carine po `povlascenoj ceni` za njega i ortake carinike-lesinare
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

miki017: Čestitam na okončanju postupka i muka. Neću da kažem pobedi, jer je to ustvari veliki poraz - svih! Samo vaš slučaj je potpuno različit od naših "rumskih" slučajeva. Naša vozila su krijumčarena. Ne zna se ko ih je i na koji način uvezao. Ustvari, to nama ojađenima još uvek nije poznato.

Comment

• MilaRaus
        CBC Član
        • 16.07.2009
        • 31
        • Ruma

Juče sam bila kod Svetlane u Šapcu. Kaže da je odobreno veštačenje u PU Beograd i da će sva dokumentacija biti kod njih u četvrtak. Kada se sve to izveštači, dokumentacija se vraća njoj i onda rešavaju slučaj po slučaj po redosledu po kom su nam oduzimali automobile.
        Kad sam je pitala koliko će sve to, po njenoj "stručnoj" proceni da traje, rekla je da ne zna... Ali je zamolila da ne zovem jer oni, citiram, trpe pritisak od vlasnika automobila svakodnevno ni krivi ni dužni...
        Tad sam izašla da joj ne bih rekla šta sam htela da joj kažem jer sam ja ipak i kriva i dužna

Imam način da proverim da li opet laže i to ću u ponedeljak uraditi....

Comment

• muchenik
          CBC Član
          • 27.09.2009
          • 35
          • Beograd

Mila ovo je super vest javljaj ako sta saznas opet hvala ti u ima svih!!!

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Mila: To je i meni malopre rekla telefonom.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Meni je dotična juče rekla da je cela dokumentacija poslana u PU Šabac i da će oni da veštače Mili Raus je ispricala da ce dokumenatacija otići u PU Beograd... a u međuvremenu su bili priče o sudu o Sremskoj Mitrovici, Rumi.... Predlog za nagradnu igru: Navedite sve fore i fazone gospođe Svetlane Meni to liči na varijantu:,,Eno ga, gle, vrabac...vidi..vidi...,,
              Dosta više maltretiranja, dezinformacija, nerada, i pokrivanja mafijaša... Možda debelo nisam u pravu ali mi se čini da žena kupuje vreme za nekog i da sve radi da ,,ništa ne uradi,, a mi mu tu dođemo kao mali majmunčići koji se pomiluju po glavi... da im se po koji kiki-riki nade i ostavljaju do daljnjeg u kavezu...
              Idem sutra u upravu carina da čujem šta oni kažu... Bože pomozi...

Comment

• ZIV
                CBC Senator
                • 06.07.2009
                • 299
                • Beograd

U zvaničnom dopisu SUK MUPA može se jasno zaključiti da oni nemaju nameru da bilo šta ozbiljno preduzmu u sređivanju naših problema . Svi odgovori su iz ,,templejta,,... Njih naši problemi jednostavno ne interesuju...to što ova država ostaje svake godine bez nekoliko miliona evra carine i PDV takođe ih ne interesuje. Ako služba koja treba da štiti javni red i zakon ne čini NIŠTA da preduzme u otkrivanju počinioca teških krivičnih dela onda je ona šta... ili preciznije pojedinci koju u njoj rade... Ovaj odgovor mogu da koriste svi oni kojima će biti oduzeto vozilo koje je registrovano na teritoriji Inđije, Rume, Sremske Mitrovice.. Jer MUP je dostavljena informacija da se registracija vrši na osnovu falsifikovane dokumentacije a oni nisu preduzeli NIŠTA. Ostaje kao najozbiljnija opcija tužba protiv države..
                Ima li neko bolju, pametniju, korektniju, praktičniju ideju

45 dan - poslednji dan zakonske obaveze ti pošalju ovako nešto pa se ti malo dečko ......

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

miki017: U tarantulinom rešenju nisam primetio da je on obavezan na plačanje bilo kakve kazne! Sve kazne plača firma i odgovorno lice.

Comment

• DAEWU
                    CBC Veteran
                    • 16.03.2009
                    • 194
                    • lazarevac

POZDRAV SVIMA..Evo posle duze pauze resih da se ponovo ukljucim na forum i jedino sto sam video novo je samo novi mucenici.I dalje se samo pise i jadikuje a nikakvog efekta od ovog naseg jadikovanja nema.I dalje neko pokusava da organizuje neki skup koji jos uvek ostali ne prihvataju[vecina]jer se nadaju da ce se sve samo resiti ili ce neko drugi to za njih da resi.Pa zar ni posle godinu dana jos uvek verujete da ce se sve ovo resiti brzo ili samo od sebe?Miki je resio problem tek posle vise od dve godine,a slucaj mu se razlikuje od naseg.Ja sam sve vise ubedjen da ovaj forum redovno prate i nadlezne institucije,i kad vide to jest procitaju koliko smo razjedinjeni i neaktivni[cast izuzecima]dolaze do prostog zakljucka da sa nama mogu kako im je volja.Neko je negde spomenuo da oni misle da smo napravili udruzenje,odakle im to ako ne prate forum?U ovoj nasoj drzavi svi problemi[na zalost]se resavaju na ulici,niko nije ostvario nikakvo pravo sve dok nije blokirao neku ulicu ili instituciju.Mislio sam da se uopste vise ne javljem na forumu ali vidim da jos uvek pristizu novi pa da vam predlozim da se ne zanosite da ce ovo da se resi brzo,nego kupite drugo auto ili preduzmite nesato konkretno.POZDRAV...

Comment

• muchenik
                      CBC Član
                      • 27.09.2009
                      • 35
                      • Beograd

daewu ne slazem se da treba da pustimo stvari da idu svojim tokom nego DA NESTO KONKRETNO PREDUZIMAMO!!!

Comment

• tarantula
                        CBC Član
                        • 02.04.2009
                        • 27
                        • Vranje

@Franjo

Moj i mikijev slucaj su isti potpuno, jer smo iz iste auto kuce uzeli automobile, istog dana i oduzeti i sve.

U resenju ne pise nigde da mi treba da platimo vec auto kuca, ALI ALI posto je vlasnik napunio kofere para i zbrisao, kao sto pise u resenju nedostupan drzavnim organima, firma ne postoji vise, i nema ko da plati, a sup nece da registruje dok se to ne naplati, E tu su nasi problemi!
                        Tako da moras platiti iz svog dzepa umesto auto kuce, kako bi registrovao auto!

Inace nasi slucajevi sa vecinom vas su isti, samo sto smo mi uzeli automobile na ime kupca, navodno carinjena, spremna za registraciju, dok kod vas, da bi izbegli te sumnje, oni su ih registrovali na ko zna koga vec, tako da vi mozda i ne morate da platite te troskove, ako pronadjete krivca za sve vase probleme, ako jos nisu zbrisali!

Comment

• bugs bunny
                          CBC Veteran
                          • 24.10.2008
                          • 167
                          • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Originally posted by tarantula
                          ... oni su ih registrovali na ko zna koga vec, tako da vi mozda i ne morate da platite te troskove, ako pronadjete krivca za sve vase probleme, ako jos nisu zbrisali!
                          Kod nas se zna ko su krivci, ali carina i g. Svetlana se prave ludi da bilo šta urade i ubrzaju proces nego odugovlače zbog nekog dotičnog koji je bio povezan sa krivcima a na jakoj je funkciji pa se sve to radi da što više vremena prodj da bi se slučaj zaboravio ili zastario, i iz tog razloga stalno izmišljaju neke nove dokaze.

Ja sam pokrenuo ovu temu i u početku sam skupljao (pravio) spisak da bi znali koliko nas ima i da bi mogli da se sastanemo i da idemo negde da se žalimo, medjutim od te solucije sam odustao jer smo nažalost takav narod da ne možemo nikad ništa da se dogovorimo.

Bilo bi lepo kada bi se jednom dogovorili da se napravi spisak koliko nas trenutno ima pa tek onda da idemo da se žalimo ili da blokiramo Carinu ili Mup ili neko Ministarstvo koje je zaduženo za ovakve slučajeve ili da odemo ispred skupštine pa da blokiramo ulicu ili da odemo ispred vlade Srbije i uz sve to da obavestimo nadležne u Mupu i da obavestimo sve moguće novine i televizije. Jedino tako možemo nešto da uradimo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav svima i nadam se da će Vam doći iz D u glavu.Dobro razmislite jer smo suviše dugo čekali razvoj situacije i videli da od čekanja slaba vajda.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

tarantula: Mislim da grešiš! Prouči rešenje, posebno obrazloženje. Potvrđeno je, da je vozilo ocarinjeno i da je carina plaćena. Gde se nalazi dokumentacija za registraciju vozila? Da li se vodi krivični postupak u vezi uvoza, falsifikovanja dokumenata? Shvatio sam, da se radi o nedozvoljenom uvozu, jer ne poseduje euro3. Ovim rešenjem Carina je dozvolila uvoz, jer ti je vraćeno vozilo na slobodno raspolaganje. U MUP-u u dosijeu vozila mora da postoji certifikat o vlasništvu prodavca iz inostranstva i prometna (saobraćajna) dozvola, overena da je izvršena odjava i račun po kojem si kupio vozilo. To su dovoljni dokazi o poreklu vozila i sa ovim rešenjem morali bi da dozvole ponovnu registraciju vozila.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Juče bio u carini predao direktoru carine, sektoru za primenu carinskih propisa i odlenju unutrašnje kontrole sledeći tekst:
                              REPUBLIKA SRBIJA
                              MINISTARSTVO FINANSIJA
                              UPRAVA CARINA
                              Direktor: Predrag Petronijević
                              - Sektor za kontrolu primene carinskih propisa
                              - Odelenje za unutrašnju kontrolu

Predmet: Privremeno oduzeta putnička vozila

Poštovana gospodo,
                              Nekoliko stotina putničkih vozila nalazi se u statusu privremeno oduzetih vozila. Ista su oduzeta od savesnih kupaca koji su izmirili sve zakonski predviđene obaveze.
                              Prilikom registracije vozila na teritoriji Inđije, Rume, Sremske Mitrovice, policijska uprava kao naležni državni organ za poslove registracije vozila, vršila je registraciju istih na osnovu neispravne-falsifikovane dokumentacije.
                              Kao jedino merilo za validnost primljene i prihvaćene dokumentacije bilo je da ista ima ,,plave pečate,, i da ,,liči na orginalnu dokumentaciju,,
                              Predmetna dokumentacija falsifikovana je na jedan od tri moguća načina:
                              1) korišćenjem skenera i laserskih štampača u boji.
                              /Iz neke prethodne autentične dokumentacije skeniraju se pečati i zatim otprintaju na kvalitetnom laserskom štampaču. Cela oprema se može kupiti i u potpuno privatnoj režiji za manje od 1.000,00 EVRA a izrada iste traje nekoliko desetina minuta. Samo jedna carina i PDV iole ,,ozbiljnijeg vozila,, pokriva sve troškove nabavke /.

2) izrada falsifikovnih pečata na osnovu skeniranja orginalne dokumentacije
                              /pečati se skeniraju i sa odgovorajućom opremom mogu uraditi u roku od 10 minuta. Pripremi se falsifikovana dokumentacija i na nju otisnu falsifikovani pečati.

3) carinski službenik otiskuje službeni pečat i kompletnu dokumentaciju ne unosi u računar i carinsku evidenciju.
                              Predmetna vozila su kao registrovana preprodavana trećim licima. Novi vlasnici su platili prenos apsolutnih prava, izvršili registraciju i do kraja bili savesni građani i kupci. Ni jedna jedina primedba od strane MUPA nije upućena na bilo koje njihovo postupanje.
                              Konkretno za moje vozilo izvršio sam u PU Zemun pre sklapanja kupoprodajnog ugovora proveru podataka u računaru MUPA. Nije bilo bilo kakvih primedbi. U ovlašćenom servisu proverio sam brojeve iz sabraćane i brojeve na vozilu. Posle detaljne provere izvršene od strane nekoliko lica i upoređivanja svih brojeva u vozilu /dizanje tapacirunga, brojevi na staklima, brojevi na motoru, bar kodovi, pločice na šasiji – nismo primetili bilo kakvo odstupanje u odnosu na saobraćajnu dozvolu.
                              Po izvršenim svim mogućim proverama /ne znam za nešto više!!/ uključujući i proveru na internetu za FIATOVA vozila gde se vodi evidencija o kradenim vozilima, zaključio sam da se radi o potpuno ispravnom vozilu i isplatio realnu tržišnu cenu kroz kupoprodajni ugovor.
                              U februaru/maju 2009 godine sam dobio informaciju od PU Zemun da mi vozilo moraju oduzeti, poništiti registraciju, oduzeti tablice i saobraćajnu dozvolu. Prvi put sam tada pročitao o nalazu Odseka za policijske uprave Novi Sad broj 05/3.2 D-5/10/1/08 da se na predmetnoj carinskoj deklaraciji nalazi suncokretova sačma/ili sojina sačma i da ista nema nikakve veze sa predmetnim vozilom. Falsifikovanje je urađeno na jedno od 3 moguća načina, koje sam naveo. /Ne znam da li je uopšte bilo veštačenja dokumentacije – ili su izjave date potpuno paušalno?!/
                              U više navrata sam se obraćao MUP sa pitanjem da li koriste bazu podataka UC u bilo kojoj varijanti /od telefona-faxa-interneta/ i vrše upoređivanje baze podataka sa dokumentacijom koja im se podnosi u postupku registracije. Odgovor u više navrata je bio da se oni NE BAVE PROVEROM PRIMLJENE DOKUMENTACIJE. (???) Postoji i snimljena izjava činovnika MUPA koji je ovo izjavio gostujući u beogradskom programu. Ovim gestom je upućen javni poziv svim falsifikatorima i kriminalcima da pojačaju napore prilikom krijumčarenja. Gruba procena je da država evazijom carine i PDV gubi po svakom krijumčarenom vozilu gubi u proseku od 1.000 – 2000 EVRA . Umesto da lice koje pokuša registraciju krijumčarenog vozila bude ODMAH legitimisano a da mu se predmetno vozilo ODMAH oduzme i parkira na službenom parkingu, i da mu se ODMAH uruči rešenje o plaćanju petostrukog iznosa carine i PDV, isto bez problema na osnovu dokumentacije u kojoj dominiraju plavi pečati i dokumentacija ,,koja liči na orginalnu,, a uz ohrabrenje MUPA - registruje vozilo, preprodaje vozilo i dovodi u jedno krajnje bedno i ponižavajuće stanje krajnjeg kupca jer mu se isto oduzima.
                              U više navrata smo se obraćali carinarnici Šabac, gospođi Svetlani Bošković, šefu za prekršajne postupke, koja je nadležna da postupa po ovom slučaju. Ista je tokom više meseci dostavljala potpuno protivrečene – različite (dez)informacije....,,Čeka se uplata para za veštačenje, predmet je prosleđen sudu u Sremskoj Mitrovici, ..nije u Mitrovici u Rumi je... nije u Rumi predato je na postupanje i veštačenje Šapcu, nije u Šapcu predato je u PU Beograd,, ..Dakle u vom trenutku ja zaista nemam pojma gde se vodi predmetni postupak za moje vozilo i kakav je ,,finalni scenario,,. Predlažem da u okviru vaših kadrovskih mogućnosti pomognete gospođi Svetlani Bošković da se izbori sa dokumentacijom koju mora da ,,procesira,, i pomognete nama da se u što je moguće kraćem roku utvrdi činjenično stanje, donesu odgovrajuća rešenja.
                              Okrivljeni Bradić Vladimir iz Inđije, Novosadski put broj 13, od koga sam kupio vozilo, u svojoj izjavi nije uopšte osporio da je falsifikovao dokumentaciju već je dao izjavu na okolnosti /dobio dokumentaciju od 3 lica/. Zašto mu nije odmah uručeno rešenje o uplati javnih prihoda i kamate a onda nastavljeno dalje suđenje?. Ovim se urušava elementarno načelo pravne sigurnosti i privatne svojine.
                              Iako u ovom celom slučaju sam samo oštećena strana koja trpi većinsku štetu /ja sam uplatio bruto 5.200 EVRA a država je izgubila 1-1.500 EVRA/ spreman sam da platim carinu i PDV po kataloškoj vrednosti ukoliko nije nikako drugačije moguće. Pošto imam veoma složenu porodičnu situaciju i zdravstveni bilten koji nije sjajan, a živim u prigradskom naselju, predmetno vozilo mi je NEOPHODNO.
                              Predlažem da razmotrite ovaj problem u dve ravni:
                              1) Šta uraditi sa nekoliko stotina oduzetih vozila, procesima koji se vode protiv osoba koja su vršile krijumčarenje vozila.?

2) Šta uraditi da se zaustavi svako dalje krijumčarenje vozila, a ,,učesnici,, u toj raboti krivično procesiraju na brz i efikasan način.?

Živimo u izuzetno teškim vremenima ekonomske krize kada država za potrebe budžetskih korisnika uzima ino-zajmove za ,,golo preživljavanje,, . Istovremno milioni EVRA odlaze u ruke kriminogenih struktura, izbegavenjem plaćanja carine i PDV.
                              Pošteni građani su poniženi i bespomoćni u svojim ,,batrganjima,, od adrese do adrese...od telefona do telefona... Čekaju nešto a ne znaju šta čekaju, do kada to traje, i kako izgleda ishodište svih postupanja... Od gospođe Svetlane svakih mesec dana dobijamo drugu informaciju a pitamo se koliko Uprava Carine ima saznanja o svim dešavanjima.
                              Resorni ministri sede u vladi u Srbije i razmatraju tešku ekonomsku situaciju.
                              Mogu li se ministarstva informativno objediniti, formirati jedinstvena baza podataka koja se može upotrebljavati za namene predviđene zakonom?
                              Imamo li pravo da ćutimo na sve gore navedeno i da kažemo kako nas se sve to ,,ne tiče,,
                              Spreman sam dostaviti svu ostalu dokumentaciju i saopštiti sva saznanja koja
                              posedujem

Srdačan pozdrav,
                              Ovaj dopis je prosleđen na pisarnicu... idemo dalje na skupštinske odbore i sud ako ovo ne prođe

Comment

• bugs bunny
                                CBC Veteran
                                • 24.10.2008
                                • 167
                                • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Svaka čast Života.Bar neko nešto radi pozitivno.Podržavam pisanja svima živima jer od razgovora nema ništa.

Pozdrav svima.

Comment

Working...
                                X