Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muchenik
    CBC Član
    • 27.09.2009
    • 35
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ljudi upravo mi je stigao poziv iz 1.opstinskog suda da svedocim protiv izvesnog Bosnjacki Sase i drugih zbog krivicnog dela iz cl. 230!!!Znaci krenulo je nesto!Jel jos neko dobio sta slicno??

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

[quote="ZIV"] Dakle karta u jednom pravcu...

To si u pravu: U PRAVCU MUP-a

Comment

• MAREA
        CBC Veteran
        • 10.11.2008
        • 117
        • kladovo

Ja sam tu izjavu davao jos u aprilu mesecu i mogu samo da te posavetujem da se uz izjavu pridruzis optuzbama .

Comment

• muchenik
          CBC Član
          • 27.09.2009
          • 35
          • Beograd

pa naravno da cu to da uradim!!!

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

To je dokaz da se nešto radi. Samo da ne budete razočarani ishodom. Mislim da se radi o saslušanju u svojstvu svedoka u postupku protiv dotičnog prvookrivljenog u sudskom postupku koji se vodi u Rumi za sva vozila registrovana u Rumi i Inđiji. Radi ekonomičnosti postupka mislim da je Sud ili Tužilaštvo iz Rume zamolbom tražilo da se to obavi u Beogradu. 1. Opštinski sud u Beogradu ima izuzetno uređen sajt, na kome možeš proveriti o čemu se radi pozivom na broj predmeta iz poziva.

Nastavak1:
            Istraga je na osnovu prikupljenih dokaza došla do podataka da je kriminalna grupa carinika, špeditera i vlasnika agencija za registraciju vozila preprodala preko 2.000 nelegalnih automobila u Srbiji.
            Pretpostavlja se da je reč o više hiljada automobila i zaradi od nekoliko miliona evra, koliko je oštećen državni budžet

Komentar: Života, kao što vidiš, nismo otkrili toplu vodu.

Nastavak 2:
            Prema prvim podacima iz istrage, reč je o skupocenim modelima automobila koji su se već nalazili u Srbiji i tu dospeli na razne načine. Automobili nisu ispunjavali standarde predviđene zakonom za uvoz automobila s euro 3 motorima, pa je dokumentacija prepravljana, kao i kilometraža i godina proizvodnje.

Komentar: mislim da je u pitanju manji deo vozila.

Nastavak 3:
            Na graničnom prelazu Batrovci overavana je lažna dokumentacija o fiktivnom ulasku putničkih automobila i izdavana je propratnica.

Zloupotrebljavane su lične isprave, pa je tako ispalo da je dama iz Jagodine, koja ima preko sedamdeset godina, nekoliko puta dobijala propratnicu za uvoz automobila sa graničnog prelaza u Batrovcima. Ta usluga je koštala 100 evra.

Komentar: moje vozilo je po dokumentaciji ušlo na tom prelazu kao i većina iz Italije.

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

Isto to malo drugačije:
              Lažni "Evro 3"
              D. VUČINIĆ, 16.06.2007 19:18:28 Ocena: -.-- (Glasova: 0) Komentara: 0

JAGODINA - Istražne sudije Okružnog suda u Jagodini Tomislav Vučković i Životije Dimitrijević u petak su do večernjih sati ispitivali trinaestoro iz grupe osumnjičenih da su učestvovali u nelegalnom uvozu i prodaji automobila iz inostranstva, koje je policija privela u sredu u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Kragujevcu, Boru i Šidu.
              Posle saslušanja mera pritvora od 30 dana određena je carinicima - Natici Stojadinović (49) iz Bora, Draganu Aranđeloviću (43) iz Paraćina, Kragujevčanima Draganu Đukiću (39) i Nenadu Drešoviću (39) i Ivanu Stojkoviću (33), šefu Carinske ispostave u Jagodini. U istražnom pritvoru biće i Milan Milanović (36), Ivan Dimitrov (36), Dušan Milanović (32), Milan Marković (53) I Bratislav Sibinović (41), svi iz Ćuprije, kao i Predrag Mijajlović (43) iz Kragujevca i Jovan Šarčević (47) iz Jagodine. Jedino je Đorđe Brčkalović (34) iz Šida posle saslušanja pušten da se tokom istrage brani sa slobode.
              Zahtevom za sprovođenje istrage Okružnog tužilaštva obuhvaćeno je 19 lica, a šestoro preostalih sa tog spiska naći će se pred istražnim sudijama tokom vikenda. Sve njih Tužilaštvo osnovano sumnjiči za krivična dela zločinačkog udruživanja, davanja i primanja mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava. Kako je prethodnih dana saopšteno iz policije, oni su organizovali nabavku i uvoz vozila iz inostranstva koja ne zadovoljavaju standard “EVRO 3”, tako što su na dokumentima, šasijama i staklima falsifikovali brojčane oznake prikazujući automobile “mlađim” nego što jesu. Na osnovu lažne dokumentacije carinili su i registrovali uvezena vozila, a zatim ih i prodavali dovodeći kupce u zabludu.
              Danas bi jagodinsko Okružno tužilaštvo trebalo da pokrene istragu i protiv desetoro carinika sa graničnog prelaza Batrovci kod Šida. Oni su lišeni slobode u petak i dovedeni u Policijsku upravu u Jagodini gde su saslušani.

Novosti 16.06.2007.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Bravo društvo, vidim da me pratite. Nikada toliko članova, ni posetilaca!

Nastavak 4:
                U carinskim ispostavama vozila su carinjena, a procene nisu bile u skladu s katalozima za polovna vozila, niti su upoređivani brojevi šasije i motora automobila s putnim ispravama. Dalja dokumenta pravljena su u špediterskim firmama. Ova kriminalna grupa je već nekoliko meseci pod prismotrom policije, jer je postojala sumnja da veća grupa ljudi obavlja nelegalan uvoz automobila. U tom periodu prikupljeno je na hiljade dokumenata, koja dokazuju delovanje grupe. Policija je do ključnih dokaza došla po hapšenju osumnjičenih i pretresom njihovih firmi i prostorija.
                Sva uhapšena lica su osnovano osumnjičena da su počinila krivična dela zločinačko udruživanje, primanje i davanje mita, falsifikovanje legitimacija, kao i zloupotreba službenog položaja.

Bez komentara

Comment

• MAREA
                  CBC Veteran
                  • 10.11.2008
                  • 117
                  • kladovo

ja sam razgovarao sa tadasnjim nacelnikom supa u Jagodini i on mi je rekao da su savesnim kupcima bez ikakve zabrane vratili automobile nakon 6 meseci

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Života, letimično sam pogledao tvoj post. Vratit ću se kasnije kad ga proučim.

Nastavak 5: Očekuje se da i deset carinika sa graničnog prelaza Batrovci kod Šida, koji su uhapšeni u petak, bude izvedeno pred istražne sudije Okružnog suda u Jagodini u ponedeljak. Oni su uhapšeni zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja i primanje mita. Policija traga za još dva lica koja su u bekstvu, a deo su ove kriminalne grupe.

Komentar: Ovo je razlog što Uprava Carina ne priznaje postojanje kriminala u njenim redovima, jer treba da obešteti one za koje se u krivičnom postupku dokaže da su zbog toga pretrpeli štetu.

Života, malo izmenjen članak objavljen je uz ovaj što sam ga prepisao.

Ovo je pravi put rešavanja našeg problema. Dokazni materijal nalazi se u Okružnom sudu u Jagodini, ako slučaj nije preuzeo neko drugi. Pitanje je, da li je suđenje okončano? Ako je presuda doneta, može se koristiti kao primer iz sudske prakse, ako nije osporena i pobijena. Ne kao presedan, jer to nije. Na sajtu 1. Opštinskog suda u Beogradu našao sam presude kojima su privremeno oduzeta vozila vraćena vlasnicima. Morali bi nekako, preko advokata, da dođemo do dokaznog materijala, koji je relevantan i u našem slučaju, jer je to ustvari isti slučaj, samo je zbog nekog razloga odvojen.

Završio sam! Kao što vidite, nigde nije spomenuta Policija u negativnom svetlu!

Mislim da treba ponovo pisati Premijeru sa zahtevom da se odmah vrate vozila vlasnicima, a postupci neka teku i dalje do okončanja. Osim pojedinih slučajeva, vozila stvarno nisu dokaz krivičnog dela, već papirologija, tj. falsifikovana dokumentacija.

Comment

• ZIV
                      CBC Senator
                      • 06.07.2009
                      • 299
                      • Beograd

Franjo je si li čitao zakone i sudsku praksu... Krivično delo je i činjenje i nečinjenje... Nemoj mi pričati kako MUPOVCI žive u buretu na dnu mora pa jadni mali - nisu znali šta se dešava... Pošto ih niko nije napucao za nečinjenje /dobijena sudska presuda - odštetni zahtev/ mogu to da ne/rade/ do sudnjeg dana... Znači da oni mogu da registruju vozilo na osnovu bilo kojih dokumenata jer ih niko ne proverava a oni takođe ništa ne proveravaju /win-win pozicija/..Ajmo svi da radimo u MUPU... Pa pošto ih niko ne proverava onda oni mogu da cene da li su falsifikovani pečati plavi ili plavičasti... Ako daš neku šušku biće to to savršena verodostojna dokumentacija... Ma ludo burazeru - ludo

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Po navici ili običaju sam dremnuo (za neupućene: imam 70 godina) i šta me čeka: Života! Ponovo si u potpunosti zastranio: mislim da sam jedini podneo krivičnu prijavu protiv službenog lica MUP-a za činjenje. Primer nečinjenja ako naiđeš na saobraćajku pa ne pružiš neophodnu pomoć čoveku kome je ugrožen život.

A razmisli o ovome: znaš ko te je prevario, a nisi podneo krivičnu prijavu. Da li je to nečinjenje? Jeste, jer po zakonu si to dužan. Nije, jer si se solidarisao sa njim na svoju štetu, jer si ti suveren u svojim finansijama. Možeš svojih 5.000 evrića da daš kome hoćeš! Nemoj da se vređaš, ali to je u tvom stilu.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Franjo, pocni vec jednom da koristis opciju edit, ovo lici na monolog kada na jednoj strani od 20 ima tvojih 14 postova.
                          sledeci koji bude jedan za drugi se brise, vise se nece spajati. vise vremena potrosim na spajanje tvojih postova u 1 nego na citanje teme.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DAEWU
                            CBC Veteran
                            • 16.03.2009
                            • 194
                            • lazarevac

To znači da se malo uozbiljimo i da se držimo teme! [/quote]
                            Ja sam lepo pitao o cemu se radi, a ne da mi solis pamet.To je kao prvo a kao drugo odakle ti ta ideja da samo ti pratis ovu temu i da samo ti radis na njoj i da samo ti znas koim pravcem treba da se krecemo?Stvarno mi je zao sto sam morao ovo da napisem,ali si me ti tvojim pisanjem i branjenjem jednih a nipodastavanjem drugih naterao na ovaj potez.Ovaj forum postoji godinu dana i non stop se pokusava nesto, manje vise uspesno i ako nista drugo bar se slazemo u jednom da su krivi i jedni i drugi i treci a samo smo mi na.....i.POZDRAV.. P.S.ma juri covek klub 1000

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Svako ima pravo na uvid u spise predmeta, koji se vodi u bilo kom postupku i da mu se omogući prepis o njegovom trošku. Ovo pravo može mu se uskratiti dok ne bude saslušan. Oni koji su saslušani u postupku poništenja registracije, ili od strane suda u predkrivičnom postupku kao svedoci i oštećeni, a nisu iskoristili svoje pravo, mogu to i kasnije da ostvare.

Comment

• DAEWU
                                CBC Veteran
                                • 16.03.2009
                                • 194
                                • lazarevac

Prvo meni pa onda i ostalima.prvo pises da g-dja svetlana i carina nema nista sa tim a onda ima,sad kazes da MUP nema nista sa nama a ti ga tuzis, da bi Zivoti pisao ,,da je po obicaju zastranio,,.Pa ako je iko pisao i obijao vrata koje kakvih kancelarija to je on,pusti a ako mozes i daj coveku podrsku jer on to radi za sebe a usput i zbog nas svih.

Comment

Working...
                                X