Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muchenik
    CBC Član
    • 27.09.2009
    • 35
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

jel ima neko od vas da mu je auto vraceno na cuvanje do okoncanja prekrsajnog postupka??

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
      Clan 386.
      (1) Roba koja je predmet carinskog prekršaja, bice zadržana i stavljena pod carinski
      nadzor do okoncanja prekršajnog postupka.

Clan 387.
      Vlasnik robe stavljene pod carinski nadzor, u skladu sa odredbama clana 386. ovog
      zakona, ima pravo na naknadu štete na teret državnog budžeta, ako se u sprovedenom prekršajnom postupku utvrdi da carinski prekršaj nije postojao, odnosno da ne postoji prekršajna odgovornost ovog lica.

... Ako si pak ti u pravu pa dokažes da je to baš destilovana voda možeš pokrenuti odštetni zahtev na osnovu člana 387 i tražiti odštetu /izgubljena dobit, dodatni troškovi, naknada štete zbog ugovornih odnosa itd..itd/
      Na stranu tvoja tvrdnja da se ne radi o našem slučaju, već o komercijali (a šta je uvoz automobila nego komercijala), po tvojoj logici ispada, da u slučaju da dokažemo da je po našim JCI uvezena suncokretova sačma u naturi, dužni su nam nadoknaditi pričinjenu štetu.

[quote:11h7n3i9]Moj automobil nije stavljen pod carinski nadzor. . Nama automobile nije oduzela carinarnica i nije nam ih ona stavila pod carinski nadzor već nam je MUP privremeno odzuzeo.
      [/quote:11h7n3i9]

Ovo sam ti objasnio prilikom našeg susreta u tvojoj firmi: MUP je izvršio veštačenje broja šasije i motora i sa zahtevom za pokretanje prekršajnog postupka protiv prvog vlasnika vozila - vozilo sa dokumentacijom predalo carinarnici, koja donosi zaključak pod I- o pokretanju postupka protiv prvog vlasnika, zbog prekršaja iz čl. 341.st. 1. tač. 1. CZRS.
      II- Vozilo koje je predmet prekršaja, bliže opisano u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka PRIVREMENO SE ODUZIMA, shodno čl. 223. Zakona o prekšajima RS i čuva do okončanja prekršajnog postupka.

Drugim rečima stavlja se pod nadzor i tu je veza sa čl. 58. Ustava: prvi vlasnik nije stekao svojinu na osnovu zakona i (4) oduzimanje ili ograničenje imovine radi naplate poreza i drugih dažbina, dozvoljeno je samo u skladu sa zakonom.

U potpisu zaključka: ovlašćeno lice Svetlana Bošković

Moje je mišljenje, da se postupalo po Zakonu. Što imam mnogo primedbi na važeće propise, to je druga stvar. Nigde nisam mogao da nađem propise, uputstva ili druge podzakonske akte, koji propisuju postupak oduzimanja imovine, za koji sam u krivičnoj prijavi naveo da je nezakonit. Nisam našao ni odredbu po kojoj bi carinarnica bila obavezna da obavesti nas prave vlasnike da je vozilo stavljeno pod nadzor i da je pokrenut prekršajni postupak. Sve ovo izneo sam u ranijim postovima.

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Meni je vozilo privremeno oduzeto, i istovremeno doneto rešenje o ,,dozvoli ponovne registracije,,.
        U trenutku oduzimanja važio je sledeći zakon

Službeni glasnik RS", br. 97/2008

Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 2. Ustava Republike Srbije, donosim
        U K A Z
        o proglašenju Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela
        Proglašava se Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije, na Prvoj sednici Drugog redovnog zasedanja u 2008. godini, 23. oktobra 2008. godine.
        R broj 21

U Beogradu, 27. oktobra 2008. godine
        Predsednik Republike,

Boris Tadić, s.r.
        Z A K O N
        o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela

- izbačeno kao nebitno -

Član 21.
        Kada postoji opasnost da bi kasnije oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela bilo otežano ili onemogućeno, javni tužilac može podneti zahtev za privremeno oduzimanje imovine.
        Zahtev iz stava 1. ovog člana sadrži podatke o vlasniku, opis i zakonski naziv krivičnog dela, označenje imovine koju treba oduzeti, dokaze o imovini, okolnosti iz kojih proizilazi osnovana sumnja da imovina proističe iz krivičnog dela i razloge koji opravdavaju potrebu za privremenim oduzimanjem imovine.
        O zahtevu iz stava 1. ovog člana u zavisnosti od faze postupka odlučuje istražni sudija, predsednik veća, odnosno veće pred kojim se drži glavni pretres.
        Član 22.
        Ako postoji opasnost da će vlasnik raspolagati imovinom proisteklom iz krivičnog dela pre nego što sud odluči o zahtevu iz člana 21. stav 1. ovog zakona, javni tužilac može doneti naredbu o zabrani raspolaganja imovinom i o privremenom oduzimanju pokretne imovine.
        Mera iz stava 1. ovog člana traje do donošenja odluke suda o zahtevu javnog tužioca.
        Naredbu iz stava 1. ovog člana izvršava Jedinica.
        Član 23.
        Pre donošenja odluke o zahtevu za privremeno oduzimanje imovine sud će zakazati ročište na koje će pozvati vlasnika, njegovog branioca, odnosno punomoćnika ako ga ima i javnog tužioca.
        Poziv se dostavlja na poznatu adresu, odnosno sedište lica iz stava 1. ovog člana, uz upozorenje da će se ročište održati i u slučaju njegovog nedolaska. Ako je poziv dostavljen neposredno vlasniku ili njegovom braniocu, odnosno punomoćniku, smatra se da je time dostavljanje vlasniku uredno izvršeno.
        Ako se poziv ne može dostaviti na način propisan u stavu 2. ovog člana, sud će vlasniku postaviti punomoćnika po službenoj dužnosti za postupak privremenog oduzimanja imovine.
        Član 24.
        Ročište iz člana 23. stav 1. ovog zakona održaće se u roku od pet dana od dana podnošenja zahteva za privremeno oduzimanje imovine. Započeto ročište dovršiće se bez prekidanja.
        Javni tužilac iznosi dokaze o imovini koju vlasnik poseduje, okolnosti o osnovanoj sumnji da imovina proističe iz krivičnog dela i okolnosti koje ukazuju na opasnost da bi njeno kasnije oduzimanje bilo otežano ili onemogućeno.
        Vlasnik i njegov branilac, odnosno punomoćnik osporavaju navode javnog tužioca.
        Član 25.
        Po okončanju ročišta sud donosi rešenje kojim usvaja ili odbija zahtev za privremeno oduzimanje imovine.
        Rešenje o privremenom oduzimanju imovine sadrži podatke o vlasniku, opis i zakonski naziv krivičnog dela, podatke o imovini koja se oduzima, okolnosti iz kojih proizilazi osnovana sumnja da imovina proističe iz krivičnog dela, razloge koji opravdavaju potrebu za privremenim oduzimanjem imovine i vreme na koje se oduzima.
        Rešenjem iz stava 2. ovog člana sud može ostaviti vlasniku deo imovine ako bi bilo dovedeno u pitanje izdržavanje vlasnika ili lica koja je on dužan da izdržava, u skladu sa odredbama Zakona o izvršnom postupku.
        Rešenje iz stava 1. ovog člana sud će dostaviti vlasniku, njegovom braniocu, odnosno punomoćniku, javnom tužiocu i Direkciji.
        Član 26.
        Protiv rešenja iz člana 25. stav 1. ovog zakona može se izjaviti žalba u roku od tri dana od dana dostavljanja rešenja.
        Žalba ne odlaže izvršenje rešenja iz člana 25. stav 2. ovog zakona.
        O žalbi protiv rešenja odlučuje vanraspravno veće, odnosno viši sud.
        Član 27.
        Privremeno oduzimanje imovine traje do donošenja odluke o zahtevu za trajno oduzimanje imovine.
        U slučaju smrti vlasnika ili ako se pojave okolnosti koje dovode u pitanje opravdanost privremenog oduzimanja imovine, sud može preispitati donetu odluku.
        - i tako dalje -

Dakle dotični kontraverzni ,,bizmismen,, koga je policija pratila... prihodovao je nekoliko stotina hiljada EVRA.
        Policiji, tužilaštvu je poznato njegovo imovinsko stanje...
        Zašto nije uspostavljen kolateral za neplaćenu carinu i PDV iz njegove imovine.. a ne iz imovine poštenog i savesnog kupca...
        VAN PAMETI!

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by ZIV
          Meni je vozilo privremeno oduzeto, i istovremeno doneto rešenje o ,,dozvoli ponovne registracije,,.

Već sam ti ranije odgovorio i ne znam zašto insistriraš i ponovo iznosiš nepotpunu i zbog toga netačnu informaciju. U rešenju piše da se
          "dozvoljava ponavljanje postupka registracije", i na kraju ODBIJA SE zahtev za registraciju .

I ostalo je potpuni promašaj. U vezi pomenutog Zakona pročitaj obrazloženje Ministarke pravde u Narodnoj skupštini R. Srbije, prilikom donošenja tog Zakona, u kom se posebno osvrnula na organizovani kriminal i oduzimanje imovine stečene na taj način.

I na kraju, još uvek nije utvrđeno ko je savestan kupac, osim onih za koje je doneto rešenje. Da si vlasnik vozila još uvek niko nije osporio, samo ti je privremeno oduzeo radi utvrđivanja istine, a u skladu sa zakonskim propisima.

Tačno je, da se nisam morao javljati na ovaj post i žao mi je, ali dovodiš u zabludu ljude, koji ti slepo veruju. Kao što neko reče: mnogi će se iznenaditi rezultatima istrage. Od sveg srca želim da ne budeš ti, ja i niko od nevoljnika, jer nikad nisam uživao u nesreći drugih!

Comment

• ZIV
            CBC Senator
            • 06.07.2009
            • 299
            • Beograd

Originally posted by ZIV
            Kao što neko reče: mnogi će se iznenaditi rezultatima istrage
            O čemu ti dragi prijatelju govoriš.... Poveži mi to sa logikom, istinom, činjenicama i razumom... Već sam se jako mnogo iznenadio

Comment

• bugs bunny
              CBC Veteran
              • 24.10.2008
              • 167
              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Momci mislim da je bilo dosta prepucavanja izmedju Vas dvojice, zaključaće nam temu pa šta smo uradili. Mislim da je u redu da se pišu članovi zakona koji se nas tiču ali sve ostalo što imate raspravite van foruma.
              Svaka čast obojici ali mislim da malo preterujete.Ima dosta ljudi koji čitaju ovu temu pa mislim da bi trebalo da pročitaju nešto što može da im pomogne a i da čuju novosti u vezi sa oduzimanjem vozila, a i nažalost nismo pravnici da moramo sve ovo da znamo.Sa ovim što sam napisao ne mislim ništa loše.

I još nešto jel ostao dogovor za sastanak za 04.11.2009. u 11h ili nije.

Pozdrav svima.

Comment

• cabrio fan
                CBC Član
                • 11.09.2009
                • 14
                • BG

Zvao sam carinarnicu Beograd u vezi sa mojim slucajem posto je vozilo prebaceno sa parkinga MUP-a na carinu. Gospdja koja vodi predmet mi rece da obavestenje necu dobiti verovatno pre kraja ove godine,a da od nove godine te slucajeve preuzimaju sudovi. Sta to konkretno znaci?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

To znaci da te je mrzelo da procitas makar nekoliko strana ove bitne teme. sve vec pise o tome, ponovljeno par puta.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by MAREA
                    Gospodo,mislim da i nije neka varjanta puko traganje za nekom istinom jer kad je budete nasli mozete biti iznenadeni!!!!!
                    Tako je govorio Zaratustra!

Comment

• DAEWU
                      CBC Veteran
                      • 16.03.2009
                      • 194
                      • lazarevac

Ala pisu ova dvoica..ne mogu da stignem da ih ispratim moram da spremam slavu a bas se lepo razbuktava,[inace sutra slavim] ali koliko prekosutra cu sve procitati.Samo da dodam da je sluzbenik koi je radio vestacenja promenjen u29-om.POZDRAV..

Comment

• MAREA
                        CBC Veteran
                        • 10.11.2008
                        • 117
                        • kladovo

vestacenje u 29 -om radi opet neka gospođa i pri kraju je

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Auu, bok te! Al ovi ribaju! Kazna za neodazivanje do 100.000,00 dinara! Pa kažite da se ne radi ozbiljno!?! Tek sad sam to primetio. Joj, ljudi, pa jel` to moguće?

Ponovo ne znam čije je: "Papiri čisti ko suza, oprani sa famerkama 2 puta!"
                          Baš mi se sviđa! Jel` kao naši?

Nije Zaratustra? Marea je! Valjda i ja imam pravo na grešku?!

Comment

• rajko
                            CBC Početnik
                            • 19.03.2009
                            • 6
                            • beograd

Prijatelji-sapatnici,bilo bi dobro da prestanete da se prepucavate ko je u pravu a ko je ukrivu,vec dajte da vidimo sta i kako cemo dalje.Ja sam dobio poziv isto za 04.11. u 12:30,s toga predlazem da utanacimo vreme vidjenja svih pozvanih za taj dan.Moj predlog je da se nadjemo u restoranu "ROMANTIKA" koji se nalazi preko puta Palate pravde,u Savskoj ul.(za one koji nisu iz Beograda).To je mislim najbolji nacin da se upoznamo i razmenimo zalosna iskustva,a mozda i padne neki pametan savet.Znaci,ako se slazete potvrdite i samo recite u koje vreme.POZDRAV SVIMA.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Pre nekoliko minuta, u toku čitanja starijih postova na ovu temu, prijavljen mi je napad na moj sistem, koji je Firefox prepoznao kao malware i kao takav blokirao. Prijavljen je kao Microsoft Prezentation add-ons. Nakon skeniranja F-Secure Internet Security 2010, koji koristim, pronašao je samo 1 spyware, koji sam uklonio. Ne znam s koje strane je došao napad, ali se nadam da nije u vezi sa mojom aktivnosti u forumu.

Comment

• nenad1
                                CBC Početnik
                                • 15.01.2009
                                • 3

Ja sam danas dobio poziv za 04.11.2009. u 11:30,ja sam isto za okupljanje samo mi recite kada i gde? Pozdrav!!

Comment

Working...
                                X