Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pandur1
    Banovan
    • 28.02.2011
    • 39
    • Pecinci BG

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Iako mi ova tema vise lici na skup narikaca (da ne kazem nesto gore), sve korisno moglo bi se svesti na dve-tri strane, malo kome je pomoglo.

Upravo meni i onome na koga neodoljivo licim, pomogli ste najvise! Da li cemo iz svega izvuci neku korist (materijalnu), pokazat ce vreme.

Bez uspeha smo trazili vasu pomoc, upravo da bi pomogli i vama. Zato, poslednji put molim, da se jave kupci iz indjijske grupe, koji poseduju kopiju ovlascenja, na osnovu koje im je prodato vozilo, prve reg. oznake: RU-132 908, RU-132 974, RU-133 009, RU-133 220, RU-133 178, RU-133 050, RU-133 110 i RU-133 177.

Ovo iz razloga, sto postoji velika verovatnoca, da su kao i nase falsifikovana.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Pokusavam da shvatim dublju promisao prethodnog posta ali mi ne ide. Nacionalni kriminalistički centar svojim dopisom 03/4-7-2 broj 234-2-17977/09 id 12.10.2009.
      je između ostalog utvrdio da se po jednim brojem CI - JCI 21016/UV4/30398/30.03 nalaze desetine registrovanih vozila. Ovaj podatak govori o katastrofalnog organizaciji MUPA u Indjiji kojem nije bilo čudno da se pod istim brojem JCI registruje 10-20 vozila!!! PU Sremska Mitrovica svojim dopisom carinarnici šabac jasno i nedvosmileno kaže da nema nikakvu opremu za utvrdjivanje verodostojnosti primljene dokumentacije /A radi se o opremi koja nije svemirska tehnologija već samo posebna vrsta mikroskopa koja uvećavanjem dokazuje da je otisak u formi tačkica /laserski štampač u boji/ ili pigmenta /mastila/, merenje dimenzija orginala i kopije, i da li su vršene intervencije na tekstu.
      Dakle drzava nece da kupi opremu UP Sremska Mitrovica i/ili oni to i ne traze, na jedan JCI se ,,tuku,, po dvadesetak vozila, a mi cemo sad da utvrdimo da li su ovlašćenja koja smo dobili prava ili lazna.. Na kvizu ima ona recenica /,, DA ALI NIJE BITNO,,/ ...Falsifikovano ovlašćenje na već registrovano vozilo na osnovu kompletno falsifikovane dokumentacije...
      Da je vozilo regularno registrovano i da je sve plaćeno u skladu sa zakonom cinjenica da li je falsifikovano ovlašćenje imala bi sasvim drugu ,,specificnu tezinu,, i ne bi bilo osnova za oduzimanje vozila...i najverovatnije ta činjenica sama po sebi /da je sve ostalo u potpunosti u redu/ ne bi nikada i nikog previše uzbuđivala.
      Znači ako su momci ,,oplevili,, po dokumentaciji jedan papir više ili manje ništa ne znači. Ukoliko se pak pokušava dokazati da li je ovlašćenje orginal i umešateljstvo državnih organa u toj raboti to je druga stvar ali je cela priča potpuno kolateralna... Čoveku koji je udaren na pešačkom prelazu, i obilno krvari, se ne popravljaju zubi već mu se spašava zivot...

Comment

• Pandur1
        Banovan
        • 28.02.2011
        • 39
        • Pecinci BG

Nikakav dublji smisao, sve je jasno receno: molba za kopiju ovlascenja iz grupe Indjija. Podaci su korisceni iz dopisa koji navodite, plus nase vozilo RU-132 953.

Jalove diskusije vise ne vodimo!

Comment

• cabrio fan
          CBC Član
          • 11.09.2009
          • 14
          • BG

saint, da li u tu sumu spada i lezarina?

Comment

• saint
            CBC Član
            • 25.02.2009
            • 70
            • Bg

ne, posto mi je auto vracen na cuvanje.
            Nema troskova lezarine.

Comment

• Pandur1
              Banovan
              • 28.02.2011
              • 39
              • Pecinci BG

Originally posted by Pandur1
              ... poslednji put molim, da se jave kupci iz indjijske grupe, koji poseduju kopiju ovlascenja, na osnovu koje im je prodato vozilo, prve reg. oznake: RU-132 908, RU-132 974, RU-133 009, RU-133 220, RU-133 178, RU-133 050, RU-133 110 i RU-133 177.
              Ovo iz razloga, sto postoji velika verovatnoca, da su kao i nase falsifikovana.
              I dalje nikoga, sem ZIV, koji se nije izjasnio, da li poseduje, ili je kao mi original predao prilikom preregistracije na svoje ime, a da nije sacinio kopiju dokumentacije.

Comment

• macaneli
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2008
                • 327
                • sremska mitrovica - Genova
                • S-max

koliko ti naloga imas ovde???
                ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

Ni sam nezna, a dokle videcemo!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Pandur1
                    Banovan
                    • 28.02.2011
                    • 39
                    • Pecinci BG

I Ljupka (Pandur1) do daljeg odmara! Banovao me tata Franjo.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Franjo ne piše odavno, Pandur je neko drugi a Pandur1 je neko treći. Ko pročita predstavljanje shvatiće, to je odgovor i za Adu "dokle će" itd...

Svi ste vi paranoični pomalo a neki i pomalo više...
                      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

Nas drugar koji ima pravosnazno resenje ne moze ni posle POLA GODINE da se iscupa iz zivog blata koje se zove upravni spor/prinudna naplata... Za one cija se vozila ,,odmaraju,, na MUPOVSKO/Carinskim parkinzima vec 2 i ulaze u trecu godinu to nije i neko ohrabrenje...kao da je nama gradjanima ove zemlje i ostecenim da ne kazem ....banim strankama vise stalo da uteraju pare u drzavni budzet neko drzavnim cinovnicima...koji ...o kakvo cudo..zive od tog istog budzeta.... Idu igre sa primanjem koverta od carinarnice Sabac, ...par meseci.... pa igre sa prinudnom naplatom..par meseci... pa provera u poreskoj upravi da li imaju neku nepokretnost i da li im se moze staviti neka hipoteka ili inatabulacija...A sve to rade drzavni cinovnici ubistvenom brzinom /kao koale koje su se nagutale bensedinima i popile jos par litara pica povrh toga/... Kada bi plata nekog drzavnog cinovnika zavisila od toga da li je neko naplatio za 10-15 dana prinudnu naplatu onda bi videli ludo cudo.
                        Da ovo ne bi licilo na ,,pevanje narikaca,, razmilsljam u nekoliko pravaca. Svi koji imaju PRAVOSNAZNO sudsko resenje mogu>
                        1. pokrenu spor kod nadleznog suda za utvrdjivanje vlasnistva nad pokretnostima /drzava Srbija vs Pera Peric/
                        Drzava nam je de-fakto konfiskovala vozila bez iakakvog pravnog osnova...Ajde sto ne mogu da ga registrujem vozilo ali ja de-fakto NE MOGU NISTA..ne mogu da prodam za delove... vec se nesto CEKA... Dakle ja sam ...ten koji je ,,znao ili mogao znati,, da su u pitanju kriminalne radnje...pa me drzava kao takvog uspesno ..ara... a isti drzavni cinovnici nemaju nikakvu obavezu da nesto provere, utvrde cinjenicno stanje, rade sinhronizaciju sa drugim drzavnim organima, i koriste ukupan kapacitet drzave za suzbijanje kriminla /pratim, prisluskujem, finansijska policija, poreska pilicija, tehnicke sluzbe, hapsim, privodim, saslusavam....ma mnogo su jaki..kao PARTIZAN...PARTIZAN...PARTIZAN.../...
                        2. Obavezno tuziti drzavu srbiju za nanetu stetu /treba mi pomoc advokata ili pravnika/...nesavesan rad u sluzbi...propustanje kontrolnih radnji...
                        ovih dana po hiljaditi put guram sud oko onih carinika koji su propustali vozila...i koju su uhapseni.. postoi isti nisu osudjeni i presudjeni a sve se radi da to zastari ...mogu samo da im se plazim pod prozor i uznemiravam ih da ne mogu da spavaju lupanjem o serpe..i nista vise...
                        ovih dana cu da na barem 4-5 adresa poslajem nas ,,slucaj,, pa ako neko moze da pomogne WELCOME...

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

Ko svu tu ekipu pokriva,zna li se zasto i koji je interes?Nemoguce da ponovo otezu,koji sad razlog navode
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• cabrio fan
                            CBC Član
                            • 11.09.2009
                            • 14
                            • BG

Ne moraju da navode ni jedan razlog. Jednostavno im se moze.

Comment

• ZOKI ROVER
                              CBC Član
                              • 14.05.2010
                              • 23
                              • BEOGRAD

Originally posted by saint
                              Evo i mene sa novim vestima.

Kao sto znate, ja sam dobio prosle godine pravosnazno resenje da mi se automobil vraca na slobodno raspolaganje, ali tek posto okrivljena plati carinjenje vozila.

Prosle nedelje sam posetio carinarnicu Sabac, i receno mi je da carina za moje vozilo iznosi oko 20-tak hiljada dinara, i da je okrivljenoj poslato resenje da tu sumu uplati u roku od 8 dana, pored placanja i carinskog prekrsaja.
                              Pitao sam da li ja mogu da uplatim pomenuti iznos umesto okrivljene, receno mi ja da mogu, ali tek po isteku tih 8 dana.
                              Po placanju carine, dobijam resenje da je carina placena i sa tim idem u mup da registrujem vozilo.

Eto, zvuci suvise dobro da bi bila istina..
                              Trebalo bi da se cujem sa u petak sa ljudima na carini, pa vam javljam sta se desava.
                              Pa gde si sainte nemate sa novim vestima kao i nikoga drugog sta se desava dali je neko vec zavrsio sve i registrovao svoje vozilo zasto ste se ucutali kao da se plasite nekoga a do juce ste sve delili sa nama na forumu javite se i probudite se iz zimskog sna evo stize nam prolece POZDRAV

Comment

• saint
                                CBC Član
                                • 25.02.2009
                                • 70
                                • Bg

Ne pisem dok ne registrujem auto.
                                Ovako sada stoje stvari:
                                Zvao carinu, kazu mi da gospodja nije platila carinu za moje vozilo, sto sam i ocekivao.Rekli su mi da mogu ja da platim, ali da vidim prethodno sa policijom da li im treba jos nesto od dokumenata.
                                Bio sam juce u policijskoj stanici gde sam registrovao prvi put auto i gde su mi oduzeli tablice i saobracajnu, da pitam da li im je jos nesto potrebno od dokumentacije, osim potvrde o placenoj carini, pdv-u, pravosnaznog resenja o vracanju vozila i tehnickog pregleda.
                                Na zalost, osoba koja je upoznata sa mojim slucajem je trenutno na odmoru i vraca se za 3 nedelje.
                                Sluzbenice za salterom mi kazu da nisu bas sto posto sigurne, ali da im osim toga ne treba nista vise.
                                E sad, posto ja ne zelim da platim carinu, pa da se posle toga ispostavi da treba jos nesto od papira, resio sam da sacekam i te tri nedelje.Kada sam cekao 2 godine, mogu vala i 3 nedelje.
                                Pisem vam ako bude nekih novosti.
                                Pozdrav.

Comment

Working...
                                X