Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ZIV
    CBC Senator
    • 06.07.2009
    • 299
    • Beograd

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Teniskim rečnikom mora se žestoko reternirati i izaći na mrežu..Ako sudije spavaju postoje starešine sudova, pa starešine Višeg suda, pa delovi ministarstva,..Ali sve to posle nekog vremena mora biti u ,,pismenoj formi,, jer telefon nema pamćenje... Ako se deset puta čujete sa ,,reformisanim sudijom,, i vidite da leba nema idite dalje..ukoliko ne želite da vam rešenje donesu u dom penzosa...
    Da je razuma... procesi bi imali rok do koga se moraju završiti a samo izuzetno sa super jakom argumentacijom produžiti kao ekstremni-dokumentovani izuzetak... Ovako sklepano zakonodavstvo štiti kriminalce, ide u prilog advokatima-lešinarima, a oštećeni su ženska strana u slučaju silovanja... Kada uđem u autobus koji se zove prekršajni postupak...želim da znam gde i kad sam ušao, koliko putujem, i gde tačno i kad izlazim...
    Da li treba objašnjavati da država još nije uzela ni dinar od nečega što se zove carina/PDV/taksa/zatezna kamata/kazna jer prinudna naplata šamara godinama.... a radi se o milionma EVRA sa kojima bi mogla barem jedna solidna osnovna ili srednja škola da se podigne...već se lova još uvek vrti u džepovima tajkuna i krimosa....
    ,,I taaakoo...,, što reče Radosav

Comment

• cabrio fan
      CBC Član
      • 11.09.2009
      • 14
      • BG

Da li lezarina za auto sto lezi na carini spada u troskove za koje se terete prevaranti koji su nam prodali automobile?
      Dobro su mi rekli u ovoj agenciji u kojoj sam zakljucio kupoprodajni ugovor, jos u pocetku kad sam ih pitao sta mi je raditi? Naci bolida,otici kod njega na vrata i zahtevati svoje pare nazad! Ako se pravi lud,razgovarati na drugi nacin

Comment

• Indigoplava
        CBC Član
        • 23.12.2009
        • 57
        • vrnjacka banja

Cula sam,danas,da ce se od nove godine ukinuti placanje carina za uvezene automobile,ili sam to sanjala ...Ako bude tako,nase je samo da izvezemo kola van,i ponovo vratimo u zemlju .Eto,pa posle stvarno bude Sretne Nova!
        "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

I kad je carina 0 moraju postajati nekakvi orginalni ulazni carinski papiri /ino faktura, izvozna deklaracija, ino-saobraćajna itd.. domaća đačka knjižica ne važi..../ tako da nisam siguran da je to uopšte moguće...Nasem drugaru što bi da se bavi estetskom hirurgijom svog bivšeg prodavca....Jedan taksista i njegov brat u Beogradu /istinita priča/ videli su u dvorištu kuće , gde su zajednički živeli, da lopov operiše i da hoće da im mazne auto... Taksista je imao pištolj, a burazer je bio atletske građe i oni se neprimetno spuste dole, i na prepad bukvalno zarobe lopova..koji samo što nije uzeo auto..(za minut-dva bi ga sigurno odvezao)....Pošto su ga svezali..počeli su malo u vaspitne svrhe da se detaljno bave njegovim likom...A onda su posle desetak minuta pozvali policiju...Ista je došla ..uzela sve izjave...i videla da je rađeno na reviziji i poboljšanju spoljnog izgleda lopova i njegovom make-apu... Posle nekog vremena braća su dobila krivičnu prijavu /na inicijativu MUPA/ za nanošenje lakih telesnih povreda gosn. lopovu...a o krađi njihovog auto nigde nije bilo ni reči...
          U nekim zemljama SAD /ne svim/ privatna imovina je svetinja.....Ako neko nepozvan dođe na tvoj posed možeš da uzmeš sačmaricu i da ga dezintegrises..i da nikom ne odgovaras za to..Dođe milicija..napravi zapisnik..i sve ode u A/A.
          Kada u našoj zemlji privatna imovina postane svetinja..i kada nijedan državni činovnik..ne može tebi savesnom kupcu da oduzme ono što je tvoje, što si pošteno i sa teškom mukom zaradio i kupio...posaćemo deo zajednice civilizovanih naroda...A to može dođi samo na ,,gurku,, spolja...Inače drugačije ..kako i kad??

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Jbt,ne mogu da verujem da i dalje odugovlace,koga stite,nije mi jasno?Ima li pomaka kod bilo koga?a to sa privatnom svojinom,zaboravi kod nas.
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• ZIV
              CBC Senator
              • 06.07.2009
              • 299
              • Beograd

BLIC 24.11.2010.Velika zaplena automobila i falsifikovanih dokumenata
              S. Milenković | 24. 11. 2010. - 13:48h | Foto: S. M. | Komentara: 0

Službenici Policijske uprave Kruševac intenzivno tragaju za Ivicom Boškovićem (37) iz sela Konjuh kod Kruševca zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela.

Prilikom pretresa Boškovićevog stana policija je pronašla i oduzela četiri puške, dva pištolja, jedan revolver, pet optičkih nišana, eksploziv i eksplozivne naprave.

Među oduzetim predmetima je oko 300 pečata domaćih i stranih ministarstva, državnih institucija i firmi, kompletna oprema za izradu falsifikovanih isprava, veća količina blanko domaćih i vozačkih dozvola i pasoša Italije, Hrvatske i Slovenije kao i carinskih deklaracija.
              U Boškovićevom stanu je pronađeno više desetina domaćih registarskih tablica kao i registarskih tablica nekoliko evropskih zemalja.
              xxxxx
              Pitanje za milion dolara:
              Zašto je konkretni izvršilac /osumnjičen za izvršenje krivičnog dela - preciznije -do pšravosnažne presude / i za milimetar krivlji od onih koji NEMAJU usvojene obavezujuće bezbedonosne provere primljene dokumentacije.. Ovakvih će biti koliko hočeš dok Ivica ili stotine Ivice ne ukapiraju da se sve proverava i da se UVEK proverava...
              Vredi li pričati, objašnjavati, ukazivati..... Najteže je gluv onaj ko ne želi nešto da čuje...a onom drugom se može makar napisati....

Comment

• Indigoplava
                CBC Član
                • 23.12.2009
                • 57
                • vrnjacka banja

Po ovome izgleda da cemo imati jos forumasa na ovom sajtu(odeljak pomoc oko oduzetih vozila).Kuku!!!
                "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• gligorijerori
                  CBC Početnik
                  • 25.11.2010
                  • 8
                  • Mač.Mitrovica

pridružujem se tzv.savesnim kupcima. u ponedeljak mi je oduzeto vozilo na proveru Reno Scenic 2001. kažu da je problem sa carinskom deklaracijom - carinjen je kao skuter??????!!!!!! Naravno, u SUP-u Sremska Mitrovica su puni razumevanja i saosećanja : "niste vi krivi, prevareni ste, ali....". kako je to moguće i ko je nas prevario? Prvi vlasnik je iz Rume, dostavio je uredne papire, kupili smo ga 2008. , dva puta registrovali i preveli. Sledeće nedelje će završiti na carini u Šapcu, moguće je da će nam vratiti vozilo bez tablica i saobraćajne. da li je neko imao sličan slučaj, koliko traju te procedure i kada možemo očekivati ponovno korišćenje auta?

Comment

• ZIV
                    CBC Senator
                    • 06.07.2009
                    • 299
                    • Beograd

Racunaj prijatelju od 2 do 4 godine...sve ispod i iznad....kvaris prosek... Prvo drndanje u carinarnici...bezrazlozno dugo...Pa onda predmet u prekrsajnom..pa se lik žali ..pa visi prekršajni ....pa opet carina i nakraju prinudna...Slikaj se sa svojim autom za uspomenu i drugo sećanje...Kako je skuter prosao tehnicki pregled, kako je izdata prva saobraćajna dozvola...>E tu bi onaj lik sa 300 pečata mogao da organizuje kratak kurs u Domu sindikata u Beogradu...Tema savetovanja ,,kako sam od države i građana napravio leteći cirkus Montija Pajtona,..Nije uopšte bilo lako njemu...U nekom trenutku drekne na ženu....,,,Ženo gde mi je pečat carinarnice u Batrovcima...kako misliš da registrujem 2018 auto koji sam dovezao...a i deci dajes pecat Uprave carina da se igraju...pa šta ću da udaram po JCI i da nosim sve to u miliciju...Pa da li sti normalna...,,
                    I tako čovek ceo dan udara pečate, pravi uvozne deklaracije, štampa na laseru u boji u znoju lica svog...Nije njemu lako..rudarski je to posao..Srećom ovi u MUPU sve prihvataju..inače bi bilo belaja...Ovako..živi se nekako...a i ponešto zaradi...Pa kad da pare gazdi ..gazda izvadi neki EVRIC i svi zadovoljni....Oni novinari nešto malo pišu ali se gazda na to ne obazire..ko to još čita...Niko...Nego da mi nastavimo sa poslom..čeka 2019 auto....Prvo ću da naprvim JCI i da udaram ove pečate...pa onda da napravim fakturu u boji..i sve po redu..Bolje to nego građevina....A pun štek EVRIĆA...milina

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

pre godinu i po dana sam kupio auto u sapcu od firme koja se bavi uvozom.do sad vec dva puta reg auto.pre nepunih mesec dana zvali me iz finans.policije da dodjem kod njih u kancelariju i da ponesem papire od auta i da dam izjavu.trazili su da im napisem na nekom obrascu,gde, od koga i na koji nacin sam dosao do tog auta,tj,kupio i koliko sam ga realno platio i sta sam potpisivao od papira.cifra koju sam dao za auto se poklapala sa racunom firme koji sam dobio od iste.pitao sam ih sta je posredi u pitanju i zasto me cimaju,kao proveravamo sve uvoznicke firme zbog utaje poreza i manjeg fakturisanja i procene vozila na samim carinskim deklaracijama.tu je bilo dosta nepravilnosti pa to proveravaju.vidim da si bili izriciti u trazenju prave cifre koju sam im platio za auto.dobro su se i setili posle skoro dve godine,gde su bili kad je auto carinjen?rekli su mi da sam ja savestan kupac i da sam auto posteno platio,a oni ce da proveravaju dalje.auto i dalje vozim,jer nije bilo reci o oduzimanju.nadam se da nece ni biti,jer i ovi iz sapca kazu da je sve u redu i da nema problema.videcemo.

Comment

• Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Ja još nisam video da je neko dobio račun na iznos koji je i stvarno platio, pogotovo iz Šabca ...
                        Ali ako ti tako kažeš ...

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

ZIV,druze ZIV bio,nasmejao si me sa komentarom ali nazalost upravo je tako.
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• bugs bunny
                            CBC Veteran
                            • 24.10.2008
                            • 167
                            • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Moje upravno rešenje još nije gotovo, čeka se procena komisije za iznos carine i carinskih dažbina.Možda će dostaviti ovoj gospođi iz carine od nedelje a ja inače idem u utorak 30.11.2010. u 15:30 kod ombudsmana na razgovor pa Vam svima javljam šta sam uradio i pomenuo sam već da nas ima 450 savesnih kupaca.Uosatlom evo Vam ceo tekst koji sam napisao:

"Zovem se Dušan Spasojević iz Aranđelovca sam, radim u Narodnoj banci Srbije i predstavljam Udruženje Savesnih kupaca polovnih automobila.Želeo bih ako ste u mogućnosti da zakažem prijem kod Vas da bih Vam obrazložio problem koji imamo u našem udruženju već više od dve godine sa državnim organima ( carinskim, pravosudnim i organima Mup-a).
                            Problem se u kratkim crtama sastoji od toga da nas u Udruženju ima oko 450 savesnih kupaca koji smo oštećeni kao krajnji (savesni) kupci polovnih vozila koja su oduzeta pre više od dve godine i čekamo na drugostepena a neko kao što sam ja čekamo na Upravno rešenje od Carinarnice u Šapcu malo duže, a u sva tri postupka (Prvostepeni, Drugostepeni kao i Upravni) smo od strane sudija zavedeni kao savesni kupci, i da nam se vozila vraćaju na slobodno korišćenje ali dok se ne plati carina i carinske dažbine mi ne možemo da registrujemo naša vozila, iako smo ih kako je sudskim postupkom utvrđeno platili po punoj ceni.Vozila su bila pre oduzimanja registrovana na domaće tablice odnosno registarske tablice Republike Srbije, kada su nam oduzeta ustanovljeno je da prilikom uvoza falsifikovana i deklaracija i priznanice da je plaćena carina i carinske dažbine i sa tim falš papirima su registrovani automobili u Mup-u na registarske tablice Republike Srbije. Tako registrovani automobili su po isteku zakonskog roka od 60 dana kako je pisalo u saobraćajnoj dozvoli, prodavani dalje krajnjim kupcima.Nas ima kao što sam gore u tekstu naveo oko 450 i samo zamislite koliko Država gubi time što nama stoje automobili a mi ih ne vozimo i ne registrujemo.

Pošto je ovo sve ukratko napisano ja bih Vas zamolio, jer je vrlo teško u par rečenica napisati i izložiti ceo problem da me primite da Vam izložim i pokažem dosadašnje presude i ako možete da nam pomognete da se ovi naši slučajevi napokon posle više od dve godine reše.U krajnjem slučaju da nam dozvole da registrujemo vozila a u saobraćajnim dozvolama da stave zabranu otuđenja do okončanja plaćanja carine i carinskih dažbina od strane okrivljenih, nama u Udruženju bi i to značilo, zato što mi gubimo time što naša vozila stoje i propadaju.

Unapred zahvalan."

Pozdrav svima i nadam se da ću nešto uraditi.

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

Druze ako ti treba pomoc u smislu ucesca, papira, dokaza...tu sam....Sam tekst mi mogao malo da doteras iako sustina nije u ,,lepoti,, napisanog vec u infomraciji...
                              Danas zvao sudiju iz Sremske Mitrovice /Stevanovic Zlatica - K 157/10--batrovacka grupa..carinika/ i pitao za kretanje predmeta...Naravno..pogodili ste...to se nije pomerilo sa mrtve tacke a onda je na moje pitanje zašto se ne radi ništa a predmet likvidan od 25 januara 2010. godine /10 meseci/ dobijen odgovor da nazovem u ponedeljak a ona će kao da zakaže ..ročište...
                              Ne nisam dokon da maltretiram sudije..ali to je karika koja nedostaje...Dokle god nemamo pravosnažno rešenje o kriminalu u upravi carina svi su oni ,,nevini ko bebe,, i mi ne mozemo da tužimo državu - preciznije UC za obeštećenje...
                              Sve se radi da se nista ne uradi...Otvoreno sam pitao sudiju ..da li je neko preti..ima li pritisaka...Sve u svemu ide se gromoglasno na zastarevanje predmeta a verovatno da će isti biti kažnjeni ,,ukorom razrednog starešine pred isključenje,, što će ih silno ražalostiti..
                              Tih dve hiljade vozila nije došlo u Srbiju sa Marsa. već sa podrškom iz carine..... Onda su ih sačekali mafijaši i falsifikatori...prosledili do MUPA koji nije ništa uradio na proveri...da bi se sve završilo sa kundačenjem poštenih kupaca..koji su opljačkani, poniženi i prezreni od strane državnih institucija... /Kao da smo maloumni gubavci/....
                              Mozda treba pokrenuti pred sudom pitanje vlasništva nad vozilom..jer je sa pravne strane, naše vozilo de-fakto konfiskovano...ako ja imam 1 gram mozga....a možda nemam..nije naučno dokazano

Comment

• bugs bunny
                                CBC Veteran
                                • 24.10.2008
                                • 167
                                • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Ma meni je bilo bitno da napišem tekst koji će ih zainteresovati da me prime na razgovor.I namerno sam pomenuo da nas ima oko 450 i da sam iz udruženja pa ako prođe prođe.
                                Pozdrav svima.

P.s. Ako mi bude potrebna pomoć javljam se i ko god je zainteresovan za davanje pomoći verbalno ili u papirologiiji neka mi sa javi na forum sa telefonom pa ću zvati, da bi nas bilo što više.

Comment

Working...
                                X