Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by ZIV
    Kada dobijem drugostepenu presudu i ona postane pravosnazna ...
    Zašto nas ne upoznaš sa sadržajem prvostepene presude? Možda može da pomogne i drugima iz ove grupe. A u slučaju da je istovetna kao Nikolina, onda je to kraj, kada postane pravosnažna.

Što se tiče carinjenja, bit će i tvoje vozilo carinjeno, ali ne kao tvoje, već nepoznatog vlasnika, pošto okrivljeni odbija da je ikada bio vlasnik vozila.

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

Omda cu prvo da raspravim vlasnistvo nad vozilom...Ako sam platio PUNU trzisnu vrednost, platio sve poreze i takse na prenos vozila, vozilo nije kradeno, brojevi nisu prekucavani, niko ga nije potrazivao, nije podmladjivan...proveravao ga na EPERU...da vidimo ko ima vise prava da bude titular vozilo osim mene...A drzava generalno, se ponasala kao ,,los domacin,, i pokazala je totalnu nebrigu oko sprecavanja krijumcarenja istog,..cak su i radnici UC ucestvovali u ovoj raboti /CINJENJE/ ...a MUP nije uradio nista /NECINJENJE/...Pa da vidimo ovu pricu...kom opanci a kom obojci....

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Zaboravljaš, da ti niko nije ni osporio vlasništvo, samo ti je privremeno oduzeto, kao i svima nama, dok se ne utvrdi istina. Oduzeta su, zbog osnovane sumnje, da je pomoću njih počinjeno krivično delo! I ne samo jedno, nego više.

Ali, ponovo se vraćamo na sam početak, da li su imali pravo da po slovu zakona tako postupe, što smo uveliko elaborirali.

Comment

• ZIV
          CBC Senator
          • 06.07.2009
          • 299
          • Beograd

,,Što se tiče carinjenja, bit će i tvoje vozilo carinjeno, ali ne kao tvoje, već nepoznatog vlasnika, pošto okrivljeni odbija da je ikada bio vlasnik vozila.,,
          ,,Zaboravljaš, da ti niko nije ni osporio vlasništvo, samo ti je privremeno oduzeto, kao i svima nama, dok se ne utvrdi istina,,
          E pa sad jel vozilo moje ili NIJE...cije je...Kako onda SAINTU prave akrobaciju da vozilo mora ,,otkupi,, od takozvanog prethodnog vlasnika...
          Ako je moje neka donesu RESENJE da nece da ga carine ili neka ga oduzmu,,,trece nema....Sa pravosnaznom presudom se valjda skida svaka moja odgovornost...ako nemaju za cega da me optuze onda hocu sva svoja prava....Pa nek se presaberu....

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

A gde to piše da treba da ga otkupi, osim u Nikolinom postu? Rekla-kazala zakon ne priznaje.

U pravu si, što se tiče tvoje odgovornosti, ali zaboravljaš, da se vodi još jedan (krivični) postupak! Pa kada taj za nekoliko godina okonča, bit će u potpunosti skinuta s nas odgovornost za počinjene kriminalne radnje, ako se ne dokaže suprotno.

Comment

• bugs bunny
              CBC Veteran
              • 24.10.2008
              • 167
              • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Ovo je od juce, a poslato je Zastitniku gradjana:

Zovem se Dušan Spasojević iz Aranđelovca sam i predstavljam Udruženje Savesnih kupaca polovnih automobila.
              Po rešenjima koja smo dobili (Prvostepenom, Drugostepenom i Upravnom rešenju o iznosu carinskih dažbina) mi smo savesni vlasnici vozila, u trenutku kada sam otišao u Mup u Ljermontovoj ulici u Beogradu da bih saznao šta mi je potrebno za registraciju vozila, a pri tome sam ispoštovao sve rokove i ono što se od mene tražilo i u saradnji sa institucijom Zaštitnika gradjana, rečeno mi je u Mupu u Ljermontovoj, da je potrebno da platim novčanu kaznu u iznosu od 115.000,00 rsd (prekršajna), novčanu kaznu u iznosu od 114.558,00 rsd (krivična) i carinske dažbine 38.000,00 rsd (carina i PDV).Pa bih iz tog razloga želeo kao i svi ostali iz Udruženja da se više prekine sa ovom mukotrpnom procedurom koja ničemu nevodi i ako je ikako moguće da mi platimo carinu i PDV i da dobijemo potvrde za registraciju vozila, a za sve ostalo neka jure onoga koje okrivljen

I tačno je da po Zakonu iz 1995 godine koga se Mup pridržava kada ja kao vlasnik vozila koje je oduzeto pa vraćeno platim gore navedeno po tumačenju radnika u Mupu ja treba da napravim Ugovor o kupoprodaji pa tek onda mogu da ga registrujem i naravno zaboravih da napišem da treba da platim i prenos vlasništva - tako su mi rekli u Mupu u Ljermontovoj ili nezvanično da tražim u saradnji sa nekim advokatom od Suda da se utvrdi vlasništvo nad vozilom pa onda neću morati da plaćam krivicnu i prekršajnu kaznu ali ću carinu morati.A u rešenjima bar koja sam ja dobio piše da se vozilo vraća na čuvanje savesnom vlasniku.

Pozdrav svima i očekujem da ću do kraja nedelje saznati šta su uradili ovi kod Zaštitnika gradjana.

Comment

• saint
                CBC Član
                • 25.02.2009
                • 70
                • Bg

Evo za Franju ukoliko je propustio, prvostepeno resenje viewtopic.php?f=377&t=33738&start=1500
                a posle toga mi je stiglo isto samo sa pecatom da je presuda pravosnazna.

@Dusan- ako hoces mogu i ja da idem sa tobom.

Comment

• ZIV
                  CBC Senator
                  • 06.07.2009
                  • 299
                  • Beograd

Mislim da dok cekamo tog zastitinika gradjana /mislim da on NE GRIZE dovoljno i da prilicno sablonski, rutinski, radi svoj posao...vidi prethodna iskustva/ da treba na osnovu prikupljenih kopija dokumenata tuzimo NN lice iz MUPA i ,,prikupljaca,,, za krivicno delo saucesnistva u krijumcarenju vozila..Oni su znali ili mogli znati da se krsi zakon i nisu uradili nista u sprecavanju istog...A sto se tice svih ostalih krivicnih prijava mirno spavam jer sam URADIO SVE sto je bilo u mojoj moci kao gradjanin a pitam sta je drzava uradila da spreci ovu rabotu i sta cini SADA/DANAS/OVDE da to spreci...
                  Ako dodjem SADA u Indjiju i podnesem na salter registracionu prijavu sa 3 kile ,,molovanih,, papira iz photo-shopa da li cu ,,proci,, ili cu biti UHAPSEN???...I da li drzava ima mehanizme da spreci citavu hordu nepocinitelja u svojim namerama da ,,zbrisu,, budzetski sitem ove zemlje... A neko radi, prima platu, jede hleb od toga...Mislite o tome!
                  Ukoliko MI platimo carine/PDV kazne i SVE ostalo da bi registrovali vozila onda na indirektni nacin prihavatamo ODGOVORNOST i KRIVICU...po sistemu ,,a i Vi ste muljali, bili ste u dilu..pa sad platite,, E pa nismo muljali nego je citav sitem i svi njegovi kontrolni mehanizmi pao na ispitu...3 godine posle... mi ne znamo punu istinu...a odbijanje drzavnih organa da udju ozbiljno u ovu pricu, da cuju nase primedbe, sugestije, predloge...govori nesto drugo....

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by bugs bunny
                    Pozdrav svima i očekujem da ću do kraja nedelje saznati šta su uradili ovi kod Zaštitnika gradjana.
                    Imaju rok od dva meseca da ti odgovore. Meni na drugo obraćanje nisu odgovorili ni posle tri meseca.
                    www.zastitnik.rs

@saint:
                    Evo za Franju ukoliko je propustio, prvostepeno resenje...
                    Moj post odnosio se na Životinu presudu, jer je skriva kao...

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Evo mog dopisa zaštitniku građana:

ФРАЊО Xxx
                      Луја Адамича xx/xx
                      11070 Нови Београд

Повреда људских права. РЕПУБЛИКА СРБИЈА – ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА

У вези Вашег обавештења, дел.бр. 749 од 18.01.2011. год., изражавам незадовољство, јер нисам поднео притужбу на рад МУП, већ на кршење уставних и других људских права од стране државних органа.

Понављам: дана 25.02.2009. год. одузето нам је путничко моторно возило марке „Ровер“, регистровано на моје име, као једног од власника, јер је стварно породично власништво.
                      Тим поступком одузето ми је право својине из чл. 58. Устава Републике Србије.

Став 4. поменутог члана: Одузимање или ограничење имовине ради наплате пореза и других дажбина или казни, дозвољено је само у складу са законом у овом случају не може бити разлог ограничења, јер сам измирио све законске обавезе.

Купио сам већ регистровано возило, за које је према изјави службеног лица, које је извршило прву регистрацију, приложена комплетна документација уз захтев из чл. 5. Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила.

На мене се односе одредбе чл. 12. Правилника:
                      Ако се промени власник возила или поједини податак из саобраћајне дозволе, издаје се нова саобраћајна дозвола.
                      Уз пријаву промене која утиче на промену података у саобраћајној дозволи, власник возила дужан је да приложи исправу којом се доказује та промена. Ако се промена власништва возила доказује уговором закљученим између физичких лица, потпис тих лица оверава суд или орган управе, а ако је уговор закључен између правних лица, потпис оверава продавац. Кад се возило продаје преко посредника или комисионара, потпис уговора и рачун оверава посредник, односно комисионар.

Цео поступак одузимања возила у овом и више стотина других случајева је незаконит.
                      Тврдимо, да возила не служе као доказ кривичног дела или прекршаја, већ искључиво документација приликом увоза и пуштања робе у промет.

Као што је видљиво из приложене документације, предузимали смо све дозвољене законске радње, да остваримо гарантована права, али без успеха.

Пример је и захтев за поврат незаконито одузете имовине упућен 15.03.2010. год. Основном прекршајном суду у Руми, на који нисам добио одговор.

У захтеву сам се позвао на одредбе чл. 211. ЗКП које гласе:
                      (1) Ако се ради о стварима које несумњиво припадају оштећеном, а не служе као доказ у кривичном поступку, предаће се оштећеном и пре завршетка поступка.
                      (3) Ствари које служе као доказ одузеће се привремено и по завршетку поступка вратити власнику. Ако је оваква ствар неопходно потребна власнику, она му се може вратити и пре завршетка поступка, уз обавезу да је на захтев донесе.

Ми, савесни купци већ регистрованих моторних возила, нисмо дужни да доказујемо, да су царина и остале дажбине измирене, јер се докази чувају код надлежног органа МУП. Тај орган је о томе издао коначно решење – саобраћајну дозволу моторног возила.

Уколико би се оваква пракса озаконила, сваки полицајац би могао да одузме скупоцени ТВ пријемник, скупоцени увозни намештај и другу робу из увоза, јер грађанин-власник не поседује доказ о плаћеној царини. Тржишна вредност већине половних возила, која је служила као царинска основица била је око 1.500 €, колико и неки ТВ, или кожне релакс-фотеље и сл.

Поступак одузимања је незаконит, јер ни у једном случају није поступљено по налогу суда, већ се ради о прекорачењу законских овлашћења.

Тражимо заштиту права на мирно уживање својине стечене на основу закона.

Контакт телефон: 011/xxxxxxx или мобтел +381 65xxxxxx

Прилог: Захтев суду (копија) Фрањо Xxx

Ovo je fail iz moje dokumentacije, a overena kopija nalazi se u Beogradu, tako da ne mogu da navedem datum kada sam ga predao, ali bilo je to krajem januara, ili početak februara.

Comment

• ZIV
                        CBC Senator
                        • 06.07.2009
                        • 299
                        • Beograd

Koliko vidim posao i dalje lepo funkcionise..Da se na osnovu naseg iskustva, naseg obracanja MUPU nesto preduzelo onda ova naredna informacija ne bi postojala...Ocigledno da postoji i neka sema sa RS...pa tako citamo:
                        Motor blog
                        Rubrika Novosti |11.01.2011 |
                        Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici tog ministarstva uhapsili šest osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pranje novca i zloupotreba službenog položaja.
                        Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a, u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Kragujevac, Šabac, Smederevo i Kruševac uhapsili su policijskog službenika PU Kragujevac Verana Nedovića (1973) iz tog grada, Mirka Veličkovića (1966) iz mesta Bukovik u opštini Aranđelovac, Zorana Nikolića (1974) iz Smederevske Palanke, Zorana Đorđevića (1980) i Mileta Stanimirovića (1983) iz Loznice i Milana Matića (1970) iz mesta Jasika u opštini Kruševac.
                        Pripadnici Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo istovremeno su lišili slobode 20 osoba, dok su pripadnici Jedinice za posebne istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske uhapsili osam članova organizovane kriminalne grupe koja je na teritoriji BiH izvršila krađu više desetina luksuznih vozila.
                        Osumnjičeni su kradena vozila sa falsifikovanim identifikacionim oznakama i uz falsifikovanu dokumentaciju carinili i prodavali na teritoriji BiH, dok je deo krijumčaren na teritoriju Srbije radi dalje prodaje.
                        Srbiji su zaplenjena četiri ukradena vozila koja će biti vraćena vlasnicima u BiH, a prilikom hapšenja i pretresa stanova osumnjičenih privremeno je oduzeto još 17 vozila i četiri motocikla, za koje će biti utvrđeno da li predstavljaju predmet krivičnog dela.
                        Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, navodi se u saopštenju.

Comment

• DAEWU
                          CBC Veteran
                          • 16.03.2009
                          • 194
                          • lazarevac

Posedujem RESENJE u kojem stoji .dozvoljava se ,pa zatim se ponistava registracija.Dobro, to je vecini isto.Ali i posedujem PRESUDU gde se potvrdjuje,citiram,,Na osnovu cl.385st.4Carinskog zakona R.Srbije predmetno vozilo se NE ODUZIMA,vec se vraca Jeremic Zoranu iz Lazarevca na slobodno raspolaganje kao savesnom kupcu,,U daljem tekstu se kaze da njih troica okrivljenih su duzni SOLIDARNO DA PLATE na racun carinarnici Sabac na ime protivrednosti za putnicko vozilo jer se isto ne oduzima od Jeremic Zorana.Iz ovoga mi nije jasno zasto ja treba da dokazujem vlasnistvo?POZDRAV..

Comment

• saint
                            CBC Član
                            • 25.02.2009
                            • 70
                            • Bg

Isto se i ja pitam...

Comment

• ZIV
                              CBC Senator
                              • 06.07.2009
                              • 299
                              • Beograd

[quote="bugs bunny"]Ovo je od juce,
                              I tačno je da po Zakonu iz 1995 godine koga se Mup pridržava kada ja kao vlasnik vozila koje je oduzeto pa vraćeno platim gore navedeno po tumačenju radnika u Mupu ja treba da napravim Ugovor o kupoprodaji pa tek onda mogu da ga registrujem i naravno zaboravih da napišem da treba da platim i prenos vlasništva - tako su mi rekli u Mupu u Ljermontovoj ili nezvanično da tražim u saradnji sa nekim advokatom od Suda da se utvrdi vlasništvo nad vozilom pa onda neću morati da plaćam krivicnu i prekršajnu kaznu ali ću carinu morati.A u rešenjima bar koja sam ja dobio piše da se vozilo vraća na čuvanje savesnom vlasniku.
                              Kako da napravim Ugovor sa samim sobom.....ako imam ispred sebe vec jedan i placene sve takse i poreze....Drugi put to isto...Sa kime? Zašto?
                              Nista ne razumem...

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Originally posted by DAEWU
                                Posedujem RESENJE u kojem stoji .dozvoljava se ,pa zatim se ponistava registracija.Dobro, to je vecini isto.
                                Nije dobro, jer se gubi smisao rešenja. Piše:
                                DOZVOLJAVA SE ponavljanje postupka registracije vozila marke ...
                                PONIŠTAVA SE saobraćajna dozvola ser. br. ...
                                ODBIJA SE zahtev Petrović Petra za registraciju vozila marke ...

Zbog čega, navedeno je u obrazloženju rešenja. I to je u svemu u skladu sa zakonom, pa se na to ne treba osvrtati, jer su to zakonska ovlašćenja MUP, koja se nikada neće menjati. Stvar je u tome, da je u skladu sa slovom zakona trebalo poništiti prvu saobraćajnu dozvolu, jer se nove činjenice odnose na tu registraciju.

Prema njihovom shvatanju, to je nova činjenica i u našem slučaju, i oko toga bi se trebalo, pravnim sredstvima izboriti, da poništena prva registracija ne povlači automatski ove posledice u slučaju promene vlasnika vozila, ako mu to nije bilo poznato.

O tome sam pisao zaštitniku građana i obrazložio moj stav.

Ali i posedujem PRESUDU gde se potvrdjuje,citiram,,Na osnovu cl.385st.4Carinskog zakona R.Srbije predmetno vozilo se NE ODUZIMA,vec se vraca Jeremic Zoranu iz Lazarevca na slobodno raspolaganje kao savesnom kupcu,,U daljem tekstu se kaze da njih troica okrivljenih su duzni SOLIDARNO DA PLATE na racun carinarnici Sabac na ime protivrednosti za putnicko vozilo jer se isto ne oduzima od Jeremic Zorana.Iz ovoga mi nije jasno zasto ja treba da dokazujem vlasnistvo?
                                A zbog čega, i kome da dokazuješ vlasništvo? Za sada su ti samo ograničena prava raspolaganja, do okončanja postupaka.
                                Obrati pažnju na reč: POSTUPAKA (množina) jer se vodi više njih, što ti je poznato.

Comment

Working...
                                X