Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksN
    CBC Početnik
    • 22.12.2009
    • 2
    • srbija

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Originally posted by mistermobil
    Mislis ZA SADA samo u Velikoj Plani provera...
    pa samo sto se tice tih ugovora tj ovlascenja,za uvoz iz cg i nisu proveravali ekstra a sto se tice ostalih zemalja da.Ja nisam siguran da nesto nije regularno kod mene ja sam registrovao i vozim ali se plasim da nesto ne iskrsne.Prvi Vlasnik od koga sam uzeo tj.taj sto ga je i kupio u inostranstvu tvrdi da se vozim i ne brinem nista jer je sigurno sve ok

Comment

• bugs bunny
      CBC Veteran
      • 24.10.2008
      • 167
      • Beograd, Medak III, Aranđelovac

Evo i mene da se pridružim jadikovanju iz razloga što je i moj slučaj prebačen na drugostepeni prekršajni postupak ovde u Beogradu, ali Veće koje je trebalo da rešava moje rešenje se seli iz Ministarstva Finansija u neki Viši sud i moram da čekam prvi radni dan u sledećoj godini da bi znao gde su se preselili i šta će biti dalje.
      Pozdrav svima.

Comment

• ZIV
        CBC Senator
        • 06.07.2009
        • 299
        • Beograd

Fudbalskim rečnikom 2.000 : 0...eventualno 2.000 : 2 /ako računamo ona dva sapatnika što nešto platiše... Apsolutni poraz.... Totalni zid... Ali ako samo nekoliko likova sa ovog sajta nešto formalno pokušava kod suda i države a ostali piši i uzdišu ali samo na ovom sajtu ...naredne godine godine će ovaj rezultat da bude 3.500 : 2... Potpuni krah, blamaža, i udar po poštenim građanima...

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Dusane,dok se ne izredjaju sve njihove jagnjece brigade,pa premestaji,procedure tipa zasto ova pepeljara stoji tamo a registrator ovde,zamenimo im mesta-molim vas posaljite zahtev komisiji za premestaj pepeljare,itd..znam da offujem,ali birokratiju treba redom postrojiti.Kola ce istruliti stvarno dok se oni ne nakane.Zasto nemaju neke hangare ili bar da dozvole da se pokriju ceradom da ne propadaju u travuljini
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• DAEWU
            CBC Veteran
            • 16.03.2009
            • 194
            • lazarevac

Travu sam uredno pod****o ispod auta, a ni hangar mi netreba kada cu ga sve jedno za 2 do 3 godine terati na otpad[ako mi dozvoli carina] .

Comment

• Indigoplava
              CBC Član
              • 23.12.2009
              • 57
              • vrnjacka banja

Ovako...Ja sam pre godinu dana postala tehnoloski visak,i posto nisam znala sta cu sa otpremninom,kao i svaki normalan srbin(kinja),dobijem zelju da kupim auto od tih para.Nameracim auto(fiat brava) ,lep ,odem u sup vrnjacka banja i pitam doticnu saltersku radnicu,da li je auto ispravan.Posle pola sata provere,drugarica kaze da jeste...i ja ga iskesiram .Nakon 2 meseca(novembra 2008),dodjose drugovi plavi i uzese mi auto .Osatalo svi znate...carinski prekrsaj...auto 3 meseca u supu..pa kuci bez tablica.Skoro cerka otisla na kafu sa njime kod drugarice,a vratila se sa patrolom policije,sa strogom direktivom ,da takav auto mozemo da vozimo samo "po oranju i cokanju".I tako..prodje godina...E sad...meni nije vise zao ni para ni auta...nego me neka jeza prodje kad vidim radnicu iza saltera...Ona jos radi!Ni kriva ni duzna!Ja odem kod nacelnika i pitam lepo,zasto mi je rekla da je auto ispravan kad nije,nacelnik kaze da nije ona KOMPETENTNA!, ...a i dalje prima platu..a ja bez posla i bez auta...U medjuvremenu sam postala i ja kompetentna!Trazim posao...I gledam je ,a ona doterana nasminkana iza saltera... lepo...
              "Ako nije kako ja hocu,onda necu!"

Comment

• Shazalakazoo
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2007
                • 545
                • Beograd

Pa nazalost ona i nije kompetentna to da proveri. Eeeee kad bi na salteru mogli da provere da li je auto 100% regularan gde bi nam bio kraj...
                Ona je mozda samo proverila da auto nije na poternici interpola....

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

Pa to jeste VRzino kolo,moj druze Shazalakazoo..ko je tu zapravo kompetentan za proveru Zasto onda oduzimas nesto posle ako nisi u stanju da proveris pre nego sto registrujes i legalizujes.To je jbna POENTA cele ovde drobljave na ovoj temi.I kako to resiti.Ovde se javljaju ljudi koji brane drzavu u smislu,neka i trebala je da oduzme,niste pazili,gledali u pasulj pre kupovine,jer je prekrsen zakon,oni nisu nadlezni, blablabla,paragraf ovaj,clan ovaj..Alo ljudi Ok,ali ZASTO to nije utvrdjeno u postupku registracije.U k... i preprodavci i `uvoznici` i falsifikatori,svi mogu da duvaju ako MUP to odradi u startu kako treba.npr-``Dobar dan,dosao sam da reg vozilo,proslo je carinsku proceduru.``U redu gosp Pero Pericu,samo da proverimo da li je vozilo legalno,da li je sve odradjeno po proceduri,da li su regulisane dazbine i administrativne obaveze,molim vas sacekacete jedan dan,doci ce te sutra po tablice kad zavrsimo proveru u terminalu,hvala na razumevanju``.Dve cate umrezene za kompom za dan odradjuju posao.Kako mozes nesto da radis ako nisi kompletno osposobljen za taj posao.Apa trapa.Ja ne mogu da ugradjujem plin u kola ili da radim generalke kad nemam ni alat ni znanje ni uslove!..Onda kao kasnije,-jbg potkralo se malo fals papira,ajd sad to lepo da oduzmemo i resena stvar,a ovi sto su popusili nema veze,da ne talasamo .To meni strasno ide na nerve.Klasicno fuserenje.Ne radis svoj posao kako treba i prebacujes odgovornost na druge,oni vracaju loptu a mi kao ping pong loptice levo desno.
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• Shazalakazoo
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2007
                    • 545
                    • Beograd

Slazem se, jedino mogu da razumem da se oduzmaju kradena vozila... A ovo ostalo bi trebalo da se omoguci ponovna registracija.

Comment

• 325i
                      CBC Početnik
                      • 26.12.2009
                      • 2
                      • Gornji Milanovac

Pozdrav svima
                      Na zalost moracu i ja da se pridruzim ovoj ne tako veseloj druzini.Pratim ovaj forum vec duze vreme,celo leto sam citao vasa iskustva i razmisljao da li da se upustim u avanturu i kupim stranca(euro 2) i registrujem ga po zadnjoj uredbi.Kupio sam od komsije koji se bavi uvozom i ovlastio ga da obavi carinjenje.Cekao 40 dana da dobijem tablice nakon sto sam predao dokumenta(kao i svi ostali iz G.Milanovca i Cacka) i 10 dana nakon sto sam dobio tablice saznao da ce sva kola biti oduzeta.Naravno pre par dana mi je stiglo obavestenje da se javim istraznom sudiji zbog falsifikovanja dokumenata u Milanovcu pa posle da idem u Cacak.Nakon toga sledi skidanje tablica,podizanje krivicnog postupka........i sve sto ide uz to.Do skoro sam mislio da su Milanovac i Cacak izolovani slucajevi i do sad ima PREKO 600 VOZILA U POSTUPKU.Ali sada mi je koliko toliko lakse kad vidim da se skidanje tablica vrsi i u drugim gradovima-ponavljanje upravnog postupka(sto nas je vise to bolje).Do sad ni jedan slucaj nije resen niti je nekom trajno oduzeto vozilo.Ceka se reizbor sudija i o svim slucajevima ce odlucivati carina gde je vozilo carinjeno-u moj slucaju carina u Kraljevu.Carinski sud treba da odluci da li ce vozila biti oduzimana ili ce se placati kazna i omoguciti ponovna registracija ili ko zna mozda vrate vozila bez mogucnosti registracije.

U svakom slucaju bilo bi od koristi da se zna u kojim sve gradovima se vrsi provera ovlascenja da bi se okvirno znalo koliko nas ima.Ukoliko drzava oduzme sva vozila kojih ima na hiljade i hiljade ona nema gde da ih smesti.Po mom misljenju vise im se isplati da naplate kaznu,koja se krece u proseku oko 600-700evra po vozilu nego da ih oduzmu sve i posle ne znaju sta ce sa njma.Dobro,znaju stavice ih na licitaciju ali to je veliki broj vozila.

LJUDI JAVLAJTE SE SA SLICNIM PROBLEMIMA I RECITE IZ KOJEG STE GRADA
                      GORNJI MILANOVAC

Comment

• muchenik
                        CBC Član
                        • 27.09.2009
                        • 35
                        • Beograd

Gospodo draga evo jednog predloga!Sutra 29.12.2009god. na prvom programu RTS-a gostuje nas cenjeni predsednik G-din Boris Tadic i odgovarace na "sva"pitanja gradjana, pa bi bilo dobro da svi mi koji smo u istom ovom problemu okrenemo brojeve telefona 011/3241-060 i 011/3240-015 i pitamo doticnog dali on uopste zna nesto o ovoj temi i ako zna kakve su mu prognoze u vezi iste!!

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Ovde mozes videti duznosti i ovlascenja predsednika Republike Srbije.
                          Znao, ne znao za problem reci ce ti da se obratis odgovarajucim institucijama.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• supercow
                            CBC Član
                            • 14.08.2006
                            • 98
                            • Zarkovo - BG.

Ovde imaju izgleda dve strane :

1. Drzava je kao i uvek donela fals zakon , zakon koji je svaki retardiran covek znao da ce biti krsen jer je na suvise lak nacin moglo da se dodje do profita...i jos odredba da do istog dana kada se cg odcepila vaze ovlascenja i za vozila iz EU ... mislim wtf, sta smo bili u evropskoj uniji do tada ili sta. Ostavljen supalj zakon...i taj ko ga je radio treba da odgovara jer nije stitio interese gradjana koji su na lak nacin mogli biti uvceni u celu kombinaciju jer nemaju puno veze sa muljanjem (treci ili cetvrti po redu kupci kola ) i onih gradjana koji su potovali zakon uvozili, euro3 vozila i na buum izgubili na vrednosti tih vozila jer se uvezlo sve i svasta i unistilo trziste.

2. Vecina vlasnika je apsolutno bila upoznata sa rizikom i znala je dobro sta radi...
                            STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

To vazi za uvoz 2009. a ova tema je otvorena zbog neceg drugog gde vlasnici nemaju realne krivice...

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

Tako je.2009 su vecina njih SVESNO uvezzli na fals papire,u fazonu,ko ga jb proci ce,velika je to kolicina..Bilo ih je i ovde na forumu dosta.A ovde se toliko kukalo,drvilo,mlatila prazna slama i nista nikom pametno nije utuvljeno u vugla.Ja se slazem da ne mogu oduzeti sve na fals ovlascenja,ali nek uzmu svaki 5ti ili 10ti auto,to je igra nerava do 00.Meni je dosta moga sr...,a mogu zamisliti kako se tek ti ljudi osecaju jer oni mogu biti optuzeni kao direktni saucesnici u falsiranju.Ja se iskreno nadam da od toga nece biti nista i da ce sve leci nekako,jer nisam u fazonu da komsiji rikne krava,mada ako su krenuli u provere,nece biti bas dobro..
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X