Pomoć oko oduzetih vozila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Steelmax
    CBC Početnik
    • 31.05.2011
    • 5
    • Pozarevac

Re: Pomoć oko oduzetih vozila

Pozdrav ziv .
    Ima smisla sve sto pises . ali zakon je cudo . U mom slucaju >Urgirao bivsi glavonja iz ministarstva finansija i u roku od 6 meseci doneto drugostepeno izvrsno resenje /poznati prekrsioci/nabavljeno iz it. vlasnicki list /uradjene provere preko interpola i provereno diplomatskim putem vlasnicki list . Sve ok . Prvi preksioc platio kaznu drugi nije i sta sad ,i dalje smo na pocetku meni auto stoji 4,5 godine u garazi .

Comment

• ZIV
      CBC Senator
      • 06.07.2009
      • 299
      • Beograd

U mom resenju koje je pravosnazno se kaze da ce se kazna u slucaju neplacanja zameniti zatvorom. Sud/ili carina ../moram da razmislim/..treba kod uprave prihoda /poresko odelenje/ da provere da li doticni ima nepokretnost na sebe i/ili da li je u radnom odnosu...Ako je u radnom odnosu da mu se zvekne administrativna zabrana na platu, a ako ima nepokretnot da mu se zvekne hipoteka na nepokretnost i da mu lepo teku sve kamate na neplacne javne prihode /25% godisnje/...E sad..ko to treba da gura...ocigledno da treba pisati ili sudiji koja je donela prvostepenu ili drugostepeno /pravosnazno resenja/..i traziti da se donese resenje o upucivanju xyz na sluzenje zatvorske kazne...po izdavanju tog resenja /bez obzira kad ce da robija/..trebalo bi da se time ima smatrati da je taj deo price podmiren...
      Naravno da je ovo prica za advokata koji treba da pravi nekoliko zahteva/urgencija/vanrednih pravnih lekova da se to resi...ali bih pokusao sa PISMENIM zahtevom prema sudiji i/ili predsedniku suda. Osnovni zahtev je sprovodjenje presude u delu koji kaze da ce kazna da se zameni zatvorom /Napisli ste i potpisali...sprovedite/...
      E sad ako bajica koji je osudjen ima nekoga ko ima snage da gura predmet u fioku..onda bih se obavezno obratio VISEM SUDU /formacijski visem/ i trazio istom...Jedno je sigurno ...mora da postoji pismeni trag i formalno obracanje...
      Sve ovo je samo moje dobonamerno misljenje bez ikakvih pretenzija da je ovo najpametnije i jedino...Svi drugi koji citaju neka kazu nesto bolje i strucnije...Citam, slusam, razmisljam a veoma sam zahvalan na korektnim predlozima...

Comment

• master_deki
        CBC Veteran
        • 29.01.2008
        • 138
        • nis

Ovako stoje stvari:

Pre 5 meseci predao sam papire za registraciju i kada sam otisao za tablice sluzbenik mi je rekao da moj auto ima "blizanca". Auto mi je naravno oduzet, dao sam izjavu i dobio potvrdu o oduzetom vozilu. Na proveru sam cekao 2 meseca i utvrdjeno je da mi je motor "kucan". Receno mi je da ce motor morati na carinu i da ce ici krivicna prijava odnosno kazna koju cu morati da platim i da ce mi auto biti vracen. Od tada je proslo 3 meseca i nista se ne desava. Kad god odem u policiju i pitam oni mi kazu da cekaju neke papire sa carine, nista konkretnije od toga. Medjutim, kako sam bio nestrpljiv, otisao sam na carinu gde sam dobio informaciju da motor mora biti oduzet a da sve ostalo treba da mi vrate. Napominjem samo da je ovo bila treca registracija, prva dva puta sam registrovao auto bez problema, a radi se PASATU B3 koji nije iz uvoza, kupljen je polovan u Nisu.

Ako neko ima iskustva sa ovim svaka pomoc bi dobro dosla.

Ako neko poznaje zakon zanima me da li postoji neki rok koliko policija moze da mi zadrzi auto ili ne?

Kakva je uopste sad procedura, da li ce mi vratiti auto (makar i bez motora)?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Ako si prav-zdrav, trebao si odmah da uzmeš dobrog advokata, jer si verovatno, kao i mi, žrtva organizovanog kriminala.

@ Napominjem samo da je ovo bila treca registracija, prva dva puta sam registrovao auto bez problema, a radi se PASATU B3 koji nije iz uvoza, kupljen je polovan u Nisu.

Pa odakle je, ako nije iz uvoza? Traži kopije kompletne dokumentacije o prvoj registraciji, što znači i uvoznu, carinsku, kao i strane saobraćajne dozvole. Ako je kucan samo broj motora, ne radi se o "blizancu", već o zameni motora, izvršenoj ko zna kada. Ako taj broj, kao i broj šasije, odgovara onom iz strane saobraćajne dozvole, kako je policija došla do toga, da je broj prekucavan?

Ne postoji propisan rok, koliko policija može da ti zadrži auto. A, da li će ti vratiti, zavisi od postupka, koji je pokrenut, kao u našem slučaju: carinski, prekršajni i krivični.

Nadam se, da imaš orginal kupo-prodajnog ugovora, na osnovu koga si postao vlasnik vozila.

Comment

• master_deki
            CBC Veteran
            • 29.01.2008
            • 138
            • nis

Gde da trazim svu tu dokumentaciju,od koga?

Imam original kupo-prodajnog ugovora. Isao sam zajedno sa covekom od koga sam kupio auto kod prethodnog vlasnika jer ovaj nije bio izvrsio prenos na svoje ime.

Da se radi o kriminalu i sam pretpostavljam, cak i sumnjam u tu proveru koju je policija navodno izvrsila. Receno mi je da U Beogradu (ja sam iz Nisa) postoji isti takav auto, sa istim brojem sasije i brojem motora samo je druge boje. Proverom mog auta su utvrdili da mi je sasija original, boja fabricka ali motor prekucan. Objasnjenje za to sto se ranije nije pojavio taj "blizanac" je da policija nije bila povezana sa bazom podataka za vozila sa Kosova i iz Vojvodine. Prva registracija je bila u Novom Sadu. Covek koji mi je prodao auto tvrdi da ga je proveravao u policiji kada ga je on kupio i da je bilo sve ok.

Izvinjavam se ako postavljam glupa pitanja ali zaista neznam kako to sve ide i sta je trebalo, ili sta treba da uradim. I policija i carina kazu da ce mi auto biti vracen ali je vec 5 meseci cekam i nista se ne desava. Na carini mi je cak receno da za 2-3 dana idem u policiju da preuzmem auto, da ga odvezem u neki servis da skinu motor i da motor predam policiji. Medjutim, od tada je proslo mesec dana a u policiji i dalje kazu "cekamo papire sa carine"...ja stvarno neznam sta vise da radim, i ko ovde koga laze...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

O svemu je pisano u ovoj temi, ali da ponovim:
              - kompletna dokumentacija nalazi se uz zahtev za registraciju u MUP gde si registrovao vozilo.
              - ako je orginalna dokumentacija dostavljena sudu, zbog pokretanja postupka, moraju da ti na tvoj zahtev kopiraju sačinjene kopije.
              Dobro je, što je utvrđeno, da šasija tvog vozila nije falš.

Uzmi odmah dobrog advokata, traži povrat imovine i postavi odštetni zahtev za pretrpljenu štetu.

Za motor, neka dokažu, da nije takav uvezen i ocarinjen sa vozilom.

Problem može nastati, ako je "pravi" motor na dvojniku, ali i u tom slučaju, moraju da dokažu, kada i na koji način je izvršena zamena.
              I da sa tim radnjama nisi imao veze! Zato sam napisao, ako si prav-zdrav.

Comment

• master_deki
                CBC Veteran
                • 29.01.2008
                • 138
                • nis

Hvala na savetima.

Da li je postupak na sudu pokrenut to neznam, niko me ni o cemu ne obavestava, a kad pitam uvek isti odgovor.

Potrazicu advokata pa cemo videti sta ce biti.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Gde ti je auto i da li je prethodna registracija poništena? Da li su doneli rešenje o odbijanju postupka registracije u propisanom roku?

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Franjo,nemoj coveka puniti nepotrebnim informacijama.Kakve veze ima kad je taj Passat uvezen?Moze biti i da je uvezen 1997god preko Vukovara,npr. Druze,auto ti je verovatno neko prodao tako ``prekucanog``,tj iskoristili su papire sa ``originala`` i precukali ``stranca`` i napravili tzv ``blizanca``.Ovi u SUP-u verovatno nisu skontali da je i sasija kucana ili varena(vezni lim je verovatno odradio neki dobar farbar) i nasli su samo motor da je kucan.Navitlaj tog lika koji ti je prodao vozilo i kreni da odmotavas klupko unatrag,dok ne dodjete do ljudi koji su vrsili krivicno delo.Onda vidi sta ces i kako ces.A tom vozilu je nazalost verovatno sudbina carinska licitacija.Probaj da ispratis ceo postupak i kad se donese pravosnazno resenje i vozilo uputi na carinsku prodaju,pojavi se sa papirima kao bivsi vlasnik vozila kome je ono oduzeto,i probaj da se dogovoris sa ljudima tamo da ti ga daju po pocetnoj ceni.Kad ga tamo kupis,najlegalniji je na svetu jer je kupljen od MUP-a i carine.Zao mi je sto ti ovo pisem,ali to je realna slika..
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Poznat mi je, iz prve ruke, i Vukovar, i Kosovo i CG! Upravo ti puniš čoveka nepotrebnim informacijama, sa kojima će doći u naše društvo "savesnih kupaca", koje svi od reda "odrađuju".

Slažem se, ako može, da privoli prodavca. da mu u vanparničnom postupku, mirnim putem vrati pare, uz poništenje kupoprodajnog ugovora. U što čisto sumnjam.

Veoma je bitna uvozna dokumentacija, za brzo rešavanje njegovog slučaja, jer je njegovo vozilo, po svemu sudeći, legalno uvezeno. U suprotnom, predstoji mu oduzimanje vozila. Pročitaj ponovo, do sada rečeno, pa ćeš videti, da je sporan samo motor, o čemu sam izneo svoje mišljenje. Ostalo ne zaslužuje komentar.

Comment

• master_deki
                        CBC Veteran
                        • 29.01.2008
                        • 138
                        • nis

@Franjo

Nije ponisteno nista. Auto stoji ispred SUP-a u mom gradu tj.mestu, a registracija tece kao da je auto regularno registrovan i kao da je kod mene.

@mistermobil

Nemoguce da policija "nije skontala" jer su navodno koristili neku posebnu metodu za proveru. Dakle samo je motor prekucan, ostalo je sve fabricki...tako su bar rekli u policiji.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Ako čekaš, bit će poništeno, pa više neće biti "kao da je registrovan" i "kao da je kod tebe".
                          Evo šta si do sada propustio:

Pravilnik o registraciji
                          Члан 9.
                          Кад утврди да су испуњени прописани услови, орган надлежан за регистрацију возила издаје власнику возила саобраћајну дозволу у року од 30 дана од дана подношења потпуног захтева за регистрацију возила, односно захтева за издавање нове саобраћајне дозволе.
                          Власнику возила из става 1. овог члана, орган надлежан за регистрацију возила издаје потврду о регистрацији возила која замењује саобраћајну дозволу до њеног издавања.

S obzirom, da se postupak o registraciji vodi u skladu sa ZUP, bili su dužni, da tvoj zahtev reše u roku od 60 dana, izdavanjem nove saobraćajne dozvole, ili rešenjem o poništenju predhodne registracije. Do sada si izgubio mnogo vremena, nepreduzimanjem zakonom dozvoljenih radnji, što ide na ruku MUP.

Comment

• master_deki
                            CBC Veteran
                            • 29.01.2008
                            • 138
                            • nis

Pa sta sada da radim, da cekam da mi uzmu pare i onda poniste registraciju pa opet da placam ako mi vrate auto?
                            Niti sam dobio saobracajnu dozvolu niti resenje o ponistenju prethodne registracije.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Nije mi jasno, na šta misliš, da ti uzmu pare i onda ponište registraciju? Zar nisi platio za produženje registracije i zamenu tablica?

Comment

• master_deki
                                CBC Veteran
                                • 29.01.2008
                                • 138
                                • nis

Platio sam za nove tablice i produzenje registracije i registracija tece.

Rekao si "ako cekas, bice ponisteno", pretpostavljam da si mislio na registraciju, a to onda znaci da cu morati opet da je platim u slucaju da mi vrate auto a pre toga poniste postojecu registraciju.

Comment

Working...
                                X