pomoc u odabiru fotoaparata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: pomoc u odabiru fotoaparata

Originally posted by civi
    opet neki ljudi teraju po svom, canon pa canon , da bi pravio slike u navedenim uslovima treba da kupis s90 a on kosta ko dva f70, pitanje je sta ko hoce od aparata.... ako ce da ga cima po mraku ili u zatvorenom zakljucak je jasan
    za fotografiju je potrebno svetlo tako da se u mraku rade neke druge stvari a ne slika, osim kad nije neophodno ali se onda zna sta se i kako i cime radi ni DSLR nije garant da ce sve ispasti kako treba.
    neki ljudi teraju po svom jer imaju visegodisnje iskustvo . o aparatima mozemo da pricamo kao i o kolima nego meni nije jasno , koji su to navedeni uslovi i sta S90 ... F70... ne kapiram... ne znam koliko kosta F70 ali znam da ga bond tamo gde je trenutno, moze sebi priustiti za manje od 400e. 980IS je uvek alternativa.

zakljucak je jasan
    mene nisi ubedio sa tom pricom da je fuji bolja kupovina od canona. pitanje je ko je koliko spreman para da baci u odredjenom trenutku... nista vise... i ovde vazi ona stara "ako ne znas sta je dobro, kupi skupo" . dakle, canon/nikon za sve one koji imaju, zele i mogu sebi da ga priuste a sve ostalo je smuti pa prospi.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Kako bre 400 evra?
      Fuji f70exr je 21000, a sx200 je 28000 i kusur.

Ovaj sx200 je extra ali dal vredi davati vishe para za njega?Sad po ovim specifikacijama canon ima veci ekran, ima tah hdmi ili hd shta god i ne znam koju josh razliku.Ali po netu vidi da svi preporuchuju fuji kad se porede ova dva.

I love my

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

pa posto ga svi preporucuju ti kupi fuji...

S90 je koliko se secam ne vise od 350e i to u media markt-u u roterdamu. a posto je bond trenutno u pragu kapiram da ga moze naci ako ne po istoj onda sigurno za manje. takodje u istoj radnji pre neki dan SX200 + SanDisc 8GB Ultra II + kais torbica = 270e

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

S90 nije ono shto mi treba.

Konkretno pitam po chemu je bolji sx200 od f70, sem shto je cannon u pitanju?
          Ja jbg moram da gledam po BG-u, necu skoro nigde preko da idem

Evo ga fuji http://www.fotocene.com/fotoaparati/fuj ... 25/detail/
          A evo ga cannon http://www.fotocene.com/fotoaparati/can ... 89/detail/

Nisam josh nishta odluchio.Daj Zverko malo objektivnosti pokazhi

I love my

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

keni, kupi idiota od 100e u tempu i uzivaj... ili, baci pogled ovde http://www.letsgodigital.org/ ja njima verujem.

jedna od rzlika koja je meni zapala za oko je sto fuji ima klasicno matrix merenje svetla tj TTL kroz objektiv sto naravno nije lose, naprotiv vrlo dobro i precizno ali ima samo to. dok SX ima tri moda. Centralno/matrix , procenjeno i spot merenje. pa onda, SX ima zuher fuji nema i td. e sad, koliko tebi to znaci i dal ti znaci nisam bas siguran. pre ce biti da tebi igra vise ovo koji ima veci zoom i koji ima vise Mpix i tako to. jos jedna po meni bitna stavka koju cu da napomenem po ko zna koji put. fuji je bolji, ako ti padne ne moras da se saginjes da ga dohvatis nego samo nastavis dalje eventualno ga sutnes usput (plastika).

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

E bash ti hvala, sad si mi pomogao. Lepo te pitam, shta i kako

I love my

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

reci brate koliko si para spreman da das...

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Ako slikas bilo sta u mraku kupi fuji over and out a sa zverkom nemam snage da se ubedjujem ionako samo nemci znaju da prave stvari steta sto ne prave fotoaparate...
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Pa chim gledam fuji, a i cannon mi je bio zanimljiv znachi da bi mogao oko 25000 da dam.Ako bash vredi mozhe da se podigne limit malo.

Pazi trazhim aparat koji pravi dobre slike, ima veliki zoom, ne slikam u mraku konstantno, ali bilo bi lepo i tu da pravi ok slike.

I love my

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

nemojte samo da se posvadjate, lako cemo za sve ostalo
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Mozda ti ovo resi nedoumice
                        http://www.bmfoto.rs/test_canon-ixus-20 ... 84?pid=724
                        http://www.bmfoto.rs/test/test_canon-sx ... ni-test_85
                        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ja se povlacim iz teme jer ima ovih sto se razumeju u zene, kola, oruzije pa i fotoaparate a i uglavnom slikaju nocu.
                          @civi: nema potrebe da se ubedjujes sa mnom jer ja se fotografijom bavim svaki boziji dan evo vec 11god tako daaaa... mnooogo vise mi je kamera proslo kroz ruke nego sto ce tebi ikad
                          i za tvoju informaciju nemci prave fotoaparate i to jedan od mozda najjacih brendova je njihov... no, ko nema u vugli ima na gugli

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

Izvini vrhovni vodjo koji znas cime se ja bavim i sta mi je proslo kroz ruke , inace posto ti samo slikas danju kupi lepo n82 bolje ti i ne treba, apropo zena i auta necu ni da ulazim u raspravu jer nema svrhe ti si ko ovi iz dnevnika a sto se tice Laice , nemam pojma ko im pravi elektroniku ?
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

vrhovni vodja trenutno trosi 40D i 1D Mark II sa nekom bezveze optikom L serije tako da cu te n80 i kusur varijante da ostavim vama pasioniranm poznavaocima foto tehnike...

a sto se tice Laice , nemam pojma ko im pravi elektroniku ?
                              da nije smesno bilo bi zalosno o cemu ti pricas...

ko se cime bavi mozda jeste ili nije bitno. iza mene stoji 11god rada i gomila objavljenih fotografija u svim vodecim svetskim stampanim medijima, tri samostalne izlozbe, prva nagrada na YUPRESS foto konkursu 99.god i td... tako daaa, dobro znam o cemu govorim sto se za tebe ne bi reklo.

negoo, ajde kad si vec znalac, objasni nam razliku izmedju CMOS i CCD cipa i koji je za sta bolji.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ma dajte vas dve legende ovog foruma, nije ni mesto ni način za ovakvu raspravu!
                                Ja sam banovan za mnogo manje "zločine". Predlažem da se od opomene chubsa sve briše, kao i ovaj post, a vi peglajte putem PP.

Volim i ja vas!

Comment

Working...
                                X