pomoc u odabiru fotoaparata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Re: pomoc u odabiru fotoaparata

E sad stvarno spustite loptu.Ovde je rech o odabiru fotoaparata,a ne chiji je veci.
    Jeste waste, ali bice brisanja malo definitivno!

I love my

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

izvini ali ako je jedini argument za FUJI to sto je napravio savrsen CCD chip to meni nije dovoljno jer je to kraj. CCD tehnologija je dozivela svoj vrhunac i to je to. Opste je poznata stvar da CCD dolazi do izrazaja kad padne blenda ali to je sve. Ja nisam reko da je Canon najbolji ali meni licno je br. jedan. zvuci subjektivno mozda zbog toga jer ceo radni vek arcim taj brend i nema nikavu potrebu da sad experimentisem. neko ce sad reci da je cena jos jedan argument ZA ali, digitalna fotografija je skup sport... onako kako je vecina dozivljava i BENQ od 5000din je ok.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

[quote="zverko"]

vrhovni vodja trenutno trosi 40D i 1D Mark II sa nekom bezveze optikom L serije tako da cu te n80 i kusur varijante da ostavim vama pasioniranm poznavaocima foto tehnike...

i sad si mi objasnio kako je canon 1dmarkII sa l staklom koji kosta ko polovna A4 u koju se kunes bolji od Fujia? Inace imao sam A640 a720is koristio legendarni f30 i ovaj f70 i tvrdim da je fuji bolji i upotrebljiviji aparat , ixusi su za napucane ribe iz strahinjica bana da pokazu kako imaju najfensi aparatic u roze boji...
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Inace imao sam A640 a720is koristio legendarni f30 i ovaj f70 i tvrdim da je fuji bolji i upotrebljiviji aparat , ixusi su za napucane ribe iz strahinjica bana da pokazu kako imaju najfensi aparatic u roze boji...
          eto o cemu ja pricam... kako mali perica zamislja digitalnu fotografiju... ja lepo rekoh da je to skup sport. ko ne moze sebi da ga priusti u fulu nek pije pivo izpred lokalne proce a mi koji mozemo cemo sa cicama u strahinjica bana. nego ne odgovori ti meni na pitanje u vezi senzora i to sto neko ne zna da napravi sliku sa bilo kakvim aparatom kad nema svetla nije do aparata... nego, po cemu je to F30 legendaran ?

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

To dali sam ja mali ili veliki je moja stvar , isto tako ako ne posedujem opremu koja ne vredi par hiljada eu neznaci da neznam kako i sta radi...

Active Pixel Sensors (CMOS, JFET LBCAST) versus CCD Sensors

Similar to an array of buckets collecting rain water, digital camera sensors consist of an array of "pixels" collecting photons, the minute energy packets of which light consists. The number of photons collected in each pixel is converted into an electrical charge by the photodiode. This charge is then converted into a voltage, amplified, and converted to a digital value via the analog to digital converter, so that the camera can process the values into the final digital image.
            In CCD (Charge-Coupled Device) sensors, the pixel measurements are processed sequentially by circuitry surrounding the sensor, while in APS (Active Pixel Sensors) the pixel measurements are processed simultaneously by circuitry within the sensor pixels and on the sensor itself. Capturing images with CCD and APS sensors is similar to image generation on CRT and LCD monitors respectively.
            The most common type of APS is the CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) sensor. CMOS sensors were initially used in low-end cameras but recent improvements have made them more and more popular in high-end cameras such as the Canon EOS D60 and 10D. Moreover, CMOS sensors are faster, smaller, and cheaper because they are more integrated (which makes them also more power-efficient), and are manufactured in existing computer chip plants. The earlier mentioned Foveon sensors are also based on CMOS technology. Nikon's new JFET LBCAST sensor is an APS using JFET (Junction Field Effect Transistor) instead of CMOS transistors.

a f30 je legendaran jer i danas ne postoji kompakt koji bolje slika u iso 800 i 1600 zato i kosta na ebay po 300-400e
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

a... wiki je cudo... samo nisam to ocekivao posto ti rece da znas a znamo da wiki zna... no, nebitno. u pravu si

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Ajde da se tema malo vrati iz mrtvih

Izbor je pao na dva modela Fuji f80exr i samsung wb650.

Aj sad koliko god je moguce objektivno mane i prednosti. Iscitao sam sve moge review-ove na netu, proucio karakteristike. Svi su kao samsung je bestbuy. 15x opticki zoom i td. E sad kvalitet samsunga ne znam kakav je. Ovaj fuji se ne razlikuje mnogo od f70 sem sto ima HD snimanje i 12 Mpx umesto 10.
                Nisam uspeo da nadjem kod nas wb650 ne znam dal je stigao, ni f80 nije jos zastupljen. U sv sl ovde je oko 100 evra jeftinije nego kod nas.
                Sto se poredjenja karakteristika na papiru tice prilicno su slicni sem sto f80 ima naravno bolje slikanje nocu.
                Jel imao neko prilike tj dal se susreo sa samsungom? Sto se fuji tice tu mi je sve mane vise jasno, samsung je misterija

Da napomenem, ne trazim bas dlaku u jajetu, dakle ne mora savrsena fotografija da bude. Kapiram da su oa za moje potrebe ok, ali 15x zoom je 15x zoom.

E da i bez komentara bilo koji da uzmes neces se pokajati, ili slicno. Dakle dajte konretan savet, makar on bio na osnovu procitanih karakteristika

I love my

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Evo mala pomoc sa neta

http://www.photographyblog.com/reviews/ ... xr_review/

http://www.photographyblog.com/reviews/ ... 50_review/

I love my

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

taj zoom od 15x bez stalka neces moci da upotrebis i da dobijes jasnu fotku, ja bih se drzao fuji-ja.
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Pa dobro nije abs neupotrebljiv. U sv sl nameravam da uzmem stalak, vec mi je i ranije trebao.

Sad sam gledao i test na dpreview. Testirali su 13 travelzoom-ova i samsung je podelio prvo mesto sa casiom.
                      99% sam se odlucio za samsung, samo eto jos da se uverim u kvalitet tj pouzdanost samsunga...

I love my

Comment

• *Egon*
                        CBC Senator XXL
                        • 31.12.2004
                        • 1232
                        • Beograd, Dorcol, N 44

Uzmi ti ipak
                        http://www.photographyblog.com/reviews/ ... 00_review/
                        Garaza
                        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Eh sad, pa gde ovo daz stavim u dzep??? A i ne umem ja sa tim da se igram

I love my

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Polomise se ljudi sa savetima ))))

Kupljen samsung wb650. Videcemo kako ce se pokazati dalje...

I love my

Comment

• *Egon*
                              CBC Senator XXL
                              • 31.12.2004
                              • 1232
                              • Beograd, Dorcol, N 44

Kupio si aparat sa GPS-om !!!
                              Garaza
                              1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Jesam, kriv sam Samo mislim da taj GPS necu ni koristiti. Potpuno nepotrebna stvar...

I love my

Comment

Working...
                                X