Parking servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Probisvet
    CBC Senator XXL
    • 07.06.2005
    • 423
    • FRANCUSKA

Parking servis

ovo sam nasao ali ???
    __________________________________________________ __________________________________________________ ___________________________________
    "Plaćanje putem mobilnog telefona
    Vozač svoju obavezu za parkiranje može izvršiti i putem mobilnog telefona, bez obzira na to koju mrežu koristi, jer je JKP "Parking servis" sklopio ugovor i sa Telekomom Srbije i sa Telenorom.

U tekst poruke ukucajte oznaku i broj Vaše registarske tablice, bez razmaka i pošaljite na SMS broj zone u kojoj se nalazite. Nekoliko trenutaka kasnije dobićete SMS koji potvrđuje da ste izvršili uplatu. Dobićete i obaveštenje o isticanju parkiranja.

Ukoliko ste u žutoj zoni gde je parkiranje dozvoljeno na dva odnosno tri sata, možete ga i produžiti putem svog telefona.

Kod ovog načina plaćanja parking kontrolor će upisivanjem oznake i broja registarske tablice parkiranog automobila u svoj računar, na licu mesta proveriti da li je uplata izvršena. "
    __________________________________________________ __________________________________________________ ___________________________________
    Posto ne zivim u BGD-u ali sam tamo dva puta godisnje.

Ovo je mozda jasno za one koji su u BGD-u ali bih voleo da mi neko napise postupak odnosno kad se odkuca 9111 ili drugi broj i posaljes podatke sa tablice i broj zone ?? dali se odnosi na I; II; ili III -u ili postoji neki broj odnosno odkucas podatke sa tablice i na primer zona 3 sa brojem 3 posle podataka sa tablice i normalno bez razmaka. Mozda ne kapiram bas najbolje ali ako neko to vec koristi nebi bilo lose da napise kako.
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

Re: Parking servis

u poruci ukucas samo broj tablice (bez razmaka) i poruku posaljes na "broj zone" u kojoj parkiras

npr. za auto sa tablicama BG 123-456 posaljes poruku u kojoj napises BG123456 i to posaljes na 9111 (za parkiranje u zoni I), 9112 (za parkiranje u zoni II) ili 9113 ( za parkiranje u zoni III)
    znaci broj na koji saljes poruku ti odredjuje zonu u kojoj si platio parkiranje

ta poruka ti obezbedjuje 1 sat parkiranja
    u zoni I mozes da ostanes parkiran samo 1 sat, u zoni II 2 sata (tj. mozes da posaljes 2 poruke - svaka za 1 sat), u III 3 sata (tj. mozes da posaljes 3 poruke - svaka za 1 sat)

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Saljes broj tablica, bez razmaka, na 9111 za 1. (crvenu) zonu, 9112 za 2. (zutu) zonu i 9113. za 3. (zelenu) zonu.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• lakica
        CBC Član
        • 07.09.2007
        • 43
        • Beograd, Vracar

samo da dodam - novi beograd, zemun i zvezdara imaju novu zonu (plavu) u kojoj nema vremenskog ogranicenja; sms na 9119 za 1 sat, 9118 za ceo dan.

detalje mozes videti na

i

http://www.novibeograd.info/index.php?s ... st&id=1289

Comment

• Probisvet
          CBC Senator XXL
          • 07.06.2005
          • 423
          • FRANCUSKA

Zahvalan za iscrpne odgovore sad cu da postavim u tel.imenik sve ove brojeve.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Jedna pohvala za Parking Servis, prosle nedelje u BG (Bircaninova) me ujutro sacekala kazna u 7.30 ujutro iako sam poslao poruku prethodno vece za parking do 8. Okrenuo sa, sluzbu za zalbe da se pozalim, kad mi rece da sam promasio jednu cifru u registraciji i da su me zato kaznili, ali da nije problem i ponistice mi kaznu...bas fer s njihove strane, iako su imali puno pravo da me odrape.

Comment

• madic
              CBC Senator XXL
              • 07.10.2007
              • 844
              • Beograd

Očigledno da ne provodiš mnogo vremena u BG-u kad možeš da ih pohvališ.

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Ne, ne provodim, ali pohvala je za konkretan gest, ne za celokupan rad Parking Servisa...

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Što se takvih stvari tiče ja još nisam čuo da nekome nisu izašli u susret. Prosto i oni su ljudi i korektni su, ja sam skinuo dve kazne koje mi je sestra namakla iz čiste gluposti (slične gorenavedenoj) i generalno imam dobro iskustvo što se tog dela preduzeća tiče...
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Pa možda su korektni po nekim takvim sitnijim pitanjima.
                    Ali se sigurno ne može nazvati korektnim to što samo gledaju da štancuju pare tako što nose automobile koje im je najlakše da odnesu,
                    a za one koji stvarno ometaju saobraćaj ih zabole totalno.
                    Takođe ih isto tako boli uvo kada ih ti pozoveš da odnesu neki auto.
                    Znači pauk je jedna obična mašina za generisanje prihoda.
                    Ali dobro neću više da offujem, samo me boli kad čujem da ih neko hvali na bilo koji način.

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

da ne sirimo temu, dobro je sto si imao tako normalno iskustvo sa PS.

100 puta dokazano ovo sto je napisano u prethodnom postu...
                      inace, njihova generalna deviza je "to neko mora da plati". dozvolite mi samo jedan primer.
                      dvojici mojih ortaka - jako slicni slucajevi - nisu hteli da daju kola kojima se upalila blokada posle kradje i koja su paukom odnesena sa sred ulice gde su logicno i ostavljena sa otvorenim vratima i sa urlajucom sirenom... jednim kolima su lopovi morali staklo da polupaju jer nisu mogli drugacije da pobegnu, dakle ocigledno maznut auto. nije pomoglo sto je PS podigao auto sat vremena posle prijavljene kradje, nije pomogla potvrda iz Ljermontove da je u trenutku podizanja sa ulice bio na poternici MUP (koji bi trebalo da je cvrsto povezan sa PS, jel tako tako je), nije pomoglo nista. placena je drakonska kazna plus lezarine dok su se preganjali sa papirima...

sramota.
                      .

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Možda bi trebala da se otvori posebna tema u kojoj bi se iznosila iskustva vezana za parking servis?

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Dakle ja sam preneo svoje iskustvo sa PS kada su u pitanju plaćanje parkinga i poništavanje kazni dobijenih za neplaćen parking, zato sam i napomenuo '...i generalno imam dobro iskustvo što se tog dela preduzeća tiče...'. Na sreću nisam imao još prilike da 'sarađujem' sa delom koji se bavi odnošenjem vozila iliti paukom, ali za to znam da ljudi imaju vrlo neprijatna i loša iskustva.

Što se tiče gornje priče o kradenim vozilima, smatram da su vlasnici morali da podnesu tužbu protiv PS zbog toga i dobili bi spor garantovano. Prosto ako ne postoji drugi način mora tako, ali ih onda odrapiti i za advokata i za duševnu bol i za sve... to su takođe ljudi koje poznajem radili i definitivno je moguće, samo što je problem u našem pravosuđu što je sporo, ali bolje ikad nego nikad
                          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• MarkoFaca
                            CBC Veteran
                            • 10.09.2007
                            • 108
                            • Karaburma, Beograd
                            • Opel Vectra C 1.8

Evo iskustva mog dobrog prijatelja: čovek uzeo od ćaleta auto, a poslao poruku sa svojim registarskim tablicama, naravno ne znajući da je pogrešio. Kada se vratio do auta, sačekala ga je kazna. U blizini se našao i kontrolor i nakon natezanja "jesam-nisam" čovek je shvatio da je pogrešio, na šta ga je kontrolor uputio u direkciju, dole ispod Kraljice Marije. Pokazao je dve saobraćajne i pogrešnu poruku, i ljudi su mu odmah poništili kaznu, bez suvišnih pitanja...

A moje lično iskustvo je kada mi je auto ostao u kvaru u Bulevaru revolucije u sred noći, ostavio sam ga uredno na parkingu sa trouglom na šoferci, ali kontrolor nije imao milosti tog jutra - zalepio mi je kaznu u 7:16 Doduše, nije čovek kriv - otkud on zna da sam ja stvarno u kvaru ili se foliram?! Ali dobro...

Comment

• dacha
                              CBC Senator XXL
                              • 23.06.2007
                              • 356
                              • Beograd, NBG
                              • Xsara II 2.0i

napravio sam glupost danas kad sam placao parking i promasio zonu tako da me sacekala kazna kad sam stigao... bio sam u zoni sa plavom linijom gde se salje poruka na 9119 a ja sam poslao na broj za 3. zonu... citajuci ovaj topic i ohrabren pozitivnim iskustvima zvao sam telefon za zalbe, objasnio sta se desilo, nasli me u sistemu i rekli da ce stopirati kaznu i da ubuduce obratim paznju. krajnje pozitivno iskustvo sa parking servisom s obzirom da smo u zemlji gde samo otimaju pare ali eto nekada i zdrav razum pobedi.

p.s. sad samo da mi ne stigne za godinu dana da platim hehe...
                              The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

Working...
                              X