Parking servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemaN
    CBC Senator XXL
    • 29.11.2004
    • 1560
    • munze

Re: Parking servis

Originally posted by madic
    Ja sam 11. septembra video kako su očistili pola Kosovske, sve propisno parkirani automobili,
    verovatno je imalo veze sa promocijom vojske kod skupštine.
    Bila je fora oko prijema novih oficira kod skupstine, ugl pola automobila su odneli i stavila na parking preko puta pauka na kalemegdanu, odnosno Vidin kapija ili kako vec...ugl ja popizdeo jer sam video trudnicu kako dolazi po auto....

Isti dan caleta digne pauk u Zemunu kod glavne pijace, parkirao se na trotoar gde nema znaka za zabranjeno parkiranje, tj otkinut je...
    Ja nisam bio tu i platili su samo "uslugu" parking servisa, za kaznu jos cekamo....

Pitao sam gospodu na kalemegdanu da li oni mogu da zadrze po zakonu auto, odgovor je naravno bio po zakonu ne, ali po uredbi grada Beograda da....i da ako bi se sudio sa njima verovatno bi dobio jer nemaju pravo da zadrze auto, ali to kao niko ne radi.... ugl dizu ruke od svega kad im postavis to pitanje....

Naravno i na kalisu ima 2 para blind vrata kroz koje se dolazi na salter....
    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Po zakonu, parkiranje je dozvoljeno samo tamo gde ima znaka za dozvoljeno parkiranje. Trotoari nisu za kola, nego za pešake.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Shazalakazoo
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2007
        • 545
        • Beograd

+1
        To je ono sto je izmenjeno po novom zakonu...

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Advokat koji zastupa parking servis u KG-u (inace moj prijatelj) mi je rekao da kaznu ne placam nikada, jer ne postoji zakonski mehanizam za naplatu iste. Dokazano, jer je jedan prijatelj zavrsio na sudu sa njima (on njih tuzio) - za vrlo kratak vremenski period presudjeno u njegovu korist i jos morali da mu plate finu odstetu. Unazad 5 godina imam kazne iz BG-a, Nisa i desetak iz KG-a, nikad nista nisam platio. Radi se o tome da pauk sme da intervenise samo ukoliko na bilo koji nacin ometate saobracaj, a za nepropisno parkiranje postoji regularna kazna od 5000 din.
          Long Live CBC!!!

Comment

• weasel
            CBC Veteran
            • 07.06.2005
            • 115
            • Novi Beograd

Naravno ...
            Imam jednu i nepada mi napamet da im placam...

Parkiram na parking mesto na 5 minuta... ( operator me verovatno uoci i upise...)
            Odem na 20minuta pokupim neki monitor i vratim se na isti parking ( NE na isto parking mesto) i ostavim ga opet na 5 minuta ...
            Kad se vratim vidim kaznu ...

Zvao sam ih i objasnio sitauciju da ja se nisam zadrzao duze od 15 min i da se to ne smatra parkiranjem ...
            Ona meni : naravno cim stanete na parking mesto duzni ste odmah da posaljete poruku kakvih 15 minuta , ne mozete vi da se zaustalvjate na nasem parkingu

TU sam ih otero u PM , advokata od koga mi stiglo pismo zvao i reko da mu ne padne na pamet da mi posalje slicnu pretnju opet jer cu mu licno doci... Proslo je od tada mnogo i jos nista

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Originally posted by deki-ascona
              Pogodio si srz problema. Ako kad kazes "sistem" mislis na softver, onda mislimo na isto. Cini mi se da operativac nema nista s tim, prosto je tako osmisljeno da bi se Vocko i slicni "uredni" platise sto pre i sto lakse upecali.
              Evo kako ja to vidim : operater stalno kuca sve zivo, 1. put kad ukuca broj, unutar softvera pocne da radi tajmer i on tolerise tih 10-25 min. Kasnije covek opet ukuca i softver javlja u zavisnosti od toga da li je ne/placeno. Trenutkom uplate pocinje opet odbrojavanje, ali je onda final countdown, nema milosti, cim izbaci i sekundu prekoracenja, operateru se javlja da je taj auto prekoracio vreme. Nema 10min, nego doplatna karta.

Vocko, nemoj covece da placas, ako platis 1. put stalno ce da ti salju, mozda vode i evidenciju onih koji placaju, koji se zale...i odakle im uopste pravo da raspolazu podacima kao sto su adresa stanovanja i ime i prezime vlasnika auta ?
              Platio sam par puta do sada, kada sam napravio gresku i zaboravio da platim ili nisam video da je zonirano uopste (na NBG-u ), ali ovu sada nemam nameru da im platim. Problem je sto se auto vodi na oca, pa mi je on napravio frku oko toga, ali pare od mene videti nece, njemu sam rekao da plati ako hoce, iz mog dzepa dinara nece videti.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Za-par ... -auto.html

206, imas li komentar?
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Pa di njemu da pokupe auto...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Interesantno. Zanimljiva je konstatacija da PS ne može sudski da goni stranog državljanina. Koliko ja znam, svako odgovara za kršenje propisa na teritoriji jedne države, bez obzira na državljanstvo. Čak ima stranih državljana na izdržavanju kazne kod nas. Meni ovo liči na zastrašivanje dužnika, a PS ponovo pokazuje mišiće i "primorava" dužnike da plate kazne. Koliko ja znam, niko osim suda nema pravo na konfiskaciju imovine (naravno, sada i PS ima to pravo ).

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by Dora
                      Pa di njemu da pokupe auto...

E sad su nadrljoskali totalno! Vise ni Chuck Noris ne moze da ih odbrani!
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

A kakav bi ti komentar?

Voleo bih da probaju, stvarno, da im se nacestitam nove godine. Pod uslovom da je ovo istina, za konfiskaciju vozila, u sta iskreno sumnjam, izmedju ostalog i zbog same terminologije "konfiskacija" - sto ima malo tezi karakter nego zaplena, zadrzavanje kao kolateral, i slicno.

Prvo, strani drzavljani ne podlezu sudskom gonjenju - od kada? Jednostavno nije tacno. Podlezu kao i svi ostali.
                        Drugo - ko je i sta je Parking Servis da pleni vozila, odakle im nadleznost i pravo za tako nesto? Ni institucija kao sto je Poreska Uprava nema prava da ti unapred zapleni bilo sta bez sudske odluke, niti da oduzima imovinu kao kolateral za placanje ili mehanizam da se natera na placanje, a kamoli PS. Dugujem nekome pare i on resi da se naplati time sto ce mi oduzeti auto - isti djavo kao i da mi ga je kakav razbojnik oteo na ulici.
                        Trece - sumnjam da su dosli i tek tako mu zaplenili auto - bice da mu je pauk odneo auto u PS, a oni rekli da ne moze da ga dobije nazad dok ne izmiri prethodne kazne, sto je najobicnija zvaka "ako prodje - prodje" - to su pokusali i meni da provuku, pa se jako "neslavno" zavrsilo...
                        Cetvrto - sve sto je magarac trebao da uradi je da promeni tablice...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Originally posted by 206
                          A kakav bi ti komentar?
                          bice da mu je pauk odneo auto u PS, a oni rekli da ne moze da ga dobije nazad dok ne izmiri prethodne kazne, sto je najobicnija zvaka "ako prodje - prodje" - to su pokusali i meni da provuku, pa se jako "neslavno" zavrsilo...
                          Ako nije problem, mozes li malo detaljnije da opises ovo iskustvo. Zanimljivo zvuci, pa da cujemo malo vise detalja.
                          Pitanja koja odmah postavljam:
                          1. da li se neslavno zavrsilo na samom placu parking servisa gde odnose kola, kod sluzbenika, ili je takav ishod bio nakon obracanja nekom u "centrali"?
                          2. Kako si doveo do neslavnog zavrsetka? Mozes li da ukazes na postupak, i elemente kojima si doveo do neslavnog zavrsetka.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Pisao je o tome na pocetku teme
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Izvinjavam se, nisam pazio na casu.

Comment

• banekg
                                CBC Senator XXL
                                • 06.09.2010
                                • 1274
                                • Nis
                                • Toyota Carina e 2.0

Upravo sam dobio opomenu pred utuzenje, ali kao predlog sudu, overeno u sudu. Iznos je nesto vise od 15000din, rok osam dana, ili krece tuzba.
                                Sta mi je ciniti? Negiranje, posto nemaju nikakve dokaze, ili ici na zastarelost, jer su sva parkiranja starija od jedne i dve godine? Ili da se ne odazivam i ne primam nista?
                                Long Live CBC!!!

Comment

Working...
                                X