Parking servis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Parking servis

Neki veliki SUV od oko 2.5t.
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Primljeno k znanju... a sad dodatni detalji....

Na licu mesta mi je jedan lik rekao da nemaju pravo da mi odnose ili zadržavaju auto... i pošto je žurio na sahranu nije mi dao više detalja... ali mi se sad javio pošto je video da sam ga zvao...

Elem,

Stavka 1. Koliko mi je on objasnio (kaže da je saobraćajni inžinjer) auto se može tj. mora ukloniti samo u 4 slučaja kada ozbiljnije ugrožava bezbednost saobraćaja:
      - Kada je na raskrsnici
      - Kada je u nepreglednoj krivini
      - Kada je u tunelu
      - četvrti uslov za dizanje kola... ako su na pešačkom prelazu

SAMO TADA se auto ne samo može već i mora odneti.

Stavka 2. Ukoliko nemam vremena da odmah platim "uslugu" odnošenja, nemaju pravo da otuđuju (zadržavaju) moju imovinu (auto), već kad sam se pojavio da dođem po auto, identifikovao se ličnim dokumentima, prihvatio odgovornost za počinjeno "delo" imaju mogućnost tj. morali bi u tom slučaju da mi lepo račun pošalju na kućnu adresu. Čak i prekršajnu kaznu imam 8 dana vremena da platim.. jedino "uslugu" moram odmah...

Ukoliko ne žele da to urade, po njegovim rečima, treba im predočiti mogućnost pozivanja izvršnog sudije i troškove suđenja zbog protivpravnog zadržavanja privatne imovine, te troškove jednog radnog dana, pošto ćemo bar jedan radni dan izgubiti u natezanju sa njima.... A definitivno treba imati nekog advokata na speed dial u telefonu...

Ovo sam sad čuo telefonski, zaista ne znam koliko je i šta utemeljeno na zakonu, pa očekujem komentare onih koji ovu materiju bolje poznaju.

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

To jeste teorijski tako i čovek je skroz u pravu.
        U praksi su ti odneli auto i nećeš ga dobiti nazad dok ne platiš sve.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• srdjanissan
          CBC Senator XXL
          • 20.11.2008
          • 720
          • beograd

i ja sam cuo za sve to,mislim da je to neko na tv-u pricao,ali ako ti je advokat,rodjak,ortak ili neko blizu ,pa da se bakce sa time,inace dok ti nadjes advokata,pa platis,pa ono,pa ovo....
          kad koči,cepa gume i prevrće se!
          papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

Ima i onaj cuveni uslov, bar ja tako misim. Da moraju da budu ostavljena 1.6m za pesake slobodna, tako da gde kod si se parkirao na trotoar moze da te digne ako nisi ostavio dovoljno mesta
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sija
              CBC Početnik
              • 13.08.2010
              • 6
              • Novi Beograd

Sta se dogadja kada ne platis "doplatnu kartu"? Zna li neko iz licnog iskustva ili iz advokatske prakse?

Ranije sam cuo da Parking Servis protivno zakonu naplacuje parking i kazne ("doplatne karte") posto je to Odredba grada, te da sudovi nemaju zakonske osnove da sprovode dalje akcije po pitanju "doplatne karte" (na kojoj inace stoji "PREDRACUN" a ne "racun"). Da li neko zna vise o tom aspektu neplacenih "doplatnih karti"?

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

U Nisu se ne dogadja nista. Posalju i vise primeraka, ja sam ih dobijao u vise boja , plave , zelene....i nijednu nisam platio.
                Vec je pisano i diskutovano o tome, "karta" je zato sto ne moze da pise "kazna". Zna se ko ima instrumente prisile i prinude, ko kaznjava a ko ne. Odlukom skupstine grada stupas u obligacioni odnos sa park.servisom cim si stao na parking mesto i to je osnov za neku tuzbu njihovu protiv tebe. Da li ce dobiti ili ne , to odlucuje sud. Do suda jos nikad nisam dosao pa ne znam kako prolaze obicni smrtnici. Znam samo da ja uvek PLATIM tako sto ukucam sms, i ukucavam sve dok mi njihov softver dozvoljava, a to sto traze "doplatnu kartu" kad prodje 2h - to je njihov problem.
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

U zakonu o obligacionim odnosima nije definisano kolika je kazna ako se taj zakon prekrsi pa shodno tome PS nema pravo da sam po sopstvenom nahodjenju odredjuje tu sumu. zato je oni i krste kao doplatna karta a ne kazna. elem, el treba nekom tih pisanija od PSa kao i od adv. kancelarije Atanaskovic imam citavu kolekciju . M bre ne hebem ih 2%. 1780 pa ne znam 1800 i kusur pa odjednom 2100. ma bre bagra, lopovluk !!!

Evo recimo sad u kosovskoj i pocetak palmoticeve nemas nigde mesta za parking od ovih sto prodaju knjige i... nikom nista...

kad bude isto za sve onda cemo da placamo. ko u holandiji, dal stanjes tu ili ne nije bitno 16e je sat pa izvoli parkiraj kolko volis.
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Matori, ima nas najmanje dvojica koji ih ne .ebemo 2% (sa PDV je 2,36% )

Paradox je sledeci : pauk vas nece odneti ako ste na obelenom PS mestu (posto to nije nepropisno parkiranje po zakonu), bar u Nisu je tako, saobracajac u pauku ne tretira vozila na parkingu (ja pitao i dobio odgovor). Dakle, bolje je propisno parkirati na obelezenom parkingu i ne platiti nego penjati auto na neke ivicnjake i zelene povrsine ili zagraditi neku garazu. Manji je rizik

Imam ja jos materijala za gradjansku neposlusnost, ali ovo nije forum za takve price. Eto, ulica mi se zove blv. sabana bajramovica npr....

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

trojica
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sija
                        CBC Početnik
                        • 13.08.2010
                        • 6
                        • Novi Beograd

Mi se kao ugledavamo na Zapadnu Evropu... Dobro, hajdemo onda kao svajcarci:

Primer iz Bazela:
                        1) bela zona, besplatno i koliko hoces
                        2) plava zona, besplatno, ali mozes da ostanes tipa 2 sata tokom radnog dana

Aaa, neee... pa odakle onda pare za nove "stare" platane?

Nego, meni nije otisao SMS jer sam ulazio u zatvoren prostor, pa me je sacekala "doplatna karta" od 1870din u zelenoj zoni.
                        Nisam planirao da je platim iz cisto ekonomskih razloga, ali hocu da se spremim za onaj slucaj dosade preko dopisivanja.

Comment

• Azrael
                          CBC Senator
                          • 29.06.2006
                          • 278
                          • Kragujevac

U kg-u se zucka da je doneta neka odluka da ko nije platio doplatnu kartu ne moze da registruje auto dok ih sve ne poplaca. Nisam 100% siguran u informaciju, ali gde ima dima ima i vatre. Ovo se odnosi samo na vozila sa kg tablama....

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

svuda se sto suskalo i nista nije bilo.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Ma da, ko ne plati dodatnu kartu mora za kaznu da ima sex samo sa svojom zenom do isteka registracije + da bude o****n na 0 da svi vide kako je to jedan pokvaren bezobrazan dripac !

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ne moze javno preduzece, kao bilo koji Parking Servis, u drzavnim institucijama da uradi BILO sta po pitanju sprecavanja bilo cega. Samim tim, Parking Servis ne moze ni da trazi ni da primeni zabranu registracije ako niste platili doplatnu kartu, niti moze da vam pravi problem i prisilno naplacuje pri izlasku niz zemlje, i slicne gluposti. Zaboravio da platim racun u mesari, pa mesar trazi od Policije da mi zabrani izdavanje pasosa, ista stvar.

Da je bilo sta od toga istina, zasto mislite da bi bilo potrebno da Parking Servis neplatisama karata salje upozorenja od strane privatne advokatske kancelarije? Da mogu, i da su tako uvezani sa drzavnim organima, jednostavno bi ti poslali resenje od poreske uprave da si duzan toliko i toliko, ili obavestenje od kakvog Sudije za prekrsaje da mozes da platis ili snosis sankcije druge vrste, nesto u tom stilu.

Samo dobro ciljane i lepo plasirane buve, sa ciljem da duznike malo uplase kako bi platili doplatne karte, nista vise, sto vise ljudi prica o tome sve je vise istina, a nema veze sa zivotom.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X