RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

RC modeli automobila

Da li se neko bavi, ili malo bolje razume u R/C (radio controlled) modele automobila? Treba da dobijem 2 "malecka" RC modela na struju, pa rekoh da vidim da li se ko malo ozbiljnije zezao s ovim - koji proizvodjaci znace nesto u ovoj industriji, neke stvari koje bi obavezno trebalo znati, itd?

Ranije sam u par navrata gledao svasta po netu od tih automobilcica - opasna industrija, pojedini proizvodjaci idu do neverovatnih detalja: postoje modeli sa karbonskim disk kocnicama, full podesivim delovima vesanja sa sve uljem razlicitog viskoziteta kojim se pune amortizeri, karbonski kardani, razliciti sklopovi zupcanika za prenose, 4wd pogon sa sve 3 diferencijala i lamelnim sperovima...neverovatno. A za divno cudo i nisu bas toliko skupi da kaze covek da su nepristupacni. Evo, na primer ovo:

Ova "igracka" ima 2 lamelna diferencijala, 4x4 pogon sa sve kardanima i poluosovinama, podesive amortizere...da ne zalazim dalje kakve su sve opcije moguce.
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Re: RC modeli automobila

@sale
    znachi dosla je i ta faza..stari se polako..

rc auto nisam ja direktno imao,klincima sam pre dve tri godine kupio jedan, i oni ga sdrmali za nepunih mesec dana
    ali ovo je bilo moje chedo,bilo je jedno vreme ludilo odpakovati ga pored Dunava i cepati sat vremena sa njim:
    http://www.yatego.com/modellbauscheune/ ... 7b36dddd0f
    sve dok se nije nasao neki majmun sa ovim:
    http://www.haertle.de/rc+modellbau/rc+f ... ipmax.html
    i jebiga odmah rat...
    koji se zavrsio tako sto sam ja se malo vise uneo u stvar i zakachio sa mojim Messerschmitom njegov Mustang i oba su otisla u khkhhkk ...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Misko M
      CBC Senator XXL
      • 17.03.2007
      • 652
      • BG Vozdovac

...ima nas izgleda malo al se nadam uskoro MALO vise !

...sta te zanima ?

...eto toliko za sad u garazi, nesto visak nesto manjak, bitno da se igramo

Comment

• Boris
        CBC Član
        • 12.10.2007
        • 97
        • BGD

Imao sam slicnu Tamiya Mecku tj. unutra istu samo je moja bila C klasa iz 1994. godine...
        Posto sam auto s*ebao (bilo je manjak delova ) prilikom selidbe je zavrsio u kanti...
        Cini mi se da je kod mene malo drugacija ova plastika za bateriju.

Comment

• Misko M
          CBC Senator XXL
          • 17.03.2007
          • 652
          • BG Vozdovac

c c c al si obradovao nekog cigu

ovi su svi na nitro-metanol oko 1.5-2ks, nekako mi nije zanimljivo ako se ne cuju, oni sa baterijama ko da su na mute-u ovo vristi, dimi ko pravi

...ajte ljudi kupujte nemam sa kim da se igram pa da pravimo negde staze !

Comment

• Armageddon ///M
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2008
            • 447
            • SRB
            • Ne

Ja imam zelju da posedujem nesto takvo ali trenutno su mi nepristupacni (finansijski)
            Ambitious but rubbish.
            http://www.youtube.com/streetracerm5

Comment

• BaneBRE
              CBC Veteran
              • 21.11.2006
              • 100
              • blok 45 nbg

gde ima da se pazari ovo kod nas ili mora da se narucuje sa neta?
              a sta sam ja, WeWeRiCa a?

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Bilo ranije, radnjica jedna u St. Bana, ali mislim da je zatvorena. A sto je problem poruciti sa neta?
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BaneBRE
                  CBC Veteran
                  • 21.11.2006
                  • 100
                  • blok 45 nbg

pa nije problem al reko da odem uzivo da vidim sta i kako

...u medjuvremenu nadjoh svoju omiljenu igracku koju nisam ganjao jedno 5-6 godina

staje 8 baterija a kako nikad nisam imao kesh za one od 2400mah ili daj boze 4000, peglalo se na toshibinim alkalnim i oko pola sata radi extra, dok posle pocinje da se vuche

komsija je imao neki SUV 4x4 i ono... nije ni blizu zabavan kao RWD. znam da je isao brze od fice

Comment

• Misko M
                    CBC Senator XXL
                    • 17.03.2007
                    • 652
                    • BG Vozdovac

ima na sajmu SpaceRC prodavnica sa uglavnom Kyosho proizvodima a u NS ExtremeRCtoys sa kinezima...

...jeftinije je sa neta samo malo macka u dzaku, al zato sa malo rizika mozes dobiti mnogo kvalitetniju stvar za cenu novog kineza kod nas !
                    ...najbitnija stvar je po meni uzeti nesto za sta su koliko toliko zastupljeni delovi kod nas pa da ne cekas par nedelja dok stigne 'od preko', na sajmu ima mali lager delova za odredjene Kyosho modele pa bi za sad to bio neki najbolji izbor

Comment

• BaneBRE
                      CBC Veteran
                      • 21.11.2006
                      • 100
                      • blok 45 nbg

ma sad cu ovaj da osposobim, totalno sam zaboravio da imam stari RC

ako ne bude funkcionisao...pravac sajam da divim sta i kako... sto se tice staze na adi, jel mozes da vozis tamo sa svojim RC ili moras njihov?

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Prodaje se na BJbikers forumu neki RC mercedes, dal je DTM ili shta vec.Pishe u naslovu da je na nitro, verovatno je greshka.180 evra je cena, pa eto ako nekoga interesuje.

I love my

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

...nije greska to je moj autic viska a imam i jos par komada, bio je i ovde oglas al je obrisan po isteku mesec dana !

kao gorivo treba da koristi nitro-metanol 16%, da ne bude zabune to je metanol sa uljem za podmazivanje i dodatkom 16% nitra...

... to je onaj automobil par postova gore gde sam okacio slike, srebrna metalik DTM meca

pogon na 4 tocka, disk kocnica, uljni stelujuci amortizeri, brzina 60-80km/h domet oko 200m...

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

uvek sam se lozio na ove igracke
                            brat od ujaka je kad smo bili klinci imao NIKKO big foot sa pravim diff-om nazad, osovinicama za prednju vucu i redukcijom prenosa za teze terene, ali ga je na zalost bucnuo u vodu

koja je cena tih kineza na sajmu, a koja ako se porucuje preko neta?
                            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

cena kineza, satro nemacka proizvodnja ANESMANN je oko 20000din za nitro modele i nesto malo manje za elektro. Ne vrede ni trecinu te cene, jaaaako se tesko usteluju i to kad neko zna kako, pocetnicima treba veca sreca nego na lotou, slab kvalitet plastike, velika tezina i mnogo nepotrebnih delova i komplikovanja bez potrebe sto dovodi do mnooogo ostecenja prilikom havarije umesto jednog puknutog dela koji je lako zameniti recimo kod japanca. ....nikako ne bih preporucio !!!! imam i to u garazi i cisto je bacanje para, bolje neki polovan japanac nego nov kinez !!!

...tek preko neta nikako ne uzimati kineze jer delova nema ni u snovima, ko sto vec rekoh najbolji izbor za vecinu nas je japanski Kyosho, u samom je vrhu sto se kvaliteta tice i ima mali lager delova u prodavnici na sajmu a sve sto nema moze se poruciti ! verujte to je NAjBITNIJE !!!

za pocetnike koji nemaju bas spretne prstice i malo vise znanja oko mehanike preporuka su elektro modeli, jednostavniji su za koriscenje ali imaju ograniceno vreme koriscenja jacinom i brojem baterija koje imate.

sto se brzine i snage tice i jedni i drugi skoro da nemaju granice, samo je pitanje koliko ste spremni para da odvojite...

sto se velicine modela tice opet ima svacega ali neka zlatna sredina bi bila 1/10, 1/8 su dosta ozbiljniji ali i tezi po kilazi a i za opravku, a kad sa nekih 70-80 naletite na neciju nogu mogu da je ponesu sa sobom a posto trenutno nema staza kod nas moze biti i opasno

Comment

Working...
                              X