RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
    CBC Član
    • 16.02.2011
    • 15
    • Lazarevac

Re: RC modeli automobila

Evo ovde par linkova na sta sam se nameracio ...

http://www.quicksales.com.au/buy/auctio ... id=9387502

http://www.youtube.com/watch?v=TKbmfO-v ... r_embedded

Inace ima ih kod Zajka u hobby shop_u, a oba kostaju oko 23000...

Comment

• Misko M
      CBC Senator XXL
      • 17.03.2007
      • 652
      • BG Vozdovac

za prvi deo nema puno pomoci posto je cenzura odradila svoje

a za drugi opet ne javno posto ce cenzurisati, tako da na PM moramo resavati dalje

...uglavnom u beogradu imate 2 poznate prodavnice modela, jedna je na sajmu a jedna novootvorena u podzemnom prolazu metroa kod vukovog spomenika, u obe bi trebalo da imaju gorivo i cene su uglavnom malo jace nego u madjarskoj i okolnim zemljama, zadnje informacije su do 1500din, realno moze se naci dosta ispod toga. Ono sto je bitno da do sad nisu imali kvalitetno gorivo u ponudi, odnosno sve sto se moglo kupiti a da nije u metalnim fabricki zatvorenim kantama a prodaje se kod nas nije bilo zadovoljavajuceg kvaliteta (bar po mom i misljenju par 'kolega' koji se time bavimo malko duze) tako da od preko dodje jeftinije i kvalitetnije ...bar do sada !

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

Originally posted by avatarmarko
        Evo ovde par linkova na sta sam se nameracio ...

http://www.quicksales.com.au/buy/auctio ... id=9387502
        /h Engine: 3.5cc The car on the video is 100% stock. ... monster truck HSP tornado rc car cool fun jump ouch lol ... Just a movie to show how this car works ...

http://www.youtube.com/watch?v=TKbmfO-v ... r_embedded

Inace ima ih kod Zajka u hobby shop_u, a oba kostaju oko 23000...
        odgovorio si dok sam kucao prethodnu poruku, ako ima na stanju apsolutno sve od rezervnih delova ili bar moze nabaviti u kratkom roku mozes se i ti okusati sa 'kinezima' u suprotnom zaobidji u sirokom luku...
        Kod Zajka isto imas trenutno u ponudi jedan Losi LST2 po slicnoj ceni sto je po meni daleko bolja kupovina, sam ces pogledati koliko taj model nov kosta...

Comment

CBC Član
          • 16.02.2011
          • 15
          • Lazarevac

Da, video sam taj model i odusevljen sam njim, ali cena mu nije bas slicna, iznosi cak 50000. Sto mi je malo...mnogo za pocetak.

Imaju li nesto zanimljivo u toj prodavnici kod Vuka...?

P.S
          Malopre sam zvao radnju na sajmu, nitro im kosta 1200/l, sto nije mnogo, ali ostaje pitanje kvaliteta...

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

Trazi da ti daju Zajka licno i pitaj ga za taj jedan polovan koji se nudio pre neki dan cena je bila oko 250-350eu nisam bas siguran...

Kod vuka isto sto i u novom sadu, djubre od anesmanna i ostalih kineza !

Comment

CBC Član
              • 16.02.2011
              • 15
              • Lazarevac

Ok, danas idem malo u istrazivanje, pa cu svratiti i do Zajka.

Hvala na pomoci !!!

Comment

• Punto Abarth
                CBC Senator
                • 11.12.2006
                • 220
                • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Ako bih dva stapa vezao paralelno, el bi to bilo ekvivalentno jednom stapu duplog kapaciteta?

Dokle bi se mogla dizati voltaza na motoru, a da to bude dovoljno bezbedno?
                http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Misko M
                  CBC Senator XXL
                  • 17.03.2007
                  • 652
                  • BG Vozdovac

predpostavljam da pod stapom mislis na bateriju !?

...ako ih vezes paralelno napon ti ostaje isti a kapacitet dupliras (moraju biti iste baterije inace nastaje problem)
                  ...ako ih vezes redno napon se duplira a kapacitet ostaje isti (isto moraju biti identicne baterije)

napon mozes povecavati koliko ti kontroler i motor to dozvoljavaju, odnosno do granice onog slabijeg ! ...posle toga sledi topljenje-pregorevanje !

Comment

CBC Član
                    • 16.02.2011
                    • 15
                    • Lazarevac

Moram da se pohvalim, castio sam sebe jednim "kinezom".

U pitanju je smartech TORNADO
                    Postavicu slike cim nadjem neku kamericu...

Obisao sam par radnji i ovo mi se cinilo kao prihvatljiv izbor.
                    Na sajmu (SpaceRC), nisam nasao bas nista sto bi se meni svidelo, ustvari bio je jedan DTS, ali se meni vise svidjaju Manster..., a radnja kod Vuka je zatvorena, pre 20 dana. (eto, ubudece da se zna)
                    U hobbyshopu su mi rekli da za delove ovog modela nije nikakav problem, jedino sto na stanju ne drze sve, vec samo one delove koji najcesce stradaju, a ostali moraju da se poruce, mada se ne cekaju dugo.

Sada samo ostaje pitanje (za Miska) : kako da napojim ovo cedo (kako da narucim nitro), i, sme li ovo cudo da se tera po snegu ?

Comment

• Punto Abarth
                      CBC Senator
                      • 11.12.2006
                      • 220

Originally posted by Misko M
                      predpostavljam da pod stapom mislis na bateriju !?
                      Si. Ipak pricamo o RC modelima

...ako ih vezes paralelno napon ti ostaje isti a kapacitet dupliras (moraju biti iste baterije inace nastaje problem)
                      ...ako ih vezes redno napon se duplira a kapacitet ostaje isti (isto moraju biti identicne baterije)
                      tako sam i mislio, al davno je bila srednja

napon mozes povecavati koliko ti kontroler i motor to dozvoljavaju, odnosno do granice onog slabijeg ! ...posle toga sledi topljenje-pregorevanje !
                      mislio sam, da li je neko konkretno nesto pokusavao. 7.2 V na koliko, ili ako je neko dizao sa 14,4 na koliko? Cisto u procentima da vidim

Comment

• Misko M
                        CBC Senator XXL
                        • 17.03.2007
                        • 652
                        • BG Vozdovac

@avatarmarko
                        nitro isto mozes uzeti u toj prodavnici gde si pazario i model taman nek ti ga upale i nasteluju da posle ne bude ti si nesto sj...o, na voznju po snegu i mokrom-kisi zaboravi osim ako fabrika ne garantuje da je potpuno vodootporan a to nisam video ni na jednom kinezu, uglavnom jako brzo strada celokupna elektronika i nije se zezati sa tim...

Ako imas malo vise iskustva mozes ga pripremiti za voznju po mokrom ali ne znam koliko se isplati toliko zezanja zbog par minuta voznje, uglavnom kurtoni-prezervativi u kombinaciji sa gumicama za tegle ili nesto slicno su odlicna varijanta da se prijemnik koliko toliko hermeticki zatvori od vlage, isto treba primeniti i na servoima i resiti kako da filter vazduha ostane suv posto u mokrim uslovima jako brzo se namokri i onda celo setovanje motora pada u vodu...

@Punto Abarth
                        ono sto je do sad pilo vodu kod recimo NMH i NCD baterija je da 'mogu' istrpeti jos po jednu celiju, znaci jos nekih 1.2v ali sve preko toga je debelo crvena zona. Konkretno najveci je problem kod opterecenja i grejanja, ako ti prenos nije zahtevan i ne opterecuje motor mozes ici i sa vecim naponom ali cemu onda to ? opet ako produzis prenos i sa fabrickim motorom i baterijama ce se vise grejati !? ...znaci mozes probati nista nece istog momenta izgoreti, u 99% slucaja problemi nastaju pod maksimalnim opterecenjem odnosno onda kad ESC i motor pocinju da se greju, generalno njihova temperatura ne bi trebala da predje 80C, preporucljivo je oko 60C max sve preko toga si u crvenom

Comment

• Punto Abarth
                          CBC Senator
                          • 11.12.2006
                          • 220

plavo na slici je nesto sto ima 3 zice, a ne 2

a sve ukupno je HPI Maverick Strada. Jednom vozena, tad je van jasnog vidokruga proslu kroz gomilu balege, posle naravno detaljno ociscena i sad se budzi

Comment

• Misko M
                            CBC Senator XXL
                            • 17.03.2007
                            • 652
                            • BG Vozdovac

Prava stvar

Comment

• DamirK
                              CBC Početnik
                              • 06.10.2010
                              • 2
                              • Beograd

Neka preporuka, gde da trazim RC on-road automobil, kod nas? Da nije zatvorena
                              Nasao sam jednu prodavnicu u NS, koja na svom sajtu ima jedan model na prodaju.

Konkretnije, hocu drift model, pa gledam da nadjem kod nas, da ne porucujem iz inostranstva.
                              Medjutim nesto slabo nalazim na netu...

Comment

• Misko M
                                CBC Senator XXL
                                • 17.03.2007
                                • 652
                                • BG Vozdovac

bojim se da ces morati da porucujes od preko

Comment

Working...
                                X