pomoc u odabiru mobilnog telefona....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Re: pomoc u odabiru mobilnog telefona....

Ne znam o kakvim abortusima simbyana pricate.Ovo mi je drugi po redu, i ja sam pre govorio nikad simbyan, ali kad sam probao telefon,nisam nasao ni jednu zamerku.Pre ovog sam ima e65, i dalje je tu, i za 2 godine nije ni zastucao, a softver je fabricki.Sto se iPhone-a tice, za mene to nije telefon.iPhone nema bluetooth kompatibilan sa drugim telefonima, i naravno za sve ti treba njihov softver, sto prilicno ogranicava upotrebu.

I love my

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ne nalazis zamerku Symbianu...? Sta, brzo radi? I meni je bio bolji od drugih dok nisam probao nesto ZAISTA bolje, sad je sve drugo blago receno smesno.

A to sto IPhone "nema bluetooth kompatibilan sa drugim telefonima mi je savrseno svejedno", sve i da je tako, apsolutno ga ne koristim. Ne znam da li je tako ili nije, nisam ga koristio osim uparenog sa telefonom u kolima i bluetooth slusalicom, sa kojima savrseno radi. Uostalom, bluetooth komunikacija je standardizovana.

Sto se tice aplikacija, sta znaci "njihov softver"? Ciji, Appleov? Cije su aplikacije koje instaliras na Nokiu, da ih ne pravi Nokia? Za IPhone postoji jedno 50.000 aplikacija, od cega je mozda 100 Applovih, ostali su komercijalni proizvodjaci. Najmanje 10.000 aplikacija je potpuno free, i slobodno se skida putem ITunes-a, velika vecina preostalih kosta tipa 1$ i slicno. Ja ne vidim sta je tu ogranicavanje upotrebe?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

@Kanarinac

Kakav je to bluetooth kompatibilan sa drugim telefonima ili uredjajima? Ne zbunjuj ljude i ne pricaj ono u sta nisi siguran.
        Ako mislis na to da blutooth zaista nije kompatibilan GRESIS radi mi sa LG playerom u kolima, radi sa bluetooth slusalicama itd. Ako si hteo da kazes da nemas file transfer da nekom prebacis slicicu ili melodiju je DRUGA stvar. Kao prvo imam mail za to koji na symbanu NE RADI imam excange i VPN koji na symbianu postoje al samo na papiru a rade NIKAKO. Drugo, nije to da NEMA nego je ZABRANJENO! Apple nece sebe da stavlja u poziciju da ga tuze muzicki izdavaci za pirateriju i to isti oni od kojih uzima pare prodajuci albume, ili filmove ili serije nebitno, na iTunes-u. I kao trece file transfer RADI, naravno uz pomoc programcica. Inace file trasfer je po defaultu zatvoren i kod Andorid platforme a bice bogami uskoro i na Maemo (next OS Nokia) posto je to piraterija i proizvodjaci ce to ONEMOGUCITI, osim za slusalice, zvucnike GPS recivere i ostalu opremu koja koristi bluetooth. Ako hoces ti mozes da koristis naravno, ali ne u standardnom paketu. Tako da bluetooth modul je kompatibilan sa IEEE Standardom 802.15.1-2002. i kasnijim tako da je to OK. Znaci iPhone nema svemirski nekompatibilni blutut.

Symbian moze dobro da radi ako ga koristis kakav je stigao uz telefon i ne diras nista. Onda te pitam sta ce ti smart phone? Ako se nekome bas ne svidja iPhone, neka izabere Andorid platformu, ili Windows Mobile, sve je bolje nego Symbian kojeg je vreme odavno pregazilo. Pre 7-8 godina, OK bio je revolucija, sada je davno proslo vreme.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• BRABUS
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2004
          • 2399
          • London

Originally posted by 206
          Ja opet kazem, posle 15 godina koristenja mobilnih telefona vani, i kod nas od samog pocetka, a probao sam SVE sto postoji - ko jednom proba IPhone, ne ide nazad.

Mozda je drasticno drugaciji od drugih, ali na dobar nacin. Ono sto mu mozda nedostaje u standardnom paketu, vise se nego nadoknadi third-party aplikacijama. A jednostavnost, pouzdanost, kvalitet izrade i brzina rada su na apsolutno prvom mestu od SVEGA sto trenutno postoji na trzistu, gde je IPhone br 1, pa deset praznih mesta, pa mesto br. 2. Voleo bih da mi neko pokaze telefon koji radi brze, manje baguje, jednostavniji je i intuitivniji za upotrebu, ima kvalitetniji interfejs i bolji touchscreen nego recimo 3GS.

Ali, sto ljudi sto cudi, sto zena...
          Bez zelje da zapocnem dugu diskusiju, jer ne mislim da ce da ode daleko (mentalno), da prokomentarisem na velike reci izrecene gore.

Naime, imao sam iPhone par meseci i bio dosta zadovoljan onim sto pruza sto se aplikacija tice (btw. meni, kao prosecnom korisniku treba 3-4 max), kvalitetom zvuka i korisnoscu, ali sam ga zamenio zbog dve stvari koje su za mene neprihvatljive - kratko trajanje baterije (pogotovo ako koristis browser) i velicine.

Koristim vec 4. model Blackberry-ja u zadnje 3 godine i do sada apsolutno nikakvih bag-ovanja nisam imao, poslednja 2 (Curve i Bold 2) imaju neverovatan izbor aplikacija (pritom mislim na ozbiljne aplikacije, ne igre i ostalo), savrseno je intuitivan i jednostavan za upotrebu, ima dobru kameru, i po meni je ispred iPod-a po tim pitanjima. Osim toga je i manji, kompaktniji i baterija duze traje.

I dalje mislim da je iphone 2nd best alternative na trzistu, ali koristim Nokia 7630 kao drugi tel zbog gore navedenih slabosti iPhone-a (BB moram da imam zbog posla uvek samnom)

Ali sto ljudi sto cudi...

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Ja opet kazhem, meni simbyan nikad nije pravio problem, tipa da zabaguje, ili to da sporo radi i uchitava.Ne kazhe dam nisam chuo da se takve stvari deshavaju ali meni konkretno nije.
            Shto se iPhone tiche, da mislio sam na transfer file-ova, zato sam i rekao telefonima.Mislim meni je to prilichno bitno kad je telefon u pitanju.
            Shto se tiche Apple-ovih programa mislim na prebacivanje muzike, slika, filmova i sl, bez njih nishta ne mozhe, kao i iPod.Ne porcham o aplikacijama, poshto ih isto tako ima gomila za Nokiu.
            Imao sam priliku da se igram sa iPhone-om, ali kao shto rekoh, za mene to nije telefon.

Al 100 ljudi...

I love my

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

@ kanarinac, ne mozes biti tako iskljuciv, da li sa Iphone mozes nekoga da pozoves i da mu possaljes sms/mms? onda je ste phone. e sada da li je igracka ili telefon... mislim da je tu raspravu ipak potrebno definisati "za sta vam telefon sluzi"?

radio sam i u zemlji i preko u dosta firmi i svuda mi je deo posla bio da se susretnem sa jos neizbacenim modelima telefona na traziste i da ih "maltretiram" ne bi li im nasao manu, i sada telefon posmatram kao sto Dora ugradjuje plin, ne gleda koje mu je marke auto usao u dvoriste, vec da li kada otvori haubu moze i gde da smesti mesach...

iskreno meni je Iphone inovativna igracka, ima user friendly interface, ali to je po meni fashion phone, uz izvinjenje svima koji se u njega kunu.

imao sam izlete i bio vlasnik S/E, Philips, LG, Siemens...neke po godinu dana (ako izdrzim) a neke samo na testiranju po par meseci i uvek se pokajem sto sam se odrekao Nokie. Jednio sto jeste probelm kod Nokie sto moras da odredis seriju prema svojim potrebama, muzika, posao, mulitmedia, jeftin telefon....

uostalom ako poredimo telefone sa auto industrijom, koliko modela ima Nokia? (BMW ili Mercedes) koliko modela ima Iphone .... samo ne zelim da cujem komentare (pa ovaj je telefon toliko dobar da nista ne treba menjati) jer smo to culi vise puta od direktora Zastave za Yugo

o5 ne zelim da izazovem negativne reakcije i prepirke, samo iznosim svoje mizljenje da sam zadovoljan sa Nokiom i da sam uvek bio nezadovoljan sa drugim markama telefona, sto nikako ne znaci da nema drugih dobrih telefona na trzistu.
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

ajfon ima takodje svoje nedostatke, ali 'ajde recimo to ovako: za ono za sta koristim telefon, nepremostivi su mi nedostaci simbiana a zanemarivi su mi nedostaci ajfona.

inace, sve moze da se namesti na ajfonu, osim blututa, koji na 3g i 3gs sa 3.1.2 softverom, ne radi.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Radi na 3g, imas verziju koja je razbijena (Xsellize) i koja radi, ali neki put ume da zeza. Na 3gs ne radi uopste. Valjda ce da zavrsi uskoro iBluetooth koji radi i na 3gs. Trebao je odavno da izadje ali se sutor uspavao. Mada iskreno ne znam kada sam ga zadnji put upotrebio da posaljem nesto. Uglavnom mi sluzi za slusalicu kada vozim.
                  You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Dobro priznajem da sam pristrasan malo, ali opet rekoh to je moje mishljenje.Mozhda nisam navikao na tu koncepciju telefona.

Kao shto chicha reche, Nokia je ipak u domenu telefona zakon.Pored nje sony ericsson je jedini koji valja, ali meni eto se ni jedan nije svideo.

I love my

Comment

• mistermobil
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2008
                      • 469
                      • pecinci

Ljudi koji su krajnji korisnici treba da razmisle koji im zapravo telefon treba i sta ce oni sa njim da rade.Drugar je kupio preko paketa E52,samo zato sto mu se izgled svideo,a sad se zali kako mu je telefon komplikovan..Devojka je uzela samsung s5230,ali se razocarala sto se samih mogucnosti tice i kaze telefon je ``previse obican,samo je lep`` Poslovni``pametni`` telefoni(mada je to diskutabilna odrednica) uglavnom imaju operativni sistem zasnovan na Symbian,Windows,Android platformi,i u novije vreme se usavrsavaju da budu pristupacni i ``user friendly``.Naravno,takvi telefoni nisu namenjeni za ``fensiranje`` mada je opste pomodarstvo danas da imas sto bolji fon,sa sto vise funkcija,od kojih polovinu i ne koristis...toliko o ukusima..vezano za diskusijutarije symbian platforme su spore,ali nove rade korektno.Ajfon je odlicna multimedialna spravica.Oba tipa telefona su odlicna,na svoj nacin.Stvar je u tome da svako treba odabrati ono sto mu zaista treba a ne ono sto je video kod Pere ili Zike da nose..
                      Ko leti,vrijedi
                      Ko vrijedi,leti
                      Ko ne leti,ne vrijedi..
                      (Grunf,TNT..)

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ko sto neko rece gore:

Ako si u pokretu a porebna ti je komnunikacija (mail, net, GSM, GPS...). Potrebna ti je sigurna i pouzdana komunikacija (nisi skolarac, ocekuju da budes dostupan i obavesten) onda uzmes BLACKBERRY i sve to radi. Nema crackova, nema ono s tom verzijom radi ali ako cupkas na jednoj nozi i drzis se za levo uvo...

Ja sam prvi bb dobio slucajno. Tog trenutka koristio sam Windows mobile telefon (HP i Samsung omniu). Pre toga sam koristio par meseci Iphone i nokiu E71. Uvek sam uz sebe imao neku Wn mobile igracku (bar pocket PC)... Strasno me zamaralo pronalazenje programcica koji rade ovo ili ono, pa stalno cujes od nekog da je bas ovaj koji je on pronasao revolucionaran i da radi savrseno...

Ono sto me je okrenulo ka BB-u, ukljucis, ukucas password i adresu i radi mail (nema nikakvih podesavanja, kreka...). Isto tako sa svim aplikacijama, messingerom, GPSom, ako nekom treba FACEOM. Sinhronizacija (ako je potrebna) radi savrseno i to sve odmah iz kutije.

Probao sam i fancy touch screen varijante BBa ali mi iskreno nisu odgovarale. Najvise mi odgovara sa klasicnom tastaturom i sa track ball-om
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• 230
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2007
                          • 775
                          • Semberija

Eh, 7110...
                          Nakon 10 godina, i dalje je ispravan i savršeno radi.
                          To je bio telefon...

Nego, već 3 godine nosim N95, i pomalo mi je dosadila.
                          Nešto me čudno merka onaj HTC Hero, izgleda da ću morati da
                          se malo pozabavim njime, ima li ga ko?
                          155+75=230
                          VIVA LA VITA!!!

Comment

• TheWickerMan
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2007
                            • 791
                            • DE
                            • AR Giulietta TCT

Ima...telefon za primer...odlican telefon !!!

Comment

• 230
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2007
                              • 775
                              • Semberija

Pao je HTC Legend, odnosno Hero II, kako ga još nazivaju kojekuda.

Prvi utisci su jako dobri, mnogo je brži od prethodnika, bluetooth file transfer radi pravo iz kutije, kamera ima flash, a težak je kao malj
                              Odem juče u Vip da ga kupim, prvo u Šabac, najbliži mi bio od granice, sat vremena vožnje, a tamo ih nabavljaju samo po porudžbini. Kaže prodavac, samo u većim centrima ga drže na lageru. I šta ću, ne bude mi mrsko, nego krenem u Beograd, a od kuće sam otišao oko 4 samo da se odmah vratim. U Beogradu, procenim da mi je Delta City najlakši za stići, kad tamo na Vip štandu imaju samo onaj što stoji na pultu. Odem u ComTrade, kad tamo ne smeju da ga prodaju bez ugovora, a retail cena onako stoji okačena samo da skuplja prašinu. Ubeđivao se ja sa njima skoro pola sata, ali jok. Ja već
                              I jedni i drugi kažu kodiran, radi samo sa Vip karticama.

Odem u Ušće, kad tamo na štandu radi neka strašno simpatična, vedra i uslužna devojka, i sve završim sa njom za 3 minuta, bez ikakvih mogućih komplikacija. Dobila je i čokoladicu, kao jedina razumna osoba koju sam sreo celi dan.
                              Jedini je problem bio što dok sam konačno sve završio, već je bilo prošlo 5 sati i 30 minuta. Još dva sata do kuće, i eto, skoro puno radno vreme je potrebno da bi čovek kupio telefon.
                              Bez obzira što kažu i jedni i drugi da je kodiran, a isto to piše i na kutiji (Vip kutiji, na HTC kutiji koja je u Vip kutiji ništa ne piše), telefon radi bez problema sa m:tel karticom, što znači da je ipak otključan
                              155+75=230
                              VIVA LA VITA!!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Da ti kažem ili bolje ne, od danas ima desire za 3000 više.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X