Calibra ima 0.26 secam se da je ubedljivo vodila u to vreme po pitanju aerodinamike, ali kakve to ima veze sa laganjem cajgera i postizanjem sumnjivih max brzina. Moze donekle da pomogne u postizanju max brzine ali ne ida popravlja cajgere i dodaje snagu.
Calibra ima 0.29. Nacicu ti taj podatak.
Nisam ovo stavio zbog cajgera, vec zbog konstatacija da je Kadett 20 godina star auto i da je praistorijska aerodinamika. Jeste 20 godina star auto, ali sa ostalim kolima u klasi ne moze da se poredi.
Problem je taj, sto ne poznajete Opelov menjac u praksi. Posle 3000 obrtaja auto ubrzava, ali sporije dize rad motora. Nacudio sam se kada sam moj auto uporedjivao sa motorima slicne kubikaze, ali vece konjaze i sa 16 ventila.
Nemože, to je menjač transformens i ide samo na kadeta... samo na kadetu se transformiše u čudo pa ide sve bolje od 3000 ali bez porasta obrtaja. Mora da proizvodi neki strahovit obrtni momenat..
Šomi nemoj da se ljutiš ali prouči malo to zašta služe NM, zašta obrtaji a zašta KS. Taj Kadet pretpostavljma da nema NM da bi održao u petoj 6000 ili 6500 obrtaja te time nema šanse da ide 180-200 a ni da troši ko lončić jer je iz ovog sve počelo. Ide ko nevreme a troši ko upaljač.
@M
Nije bre poluautomatski, to ti je variomatic!!!
Originally posted by somi_kac
Calibra ima 0.29. Nacicu ti taj podatak.
c c c c.... Ne trudi se da trazis, oba podatka su tacna
Kada se Calibra pojavila imala je samo dve verzije, 2.0 8v i 2.0 16v. To znas sigurno. E sad, ova sa 8v motorom je imala koeficijent 0,26, a 0,29 koje ti spominjes je za 16v verziju. Razliku je pravio hladnjak.
Sto bi rekao Dzoni, "bespotrebno znanje"!
Inace, samo cekam da neko opet spomene tezinu...
Moze da bira, oce sitnu dvanaesticu ili 'ideal'...
Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment