A gde si ti video izgradjenu montaznu kucu podrum-prizemlje-sprat-potkrovlje kod nas ?
I imas li predstavu koliko u novcu kosta takva egzibicija ?
Prvo, argument nije o tome da li postoji kod NAS nego da li postoji UOPSTE, jer ako shvatam govoris da je takvo nesto nemoguce - ja kazem da je MOGUCE, da postoji i da se pravi.
Drugo, postoji i kod nas, mislim na takve izgradjene objekte.
Trece, imam savrseno dobru predstavu koliko to kosta u praksi. Znas li ti, ili nagadjas?
I podrum ispod, kod mene u gradicu oko 2000 takvih...
Materijale i sve ostalo birate sami. Na sajtu stoji da je kuca gotova 60 dana od pocetka gradnje po principu kljuc u ruke. Po nekim mojim zeljama, zidana od 204 kvadrata sa najkvalitetnijim stvarima od ponudjenih sa sajtu je izasla 65000 evra bez PDV-a.
Meni je montirana montažna kuća prošlog maja,ista ona kao u kvizu Slagalica.Šta da kažem,prezadovoljan.Oni su radili temelj,montažu(normalno),elektro i vodnu instalaciju.Struja je povezana za 5 sati(ja lično merio).Majstor iz Paraćina mi jetražio 50 evra po vodnom mestu,bilo ih je 7 plus materijal.Gazda Aca,vlasnik Bor prometa,mi je odmah kada smo pogađali kuću rekao da je jeftinije i bolje da Oni sve to odrade.Na kraju npr je napravljen dogovor za 300 evra sa materijalom,i to smo kupili vodo-materijal gde sam ja hteo i rekao.
Pojedini su me ubeđivali da ću za iste pare da uradim kuću-čvrste gradnje...ali kada je sve bačeno na papir,nije baš ispalo tako!!!!
Inače kuću grejem sa 4.5-5 metara drva.
Izvini ako isuvise zadirem u intimu, garantujem da nije spijunaza ali mozes da okacis nekoliko slika tvoje kuce, enterijer, exterijer...!?
Kada sam rekao 4.5-5 metara drva za grejanje,zna se našta sam mislio.Ono što je vrlo bitno,a trebao sam,je to nisam imao nikakve zajeb...je sa majstorima.Sve vreme sam samo gledao i pio ladno pivo.Momci koji su vršili montažu su ,normalno,iz Ivanjice,se nisu čuli.Nikakvedreke i vike i tipično srpskog psovanja nije bilo za sve vreme nontaže.
A slike ću staviti!
Mali off,ali moram da pitam-napišem.Dok sam ložio,zavisi od zime,ali nikada mi nije stizalo 5 tona kostolačkog uglja i 2-3 metra drva.I to sam grejao jednu sobu.I onda čujem-pročitam ovakvu tvrdnju.Kod mene se vatra nije gasila......Izolacija je bila solidna....Kako uspevate ljudi? Prebrinuo sam loženje i sad živim u stanu i drugi lože
Da vidis sada modu, Zelena, ali ona UBIJ me zelena... A najbolji je eksperiment jednog komsije sa mesanjem i pravljenjem boja na gradilistu. Mesali i zamesali njemu se svidelo. Problem nastao kada je zafalila 1 kanta... Mesali su i mesali i mesali i na kraju sareno ostalo
Boost, bez ljutnje, Mirko je svasta nesto pricao u zivotu, a ako je neko prisustvovao sednici vlade, mogao je da vidi kako i zasto se dobija nadimak Deda. Stoga, bas kao i mnogi drugi, nesto nisam sklon bas da poverujem u sve sto kaze. U istom clanku kaze i da je 90% krovova pokriveno, a ne bih se bas kladio da je tako
Comment