Montazna kuca: iskustva, za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Re: Montazna kuca: iskustva, za i protiv

Jeste da povrsina negovori nesto previse u ovom slucaju posto nemamo podatak debljine materijala, ali ako se uzme u obzir dati podatak da je ista debljina (koja je za dati primer) pada se na da je jedna stranica od 1m² 1000 $.

Svedska tehnologija je 10 puta jeftinija te odokativno ide na $100/m² .

Za cene izgradnje po sadasnjem principu izolacije je ova cena ispod cene koja vazi za sadasnji nacin gradnje u vecem delu EU zemalja gde recimo cena izgradnje spoljnog zida po sadasnjim standardima zida debljine 30cm izolacije iznosi oko $250/m².

Kao sto rekog ovo je u Svedskoj industiriji i od strane analiticara ekonomije vidjeno kao novi izvozni BOOM industrije. Sad je samo ostalo za sacekati da sve ovo krene.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Pa iskreno se nadam i prizeljkujem da tako bude! Ako to bude 100 eur/m², a da zamenjuje 30-40cm kamene vune to ce biti pun pogodak. Razmisljam o varijanti da bi se to moglo postaviti lako sa unutrasnje strane, prekriti necim poput knauf ploca, i usteda na energiji za grejanje bi bila znacajna. Takodje, razumem da bi to unapredilo i zvucnu izolaciju.

Comment

• shone190
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2004
        • 1877
        • Beograd
        • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by Uzelac
        Jok, ne cuju ni komsije ni ja.
        Zgrada je old school gradanja od cigle, godina proizvodnje 1962ga. Nema mnogo armature niti betona da prenosi vibracije
        I kod mene na Karaburmi odl school zgrada, klima na spratu iznad, potpuno druga strana zgrade, kad je ukljucena u stanu (mom) bruji da ne moze da se izdrzi

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Ima veze sto moja klima ima inverter, ali i dalje ne mogu da zamislim koliko je ta spoljna jedinica/gradnja losa pa da osecas vibracije kompresora sa druge strane, sprat iznad
          work in progress

Comment

• observer
            CBC Veteran
            • 06.10.2005
            • 196
            • Novi Sad
            • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Tema jeste malo starija iscitao sam je kompletno, zanima me da li je bilo nekih ozbiljnijih promena u tehnologiji u medjuvremenu?

Razmatram gradnju vikendice na F.Gori a jedina stvar koja me je pokolebala je prica o malom termickom kapacitetu montaznih kuca. U mom slucaju je to ozbiljna mana, ako ne i jedina (jugozapadna strana padine + ne podnosim toplotu + klima uredjaje ne volim a posebno glupo bih se osecao da moram da koristim klimu usred Fruske Gore).

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ja nisam stručnjak ali sam dosta čitao i pričao sa stručnjacima. Nije problem u montažnim kućama već u tehnologiji izolacije od gubitka toplote i protiv buke. Zidovi su dobri jer ne propuštaju toplotu napolje a ni zimoću unutra. Uslov je da prostor bude zatvoren. Ako leti otvoriš prozor po toplom vrmenu unutra je pakao očas posla. Sve funcioniše fino sa klimom jer su zidovi neutralni, barata se samo vazduhom. Zidovi nemaju termo masu i to je kraj priče.
              Mojakuća izdržava prvih bar mesec dana toplote a da je unutra normalna temperatura i tako pred zimu, mesec dana je toplo iako se ne greje. 30 kvadratnih metara u zidovima )
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• fantom
                CBC Senator
                • 24.06.2005
                • 218
                • Subotica
                • Fiat 500, StreetKa

Čuo sam da tipske montažne kuće u Ivanjici rade nekoliko radionica, a da od njih gotove panele i potrebne delove uzimaju druga firme koje grade montažne kuće i tako reći preprodaju ih i budu skuplje.
                Zna li neko ko su zaista proizvodjači tipskih ivanjičkih montažnih kuća?
                Zainteresovani smo za jednu kuću koja bi nam bila vikendica.
                Old school...

Comment

Working...
                X