Po propisima je onako kako je dranix naveo, s tim sto auto moze da bude u zemlji do 6 meseci, a u vecini slucajeva je u praksi kako su ostali naveli.
I svi koji se voze na strane table table, a imaju nasa dokumenta mogu lagano da nastradaju od prvoj saobracajca koji bude hteo da odradi sve prijave i prekrsaje kako treba.
Mene niko nikada nije pitao kad si dosao i koliko ostajete...
Od dokumenata im odma tutnem strani pasos, stranu licnu kartu, domacu lk, domacu dozvolu, ugovor, saobracajnu, z.karton.
Sto se tice saobracajaca, oni bi trebali da su upuceniji (obrazovaniji) od pozornika-prasinara i "mangupcica" iz intervente, i nikada mi nisu pravili problem na ovu temu, to sto udaraju harac za ostale stvari nije za ovu temu.
Znam da strana dozvola moze da se koristi u SCG max 6 meseci, sto se kontrolise pecatom u pasosu, a posle toga mora da se zameni za domacu.
A i prijavu kad mi pisu saobracajci, sve lepo navedu, stranu registraciju, SCG adresu, podatke iz domacih dokumenata...
Meni cova nije trazio nista od dokumenata samo mi napisa ceduljicu na 1500 dinara. Sta njega briga ko sam ja. Tako i treba. Platis i ides dalje. Cemu navlacenje. Korektno je bilo sto posto. Valjda smo prevazisli tzv. rutinske saobracajne kontrole osim nocu kad se pretresaju automobili.
da ne otvaram novu temu!
dobio sam hrvatski pasos u kojem pise mesto prebivaista novi sad!
sta mi je stvarno potrebno da bi vozio stranca a da me policija ne zeza i da li je to ispravno ili nije!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Ajd' jos jednom, valjda cete poceti da koristite opciju foruma TRAZI:
Po svim mogucima vazecim propisima ove zemlje, tj SRBIJE, savko MOZE da ima koliko god drzavljanstava zeli, ali na teritoriji Srbije vaze propisi Srbije.
Znaci da mozes da imas i pasos Hrvatske, SAD, Sijera Leonea.... i da u svima njima bude upisana bilo koja adresa prebivalista i opet si u OBAVEZI da vozis auto na nase table, a sve drugo je carinski prekrsaj koji moze dovesti i do trajnog oduzimanja automobila.
Od svega ovoga su izuzeti oni da BiH pasosima i to zbog Sporazuma o specijalnim vezam sa RS gde je naglaseno da su drzavljanstva ravnopravna, pa tako oni koji imaju nase i drzavljanstvo BiH mogu da se vozaju sa kojim god tablama hoce i da pokazuju bilo koje LK i pasose.
Ovo sve je By The Book, u praksi ima i drugih slucajeva (dintel), ali kao sto je pomenuto i u nekim drugim temama, pre ili kasnije ce i ovde poceti striktno da se primenjuju svi propisi, a dotle, kako se kome zalomi.
Uostalom, probaj da u Hrvatskoj ili Italiji uz njihova dokumenta mases nekim drugim pasosem i da ih ubedis da imas pravo da se tamo vozas sa nekim drugim tablama ( pod pretpostavkom da tamo i zivis).
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
sta mi je stvarno potrebno da bi vozio stranca a da me policija ne zeza i da li je to ispravno ili nije
da se iselis iz Srbije i promenis boravak u neku drugu zemlju.
moze Hrvatska ili neka treca, nebitno.
onda taj promenjeni boravak upises u putovnicu iliti pasos i kupis /registrujes auto u toj zemlji.
kada dodjes sa tim autom u Srbiju za tebe vaze pravila kao i za bilo kog stranca, mozes da vozis 180 dana auto bez uvoza, placas drumarine kao strano vozilo (jos ne zadugo), itd.
ispravno, tj legalno postavljeno prema vazecim (i dalje) zakonima Srbije.
brik! A ajde mi reci na primer evo situacija?! Treba da idem preko da dovezem liku auto?! Da li i kako i sta da uradim a da ne pogresim?!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
kada dodjes sa tim autom u Srbiju za tebe vaze pravila kao i za bilo kog stranca, mozes da vozis 180 dana auto bez uvoza, placas drumarine kao strano vozilo (jos ne zadugo), itd.
Ne vaze pravila kao i za svakog drugog stranca jer ima i nase drzavljanstvo i na teritorije Srbije je drzavljanin Srbije, a ne Hrvatske, Azerbejdzana ili bilo cega drugog.
To sto si napisao bi vazilo kada bi se odrekao drzavljanstva Srbije, ispisao iz drzavljanstva ili kada bi mu drzavljanstvo bilo oduzeto.
Originally posted by sri98
Po svim mogucim vazecim propisima ove zemlje, tj SRBIJE, savko MOZE da ima koliko god drzavljanstava zeli, ali na teritoriji Srbije vaze propisi Srbije.
znaci ako si nas drzavljanin na teritoriji Srbije ne mozes ostvarivati prava koje imaju strani drzavljani.
znaci ako si nas drzavljanin na teritoriji Srbije ne mozes ostvarivati prava koje imaju strani drzavljani.[quote:26rrpaol]
u pasosu pise hrvatski drzavljanin sa mestom prebivalista novi sad
[/quote:26rrpaol]
ja sam hteo da se prijavim u cg zbog auta...ali morash da budesh prijavljen na toj adresi min 5god....tako da mi je to propalo...a imam kucu dole i imam gde da budem prijavljen
znaci ako si nas drzavljanin na teritoriji Srbije ne mozes ostvarivati prava koje imaju strani drzavljani.
u pasosu pise hrvatski drzavljanin sa mestom prebivalista novi sad
Originally posted by sri98
Znaci da mozes da imas i pasos Hrvatske, SAD, Sijera Leonea.... i da u svima njima bude upisana bilo koja adresa prebivalista i opet si u OBAVEZI da vozis auto na nase table,
Ili, najprostije receno:
po svim propisima u Srbiji mozes biti samo srbin ( drzavljanin Srbije), a van granice Srbije je tvoja licna stvar da li ces biti hrvat, azerbejdzanac ili marsovac.
Znaci, ko ima nase drzavljanstvo i zivi ovde MORA da vozi auto na nase table, pa makar imao i 18 drugih pasosa
Comment