dvojno drzavljanstvo i voznja kola na strane table

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cantona
    CBC Član
    • 07.08.2005
    • 64
    • Vlasotince-Nis

mislim da ne treba. ljudi su sa bugarskim vozili na bugarske table. medjutim poznanik je imao ili cesko ili madjarsko i vozio je automobile sa raznim tablama(EU).
    ja od metalike slusam gansi,nirvanu,ofspring i pomalo sepulturu.

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Po nisu ljudi sa bugarskim pasosem voze kola bez problema na bugarske table.....sudeci prema tome, a i po nasim gastarbajterima, nema problema.

Comment

• manijac
        CBC Veteran
        • 30.03.2005
        • 109
        • Bor

Ja imam Italijansko i vozikao sam redovno na strane table.
        Mozes koliko hoces da se vozas nema nikakvih problema, ali moras da imas na auto vazece osiguranje te zemlje iz koje potice auto.
        E sad jedan mozda mali problem kako ces na sahovnicu u SCG to neznam zbog raznih reakcija ljidi iz prethodnog razdoblja.

Comment

• Ficoman
          CBC Veteran
          • 09.11.2005
          • 139
          • Beograd

Imam ja kolegu koji vozi vec dve godine kola na strane table a ima hrvatski pasos, nema nikakvih problema, kao sto je vec neko rekao treba da bude registrovan i osiguran. Taj moj kolega kupi auto registrovan i osiguran vozi ga dok registracija traje, kad istekne proda pa opet uzima drugi registrovan.
          Kako mi je on rekao u Italiji se kola registruju na dve godine misli da je to najbolje resenja.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ok! a na koju dovolu vozi ??????
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Kolko ja znam mozes najopustenije da vozis sa HR pasosem i nasom dozvolom!U svim zemljama EU se auto registruje na 2 godine !Znaci nema da brines!

I love my

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

fala lepo na odgovorima! znaci bice veselo kod mene
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

U svim zemljama EU se auto Ne registruje na dve godine. Ne znam koliko se isplati placati dazbine za auto u EU umesto u SCG. Cini mi se da auto mora i da izlazi iz zemlje. Nije bas tako glatko to sve. Ja u Belgiji normalno ne smem da vozim auto sa stranim tablama vise od tri meseca ako je moj. Mora se uvesti i prevesti. Bilo bi super kad bi to moglo. U tom slucaju bi me bas bilo briga da li ce me uslikati kamera ili zapisati pandur zbog pogresnog parkiranja.
                  Kad stranac ulazi u zemlju (SCG) mora da ima prijavu boravka da se zna kad je usao i kad izasao (da pokaze prijavu i odjavu pri izlasku). Zaustavi te pandur sa autom sa stranim tablama i ti mu pokazes sta? Strani pasos? I? Gde si se prijavio? Kada? Kad si usao? UVEK mozes da biras SAMO JEDNU vrstu dokumenata "domace" ili strane. Biraj. Nema od vasih teorija NISTA. Pa niko nije blesav. Da je tako svi bi se vozili na strane table umesto da placaju carinu ODUVEK kad bi se to moglo. Nema tu sada i pre. UVEK je bilo isto. Mislim, mozes da se vozis a sta ako ti zaplene auto? Kupis drugi?
                  Druga kombinacija za strance je da voze automobile sa privremenim tablama (zavisi od odobrene duzine boravka) a to su ipak domace table.
                  Ovde niko isto nista ne pita ali ako pitaju stranca onda je to KADA je dosao a to pise u pasosu u 99% slucajeva ako dolazi van EU. Krug je uvek zatvoren.

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Mozes da vozis na strane table...
                    Poznajem nekoliko ljudi koji tako voze bez problema vec duze vreme.
                    Ne znam detalje ali ima ljudi na forumu koji znaju...

Znam samo da moraju neki sitni papiri da se muljaju
                    Power of dreams !!!

Comment

• dintel011
                      CBC Senator XXL
                      • 12.03.2005
                      • 348
                      • Beograd, Vidikovac

Ja mislim da smo ovu temu doktorirali:
                      http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... ght=#66422

Ja sam ti ziv dokaz da moze, i to regularno.

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Pa moze po tri meseca i ako imas papire u stranoj drzavi ali mora da izlazi auto. To znaci da si "u prolazu" uvek. Mozda u sadasnjoj banana drzavi moze i nesto vise a siguran sam da panduri ne znaju sta se moze a sta ne zato i prolazi. Inace, no way. Ja sam iz kraja gde su mnogi u inostaranstvu i oduvek su pojedini koji su ziveli u SCG vise nego preko vozili strane table. Pa nisu valjda bili ludi da uvoze auto. Tada niko od tih ljudi jos nije ni bio dvojni drzavljanin pa se to radilo ladno. Najbitnije je bilo da budes vlasnik auta i polise stranog osiguranja i da auto izlazi tromesecno iz zemlje za sta nikada nije bilo dokaza jer niko nije ni stavljao pecate u pasos.
                        Ja samo kazem da na zapadu odmah znaju u cemu je fora i ne prolazi. Jedino ako dokazes da ne zivis u zemlji a kako kad moras da si prijavljen sa adresom. Covek ne moze da zivi "nigde".
                        Koristite kad su vlasti glupe pa od svih papira traze samo polisu osiguranja koju moze da napise i moja baba a nema nikave sanse da se jednostavno proveri. Ustvari, i ne moze drugacije. Ni izmedju zemalja EU nije bolja veza pa se radi svasta sivo. Secam se da sam letos sretao na autoputu kroz Madjarsku italijanske table vise nego u bilo gde.Ko su ti ljudi? Italijani? Ha. Krenuli na odmor pa svi sami i prazni Idi begaj. U severnoj Vojvodini sve sami Beclije. Ako su to sve to Cigani kao sto je pre bili onda ih u Becu ima vise nego Austrijanaca. Salim se malo ali je to bio utisak a sta to znaci vi koji tamo zivite znate bolje od mene.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Po propisima je onako kako je dranix naveo, s tim sto auto moze da bude u zemlji do 6 meseci, a u vecini slucajeva je u praksi kako su ostali naveli.

I svi koji se voze na strane table table, a imaju nasa dokumenta mogu lagano da nastradaju od prvoj saobracajca koji bude hteo da odradi sve prijave i prekrsaje kako treba.
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Koje su posledice?
                            Power of dreams !!!

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

To je carinski prekrsaj, a onda ide solidna novacana kazna uz oduzimanje vozila do kraja postupka (koji traje kao i ostali), pa sve do trajnog oduzimanja vozila.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

Jos jedna stvar, ako imas 2 vozacke dozvole, nemoj da to panduri saznaju ili vide....zato sam cuo da su jednom decku pisali krivicnu prijavu zato sto to nije prijavio, i vratio jednu dozvolu.

Comment

Working...
                                X