Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darth Nihilus
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 417
    • Srbija, Paracin

Imao sam vožnju, od Monfalcona, Italija, preko Austrije, Mađarske i na kraju naša lepa Srbija. Zaustavili me Mađari, zbog brze vožnje, prošo sa opomenom, a kod nas do Paraćina 6 PUTA! Šta bre njega briga gde sam bio, šta sam radio...? Nikakav prekršaj nisam napravio, hteo da pregazim krelca koji stoji na POLA leve trake na auto putu i maše li maše. Kakva rutinska kontrola? Zašto? U ovoj zemlji si sumnjiv samim tim što još nisi iz nje otišao .
    Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

kupite yuga pa necete da budete sumljivi ko vam kriv
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by TETAK
        Umalo da zaboravim ono "keženje" na policajca može lako da se podvede pod "omalovažavanje službenog lica" pa da pored vaspitnog rada na terenu popijete i prijavu!
        Mene gospodjica ili gospodja (mada bi me čudilo da je udata) pita kako se zovem i pošto me je prethodno iznervirala arogantnim nastupom, ja kažem Marko, Kraljvić Marko. Odrape mi 50.000 dinara kazne zbog nesaradnje sa dotičnom (nek joj mama saradjuje) i posle žalbe utvrde da
        sam bio do sada fini i dobar i smanje na 30.000 dinara.
        Te ovim putom JMI.
        Šta bi bilo da sam je šutno?

Šta sam teo reći, jednostavno je iskoristila svoj položaj da me nauči "pameti" Znaš kad će to biti, kad na qjurcu rodi nokat.
        Isto tako radi i većina policajaca po saobraćaju, već sam pisao kako me je zaustavio sa jedne strane ulice pa u povratku posle 5 minuta sa druge strane ulice i ja izadjem nasmejan i uopšte dobro raspoložen. Stoka uobrazi da se mejem njemu i po tom tetkovom mi reče "ko se zadnji smeje najsladje se smeje i napiše mi prijavu da sam prošao kroz crveno a nisam i to sa sve svedokom koga odvedem kod sudije. Sudija isto čipka uredno pozuva ja se uredno pojavim na suočenje onaj peder uredno ne dolazi, i tako ejdno pet puta. Na karaju ja tražim da uhapse i privedu ***** na suočenej a ona kaže bio ej juče i dao je izjavu i to je kao suočenje. U izjavi on se sad posle 7 meseci seća kako su mu vozači ablendovli i upozoravali ga da idem na crveno. Govnar nedebani.
        Isterao sam ga posle nekoliko meseci iz dvorišta kad je došao da snimi neki slupan auto. Pederčina homoseksualna.

Sledeći je bio neki mlad majmun koji me je po najvećoj kišurini zaustavio da mi uradi neki pregled, ali pazi, kiša lije da i pored kabanice ništa ne vidi. Kaže čoban da povučem ručnu i da ubacim u prvu, dam jak gas i krenem, ja kažem neću jer sam nek idan pre toga menjao set kvačila, ista priča ajd na vanredni. Tamo su plakali pola sata i pokušavali da nadju šta bi našli i na kraju su našli da je oštećena karoserija gde je sin opalio zapregu i nije bio kriv a ima i zapisnik. Nezgoda od pre dva dana.
        Naravno platio sam vanredni i zakasnio za taj dan da uplatim operaciju za ženu.
        Rekao sam mu da ću ja popraviti kola i da će to nekad biti kola ali on nikad neće biti čovek. Svi su mudro gledali u patos i klimali glavom. Pederi na tehničkom koji mi je na 300 metara od kuće su radil isv ne bi li našli nešto da bi se udvorili panduru. Mogli su da duvaju i kao zadnji argument daj sondu, e to bato ide na gas, mož da ****š lušu.

I tako....
        Uglavnom kad god sam bio nadrndan sa razlogom ili ne uvek su me odrapili, znači nikad nisu propustili priliku i kao nekad ranije u edukativne svrhe dali upozorenje ili nauk da ne sereš drugi put.
        Kad sam bio uračunljiv, uvećini slučajeva sam prošao dobro,ima izuzetaka ali malo.

Imam dosta prijatelja ili poznanika koji su panduri neki su mnogo dobri profesionalci i ljudi. Ima i šljama kojima uvek kažem da su šljam makar to koštalo 30000 dinara sa popustom.
        Nažalost, šljama je mnogo više.
        Pa bi ja Tetku predložio prvo da stave kamere oko Supova, naročito našeg novosadskog gde ima dve lepe bele linije i malo koji pandur ih poštuje kad ulazi ili izlazi iz garaže. I slične smicalice tipa skrivena kamera pa kad narod vidi da se glava čisti od repa i on će se disciplinovati.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

ja kažem Marko, Kraljvić Marko.

A ja kažem da su te "uradili" zbog pogrešno napisanog prezimena, a mislim da su zaboravili da te kazne i zbog ne posedovanja l.k. ali i zbog vožnje u alko stanju(piješ vino iz legena).Pretpostavka je da si istovremeno bio naoružan i šestopercem a to je već krivično delo.

Šalu na stranu većina policajaca uglavnom ispoštuje korektno ponašanje gradjana i prolazi se sa upozorenjem.
          Ovo savetujem svim drugovima a u njih računam i vas ovdašnje!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Bebac
            CBC Član
            • 27.05.2006
            • 35

Posto vidim da ovde na forumu ima ljudi iz plavog tima ,moram da iskoristim priliku da postavim jedno pitanje ali krajnje ozbiljno (zelim reci bez namere da nekog zezam ili se pravim pametan) , naime prilikom xyz zaustavljanja i legitimisanja/pregledanja i sl. uzajamnog gubljenja vremena , uvodno pitanje ,a i ono koje me je najvise nerviralo je MOMAK , DA LI SI IKADA BIO PRIVODJEN/OSUDJIVAN ,e sad ozbiljno sta to policiji znaci ?npr. ubio sam 5-oro ljudi odlezao koliko sam vec odlezao i sada sam oduzio dug prema drzavi .( da sam kojim slucajem pobegao iz zatvora da li bih im uopste stao? pa mislim da NE), a nAJludje mi je kad kazu posle odgovora NE NISAM OSUDJIVAN/PRIVODJEN, nesto u fazonu OK SAD CEMO MI TO LEPO DA PROVERIMO i sada kao cekamo svi u 3h a.m. na -15 napolju sa sve devojkama i recimo da sam slagao KAKVE TO VEZE IMA SA BILO CIME NA OVOM SVETU(naravno ako nisam u tom trenutku napravio neki prekrsaj i ako sam stvarno drzavi odsluzio sve dugove)? Moje pitanje je takodje pored toga sta im to znaci , zasto nisu u fazonu DOBRO VECE ,OVO JE RUTINSKA KONTROLA/ZAUSTAVLJAMO VAS ZBOG KRSENJA SAOBRACAJNIH PROPISA/HILJADU DRUGIH STVARI(cisto da znam za cije babe zdravlje me zaustavljaju) , unapred hvala na odgovoru (ali samo ako je nesto sto ima veze sa nekom logikom normalnog rasudjivanja) pozz!

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Da i ono pitanje gde radis.Inace svako ko je osudjivan i odlezao je svoje oduzio je svoj dug prema drzavi tako da je potpuno cist pred zakonom

Comment

• dintel011
                CBC Senator XXL
                • 12.03.2005
                • 348
                • Beograd, Vidikovac

Meni je najgluplje pitanje "imate li nesto od oruzija ili narkotika", pa i da imam ne bi ti rekao.

Svi su nesto revnosni i posteni a van radnog vremena rade na vratima zna se kojih klubova po Bg, a ima i onih sto sve sa znackom,uniformom i sluzbenim pistoljem krenu u razbojnistvo posle smene - ekipa iz stanice sa vracara i rakovice.

Comment

• Dragan
                  CBC Veteran
                  • 18.09.2005
                  • 184
                  • U blizini Novog Sada

A sto se tice ometanja OSL, nalete dvojica OSL (sa zavrsenim kursom) na mog kolegu i pocne drkanje (uz njihovo drsko i bahato ponasanje), dok njemu nije pukao film, jednog je olesio da je zavrsio u bolnici, drugi je uspeo da "pobegne". Dobio je 6 meseci uslovno, nije trebao da ga tuce, kako ce ovaj da prodje na disciplinskoj ce vidimo...
                  Ja opet ponavljam ovaj citat, ali uzmite recimo da ste vi bili jedan od ova dva policajca, pa prosli kao sto pise,kako bi se ponasali dalje.Da li bi svaki vozac zaustavljen u 2h nocu prvo bio potencijalni problem, ili bi ga lezerno kontrolisali.E sad necu da ulazim u to, da je iskljucivo policija zasluzna za svoju"omiljenost" medj narodom, jer jedan bahati policajac zasere ono shto urade 100 postenih i savesnih.Mada opet ponavljam, ja licno nikad nisam imao problema sa saobracajnom policijom.
                  Za onu drugu policiju, to je druga prica.

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by dintel011
                    Meni je najgluplje pitanje "imate li nesto od oruzija ili narkotika", pa i da imam ne bi ti rekao.
                    Jednom prilikom na granicnom prelazu, izlazio sam iz Svajcarske u Nemacku, Nemacki carinik po uvidu u pasoš pita, imam li nesto od narkotika ili oruzija. Blago sam se nasmejao, a meni auto prepun stvari, zadnja sedista su bila puna prtljaga. Da li na moj osmeh ili regularno zbog provere rekao mi je da parkiram sa strane sto sam ja i uradio. Proslo je par minuta, vratio mi je pasos i poželeo srećan put.
                    Hoću da kažem, iako neka pitanja zvuče da kažem debilno, ako ih postavis 50 puta u toku radnog vremena ona dobijaju smisao. Prosto, na osnovu toga kako ljudi reaguju. Da li ste pili, Imate li šta da prijavite, Jeste li osudjivani... itd.
                    Neko je jednom rekao, ne postoje glupa pitanja, nego glupi odgovori.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dfast
                      Svaki posao ima svoje specificnosti, a sva ta pitanja su specificna za policiju i dovode do rezultata.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Bebac
                        CBC Član
                        • 27.05.2006
                        • 35

Originally posted by dfast
                        Hoću da kažem, iako neka pitanja zvuče da kažem debilno, ako ih postavis 50 puta u toku radnog vremena ona dobijaju smisao. Prosto, na osnovu toga kako ljudi reaguju. Da li ste pili, Imate li šta da prijavite, Jeste li osudjivani... itd.
                        Pazi ima neke istine u ovome sto si napisao , ali ima istine i u tome da ce 50 razlicitih ljudi odreagovati mozda na 50 razlicitih nacina, jer sto kaze jedan moj drugar koji ima clana porodice u mup-u SLUSAO SAM I JEDNU I DRUGU STRANU I NJIMA (policiji) TA PITANJA KOJA POSTAVLJAJU DELUJU SASVIM NORMALNO,tako da je poenta da ono sto je za tebe pitanje na mestu za mene mozda nije (zbog toga sam i hteo da cujem da li ta pitanja zaista sluze necemu ili je to fazon DOSADNO MI BRE SINE JA OVDE MORAM DA STOJIM 8 SATI DA ZAUSTAVLJAM NEKA KOLA I DA PISEM LJUDIMA KAZNE), ali mislim da bi vecina losih iskustava i na jednoj i na drugoj strani nestala upravo sa upoznavanjem gradjana sa ovlascenjima policije(i naravno obavezama prema njima) i sa druge strane sa ispravnim pristupom poslu a to je ono sto sam malopre napisao znaci dobro vece(ili vec koje je doba dana) zaustavljamo vas zbog toga i toga molim vase isprave , pa onda sve ostalo... i svi srecni i svi zadovoljni

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Bebac
                          ali mislim da bi vecina losih iskustava i na jednoj i na drugoj strani nestala upravo sa upoznavanjem gradjana sa ovlascenjima policije (i naravno obavezama prema njima) i sa druge strane sa ispravnim pristupom poslu a to je ono sto sam malopre napisao znaci dobro vece (ili vec koje je doba dana) zaustavljamo vas zbog toga i toga molim vase isprave , pa onda sve ostalo... i svi srecni i svi zadovoljni
                          Ovo si lepo smislio, smatram da si u pravu samo sto bi za prvi deo vezan za edukaciju naroda sve to trebala da odluci i osmisli vlada, a drugi deo vezan za nacin ophodjenja (dobar dan i sl) odavno postoji kao pravilnik ponasanja u MUP
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• alt+64
                            CBC Senator XXL
                            • 27.02.2006
                            • 571
                            • bgd

Originally posted by Bebac
                            ali mislim da bi vecina losih iskustava i na jednoj i na drugoj strani nestala upravo sa upoznavanjem gradjana sa ovlascenjima policije

nestala bi upoznavanjem policije sa ovlascenjima policije

Comment

• Bebac
                              CBC Član
                              • 27.05.2006
                              • 35

Ova ti je dobra

Edit 006: Necitiraj nikad post direktno iznad ako odgovaras na njega!

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by 206
                                Originally posted by TETAK
                                E za ovo mi treba naredba istražnog sudije!Slično je i sa vozilima ali i sa stambenim o ostalim prostorima pa i poslovnim prostorijama.
                                Sto ti od pocetka i govorim. Da mi udjes u auto ne smes nista vise nego sto smes u stan.

Originally posted by Dragan
                                Da ne ispadne sad da volim policiju i da je zato branim, ali moj neki zakljucak je da ako si korektan , (da ne kazem ljubazan) i ne trazis djavola(ne kur..s se)mozes proci jako dobro
                                Drugim recima, savij kicnu do poda i vici "da gospodine" dok ovlascenom licu ne dosadi i pusti te, jer to je izgleda upravo ono sto policija od tebe ocekuje (cast izuzecima) jer je VLAST, a sila boga ne moli, tako da...
                                ti vi kao Svedsku demokratiju na Balkanu, molicu vas sachekati "trenutak"

Vidish, ja nemam uopste tih problema o kojima diskutujete, kod nas, stanem, platim i pitam koliko, onako jos dok se prozor otvara , ak sam kriv kriv sam , nisam iznad zakona i nezelim da budem.

Cist primer, pre neki dan, zaustavljaju me, krenem na izlaz iz jedne rampe oko naselja gde sam radio (blok zgrada) da se neprovlacim autom kroz naselje, izadjem iz naselja, okolo da udjem na drugi ulazm na drugu rampu, stop.

Zaustavljaju me i kazna sto nemam pojas, (imam oko 100m od rampe do rampe. Nista kazem, koliko?
                                60?

Kazem im, ok, steta, sad cu morati da zakoljem opstinu za ovu lovu ektra, bolje da oni plate nego ja, ja vas ionako placam od poreza , na fakturu odma sat extra i svima lepo

Sta mislite koja je reakcija Sveda bila?

Vrati mi dozvolu i kaze, vozi i nadureno, ko malo dete mi okrenu ledja

PS: da mi zavire u auto smeju, da mi kazu da otvorim gepek da povrshno pogledaju smeju, POD USLOVOM da su me pratili kao SUMNJIVOG i ZAUSTAVILI. I pored toga nemaju pravo bez sudske dozvole da preturaju po autu, dakle, nesmeju da dotaknu nista , samo optichki.

Kad se budu ovlashcenja raspodelila u policiji, ko sta sme da radi a ko ne, tek tada ce poceti i taj aparat dole da bude demokratizovan, ovako jos uvek vuche neke staljinistichke tragove
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X