Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Najveći deo gradjana nikad ne dodje u situacije o kojima mi diskutujemo.Medjutim ukoliko neko voli da glumi opasnog tipa, pa se trudi da tako izgleda ili se ponaša, pa još to izvodi u gluvo doba noći ima sve šanse da sve to doživi....Ko voli(a verovatno ih ima) neka izvoli.
    Uvek ponavljam da je najbolje u takvim situacijama saradjivati.Tako se najbolje i najbrže rešava bilo kakva situacija sa organima reda!Naravno uz sebe treba uvek imati dokumenta, što je na kraju krajeva i obaveza gradjana.
    Zaboravite recepte iz USA filmova!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Vecina sa foruma sigurno dolazi u takve situacije, vidis prosek godista na forumu (znaci da vecina ostaje do kasno na ulici pa su samim tim i sumljivi).
      A i vecina je zaludjena sredjivanjem automobilia, brzom voznjom pa eto jos jednog razloga da češće budemo cimani.
      Pre neko vece oko jedan izadjem sa drugarom do njegovih kola da uzmem neki cd i dolazi ta interventa. Naravno stizu punim gasom staju uz skripu guma i istrcavaju iz pajera maltene u pokretu sa automatima u rukama.Nista dobro vece i ostalo nego odma vika dreka tipa sta radite tu, ko ste, sta ste sto ste... izvadi sve iz dzepova i tako to. Jedan se rastrcao po parkingu i obliznjem zbunju kao trazi nesto lampom, kao da smo malopre pucali na nekog ili da krademo.Totalno se uziveli u ulogu velikog hapsenja.
      Iscimali su nas bez ikakvog razloga i povoda i to maltene ispred kuce, samo zato sto smo na ulici kasno. Mislim da se takve stvari bas ne desavaju tek tako na zapadu da moze da te cima ko kako hoce, jedini uslov je da je ovlasceno lice.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Originally posted by r1cer
        Imam pitanje za gospodu ovlašćena lica. Na kakva sam ja pitanja dužan odgovaram OSL-ovima i koji zakon kršim ako ih ne odgovaram. Pod tim mislim na pitanja tipa gde radiš/studiraš, šta ti rade roditelji, gde si krenuo, gde si bio itd.
        Za ovo postoji vrlo jednostavno resenje, u zavisnosti od situacije (koja kola u tom trenutku vozis, sta si napravio,...)dajes drugaciji odgovor...

Ja sam bio od izdrzava me zena, preko studenta i radnika crnca, do vlasnika privatne firme... (u sustini sve to i jesam bio u odredjenim delovima svog zivota, ali sam i koristio kasnije prema potrebi)

Jako su alergicni kad im u najnovijem BMW-u kazes da nemas 1000 din ili da si student po zanimanju, bolje im kazi momci dodjite sutra do mene u firmu, ja se bavim "tim i tim" pa cemo uciniti neku cenu za vas, a sad neka manja kazna da se plati...

Ovo je takodje vezano za temu, da li su ovde prisutni drugovi uclanjeni u sindikat i sta misle o zahtevima?
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Ja skoro uvek govorim da radim u bolnici skoli ili opstini,a par puta sam se "ovlascenima" obracao sa kolega

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Sve to lepo izgleda na papiru u raznim pravilnicima kako treba policajac da se ponasa i ophodi prema licima koje zaustavlja iz nebitno kojih razloga.
            Ja sam u praksi bio ljubazno zaustavljen uglavnom samo od strane saobracajaca, od pozornika onako, a najgori su tzv interventna i oni sa kombijima sto cekaju u zasedi. Znam ja da oni rade svoj posao, kontrolisu RUTINSKI gradjane i sprecavaju kriminal, ali izgleda da bi im trebalo uvesti malo dodatnih casova, da se malo nauce bontonu.
            Ja stvarno nerazumem cemu ta gluma i sve u fazonu "najaci smo, ne moze nam niko nista", bahato rovarenje po gepeku i kaseti, dizanju sedista i nakraju vidno razocarenje sto nije pronadjeno nista nelegalno.

Opet ima i ljubaznih ljudi u interventnoj, ili sam ja nazalos samo jednom naleteo na ekipu normalnih ljudi kojima nije bilo tesko da kazu dobro vece, da pitaju sve one iste stvari koje pitaju i njihove neljubazne kolege i da na kraju ljubazno pozdrave sto im zakon i nalaze.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako mislite da ne postupaju u skaldu sa zakonom i hoce da vam iscede koji dinar ili da vas maltretiraju, vi uvek kod sebe drzite obelezeni novac pa im dajte, a onda ih prijavite, pa sta im Bog da. Sami ste krivi, jer ste ponasanjem dozvolili da se osile. Ja licno uniformu ne volim,iako sam dugo bio vezan za njih, ali obozavam da i oni cvile pred nekim visim u hijerarhiji!!!!

Ne da sam se toga nagledao, nego sam jos uzivao!!!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Ja lično nisam, niti sam ikad bio organizovan bilo po partijskom ili sindikalnom osnovu.Ne znam samo kako da se odredim u vezi sa članstvom na CB forumu!
                Zahtevi policije su opravdani u smislu da nam već treću godinu ne koriguju plate a inflacija radi li radi!
                Što je najgore svi su nešto u tripu da policija ima neke plate a one su da budem iskren blagi užas pogotovo ako se uzme u obzir da tu ima jako mnogo fakultetski obrazovanih ljudi, koji opet svakodnevno rizikuju puno za male pare, radeći u najgorim uslovima isključivo sa šljamom.
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Pa dobro Tetak uvek se moze raditi nesto drugo,evo recimo ti predji na akumulatore

Comment

• HotDog
                    CBC Senator XXL
                    • 06.05.2005
                    • 965
                    • BSG 75 (011)

Morao sam ovo da napishem, mada nema potpuno veze sa temom: A sta mislite o, i kako se boriti protiv sledecih situacija: Krenes na odmor iz Bg, stignes do Bajine Baste, izadjes lepo iz kola da proteglis noge i osvezis se u kaficu, izvedes i pse, na povodcima. Deo drustva sedne u kafic, dok nas par stoji pored kafica i drzi pse, iako je bila bashta kafica u pitanju nismo ih uvodili, ostali su znaci pored. Znaci sedeli i dahtali u hladovini, nista vise. Dva musavca tabanasha prilaze, dobar dan, sve najkulturnije, mozemo da vidimo licne karte, moze, zasto ne moze, ipak licimo na krimose (imali smo onaj najporodicniji izgled koji moze da postoji, sa sve shorcevima i slamnatim sheshirima). Da napomenem da su u kaficu uglavnom celavci sa izglancanim kolima i njihove plavusanke-konkubine. Da ne duzim, imaju li psi papire o vakcinaciji? Imaju, izvolite..aha, dobro, sve je u redu, hvala, dovidjenja.
                    I nastavimo put. I dodjes u BG, i stize ti posle par meseci poziv od sudije za prekrsaje zbog "nepropisnog vodjenja dva psa koja su dana tog i tog na mestu tom i tom izazvala nered preplasivsi pri tome sve goste kafica" !!!
                    Znaci, smeskanje na finjaka, a posle ti ga jos finije zavuce I kako sad ti da znas posle intervjua sa patrolom, vozio auto ne vozio, kako ces u stvari da prodjes? Sigurno neces da ih pitas "Ej, a hocete li nesto naknadno da mi nakarikate?"

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by TETAK
                      pogotovo ako se uzme u obzir da tu ima jako mnogo fakultetski obrazovanih ljudi, koji opet svakodnevno rizikuju puno za male pare, radeći u najgorim uslovima isključivo sa šljamom.
                      Sto bi BRABUS u nekoj drugoj temi rekao, ko je zavrsio skolu i mnogo i odgovorno radi, taj dobro i zaradjuje.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Ja nikada ne uproscujem stvari do te mere....nikada nisam rekao skola+odgovornost=velike pare, pogotovo zato sto sam se dobar deo zivota sto u porodici. sto u blizoj okolini uveravao da to nije uvek tako.

Neznam sto me prozivas....s obzirom da mi i keva i cale primaju iz budzeta od kad su se zaposlili, znam kolko to moze da bude "odgovarajuce" onom sto radis i kakvu odgovornost nosis.

Uostalom, evo sta sam napisao

Sta ste se uhvatili za "tatine sinove", ima i drugih ljudi koji mukotrpno rade i imaju veliku odgovornost, pa shodno tome zaradjuju dobre pare. Ovi prvi ce svoju bahatost debelo da plate, ako ne kroz kazne, onda na neki drugi nacin.

IMA LJUDI nije bas isto kao i SVI LJUDI

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Ma samo mi dobro doslo da kazem da ima i drugih ljudi koji mukotrpno rade i imaju veliku odgovornost i shodno tome NE zaradjuju dobre pare.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by TETAK
                            Ja lično nisam, niti sam ikad bio organizovan bilo po partijskom ili sindikalnom osnovu.Ne znam samo kako da se odredim u vezi sa članstvom na CB forumu!
                            Zahtevi policije su opravdani u smislu da nam već treću godinu ne koriguju plate a inflacija radi li radi!
                            Što je najgore svi su nešto u tripu da policija ima neke plate a one su da budem iskren blagi užas pogotovo ako se uzme u obzir da tu ima jako mnogo fakultetski obrazovanih ljudi, koji opet svakodnevno rizikuju puno za male pare, radeći u najgorim uslovima isključivo sa šljamom.
                            Ja nisam cuo da se mnogo ne dize frka oko same plate, vise bole dnevnice, nocnice , utakmice i ostalo..., a cinjenica da oni koji nisu u sindikatu nece dobiti pare iz tuzbe/zahteva, i kako komentarises zahtev da plata policajca u BG NS NI bude veca nego ostalim...
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Vrlo jednostavno:

Pomenuo si npr. utakmice.

Koliko utakmica visokog rizika (par desetina 000 ljudi, tuce) se odigra godisnje u BG, NS i NI, a koliko u Jagodini, Babusnici, Vranju, ili Backom Bregu?

Koliko raznoraznih stranih delegacija (na koje je uvek moguce izvrsiti atentat npr) godisnje posecuje BG, NS i NI, a koliko istih posecuje Jagodinu, Babusnicu.....

Da li se u (bas sam dosadan) u Jagodini, Babusnici.... medjusobno poznaju "skoro svi" mestani i da li skoro svi sve znaju sve o svakome i da li je to moguce u BG, NS i NI?

Nisu ti zahtevi bez razloga tako formulisani

BTW
                              Dnevnice i "nocnice" se isplacuju samo kada je neko na sluzbenom putu (zadatku) van teritorije svoga grada u trajanju duzem od 12 casova.

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ma samo mi dobro doslo da kazem da ima i drugih ljudi koji mukotrpno rade i imaju veliku odgovornost i shodno tome NE zaradjuju dobre pare.
                                jeste, ali rade u drzavnoj sluzbi.
                                ko juri dobre pare taj ne razmislja na drzavnu sluzbu, akoje tako u svetu logicno je i kod nas da je isto.

mozda nije fer, ali je prosto tako.

ali, drzavna sluzba donosi i dodatni set privilegija (plate u drugim oblicima) pa ima svoje pristalice i druge prednosti.

tesko da mogu i jare (privilegije) i pare istovremeno...

i to nije samo za policijsku sluzbu specificno, takvo je i obrazovanje npr.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X