Kucni ljubimci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Labrador je lovački i zaista ne bi smeo da trči. Ok, znam labradore koji prelaze XX kilometara u lovu, oni u tome uživaju, ali tamo se ne trči, osim kod aporta. Generalno, sve osim plivanja je za njih napor. Ja mogu pešaka da obiđem Adu bez ikakvih problema, ali zbog Tajpera moram da pravim makar 2 pauze . A ako stanem da popričam sa nekim, on se izvrne na zemlju i malo ne zaspi

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Ne mogu da verujem da su toliko kilavi (bez uvrede) u kakvoj ti je formi pas i dal ga redovno setas. Fora u setnji je sto on ustvari sve vreme trci tamo vamo pa predje jako puno dok kad kaska za tobom moze da trci ceo dan.

Comment

• Superbird
        CBC Senator XXL
        • 06.02.2006
        • 384
        • Sabac ---> Novi Sad
        • Audi 100 Typ 43

@Bane R: Mislim da si pomesao nesto... Svi lovacki kerovi moraju da trce, naravno pticari daleko manje od gonica, ali ipak moraju. Trk pri aportu je najmanje bitan, stavise nevazan, jer je tad zivuljka vec mrtva.
        Razlika je u tome sto pticari (u koje spada i labrador) trckaraju desetak metara ispred lovca i spartaju levo-desno, a gonici idu ispred po 100 i vise metara, sto je i logicno, jer oni zeca mogu (i treba) da nateraju na lovca, a pticari fazana ne mogu nikako

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

E sad baš da labrador retriver spada u ptičare, nisam baš siguran. Ne sporim da imaju približnu genetiku, ali prosto, ptičari su 7. fci grupa, retriveri 8. fci grupa.

Izgleda da se mi ne razumemo šta pričamo. Ja nigde nisam napisao da labrador ne može da trči. Prosto pričam, odnosno prenosim informacije, da njihova konstitucija nije predviđena za džoging sa ljudima ili bilo kakvu sličnu namenu. Nedaj bože istrčavanje sa biciklom, to ni slučajno.

Ne terajte pse preko prirordnih granica. Da, labrador može da sprinta ko blesav po aport ili da pređe 20-30km u lovu, ali ne može da aportira ceo dan i ne može ide u lov svaki dan!

Moj pas je u sasvim pristojnoj formi, hvala na pitanju, jer posle jednočasovnog neprestanog plivanja i dalje ga jedva od vode odvojim, jer ja ne mogu više, dobijem žuljeve od neke flaše koju mu bacam ili tako nešto slično.

Labradori među psima je kao vaterpolista među ljudima. Pošalji Šapića da trči 10km i povrediće se, ali zato u bazenu može da radi šta hoćeš, kolko hoćeš.

Ima tu i još jedan momenat. Nisu svi labradori u svim zemljama/odgajivačnicama isti. Negde zaista izgledaju kao ptičari i ne sporim da je njihova vitalnost u lovu veća, ali ako hoću psa kao ptičara, uzeću ptičara. Labradori kod nas i generalno svi lepi labradori na svetu su izrazito krupni. Mešaju ih i sa njufoima i šta li već i cela je poenta imati širokog u grudima i leđima i glavatog labraora. Labrador takve konstitucije nije za bespotrebno neprirodno trčanje, jer prosto ta velika masa, na te male nožice ne ide.

Comment

• whitegsi
            CBC Početnik
            • 02.08.2007
            • 3
            • Dorcol

Izgleda da su psi computer geek-ova kilavi koliko i njihovi vlasnici

Imam dva pticara koja koristim za lov i jednog terijera mesanca koji me prati 2x nedeljno kad vozim bajs ~10km. Sanse nema da stane a ukoliko ja stanem da odmorim on nastavlja da trckara okolo i raskopava misje rupe.

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Ajd da kazem da ne poznajem labradore koliko rotove. Ali, posto se koristi i u lovu, i kao sluzbeni pas, sigurno je da mu prija i da je potrebno da se dosta krece, pa da i bude u pristojnoj formi.
              Svako preterivanje nije dobro, pogotovo na visim temperaturama. Takodje, dok pas ne sazri, recimo dok ne napuni godinu dana, svako istrcavnje uz biciklu i sl. moze jako da steti i da ima poguban efekat na sape, ligamente itd.

Dok sam se malo takmicio sa rotom, pred svaku izlozbu sam gledao da bude u dobroj formi, znaci istrcavanje uz biciklu je bilo obavezno, takodje i bacanje loptice uz brdo - kratke relacije. Ali opet, to je bio rot, kome je u opisu posla da bude u kondiciji.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Seter, a ti biraj engelski, irski ili gordon.
                U zavisnosti od legla ima ih u svim velecinima, a skoro i u svim bojama...

Doduse sad nam stan uvesaljava jedan mesanac zenskog (s)pola koja trci kao muva bez glave, a isto tako i skace.
                Ponekad pomislim da nije u stanju da se umori...

Comment

• karazoki
                  CBC Veteran
                  • 25.08.2005
                  • 157
                  • Krusevac

Ma bre uzmi civavu nema sta da se brines malo trosi ,laka za odrzavanje , mozes sa sobom da je nosis na trcanje,a i mama moze lako da izadje na kraj sa njom. ...

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Ajde da pitam nešto.
                    Koji pas je najpogodniji za držanje u stanu?

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Hehe vecito pitanje...Ono moje cudo je sa nama u stanu i sasvim lepo se navikla sad i nema frke uopste

U principu da bude kratka dlaka, da ne smrdi, da ne bude mnogo velik itd.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Vidis, imam suprotno misljenje.
                        Sada imam kuce sa kratkom dlakom i hocu da izludim. Dok sam imao engleskog setera, samo bih rukom otreso sve dlake sa sebe, a sada moram da se timarim dok ih sve poskidam. Jos se ova mala linja jedno dva puta vise od setera.

Seter je bio srednjeg rasta i nisam imao problema sa njim zbog velicine, osim kada se svadjamo oko jastuka , zato sada ovu malo samo izbacim

Comment

• madic
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 844
                          • Beograd

Problem je u tome što često nisam kući pa me interesuje jel bi smeo uopšte da ostavim psa samog?

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Zaboravi onda na ljubimca, pogotovo psa.
                            Na njega moras da pazis kao na malo dete, pogtovo na pocetku, a kasnije si samo sebe istrenirao, ne njega.

Milion puta sam morao da se vracam kuci da setam psa ili da ga nahranim, jer nije imao ko drugi.

Comment

• madic
                              CBC Senator XXL
                              • 07.10.2007
                              • 844
                              • Beograd

Jbg razmišljam se već duže vreme da uzem neku životinjicu i u principu najradije bi psa ali znam i sam da nemam uslove...
                              Možda nešto malo što živi u kavezu

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Da se ja opet malo javim. Na kraju, posle svega i svacega, na plemenskom savezu je (racionalno) odluceno da potrazimo Westie-a. Zamalo ovaj vikend i da dobijemo jednog, dobili smo broj coveka itd., ali na kraju se ispostavio da su neki ljdui imali i problema sto sa tim covekom, ima i upozorenje na njega na

http://balkankinology.net/pricaonica/vi ... f=1&t=7256

Tako da, ako neko naidje na nekog pouzdanog ko ima stence (muske) i ciji roditelji mogu da se vide,slobodno neka mi javi na pm. =]
                                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X