Camac se jako retko vuce (jednom godisnje na duze) a obicno preko godine na kratkim relacijama reda najvise 300-400km (na pecanje i mnogo blize). Nije problem ispit za b+e. Problem je cesto sto se malo veci plovni objekti (preko 6m) fizicki ne mogu vuci putevima a da nisu na specijalnim vozilima za to a to su pravi kamioni a ne SUV. Znaci, tu "obicne" prikolice cak i one najvece sa vise tockova otpadaju definitivno. SUV je ipak igracka iako motori imaju ogromnu snagu. Evropa nema nista zajednickog sa USA-Canada-Mexico a pre svega zato sto je sve u Evropi jako blizu pa su stoga mnoge stvari oko izbora vozila mnogo drugacije. Niti Ameri mogu da shvate nas niti mozemo mi da shvatimo njih. Istinske potrebe su negde izmedju u smislu cena-realne potrebe. E sad sto ljudi veoma cesto nisu realni to je vec druga tema. Budimo malo iskreni prema sebi a ne samo da opravdavamo svoj izbor potrebama. Kome jos treba SUV i ako i treba zasto tacno? Mislim na broj vozila tog tipa koja se realno krecu putevima u odnosu na stvarne potrebe. Ljudi se uglavnom samo voze. Naravno da neko ima pravo da mu se voznja u SUV svidja sama po sebi. To je vec drugo. Volim da se vozim u kamionu i tacka. Ko je jos to javno priznao?
To nije cool.
Na kraju, ako bi mi neki Amer rekao da je kupio SUV da bi vukao neki veci teret na duze relacije a ima recimo automatski menjac (cak i da je onaj sa 4-5 brzina) i jako snazan motor da taj nedostatak prikrije mogao bi slobodno da mu kazem da nema dve chuke u glavi ili da jos uvek nije isao nigde dalje na put preko planinskih prevoja.
Mnoge stvari tu ne stimaju nikako a masovno se rade. Kako se sloziti sa tim osim da ljudi zaista ne znaju dovoljno o tome sta bi ustvari hteli ali su zato dealer-i tu da ih nauce. Sve bi bilo ok kad to ne bi bilo sasvim obicno. Meni je uvek neobicno tako nesto.
Ako je nekome statusni simbol da se vozi u kamionu jer je skup i jer je to moderno nemamo mi drugi sta da se mesamo u neciji ukus. Postoji auto za svaciju dusu, dzep i pamet, hvala bogu.

Na kraju, ako bi mi neki Amer rekao da je kupio SUV da bi vukao neki veci teret na duze relacije a ima recimo automatski menjac (cak i da je onaj sa 4-5 brzina) i jako snazan motor da taj nedostatak prikrije mogao bi slobodno da mu kazem da nema dve chuke u glavi ili da jos uvek nije isao nigde dalje na put preko planinskih prevoja.
Mnoge stvari tu ne stimaju nikako a masovno se rade. Kako se sloziti sa tim osim da ljudi zaista ne znaju dovoljno o tome sta bi ustvari hteli ali su zato dealer-i tu da ih nauce. Sve bi bilo ok kad to ne bi bilo sasvim obicno. Meni je uvek neobicno tako nesto.

Comment