SUV ili limuzina kao statusni simbol

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

SUV ili limuzina kao statusni simbol

Uvek me je zanimalo zasto su SUV-ovi statusni simbol? Meni licno jacu pojavu ostavljaju limuzine vise srednje ili visoke klase nego neki SUV. Ali ponovo sve vise imucnih ljudi nebitno da li su biznismeni, sportisti, ili javne licnosti voze SUV-ove.
    Kad bih birao izmedju BMW X5 ili BMW 5 ili 7 uvek bih izabrao 5-icu ili 7-icu, kad bih birao izmedju Mercedes ML-a ili E ili S klase uvek bih izabrao E ili S klasu, kada bih birao izmedju Audi Q7 ili Audija A6 ili A8 uvek bih izabrao A6 ili A8. I tako dalje.

Da li su SUV-ovi po kategoriji negde izmedju limuzina vise srednje klase i vise klase ili su u rangu limuzina vise klase.

Uvek me je zanimalo zasto odluciti za SUV umesto za luksuznu limuzinu.
    Mozda vi znate odgovor...
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pitanje upotrebljivosti na nasim putevima i vremenskim uslovima.

Meni licno bi zaista mozda i vise odgovarala neka serija 5 - manja, laksa, okretnija, sta znam. Medjutim X5 konkretno, pored toga sto je za svoju velicinu i tezinu neverovatno okretan, upravljiv i stabilan auto - prvi i najveci razlog sto sam ja konkretno uzeo njega je bila zimska voznja. Zimi tesko da cu igde stici sa RWD. A na nasim putevima dobro ti dodje bilo sta sto je manje osetljivo na rupcage, los asfalt, i ima malo vise klirensa od tla, jer ovo na cemu mi vozimo nisu putevi, vec njive.

Rado bih imao recimo kakav 2+2 RWD za letnju voznju, i neki dzipic ili crossover mozda za zimsku, ali posto ipak pare ne padaju sa neba, X5 nosi najbolkje od dva sveta.

A opet neki drugi jednostavno vole ogromne automobile...
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

U vecini slucajeva bi se odlucio za SUV jer volim veca vozila sa mnogo prostora. Pored toga obozavam da upalim 4x4 i da vozim po snegu kao i da tog snega nema.
      Ali po mom ukusu, kad bi kupovao SUV kupovao bi neki ogromni SUV. Nevidim poentu malih SUV jer nisu nista veci (cak su i manji) nego prosecni 4 door sedan. Znaci voleo bi nesto tipa Ford Expedition ili nesto slicne velizine.

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

SUV je veliki,glomazan i u masi je uocljiviji od limuzine.Verovatno se zbog toga ljudi kojima je stalo da budu primeceni pre odlucuju pre za Jeep nego za auto sa cetvoro vrata.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Zasto nasi ljudi svaki SUV zovu Jeep?

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806
            • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by jovan30
            Uvek me je zanimalo zasto su SUV-ovi statusni simbol?
            Po cemu je (konkretno) SUV statusni simbol?Statusni simbol su bilo koja skupa kola.Bugatti (veyron) ili Ferrari su svakako statusni simbol...Lexus u US je UVEK statusni simbol nebitno o kom modelu je rec...X5 i ML su kod nas statusni simbol (pretpostvaljam jos uvek)...A8,serija 7, S600...takodje statusni simboli..itd itd
            Svako "exponiranje" skupocenih stvari je isticanje statusnog simbola.E sad...zavisi sta ti preferiras.Tj..cime zelis da istaknes svoj status...Da li ces da se pojavis u nekom BMW 7\Lexus-u\A8\S600...ili ces radi fore da dodjes u Escalade-u, Hammer-u...

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

SUV automobili ne mogu da se pohvale ničim. I ljudi ih kupuju isključivo zbog veličine (isti ti ljudi, na primer, kada kupuju digitalni fotoaparat, kupuju onaj sa 10 ili 12x zoomom, jer je 10 veće od 5x, inače postoji jedno "istraživanje" koje kaže da te fotoaparate kupuju ljudi koji imaju manje penise ). Ako uzmemo jedan karavan sa 4x4 SUV ne može ni po čemu da priđe tom autu. SUV je bučniji i neudobniji. Zbog manje težine i užih guma, taj auto/karavan se lakše vozi kako po suvom i mokrom, tako i po snegu. Po veličini prtljažnika ne zaostaje. Lakše ga je voziti po gradu. Kada dođu finansije, opet je sve na strani automobila, manji motor - manja registracija i troškovi... manje gume, manja cena... manji diskovi/pločice, opet jeftinije održavanje, itd, itd...

Što se tiče izgovora za nekvalitet puteva, makar u BGD, meni lično ta priča ne pije vodu...

Takođe, 1000 puta je dokazano da to što je SUV veliki, što se bezbednosti tiče ne predstavlja nikakvu prednost...

Ne napadam i ne optužujem nikoga ko ima SUV, samo nabrajam činjenice...

@Skyline GT-R SUV kod nas jeste statusni simbol, jer je neretko vozilo "opasnih" momaka, a 90% mladih Srba želi da postane "opasan" momak i 90% Srpkinja sanja da ih pokupi princ u belom SUV-u...

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Minivan moze da ispuni vecinu uslova sto se tice prostora. Pri tom su poprilicno jeftiniji, osiguranje za njih je jeftinije i trose daleko manje.

Medjutim, ima ljudi koji ni po koju cenu ne zele da voze minivan. Dosta ljudi koji su mojih godina bi rado posedovali SUV (i ja sam jedan od njih). Ali u minivan ni mrtav nebi seo.

Uvek ce mi biti zao sto nisam kupio jednog Lincoln Navigatora kad sam imao priliku.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

@Bane

to za kvalitet puteva nije izgovor, nego razlog. Usotalom, izadji malo van Bg, kreni prema Drini ili na jug Srbije, da vidis "kvalitet" puteva...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Zato se sve svodi na potrebe pojedinca za vozilom...

Ja bih se licno uvek odlucio za neku limuzinu, pa po potrebi 4x4!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• HotDog
                      CBC Senator XXL
                      • 06.05.2005
                      • 965
                      • BSG 75 (011)

a bila je i jedna recenica u onom tekstu koji se pojavljivao ovde - kad vec ne mozes ostale ucesnike u saobracaju da zastitis od zene/devojke/svalerke, onda makar nju sacuvaj od saobracaja tako sto ces da je posadis u 2t chelika

Comment

• Danilo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.10.2004
                        • 908
                        • Beograd, Dorcol

Originally posted by Skyline GT-R
                        Po cemu je (konkretno) SUV statusni simbol?Statusni simbol su bilo koja skupa kola.Bugatti (veyron) ili Ferrari su svakako statusni simbol..

U Srbiji je bilo kakav SUV oduvek statusni simbol (sem lade nive :lol: ), pocevsi od "tatinih" sinova u Vitarama devedesetih kao i pojave frontera, patrola i pajera u isto vreme.
                        Pored toga sto je skup kao i limuzina, dosta je veci pa je i uocljiviji pa ga ljudi primete lakse. A to je ono sto treba se postigne...
                        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• MOSLER
                          CBC Senator XXL
                          • 27.05.2005
                          • 1064
                          • Niš

Originally posted by Horsepower
                          Zasto nasi ljudi svaki SUV zovu Jeep?
                          Iz istog razloga sto i svaku pastu za zube zovu Kaladont.
                          Proizvod neke firme koji je bio dominantan na trzistu postaje asocijacija za te iste proizvode drugih proizvodjaca.

Comment

• supercow
                            CBC Član
                            • 14.08.2006
                            • 98
                            • Zarkovo - BG.

Što se tiče izgovora za nekvalitet puteva, makar u BGD, meni lično ta priča ne pije vodu...
                            Ovo je mozda tacno za centar BG i deo Nbg ali cela naselja na peroferiji BG-a su prave nagazne mine , barem jednom dnevno naletim na neku abnormalnost na putevima kao sto su : sahte 20cm iznad puta , raskopani putevi radi sprovodjenja struje,vode,kanalizacije, neobelezeni radovi na putu , otkinut asfalt , ulegnuca u putu od teskasa.
                            STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Bane
                              CBC Senator XXL
                              • 30.05.2006
                              • 344
                              • Konjarnik Bg

sto se tice puteva slazem se da su groblje. sve to moze da se predje i lagano ali najgore je kad naidjes na neku neobelezenu deonicu.
                              a kad bih mogao da posedujem "statusni simbol" nikad ne bih uzeo SUV ili miniven.
                              o ukusima je suvisno raspravljati.

Bane? ja sam uzeo 2x dali je to nesto znacajno za mene?
                              inače postoji jedno "istraživanje" koje kaže da te fotoaparate kupuju ljudi koji imaju manje penise ).

Comment

Working...
                              X